Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
A no widzisz, czyli taki standardowy pakiet stymulacyjny bym powiedziała
Faktycznie dostałaś wyniki ekspresowo! Ja nienawidzę czekać na wyniki badań, bo zawsze się niecierpliwie jakie wyjdą. No trochę ten opis nie wygląda na optymistyczny.. mięśniak, torbiele, pętle jelita krętego.. a już się cieszyłyśmy, że u Ciebie się uspokoiło Ciekawe co powie lekarz i jakie leczenie ewentualnie Ci zaproponują. Ciekawe skąd takie skłonności do torbieli. Na kiedy masz wizytę u lekarza umówioną? Co by nie było pamiętaj jesteśmy z Tobą! I wszystkie jedziemy na tym samym wózku bo wierzymy, że w końcu "będzie dobrze"Kimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:A no widzisz, czyli taki standardowy pakiet stymulacyjny bym powiedziała
Faktycznie dostałaś wyniki ekspresowo! Ja nienawidzę czekać na wyniki badań, bo zawsze się niecierpliwie jakie wyjdą. No trochę ten opis nie wygląda na optymistyczny.. mięśniak, torbiele, pętle jelita krętego.. a już się cieszyłyśmy, że u Ciebie się uspokoiło Ciekawe co powie lekarz i jakie leczenie ewentualnie Ci zaproponują. Ciekawe skąd takie skłonności do torbieli. Na kiedy masz wizytę u lekarza umówioną? Co by nie było pamiętaj jesteśmy z Tobą! I wszystkie jedziemy na tym samym wózku bo wierzymy, że w końcu "będzie dobrze"
Własnie będę dzwonić o 12-stej umówic wizytę...
Dziękuję za wsparcie 🤗 no zobaczymy co zadecyduje.Mi się wydaje że chyba szpital bo trochę się tego nazbierało.Moja mama i babcia miały mięsniaki..ale skąd polipy?Nie wiem zapytam go skąd to się bierze#Aleksandra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Hej, właśnie zaglądam, żeby dowiedzieć się jak tam po badaniach. Oh to faktycznie nie brzmi to zbyt pocieszająco, ale może pomimo wielu nagromadzonych rzeczy uda się jakoś łatwo temu zaradzić, dobrze że chociaż wynik dostałaś szybko, to możesz już działać. Udało się umówić do ginekologa? Trzymam kciuki, żeby udało się jak najmniej bezboleśnie rozwiązać ten problem ❤
Ale z tych dobrych rzeczy chyba powoli zbliżacie się do owulacji?
#Aleksandra, Kimbra lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Kimbra wrote:Co do stymulacji to chyba tak 🙂
Własnie będę dzwonić o 12-stej umówic wizytę...
Dziękuję za wsparcie 🤗 no zobaczymy co zadecyduje.Mi się wydaje że chyba szpital bo trochę się tego nazbierało.Moja mama i babcia miały mięsniaki..ale skąd polipy?Nie wiem zapytam go skąd to się bierze
I udało Ci się umówić na jakąś wizytę? Dobrze zrób tak, tak z ciekawości zapytajII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
dominikawa wrote:Hej, właśnie zaglądam, żeby dowiedzieć się jak tam po badaniach. Oh to faktycznie nie brzmi to zbyt pocieszająco, ale może pomimo wielu nagromadzonych rzeczy uda się jakoś łatwo temu zaradzić, dobrze że chociaż wynik dostałaś szybko, to możesz już działać. Udało się umówić do ginekologa? Trzymam kciuki, żeby udało się jak najmniej bezboleśnie rozwiązać ten problem ❤
Ale z tych dobrych rzeczy chyba powoli zbliżacie się do owulacji?
