Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Ja melduję pierwszy dzień ciąży 😛 Poproszę o wpisanie mnie na 06.04 :) zobaczę jak z owulką będzie i ewentualnie przesunę.
    Plan na nowy cykl jest: zapisuję męża na badanie nasienia, badanie hormonów, ja w poniedziałek (4dc) idę zbadać LH, FSH, prolaktynę, estradiol i testosteron. Może jeszcze dorzucę żelazo. A za jakieś 2 tygodnie skoczę do luxmedu bo wisi mi jeszcze skierowanie na badania tarczycy. Ale jeszcze trochę podkuruję się jodem :)
    Nie ma innej opcji - #rodzęwgrudniu 🍀☃️
    Już zapisuję! I życzę powodzenia ♥ ja męża chce jutro pogonić na badania tarczycy chociaż bo takie objawy ma jak przy niedoczynności ale cholernik twierdzi, że jest wszystko ok. 😂 Nie lubi pobrań krwi zwłaszcza jak kiedyś babka tak mu pobrała krew, że kilka dni ręka nie mógł ruszać. 😂
    Ja miałam rodzic w tamtym roku w grudniu... Ale cóż stało jak się stało. Teraz podchodzę spokojnie, mogę nawet nie zachodzić teraz w ciążę to będzie start przyjęcia się suplementów najwyżej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 10:50

Limonka26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drugim dniu ciąży, po wczorajszym lekkim dołku też postanowiłam przedsięwziąć plan na ten cykl 😛
    Po pierwsze suplementuje męża, narazie kupiłam mu zwykły fertilman i zobaczymy, po drugie zbadam w tym miesiącu hormony, po trzecie wizyta u ginekologa, dawno nie byłam, czas sprawdzić czy wszystko ok, po czwarte, czas trochę poćwiczyć! Zasiedziałam się, a trochę aktywności fizycznej mi nie zaszkodzi! ;)

Powodzenia wszystkim, sprawny sobie te świąteczne prezenty 🎄🤰

• Manioka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    U mnie dzisiaj wizyta u dentysty, dziwnie się czuję bo się nie boję! A ja mam fobie na punkcie dentysty, czy to cisza przed burza, czy zemdleje na fotelu... 😂

Będzie dobrze!! 😁 Też się ich boję 😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis na badaniach, jak narazie tylko wynik prolaktyny: 9,51 norma 4,79-23,3 wiec chyba dobrze 🤔🤗 dzisiaj 3dc. Jak przyjdzie reszta badań to dam znaka 😘

Manioka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na mieście, zawiozłam męża do pracy, połaziłam po sklepach. Z okazji rocznicy kupiłam mojemu koszulkę z grafiką ulubionej gry i też w tej tematyce dostanie na urodziny. 😂 Za równa godzinę mam dentystę, stresuję się jak nie wiem co... Najgorsze, że nie wiem czy jest gdzie tam zaparkować. 😂

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziewczyny nie zapisuje ale wam kibicuje,
    Chociaż może w moje urodziny (17.04) dostanę jakaś miła niespodziankę....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja już na mieście, zawiozłam męża do pracy, połaziłam po sklepach. Z okazji rocznicy kupiłam mojemu koszulkę z grafiką ulubionej gry i też w tej tematyce dostanie na urodziny. 😂 Za równa godzinę mam dentystę, stresuję się jak nie wiem co... Najgorsze, że nie wiem czy jest gdzie tam zaparkować. 😂

No z parkowaniem to najgorzej😅
    A dentystę przeżyjesz na spokojnie😁
    Zniczulenie wleci i już po kłopocie 😁

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

Kochana bardzo i to bardzo współczuję.. 💔
    Ale wiem, że uda Ci się na pewno! 💞
    Trzymam bardzo za Ciebie kciuki!! 😘

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Kochana! Żebyś mogła być w Polsce to byś poszła do rodzinnego lekarza aby wystawił Ci skierowanie do genetyka na nfz, powiedziałabyś, że dwukrotnie poronilas na wczesnym etapie. Genetyk wystawił by Ci skierowanie choćby na trombofilie czy kariotyp. Tak bardzo mi przykro... Jeszcze będzie dobrze! ♥ I

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No z parkowaniem to najgorzej😅
    A dentystę przeżyjesz na spokojnie😁
    Zniczulenie wleci i już po kłopocie 😁
    No okazało się, że na osiedli gdzie jest dentysta jest tylko jedno miejsce dla pacjentów a reszta dla mieszkańców osiedla... Musiałam pojechać gdzieś indziej a leje deszcz i okropnie wieje. 🙄

• Manioka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No okazało się, że na osiedli gdzie jest dentysta jest tylko jedno miejsce dla pacjentów a reszta dla mieszkańców osiedla... Musiałam pojechać gdzieś indziej a leje deszcz i okropnie wieje. 🙄

U mnie ta sama pogoda😁 a jutro ma być nie lepiej 😅
    Ale ważne, że znalazłaś miejsce😊
    Trzymam kciuki za nudna wizytę dentystyczną 😁🤞

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano już dawno po pobudce mierzylam temperaturę i miałam książkowa a tu że stresu mam 37,4!

