Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanko 💜
Odpowiedz

Lipcowe testowanko 💜

Oceń ten wątek:
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja mam jeden test w domu bo zawsze kupuje od razu jak biorę testy owulacyjne i widzę, że jest promocja :D Korci, bardzo korci ale może do soboty wytrzymam. Muszę dotrzymać swojego własnego słowa:-)

Ja mam takie same odczucia co do koleżanek i znajomych. Ta sytuacja w której się znalazłam to chyba jest jedyną, która aż tak potrafi poróżnić nawet bliskich. Zazwyczaj to jest tak, że rodzina i znajomi stoją murem jak ktoś ma cięższy czas natomiast tutaj widzę, że obce osoby są o wiele bardziej wyrozumiałe i wspierające niżeli bliscy, nie wiem dlaczego tak jest.. ale to ciężkie przeżycie. Ludzie mają niestety niską świadomość problemu. Można uświadamiać ale to i tak dochodzi tylko do garstki. Wiele miałam przykrych słów i sytuacji właśnie od tych, którzy kiedyś wydawałoby mi się skończą za mną w ogień. Ludzie chyba tracą empatię i wrażliwość i dlatego tak się dzieje. Ja już nie poruszam tego tematu wśród koleżanek, bo za każdym razem czuję takie zażenowanie, że w ogóle mam czelność o tym jeszcze pisać, bo nie widzę z drugiej strony zainteresowania. I oni sobie myślą, że wszystko jest dobrze, że się pogodziłam bla bla. Teraz już mam tak, niech myślą co chcą. Tylko to zawsze działa w dwie strony, ja też nie pałam dużym zainteresowaniem do ich dzieci na przykład:-)

Ja za to nie jestem fanką polskich filmów, totalnie. Denerwują mnie, nudzą. Kiedyś ktoś mi polecił jakiś tam film mówiąc, że pokazuje prawdę i oblicze jakiegoś konkretnego problemu. Tylko, że jak ktoś ma dużą świadomość życia i tego co się dzieje, to nie chce się dobijać jeszcze filmem. Lubię seriale związane z kryminałem, książki też na przykład Chyłkę oglądałam i jestem w trakcie czytania teraz. Lubię jeszcze seriale medyczne :D Czasem się dziwię, że na medycynę albo prawo nie szłam :D Dla odmóżdżenia i fantastykę obejrzę, na przykład Wiedźmina :D

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Szczerze nie wiem jaką mają czułość ale napisał mi że od jutra mogę robić testy ciażowe 😁 ale trzymam się i nie zrobię prędzej jak w Sobotę.

Wytrwamy do soboty? :D :D :D
    Musimy!!

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    Wytrwamy do soboty? :D :D :D
    Musimy!!
    Wytrwamy💪 razem raźniej.

#Aleksandra lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra Dominikawa
    Ja też nie mam koleżanki co mnie tak naprawdę wesprze i przede wszystkim zrozumie...rodzina też nie,no jedynie ta moja ciocia która też trochę przeszła i w niej mamy mega wsparcie i wujku.Ogólnie też już nikomu nie mówię bo to nie ma sensu.Tylko pytanie typu i jak tam?Staracie się dalej?Będziecie szli jeszcze do jakiegoś lekarza lub kliniki?
    Już mam dosyć takich pytań.Jedna koleżanka co się od nas zwolniła parę lat temu też do dzisiaj się stara a kumpela w pracy mi powiedziała:zobaczysz Gosia nie będzie miała dzieci bo ma pieniądze za to.....kuźwa jak to usłyszałam to mnie ścięło.Jak 🤬 można tak pomyślec i powiedzieć....Dziewczyny w pracy widzą że jestem szczęśliwa w małżeństwie kasy może dużo nie mamy ale radzimy sobie i dam sobie głowę uciąć że o mnie też tak powiedziała.Typu mam szczęście w miłości to dzieci nie będę miała.Też czuję czasem takie zażenowanie albo mam wrażenie że jakiegoś głupka że mnie robią.Ucięłam ten temat.
    Wiem że u Was mam wsparcie i zrozumienie z czego bardzo się cieszę i bardzo dużo mi to daje 🤗.Jest nas tu tylko trzy za to wspaniale się nam pisze...nie lubię tłumu czasem poczytam inne wątki ale już nie zapisuję się na dany miesiąc na testowanie.