Coś tam po malutku się chyba zbliża ale w zeszłym cyklu jak i teraz zero objawów zbliżającej się owulacji, brak śluzu (zawsze był) od wczoraj robię testu owulacyjne ale na razie biel. Jutro rano jeszcze zrobię i wieczorem żeby nie przegapić bo to już będzie 13 dc u mnie. A co u Ciebie, jak się masz?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
U mnie dzisiaj chill, odreagowuję stres z poniedziałku i wtorku, do tego od początku tygodnia miałam problemy z uchem, byłam dziś u internisty to okazało się, że mam jakieś zapalenie, ale tak mi spuchło w środku, że nic nie dało się zbadać, więc mam kropić i brać ibuprofen i stawić się za 2 dni jak coś puści. Przez to wszystko robiłam test owu tylko w poniedziałek i dzisiaj, to dzisiaj zamiast ciemnieć, to już jest bledszy, więc nie wiem czy czasem nie przegapiłam piku 🙈 temp też nie mierzyłam, objawów żadnych, śluzu też nie było, także wiem, że nic nie wiem👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:U mnie dzisiaj chill, odreagowuję stres z poniedziałku i wtorku, do tego od początku tygodnia miałam problemy z uchem, byłam dziś u internisty to okazało się, że mam jakieś zapalenie, ale tak mi spuchło w środku, że nic nie dało się zbadać, więc mam kropić i brać ibuprofen i stawić się za 2 dni jak coś puści. Przez to wszystko robiłam test owu tylko w poniedziałek i dzisiaj, to dzisiaj zamiast ciemnieć, to już jest bledszy, więc nie wiem czy czasem nie przegapiłam piku 🙈 temp też nie mierzyłam, objawów żadnych, śluzu też nie było, także wiem, że nic nie wiem
Widzę w stopce, że będziesz brała inozytol, w jakiej dawce i jaki konkretnie? Ja wczoraj się słabo czułam i myślę albo po prostu jestem zmęczona dniem albo mnie choroba bierze, i oczywiście wstałam rano i gardło to mi zaraz odpadnie 🙈 Także będę miała ekstra plany na weekend, leżeć I odpoczywać!
Który dzień cyklu dzisiaj masz? Może nie przegapiłaś bo mówiłaś,że masz dłuższe cykle?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Widzę w stopce, że będziesz brała inozytol, w jakiej dawce i jaki konkretnie? Ja wczoraj się słabo czułam i myślę albo po prostu jestem zmęczona dniem albo mnie choroba bierze, i oczywiście wstałam rano i gardło to mi zaraz odpadnie 🙈 Także będę miała ekstra plany na weekend, leżeć I odpoczywać!
Który dzień cyklu dzisiaj masz? Może nie przegapiłaś bo mówiłaś,że masz dłuższe cykle?
Dzisiaj 'dopiero' 17dc, ale ja nie mam takich super regularnych, więc mogę się spodziewać wszystkiego, dzisiaj jeszcze zrobię testy, to zobaczymy co z tego będzie.
Dostałam od koleżanki do wypróbowania inozytol ze swansona w dawce bodajże 650? Wiem, że lepszy jest ten mio, ale ja narazie jestem na etapie eksperymentowania, mam nadzieję, że nie zaszkodzi👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Plan nie jest najgorszy, chyba że jesteś typem, który nie lubi odpoczywać, ale jak sama mówiłaś, że masz ostatnimi czasy dużo pracy, więc myślę, że odpoczynek nie zaszkodzi. Kocyk, herbata z miodem albo maliną, w tamtym roku moim hitem była herbata z pomarańczą i domowym sokiem malinowym, pychota 😍 dużo zdrówka życzę! Dużo ostatnio osób choruje, u nas w pracy, rotacyjnie ktoś jest niedysponowany.
Dzisiaj 'dopiero' 17dc, ale ja nie mam takich super regularnych, więc mogę się spodziewać wszystkiego, dzisiaj jeszcze zrobię testy, to zobaczymy co z tego będzie.
