Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Manioka wrote:Ladinola sny to czasami cholerstwo.. 😐
Ale wszystko co się śni jest w naszej podświadomości 🙂🙂
Ja za to mam dzisiaj jakąś nerwicę.. Mam jakiegoś takiego wielkiego stresa, że to jest masakra jakaś... 😐😔
Tez myśle, ze sny to jest to co jest w naszej podświadomości. Mi się dziś przyśniło ze z mężem leżeliśmy w łóżku i sufit zaczal się nad nami sypać. Masakra jakaś ale co się dziwić jak ostatnie dni ciagle ryczę.
Tobie Manioka polecam może melisę ? Albo 5 :p albo jakieś ćwiczenia oddechowe ? Rozmowę z mężem ?
Na te twoje testy to się napatrzeć nie mogę, takie piękne
Manioka lubi tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Aaa i zapomniałam się przywitać w nowym wątku :p wchodzę jak do siebie 🤣 No to witam wszystkie Panie poproszę Gospodynię o zapisanie na 14.04 ( data w ciemno bo nie wiem kiedy będzie owulka)
W tym cyklu zasugerowałam się jedna książka i zaopatrzylam się w wapń i dhea ale co do tego drugiego to teraz się waham bo amh mam w normie , fsh miałam poniżej normy ale lekarz mówi ze to żaden problem i teraz sama nie wiem czy mi to dhea by nie zaszkodziło bardziej niż pomogło. Z reszta jakoś straciłam nadzieje po tym cyklu gdzie wydawało mi się ze tym razem to nie ma opcji ze nie wyjdzie. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy 😂
Powiedzcie, kiedy iść na usg żeby potwierdzić ze owulacja była ? Progesteron 2 razy miałam w normie ale nigdy lekarz mi nie potwierdził ze owulacja się odbyła bo zawsze do gina chodziłam przed owulacja i raz chyba w dniu owulacji ( lekarz powiedzial ze widzi jajeczko ale sam nie wie czy to jajeczko czy to już ciałko żółte bo jakieś takie „głuche” się wydaje . Na pewno nazwał to inaczej ale nie pamietam dokładnie ) umówiłam się już na jedno usg na 11 dc i teraz zastanawiam się na kiedy zaplanować drugie bo to trochę skomplikowane : muszę dostosować swoją prace + godziny pracy męża + godziny przyjmowania lekarza. Babka do której idę za 10
Dni przyjmuje raz w tygodniu , tylko w środy. Jak pójdę do niej 18dc żeby potwierdzić owulacje to już chyba za późno jak owulacja wypadnie na około 14ty dzień ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 22:21
Sendi94, Limonka26 lubią tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
NataliaGie wrote:Tez myśle, ze sny to jest to co jest w naszej podświadomości. Mi się dziś przyśniło ze z mężem leżeliśmy w łóżku i sufit zaczal się nad nami sypać. Masakra jakaś ale co się dziwić jak ostatnie dni ciagle ryczę.
Tobie Manioka polecam może melisę ? Albo 5 :p albo jakieś ćwiczenia oddechowe ? Rozmowę z mężem ?
Na te twoje testy to się napatrzeć nie mogę, takie piękne
Witaj😊
Nie chcę mi się już dzisiaj meliski robić 😂😂 z mężem rozmawiam, dużo się śmiejemy 😊 Mam takie napady czasami nerwów 😊 a ciąża nadal nie dochodzi do mnie, bo brak jakichkolwiek objawów na dzień dzisiejszy😊 -
Ladinola wrote:Ja się wybieram na dzienne, na uniwerek w Gdańsku, wątpię żebym się dostała, chyba że jakimś cudem będę miała bardzo wysokie wyniki matury bo tam 10 osób na 1 miejsce w ostatnim roku akademickim aplikowało. Na sama psychologię marzyłam jeszcze kilka lat temu ale kiedy zagłębiłam się sama dla siebie w seksuologie, a potem poszłam pracować w sex shopie to moje marzenia się bardziej ukierunkowały. Jeśli jednak na przykład nie będzie tego kierunku psychoseksuologicznego to najpierw na psychologię a potem specjalizacje zrobię. Ogólnie potem jeszcze chciałabym specjalizacje psychotraumatologii zrobić ale to wiadomo.
To prawda, psychologia to ogólnie oblegany kierunkiem Dobrze mieć jakiś plan awaryjny w zapasie i potem próbować się przenieść, czasem ludzie się dostają i rezygnują i robi się miejsce 😉 Ja właśnie miałam tak, że kierunek na których chciałam iść się nie otworzył i poszłam na ten awaryjny. Tak mi się spodobało, że zostałam i go skończyłam. Teraz jestem zadowolona, że tak wyszło 😁Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Brałam NAC od 3 do 7dc i powiem tak nie wiem czy coś to dało ale w 9dc chyba była Owu.🤷♀️mówię chyba bo ten cykl odpuszczam totalnie.. nie robię testów nie mierze temp.. Tylko kocham się z moim K ..on też bierze NAC i mówi że ma lepsze orgazmy jakoś po nim.. nie wiem ile to da ale może poprostu muszę odpuścić.. W piątek idę do gin.. poproszę o badania .. zobaczymy co to będzie..