dominikawa lubi tę wiadomość

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Aleksandra Dominikawa
    Ja też nie mam koleżanki co mnie tak naprawdę wesprze i przede wszystkim zrozumie...rodzina też nie,no jedynie ta moja ciocia która też trochę przeszła i w niej mamy mega wsparcie i wujku.Ogólnie też już nikomu nie mówię bo to nie ma sensu.Tylko pytanie typu i jak tam?Staracie się dalej?Będziecie szli jeszcze do jakiegoś lekarza lub kliniki?
    Już mam dosyć takich pytań.Jedna koleżanka co się od nas zwolniła parę lat temu też do dzisiaj się stara a kumpela w pracy mi powiedziała:zobaczysz Gosia nie będzie miała dzieci bo ma pieniądze za to.....kuźwa jak to usłyszałam to mnie ścięło.Jak 🤬 można tak pomyślec i powiedzieć....Dziewczyny w pracy widzą że jestem szczęśliwa w małżeństwie kasy może dużo nie mamy ale radzimy sobie i dam sobie głowę uciąć że o mnie też tak powiedziała.Typu mam szczęście w miłości to dzieci nie będę miała.Też czuję czasem takie zażenowanie albo mam wrażenie że jakiegoś głupka że mnie robią.Ucięłam ten temat.
    Wiem że u Was mam wsparcie i zrozumienie z czego bardzo się cieszę i bardzo dużo mi to daje 🤗.Jest nas tu tylko trzy za to wspaniale się nam pisze...nie lubię tłumu czasem poczytam inne wątki ale już nie zapisuję się na dany miesiąc na testowanie.

No to widzę kochana mamy podobne myślenie w tym temacie i doświadczenia. Ja też właśnie się cieszę, że mamy tutaj swoje małe grono. Inne wątki czasem poczytam ale też nie lubię tłumu. Weź czytaj kilka stron wątków dziennie, zanim coś odpiszesz żeby zadać swoje pytanie, to zdążą Cię zjeść, że jak śmiesz wchodzić do ich wątku bez odniesienia się do 171 postów 😄 No nie da się.

Jak zmagam się teraz z takimi problemami, a nie innymi to też sama widzę, że jest bardzo dużo takich par. Ja zmieniłam teraz pracę i u mnie jest sporo kobiet bez dzieci, więc w sumie nie czuje się odludkiem w tym temacie. Widzę jak na dużą skalę to jest problem. A z drugiej te kobiety, które mają dzieci to traktują Nas normalnie po ludzku. I za to cenie bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 19:58

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra chyba będziesz testować sama 😞
    Byłam w toalecie i było plamienie 😏 jaśniuteńka krew ze śluzem...także zapowiada się okres...🥺🥺
    I znowu dziewczyny co miesięczne rozczarowanie że znowu się nie udało 🤦

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Aleksandra chyba będziesz testować sama 😞
    Byłam w toalecie i było plamienie 😏 jaśniuteńka krew ze śluzem...także zapowiada się okres...🥺🥺
    I znowu dziewczyny co miesięczne rozczarowanie że znowu się nie udało 🤦

O nie :( Głupia małpa.
    Ja się dzisiaj źle czuje, chyba mnie choroba znów atakuje :( Także też wątpię, że się udało

Damy radę, Kimbra!

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra bardzo mi przykro, że tak to wszystko wyszło 😥 ale walczymy dalej! kto jak nie my! 💪

Aleksandra takie pocieszenie, że jutro piątek, to musisz tylko jeden dzień przetrwać i porządnie w weekend się kurować, a właściwie w tylko sobotę, bo w niedzielę to masz napięty grafik 😉

ah ten nieszczęsny 13, jak staram się nie być przesądna, tak jakoś za tą datą nie przepadam i nastroje dzisiaj smętne 😔

Kimbra, #Aleksandra lubią tę wiadomość

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    O nie :( Głupia małpa.
    Ja się dzisiaj źle czuje, chyba mnie choroba znów atakuje :( Także też wątpię, że się udało

Damy radę, Kimbra!
    Kochana herbatka z miodem albo z soczkiem z pigwy i kurować mi się tu żebyś była zdrowa 😀😀 wskazania:weekend leżący i odpoczywający 😁
    No nic znowu rozczarowanie ale trudno widocznie nie mój czas jeszcze.Tak to odbieram..

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    Kimbra bardzo mi przykro, że tak to wszystko wyszło 😥 ale walczymy dalej! kto jak nie my! 💪

Aleksandra takie pocieszenie, że jutro piątek, to musisz tylko jeden dzień przetrwać i porządnie w weekend się kurować, a właściwie w tylko sobotę, bo w niedzielę to masz napięty grafik 😉

ah ten nieszczęsny 13, jak staram się nie być przesądna, tak jakoś za tą datą nie przepadam i nastroje dzisiaj smętne 😔

A no pociesza mnie fakt, że jeszcze tylko dziś i weekend. Od razu robię inhalacje żeby mnie bardziej nie rozłożyło. Z tego co widziałam wstępna pogodę to w niedzielę ma być bardzo słoneczna pogoda ☀️

Kimbra lubi tę wiadomość

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Kochana herbatka z miodem albo z soczkiem z pigwy i kurować mi się tu żebyś była zdrowa 😀😀 wskazania:weekend leżący i odpoczywający 😁
    No nic znowu rozczarowanie ale trudno widocznie nie mój czas jeszcze.Tak to odbieram..