Dostałam od koleżanki do wypróbowania inozytol ze swansona w dawce bodajże 650? Wiem, że lepszy jest ten mio, ale ja narazie jestem na etapie eksperymentowania, mam nadzieję, że nie zaszkodzi
No już potrzebuje po prostu tego odpoczynku, bo cały czas na dużych obrotach i potem mnie szybciej łapie choroba. Tym bardziej, że pracuję dziećmi to non stop bakterie i wirusy. Czasem warto właśnie po prostu odpocząć i nic nie robić, tylko herbatka + seriale Zaczyna się sezon chorobowy także jakoś trzeba przetrwać.
No rozumiem, u mnie bez stymulacji tak samo z cyklami mam. Chociaż teraz byłam pewna, że owulacja będzie z zegarkiem w ręku w 14 dniu cyklu ale wychodzi na to, że nie. Testuje dalej i zobaczymy. Ja też tak się nie znam na inozytolu, więc nie doradzę ale tak z ciekawości pytam bo zobaczyłam zmianę w stopce Tak jak mówisz, raczej nie powinno zaszkodzićII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Oh to podziwiam, poza wiecznie przynoszonymi chorobami, to do pracy z dziećmi potrzeba chyba morza cierpliwości, szczególnie pewnie przy kontaktach z rodzicami. Szanuję każdego kto wykonuje tak trudną pracę. Nie wiem gdzie pracujesz dokładnie, ale moja siostra jest nauczycielką i chociaż ona doskonale się w tym odnajduje, ale ja od zawsze wiedziałam, że to jest zawód, którego nie dałabym rady wykonywać. To tym bardziej dużo spokoju i odpoczynku ❤ ja też jestem fanką seriali, ale przy Mężu musiałam się trochę przestawić na filmy
No to mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużych opóźnień w owulacji, trzymam kciuki 🤞🤞
Ja teraz zamiast wspomagać się izonytolem, będę łykać przez tydzień antybiotyk, bo okazało się, że to jednak poważniejsza sprawa z moich uchem, a takich białych testów ovu jak wczoraj jeszcze nie miałam nigdy, więc już mogę odpuścić ten miesiąc i mogę całą pozytywną energię (póki mam ) razem z kciukami przenieść na Was!
Udanego weekendu i zdrówka!👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Oh to podziwiam, poza wiecznie przynoszonymi chorobami, to do pracy z dziećmi potrzeba chyba morza cierpliwości, szczególnie pewnie przy kontaktach z rodzicami. Szanuję każdego kto wykonuje tak trudną pracę. Nie wiem gdzie pracujesz dokładnie, ale moja siostra jest nauczycielką i chociaż ona doskonale się w tym odnajduje, ale ja od zawsze wiedziałam, że to jest zawód, którego nie dałabym rady wykonywać. To tym bardziej dużo spokoju i odpoczynku ❤ ja też jestem fanką seriali, ale przy Mężu musiałam się trochę przestawić na filmy
No to mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużych opóźnień w owulacji, trzymam kciuki 🤞🤞
Ja teraz zamiast wspomagać się izonytolem, będę łykać przez tydzień antybiotyk, bo okazało się, że to jednak poważniejsza sprawa z moich uchem, a takich białych testów ovu jak wczoraj jeszcze nie miałam nigdy, więc już mogę odpuścić ten miesiąc i mogę całą pozytywną energię (póki mam ) razem z kciukami przenieść na Was!
Udanego weekendu i zdrówka!
Oj tak, masz rację i to zdecydowanie. Ja pracuje jako nauczyciel w przedszkolu, jest dużo pracy i bywają lepsze i gorsze dni ale to chyba w każdej pracy tak jest. Z pewnością swoim własnym dzieciom kiedyś wybije z głowy ten zawód. Dziękuję, za to my z mężem rzadko oglądamy filmy, jak już to seriale. Jaka tematyka filmów/seriali Was interesuje?
No ja też mam taką nadzieję, że ta owulacja nie opóźni się jakoś bardzo, chociaż dzisiaj już 14 dc i na razie cisza jak makiem zasiał. Testy negatywne, także czekam dalej. Mam nadzieję, że to tylko jakieś chwilowe opóźnienie.