-
NataliaGie wrote:Aaa i zapomniałam się przywitać w nowym wątku :p wchodzę jak do siebie 🤣 No to witam wszystkie Panie poproszę Gospodynię o zapisanie na 14.04 ( data w ciemno bo nie wiem kiedy będzie owulka)
W tym cyklu zasugerowałam się jedna książka i zaopatrzylam się w wapń i dhea ale co do tego drugiego to teraz się waham bo amh mam w normie , fsh miałam poniżej normy ale lekarz mówi ze to żaden problem i teraz sama nie wiem czy mi to dhea by nie zaszkodziło bardziej niż pomogło. Z reszta jakoś straciłam nadzieje po tym cyklu gdzie wydawało mi się ze tym razem to nie ma opcji ze nie wyjdzie. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy 😂
Powiedzcie, kiedy iść na usg żeby potwierdzić ze owulacja była ? Progesteron 2 razy miałam w normie ale nigdy lekarz mi nie potwierdził ze owulacja się odbyła bo zawsze do gina chodziłam przed owulacja i raz chyba w dniu owulacji ( lekarz powiedzial ze widzi jajeczko ale sam nie wie czy to jajeczko czy to już ciałko żółte bo jakieś takie „głuche” się wydaje . Na pewno nazwał to inaczej ale nie pamietam dokładnie ) umówiłam się już na jedno usg na 11 dc i teraz zastanawiam się na kiedy zaplanować drugie bo to trochę skomplikowane : muszę dostosować swoją prace + godziny pracy męża + godziny przyjmowania lekarza. Babka do której idę za 10
Dni przyjmuje raz w tygodniu , tylko w środy. Jak pójdę do niej 18dc żeby potwierdzić owulacje to już chyba za późno jak owulacja wypadnie na około 14ty dzień ?
Hej, ciałko żółte długo zostaje w jajniku wiec jak pójdziesz 18dc to napewno będzie, możesz nawet później
Monika87 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyNataliaGie wrote:Aaa i zapomniałam się przywitać w nowym wątku :p wchodzę jak do siebie 🤣 No to witam wszystkie Panie poproszę Gospodynię o zapisanie na 14.04 ( data w ciemno bo nie wiem kiedy będzie owulka)
Dni przyjmuje raz w tygodniu , tylko w środy. Jak pójdę do niej 18dc żeby potwierdzić owulacje to już chyba za późno jak owulacja wypadnie na około 14ty dzień ? -
Hej
Czekam z Wami, niby 14 kwietnia spodziewana ale u mnie nigdy nie wiadomo do końca..
Jakie macie sposoby na odstresowanie i oderwanie się od oczekiwania na 2 kreski?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 10:49
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualny
-
Witam Was Dziewczyny w kolejnym wątku i bardzo proszę o wpisanie na 10 kwietnia Wszystkim życzę szczęścia w tym miesiącu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 13:15
Sendi94, Ladinola lubią tę wiadomość
Starania od października 2020
Maj 2021: Puste jajo 💔
IVF 2023: Brak zarodków 😭
21.10.2023⏸ Naturalna niespodzianka 😮
Beta 289/761/ 1611, wizyta ➡️ widać pęcherzyk 😊
7.11 Mamy 4mm dzidzi z bijącym serduszkiem ❤😍
29.11 9t2d ➡️Serduszko przestało bić w 6tyg 😭💔
👼 Chłopczyk, trisomia 13 😪 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Powodzenia w tym cyklu! ♥ Zapisałam już wszystkie.
Ja muszę od dzisiaj razem z kurami iść spać, o 20 już... Wstaje o tej 4:00 godzinę nie śpię i potem znowu idę spać więc jak zasypiam o 23-24to na prawdę czuję się fatalnie. Ciekawe jak długo będę musiała tak wstawać. Moja mama poznała faceta z drugiego końca polski, jedzie do niego na święta i jak się dobrze poznają i spodobają się sobie to mama u niego zamieszka ale czy tak będzie to nie wiadomo. Póki co jestem zobowiązana mamę wozić na autobus zakładowy do pracy bo nie ma z naszej wsi dojazdów o tej porze. 🤷♀️ -
Ladinola wrote:Hej dziewczyny! Powodzenia w tym cyklu! ♥ Zapisałam już wszystkie.
Ja muszę od dzisiaj razem z kurami iść spać, o 20 już... Wstaje o tej 4:00 godzinę nie śpię i potem znowu idę spać więc jak zasypiam o 23-24to na prawdę czuję się fatalnie. Ciekawe jak długo będę musiała tak wstawać. Moja mama poznała faceta z drugiego końca polski, jedzie do niego na święta i jak się dobrze poznają i spodobają się sobie to mama u niego zamieszka ale czy tak będzie to nie wiadomo. Póki co jestem zobowiązana mamę wozić na autobus zakładowy do pracy bo nie ma z naszej wsi dojazdów o tej porze. 🤷♀️
Dbaj o siebie kobieto! 😊 Bo się wykończysz 😐
To trzymam też kciuki za Twoją Mamę, żeby się jej ułożyło 🤞
U mnie dzisiaj ból podbrzusza, zero chęci na cokolwiek i spać się chce 😴
Ciekawa jestem czy gdyby nie ciąża to bym miała dzisiaj małpę czy jutro🙂 -
Izi wrote:Hej
Czekam z Wami, niby 14 kwietnia spodziewana ale u mnie nigdy nie wiadomo do końca..
Jakie macie sposoby na odstresowanie i oderwanie się od oczekiwania na 2 kreski?
Ja zajmuję swój czas jak mogę :p malowanie po numerach zajmuje mnie na długo 😆Izi lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Dziewczyny jestem podłamana Od zeszłego wtorku czekałam na zapisanie nas do ginekologa. Dzwoniliśmy oni mówili że oni zadzwonia z terminami, no cuda wianki.
W końcu dzisiaj się udało.
Konsultacja 15 kwietnia dopiero. Przez wideorozmowe. Ja pierd.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:24
Manioka, Sendi94 lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min