• Manioka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Rano już dawno po pobudce mierzylam temperaturę i miałam książkowa a tu że stresu mam 37,4!

😂😂 Mnie ze stresu zawsze spada 😁
    Ja ogólnie cierpię na jelito drażliwe, także dla mnie stres niewskazany😂
    Ale ja od małego mam stwierdzoną nerwicę, więc jest ciężko 😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ja niestety też cierpię na to samo i za dzieciaka nerwica żołądka... Tzn jelito drażliwe to tak na razie w trakcie badań, na razie dostałam leki jakieś nowoczesne, które albo spowalniają jelita albo przyspieszają. Przecież przed dentysta musiałam iść do toalety bo masakra... I albo z nerwów mam zaparcia albo z silnego stresu nagłego mam biegunkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 13:53

• Manioka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja niestety też cierpię na to samo i za dzieciaka nerwica żołądka... Tzn jelito drażliwe to tak na razie w trakcie badań, na razie dostałam leki jakieś nowoczesne, które albo spowalniają jelita albo przyspieszają. Przecież przed dentysta musiałam iść do toalety bo masakra... I albo z nerwów mam zaparcia albo z silnego stresu nagłego mam biegunkę...

Ja mam tylko biegunki, zaprać na szczęście nie mam😊
    Debretin masz? 😊 Jeżeli tak to one pomagają, ale na jakiś czas. Z tego nie jesteś w stanie się wyleczyć niestety.. 😐
    W trakcie badań tzn? Bo jelito drażliwe rozpoznają zazwyczaj tylko z wywiadu 😊
    A wiesz co, ja znalazłam na to sposób.
    Od 2 miesięcy piję na czczo siemie lniane (kisiel) i od tej pory mimo nerwów, które mam lub nerwicy jak mnie czasem dopada nie mam biegunek. Możesz spróbować 😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:24

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Ooo to i ja na to cholestwo cierpię :( Stwierdzone klinicznie przez gastroenterologa, przez ostatnie 2 lata brałam ircolon (zamiennik debretinu), do tego ciągle probiotyki, a i tak jest tak średnio. Najgorzej właśnie po jakimś większym jedzeniu, albo stresie 🙈 Jazdy mam później tydzień i zanim dojdę ze swoim jelitem do ładu to masakra

Wiem o czym mówisz.. Ale tak jak mówię spróbujcie siemie lniane (sam kisiel). Mi wszystko ładnie uregulowało😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Przebojem piątke.. I jelito drażliwe i nerwica

• Manioka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Przebojem piątke.. I jelito drażliwe i nerwica

Myślałam, że ja sama z tym jestem😅
    Widzę, że to współczesna choroba ludzi😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ja mam tylko biegunki, zaprać na szczęście nie mam😊
    Debretin masz? 😊 Jeżeli tak to one pomagają, ale na jakiś czas. Z tego nie jesteś w stanie się wyleczyć niestety.. 😐
    W trakcie badań tzn? Bo jelito drażliwe rozpoznają zazwyczaj tylko z wywiadu 😊
    A wiesz co, ja znalazłam na to sposób.
    Od 2 miesięcy piję na czczo siemie lniane (kisiel) i od tej pory mimo nerwów, które mam lub nerwicy jak mnie czasem dopada nie mam biegunek. Możesz spróbować 😊
    Mam tribux 0,01g plus dexilant na reflux ale nie biorę dexilantu bo jakoś ostatnio nie mam problemu z refluxem.

Jestem już w domu, gęby nie czuje a jestem tak okropnie głodna. Czuję że schodzi znieczulenie to już tabletkę wzięłam bo coś mam wrażenie że będzie bolało. Cała się trzęsłam na fotelu, panikowałam ale pan doktor powiedział że byłam dzielna. xD to było moje takie pierwsze leczenie, aż wstyd przyznać. Ale to właśnie zrobiła mi fobia po wizycie u dentysty za dzieciaka i straszeniu mnie przez wujka i dziadka... Na razie skupimy się na leczeniu a potem wyrwiemy co trzeba bo na razie nie jestem taka odważna. 😂 Muszę się przyzwyczaić 😂

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