Tobie również życzę zdrówka!
Czekamy na Kimbrę aż się odezwie, ciekawe co u Niej:-)II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
dominikawa wrote:Hej, właśnie zaglądam, żeby dowiedzieć się jak tam po badaniach. Oh to faktycznie nie brzmi to zbyt pocieszająco, ale może pomimo wielu nagromadzonych rzeczy uda się jakoś łatwo temu zaradzić, dobrze że chociaż wynik dostałaś szybko, to możesz już działać. Udało się umówić do ginekologa? Trzymam kciuki, żeby udało się jak najmniej bezboleśnie rozwiązać ten problem ❤
Ale z tych dobrych rzeczy chyba powoli zbliżacie się do owulacji?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Dominikawa oby uszko szybko ustąpiło....miałam zapalenie ucha ładne parę lat temu i też było spuchnięte nie wiem czy nawet czasem ból ucha nie jest gorszy od bólu zęba...masakra...
Mi testy potwierdziły owulację także myślę że będzie okej.
Aleksandra kciuki za owu żeby się pojawiła 🤞🤞 czasem można przegapić pik 😏 tak jak ja w zeszłym m-c na monitorku.
Głowa do góry dziewczyny 😀😀
Zalecenia dla nas:duuuużo odpoczynku i witaminki żeby żaden wirus ani choroba nas nie dopadły ➕ ubierać się cieplutko żeby nas nie przewiało 😆
Ja dzisiaj idę do pracy na popołudniu także dzionek zleci.
Pozdrawiam Was serdecznie 🤗🤗🤗#Aleksandra lubi tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Tak byłam na wizycie i zastanawiał się nad laparoskopią ale dał mi czas do grudnia....Czyli w połowie grudnia mam się pokazać jak coś urośnie to wtedy idę na usunięcie.Przepisał mi duphaston mam brać dwa razy dziennie od 14 do 20 DC i czekać na miesiączkę.Przypomniałam mu się o tych dwóch kreskach na USG potwierdził owulację i powiedział Działać!!!Tak więc działamy 💞😆.Biorę wszystko na spokojnie jak tak mówi to przyjmuję to tak jak to jest.Dni mi tak szybko lecą że nawet nie myślę na jakim etapie jestem 😀 ale to dobrze bo nie liczę dni i dobrze mi jest z tym przede wszystkim psychicznie.
A mówił, że jest szansa, że to same zniknie? Z jednej strony fajnie, bo daje czas ale z drugiej strony ciekawe jakie są szanse, że faktycznie to samo się wchłonie.. zastanawiam się czy to nie strata czasu będzie, to czekanie do grudnia. Czy to ten sam lekarz, do którego zawsze chodzisz? Czy jakiś inny?
Działajcie, trzymamy kciuki! I to jest dobre podejście, ja też jestem w tym temacie już spokojna dosyć długi czas, bo to bardzo ważne dla naszego ogólnego samopoczucia;-)
U mnie dzisiaj testy zaczęły lekko pokazywać i ciemnieją tak więc myślę dziś wieczorem lub jutro rano będzie PIK, więc owulacja najpewniej wystąpi w poniedziałek
Masz rację! Odpoczynek i witamy ważna sprawa! Chociaż moje totalne odkrycie na choroby to są inhalacje z soli fizjologicznej. Uwierzcie za każdym razem jak mnie zaczęło gardło boleć to leżałam plackiem 5 dni, oczywiście antybiotyk. Teraz jak już czuję, że mnie zaczyna boleć gardło to inhalacje 3x dziennie i już czuję poprawę także udaje mi się uniknąć antybiotyków. No i jak uda się zajść w ciążę to też bardzo bezpieczny sposób na walkę z przeziębieniem.
Pozdrawiam również
Kimbra, dominikawa lubią tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Cześć dziewczyny, widzę że u Was czas owulacyjny, Aleksandra - data zaktualizowana, to teraz pozostaje czekanie!