Wiesz co, powiem Ci szczerze, że zawsze herbata z miodem powoduje u mnie jeszcze większe problemy z gardłem, więc jedyne co pije to miętę 😁 Wczoraj poszłam wcześniej spać to mam nadzieję, że dziś bardziej wypoczęta i dam rade i weekend 😊

Za każdym razem jak mam nieudany cykl to myślę sobie, że pewnie już nigdy nie zajdę w ciążę 🤷‍♀️ Trochę później myślenie się zmienia, że faktycznie jeszcze nie czas ale i tak czuć rozczarowanie i frustrację. Tym bardziej, że wkrótce rodzi moja siostra, która zaszła w ciążę w tym samym czasie kiedy ja poroniłam.. do tego najcięższe są dla mnie święta. Ta pustka, pocieszam się, że może po nowym roku będzie wiecie czysta karta i będzie lżej:-) Chociaż wiem, że czeka mnie taki czas z którym będę musiała się zmierzyć i dać radę.

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Aleksandra wrote:
    A no pociesza mnie fakt, że jeszcze tylko dziś i weekend. Od razu robię inhalacje żeby mnie bardziej nie rozłożyło. Z tego co widziałam wstępna pogodę to w niedzielę ma być bardzo słoneczna pogoda ☀️

Faktycznie mówiłaś już, że inhalacje na Ciebie dobrze działają, mam nadzieję, że i tym razem szybko pomogą, a sen to bardzo dobre lekarstwo.
    Z utęsknieniem odliczam ostatnie chwilę w pracy i już cieszę się na wolne i słoneczko!

To trudny czeka Cię czas, takiego rozdarcia, z jednej strony cieszysz się radością siostry, a z drugiej ból, że dlaczego ja też nie mogę tego doświadczyć. Ah no święta są ciężkie i te życzenia, jak sobie pomyślę, to już mi smutno. W zeszłym roku nas poniekąd to ominęło, bo byliśmy na Wigilii u rodziców męża, a tam na tyle trudna rodzinna sytuacja jest, że były tylko jakieś ogólne życzenia rzucone w powietrze.

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:

A chociaż jakiś wyjazd weekendowy na pocieszenie będzie, żeby na chwilę skupić na czymś innym i wykorzystać pogodę?🙂
    Podejście bardzo dobre, też staram się tak sobie to powtarzać, że widocznie tak musiało być...

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    Faktycznie mówiłaś już, że inhalacje na Ciebie dobrze działają, mam nadzieję, że i tym razem szybko pomogą, a sen to bardzo dobre lekarstwo.
    Z utęsknieniem odliczam ostatnie chwilę w pracy i już cieszę się na wolne i słoneczko!

To trudny czeka Cię czas, takiego rozdarcia, z jednej strony cieszysz się radością siostry, a z drugiej ból, że dlaczego ja też nie mogę tego doświadczyć. Ah no święta są ciężkie i te życzenia, jak sobie pomyślę, to już mi smutno. W zeszłym roku nas poniekąd to ominęło, bo byliśmy na Wigilii u rodziców męża, a tam na tyle trudna rodzinna sytuacja jest, że były tylko jakieś ogólne życzenia rzucone w powietrze.

W końcu wolne i czeka Nas super pogoda od niedzieli ☀️ Nabierajcie sił kochane.

No w sumie dobrze to ujęłaś - rozdarcie..
    Chciałabym żeby już te święta minęły, i tyle.
    Chociaż wiadomo staram się żebyśmy z mężem dobrze je wspominali ale w środku walczę.

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ...nie umiem się skupić jestem zmęczona..
    Leżę już w łóżeczku bo jest mi niedobrze 🤢.Dodatkowo jak byłam w Lidlu to tak okropnie mnie zakół prawy jajnik że przy kasie myślałam że mnie skręci.Poczułam jak mam mokro 😒 troszkę krwi było zaczęły mnie nawet piersi boleć.Rano zapewne mnie zaleje 🙄 pampersik już założony.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra.
    Mam nadzieję że jutro napiszesz fajną nowinę 🤗🤞🙏

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Aleksandra.
    Mam nadzieję że jutro napiszesz fajną nowinę 🤗🤞🙏

Pampersik, jak to zabrzmiało śmiesznie 😅
    A wiesz jak to jest, niestety nie nastawiam się 🙈 Piersi sfaczały i nie bolą, więc progesteron spadł także można się spodziewać @

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak kciuki zacisniete i czekamy jutro na informacje! 🙂

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    Ale i tak kciuki zacisniete i czekamy jutro na informacje! 🙂

Ogłaszam, więc piękna lśniącą biel vizira 😅🤭

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, myślałam że odczarujesz ten miesiąc 😔
    No to zakasamy rękawy i walczymy dalej! 💪
    Pomimo wszystko udanego weekendu! A jak się czujesz? Przeziębienie przeszło?

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