Cieszę się, że Kimbra u Ciebie nastrój wydaje się pozytywny, to niezależnie od sytuacji bardzo dużo daje ale faktycznie zastanawiam się też czy jest szansa, żeby sam się wchłonął, wcześniej z Twojego opisu brzmiało to dość poważnie, ale co nam pozostało więcej niż zaufać lekarzom?
U mnie z uchem trochę lepiej, antybiotyk zadziałał, boleć przestało, ale przytkane jeszcze czasami jest. Nie mam porównania z zębem, bo jestem tym szczęśliwcem, że choć strasznie krzywe, to nie robią na razie większych problemów
U mnie cykl się całkowicie rozregulował, ale może i dobrze, bo w sumie nastrój od dwóch tygodni mam podły, dopiero dzisiaj wstałam bez większych żalów i depresji i choć Mąż bardzo się stara jakoś mnie wspierać, to denerwuje mnie na razie każdy jego dotyk. Cieszę się tyle, że dzisiaj w końcu ma nie padać, a od jutra nawet temp ma pójść w górę, więc może będzie jeszcze trochę ładnej jesieni
#Aleksandra lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Cześć dziewczyny, widzę że u Was czas owulacyjny, Aleksandra - data zaktualizowana, to teraz pozostaje czekanie!
Cieszę się, że Kimbra u Ciebie nastrój wydaje się pozytywny, to niezależnie od sytuacji bardzo dużo daje ale faktycznie zastanawiam się też czy jest szansa, żeby sam się wchłonął, wcześniej z Twojego opisu brzmiało to dość poważnie, ale co nam pozostało więcej niż zaufać lekarzom?
U mnie z uchem trochę lepiej, antybiotyk zadziałał, boleć przestało, ale przytkane jeszcze czasami jest. Nie mam porównania z zębem, bo jestem tym szczęśliwcem, że choć strasznie krzywe, to nie robią na razie większych problemów
U mnie cykl się całkowicie rozregulował, ale może i dobrze, bo w sumie nastrój od dwóch tygodni mam podły, dopiero dzisiaj wstałam bez większych żalów i depresji i choć Mąż bardzo się stara jakoś mnie wspierać, to denerwuje mnie na razie każdy jego dotyk. Cieszę się tyle, że dzisiaj w końcu ma nie padać, a od jutra nawet temp ma pójść w górę, więc może będzie jeszcze trochę ładnej jesieni
A kiedy dziewczyny testujecie?Ja zaraz napiszę bo nie pamiętam 🤭🤭.Pozdrawiam i tulę cieplutko 🤗🤗Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Dobra sprawdziłam 😁 dziś mój 17dc a testowanko 16.10
dominikawa, #Aleksandra lubią tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
#Aleksandra wrote:A mówił, że jest szansa, że to same zniknie? Z jednej strony fajnie, bo daje czas ale z drugiej strony ciekawe jakie są szanse, że faktycznie to samo się wchłonie.. zastanawiam się czy to nie strata czasu będzie, to czekanie do grudnia. Czy to ten sam lekarz, do którego zawsze chodzisz? Czy jakiś inny?
Działajcie, trzymamy kciuki! I to jest dobre podejście, ja też jestem w tym temacie już spokojna dosyć długi czas, bo to bardzo ważne dla naszego ogólnego samopoczucia;-)
U mnie dzisiaj testy zaczęły lekko pokazywać i ciemnieją tak więc myślę dziś wieczorem lub jutro rano będzie PIK, więc owulacja najpewniej wystąpi w poniedziałek
Masz rację! Odpoczynek i witamy ważna sprawa! Chociaż moje totalne odkrycie na choroby to są inhalacje z soli fizjologicznej. Uwierzcie za każdym razem jak mnie zaczęło gardło boleć to leżałam plackiem 5 dni, oczywiście antybiotyk. Teraz jak już czuję, że mnie zaczyna boleć gardło to inhalacje 3x dziennie i już czuję poprawę także udaje mi się uniknąć antybiotyków. No i jak uda się zajść w ciążę to też bardzo bezpieczny sposób na walkę z przeziębieniem.
Pozdrawiam również#Aleksandra lubi tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Oh to współczuję w kwestii zębów, jednak zła sława dentystów nie wzięła się z niczego, więc podejrzewam, że ból musi być straszny Podobno przy suplementach bardzo dobrze sprawdzają się pudełeczka z dniami tygodnia, żeby się pilnować, u mnie na razie leżą w kuchni, więc jedząc śniadanie udaje mi się o nich pamiętać w kwestii narzekania to też ciężko mi dorównać, a chyba wyjątkowo ojojanie Męża mi tym razem nie pomaga i muszę się jednak zmobilizować i coś popołudniami robić ze sobą, bo w tej chwili to przychodzę po pracy i najchętniej po obiedzie idę się położyć, bo nie mam na nic siły i ochoty, a to zapewne nakręca mój podły nastrój. My w październiku w rozjazdach, bo teraz do rodziców znowu jedziemy, a później może uda się nam zorganizować jakiś przedrocznicowy wyjazd, więc muszę się zmobilizować, żeby przyciągnąć dobry nastrój!
U mnie na razie szykuje się na bezowulacyjny cykl, mam tylko nadzieję, że przez to się nie przedłuży
Aleksandra ma wpisany 17 w stopce, Kimbra Ty też pewnie w okolicach tej daty?👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Cześć dziewczyny, widzę że u Was czas owulacyjny, Aleksandra - data zaktualizowana, to teraz pozostaje czekanie!
Cześć, tak.. nastąpiła aktualizacja mojej spodziewanej miesiączki, bo w niedzielę (2.10) miałam owulację tak mi się przynajmniej wydaje, bo jakoś w tym cyklu się poplątałam z tymi testami owulacyjnymi I sama jestem ciekawa co to się podziało. Zawsze jak robiłam testy owulacyjne to jak był PIK to dosłownie po zamoczeniu kreska pokazywała się w kilka sekund i to o wiele bardziej mocniejsza niż testowa. Tym razem robiłam testy i na początku były cały czas negatywne ale później robiłam następne i zaczęły pokazywać ale nie była to jeszcze super mocna kreska tym bardziej, że ciemniały dopiero po 10 minutach. No, a zawsze dziewczyny mówią żeby nie patrzeć na testy po czasie, więc mówię do męża jeszcze czas. W końcu w niedzielę mój mąż tak podpytał, czy aby na pewno jestem pewna. No to mówię, że musi być taka sama lub bardzo mocna kreska pokazująca się w kilka sekund, a nie po 10 minutach dopiero. No i tak popatrzył i mówi no chyba nie mam racji bo on widzi, że obie kreski są ciemne więc trzeba działać. No to dobra działajmy I dosłownie kilka godzin później tak mnie zaczął jajnik boleć i rwać, że nie da się tego bólu porównać z niczym innym. Także mąż się ze mnie śmiał, że w tym cyklu to on raczej czuwał nad testami owulacyjnymi niżeli ja.
Ja dzisiaj mam 18 dc, 17.10 ma być miesiączka ale pewnie 16.10 zrobię test bo w poniedziałek nie będę miała jak.
To racja, ufać lekarzom warto ale dobrym. Z jedną dziewczyną czasem pisze z grupy facebookowej i ona też ma mięśniaka na macicy i ma już termin zabiegu. Nie wiem czy to zależy od wielkości i położenia ale po prostu trzymam kciuki żebyście dosyć szybko się z tym uporali i mogli dalej ze spokojem się starać.
Tak, jutro dziewczyny ma być ładna pogoda, więc obowiązkowo wybieramy się na spacer żeby nasłonecznić się trochę A skąd Twój podły humor ostatnio? Starania przytłaczają, ogólnie życie, czy praca?II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml