Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
#Aleksandra wrote:Hej no to widzę, że każda z Nas jakoś się zmaga na swój sposób z tym wszystkim. Najważniejsze, że wychodzimy z tego jakoś za każdym razem. Jak się teraz czujesz i Twój mąż? U mnie po prostu owulacja była w 22 dc, stąd okres tak późno. Właśnie byłam ciekawa czy przy stymulacji cykle są zawsze regularnie, czy to jest ruchome ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. Ciężko było przetrwać okres pracując ale jakoś dałam radę mimo tabletki, to krzyże dawały się we znaki.
Pogoda to Nas ostatnio rozpieszcza i będzie rozpieszczać jeszcze trochę! Ale to dobrze, lubię taką przedłużoną jesień Może szybciej zleci do lata, haha!
U mnie - żyję, a to już cud. Dużo pracy ale od przyszłego tygodnia będzie lżej bo nie będę miała już nadgodzin, więc psychicznie odpoczne. Tak myślę,że od przyszłego tygodnia zacznę z testami sprawdzać ale pytanie czy dotrwam, bo ostatnio robiłam do 16 dc i się poddałam, a owulacja dopiero 22 dc Później jak patrzę na ilość zużytych testów jak muszę je wyrzucić, czy warto tak zaśmiecać, czy to w ogóle mi potrzebne ale z drugiej strony to taniej wychodzi niżeli miałabym iść na monitoring, chociaż monitoring pewniejszy.
dominikawa, to który Ty teraz masz dzień cyklu?
Ja dalej jestem chora, teraz dla odmiany zatoki i w sumie Męża dalej też gardło drapie, więc jest wesoło
Ale dzisiaj w końcu się wyspałam, bo doszły dodatkowo problemy ze snem, więc byłam przez ten weekend wrakiem człowieka ale koniec już tego chorowania, w poniedziałek idę do gina, biorę tego proga, kończę ten beznadziejny cykl i zamierzam już być zdrowa u mnie dzisiaj 52 dzień
A Ty przekonałaś się do testowania i ruszyłaś z owulakami w tym tygodniu?
Nie dziwię się, że byłaś zmęczona, nadgodziny z całą grupą dzieci, to jest szaleństwo a dużo macie dzieci w grupie?
Muszę trochę przejąć Twojej zadaniowości, poprawienia korony i do przodu, bo jakoś ta choroba, stres i cykl mnie rozłożyły znowu na łopatki👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Kimbra wrote:Cześć dziewczyny!!!🙂
Widzę że każda z nas miała jakieś przeboje i mam nadzieję że już idzie wszystko ku dobremu.
Tak co do biegania jestem troszkę zła bo widzę że kumpela ciągle narzeka że ją wszystko boli...wiem i ją rozumiem ale organizm musi się przyzwyczaić do takiego wysiłku często nie ma czasu i więcej nie biegamy jak biegamy 😒.Zacznę sama więcej biegać i chyba tyle bo nie mogę ciągle na nią czekać...wiem że jej ciężko bo ma wiele większą wagę ode mnie ale jak chce efektów to musi się wziąć za siebie.
U mnie dzisiaj 4 dpo,owulka wystąpiła 12dc potwierdzona testem elektronicznym (komputerek narazie odstawiłam) ale wszystko na lajcie.Nie doszukuję się objawów co ma być to będzie.Kochamy się kiedy nadejdzie ochota.Dzisiaj sprawdziłam że nawet się udało w dni okołobowulacyjne.Biorę jak kazał 2 razy dupka dziennie i tyle.Na nic się nie nastawiam.Poprostu leci dzień za dniem.Mąż naszczęście już zdrowy.Ja byłam wykończona tygodniem bo różne zmiany raz rano raz popołudniu znowu rano i znowu popołudniu.Zapisałam się z Ovufriend na te badanie progesteronu podałam swoją placówkę i zwrócą mi koszt badania idę w środę co mi szkodzi.Jak będę miała wyniki to im wyślę i napiszę Wam jaki wyszedł.10.11 termin spodziewanej miesiączki.Jak narazie zdrowa i mam nadzieję że tak pozostanie 😄.
Kimbra i jak tam, masz wyniki proga? Właśnie widziałam, że dziewczyny na innej grupie cały pakiet z ovu robiły, ale no ja się nie załapałam
To za tydzień równiutko testujesz?
Aleksandra ma rację, może faktycznie taka zamienna aktywność bardziej zachęci koleżankę i będziecie razem biegać, może dzięki temu bardziej ją zmobilizujesz? 😉
To chyba dobre podejście, jak najwięcej zajęć, to człowiek tak nie liczy, analizuje, dni szybko lecą i głowa zdrowsza#Aleksandra lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
Kimbra czy Ty wrzucałaś wynik proga czy ja mam już omamy od tej choroby? 🙄👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Kimbra czy Ty wrzucałaś wynik proga czy ja mam już omamy od tej choroby? 🙄
Czy to dobry wynik 7 dpo????Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Coś mi się wydaje że nie i jestem lekko wkur...🤬 😏Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Jedna dziewczyna z innego wątku pisała, że jej ginekolog mówił, że dobra owu jest od 7, ale faktycznie jest niski, ale jesteś obłożona dupkiem, który nie wychodzi w badaniu, więc myślę, że będzie dobrze👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
Bardziej bada się chyba 8-9 dpo, to ten jeden dzień później już mógłby być wyższy?👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Jedna dziewczyna z innego wątku pisała, że jej ginekolog mówił, że dobra owu jest od 7, ale faktycznie jest niski, ale jesteś obłożona dupkiem, który nie wychodzi w badaniu, więc myślę, że będzie dobrzeSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
dominikawa wrote:Bardziej bada się chyba 8-9 dpo, to ten jeden dzień później już mógłby być wyższy?
Gdzieś tam w sercu kłuje jakiś smutek jest ale cóż...natura robi swoje.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
W badaniu raczej nie, ale może w takim razie go bierz dalej, raczej chyba nie zaszkodzi, a pomóc może
Kimbra lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Ja dalej jestem chora, teraz dla odmiany zatoki i w sumie Męża dalej też gardło drapie, więc jest wesoło
Ale dzisiaj w końcu się wyspałam, bo doszły dodatkowo problemy ze snem, więc byłam przez ten weekend wrakiem człowieka ale koniec już tego chorowania, w poniedziałek idę do gina, biorę tego proga, kończę ten beznadziejny cykl i zamierzam już być zdrowa u mnie dzisiaj 52 dzień
A Ty przekonałaś się do testowania i ruszyłaś z owulakami w tym tygodniu?
Nie dziwię się, że byłaś zmęczona, nadgodziny z całą grupą dzieci, to jest szaleństwo a dużo macie dzieci w grupie?
Muszę trochę przejąć Twojej zadaniowości, poprawienia korony i do przodu, bo jakoś ta choroba, stres i cykl mnie rozłożyły znowu na łopatki
Zainwestujcie w nebulizator, ja kupiłam na allegro, ma moc! I jak widać efekty są, niezmienne.
No przydałoby się już wpaść na właściwe tory z tym Twoim cyklem, więc super lekarz już wkrótce!
Co do testów owulacyjnych jeszcze nie zaczęłam, ciężko mi się za to zabrać bo szybko się zniechęcam. Myślę, że w sobotę zrobię pierwszy test owulacyjny to będzie 14 dc, nie nastawiam się na wcześniejszą owulację patrząc na wcześniejsze cykle. Kochać i tak się kochamy, a więc może trafimy na luzie. Plemniki muszą być w formie cały czas
Dzieci w grupie mam 25, czasem to ja się zastanawiam jak ja to zrobię jak już będę miała swoje dzieci. Teraz to wracam do domu cisza i spokój, mogę iść spać jak mnie głowa boli albo jestem zmęczona hałasem. Ciekawa jestem ale nie ja jedna, nie ostatnia. Jakoś dam radę!
Czasem jest taki moment,że wszystko nas rozkłada na łopatki ale ja już chyba mam taką wbudowaną zadaniowość żeby nie myśleć o tym, nie nakręcać się. Skupiam się na pracy, może trochę uciekam:-)
To przed ostatni cykl na stymulacji i przerwa, więc przygotowuję swoją psychikę do przerwy od leków i rozbicia moich cykli na miazgę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 19:56
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wrote:Nie nie masz omamów 😆 przez przypadek to skasowałam....🙄 Bo zdenerwowana jestem że chyba jest bardzo niski 7,760...
Czy to dobry wynik 7 dpo????
Da się usuwać posty? Wydawało mi się, że nie?
7 dpo to bardzo niski prog..
Dobrze,że bierzesz duphaston
To, że go odstawiłaś 2 dni temu nie ma znaczenia
Najlepiej badać 7 dpo bo wtedy jest skok tylko trzeba być pewnym owulacji, a nie 8-9 dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 20:01
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Da się usuwać posty? Wydawało mi się, że nie?
7 dpo to bardzo niski prog..
Dobrze,że bierzesz duphaston
To, że go odstawiłaś 2 dni temu nie ma znaczenia
Najlepiej badać 7 dpo bo wtedy jest skok tylko trzeba być pewnym owulacji, a nie 8-9 dpo
Jasne, masz rację, coś musiałam gdzieś źle przeczytać
Jak dasz edytuj, jest też opcja usuń👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Jasne, masz rację, coś musiałam gdzieś źle przeczytać
Jak dasz edytuj, jest też opcja usuń
O widzisz to nie wiedziałam, człowiek uczy się całe życie
Wiesz nic się nie stanie jak ktoś zrobi 8-9 dzień po owulacji ale może być tak, że nie będzie to miarodajne, więc trzeba mieć to na uwadze.
Ja dzisiaj zatestowałam zgodnie z moimi planami i zaskoczyłam się bo wyłapałam PIK. Takie cykle to ja lubię. Zmarnowałam tylko jeden test owulacyjny 😁
https://zapodaj.net/44147ba362738.jpg.html
Tak więc, testować będę 19.11 (13dpo)
Spodziewany okres 21.11Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 13:20
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Tak wiem, rozumiem, masz oczywiście jak najbardziej rację, jakoś chyba wymieszałam za dużo informacji
piękny pik 😍 to weekend był na pewno gorący! To już zaczynam trzymać kciuki, niech będą też takie piękne kreseczki na tym najważniejszym teście! 🤞
To się teraz rozjechałyśmy wszystkie całkowicie, będzie się więcej działo
ja za kilka dni jak dobrze pójdzie zacznę nowy cykl, który będzie cyklem bez starań, podjęłam decyzję o porzuceniu pracy, nawet nie zmianie, bo na razie jeszcze nie mam nowej, ale niestety psychicznie nie dam rady dłużej tutaj wytrzymać, jak ma być tak będzie. Ale masz rację, dobrze jest skupić na czymś myśli, żeby jakoś ciągnąć to wszystko do przodu. Też się zastanawiam jak to by było, bo my nawet w mieszkaniu telewizora nie mamy ani zwierząt, więc na ogół jest cisza, czasami jakieś radio leci, ale popołudniami zdarza się, że pracujemy często w ciszy. Może to byłoby na początku męczące, ale to będzie słodki i cudowny ciężar 😍
o nebulizatorze na pewno pomyślę, dzięki 😉
Kimbra, a Ty jak się trzymasz, jak się czujesz? będziesz na dniach testować?👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Tak wiem, rozumiem, masz oczywiście jak najbardziej rację, jakoś chyba wymieszałam za dużo informacji
piękny pik 😍 to weekend był na pewno gorący! To już zaczynam trzymać kciuki, niech będą też takie piękne kreseczki na tym najważniejszym teście! 🤞
To się teraz rozjechałyśmy wszystkie całkowicie, będzie się więcej działo
ja za kilka dni jak dobrze pójdzie zacznę nowy cykl, który będzie cyklem bez starań, podjęłam decyzję o porzuceniu pracy, nawet nie zmianie, bo na razie jeszcze nie mam nowej, ale niestety psychicznie nie dam rady dłużej tutaj wytrzymać, jak ma być tak będzie. Ale masz rację, dobrze jest skupić na czymś myśli, żeby jakoś ciągnąć to wszystko do przodu. Też się zastanawiam jak to by było, bo my nawet w mieszkaniu telewizora nie mamy ani zwierząt, więc na ogół jest cisza, czasami jakieś radio leci, ale popołudniami zdarza się, że pracujemy często w ciszy. Może to byłoby na początku męczące, ale to będzie słodki i cudowny ciężar 😍
o nebulizatorze na pewno pomyślę, dzięki 😉
Kimbra, a Ty jak się trzymasz, jak się czujesz? będziesz na dniach testować?
Dziękuję kochana! W tym cyklu nam się udało o czasie, bo było przedwczoraj i wczoraj ale dziś już mąż wykończony Także zobaczymy efekty, może coś te suplementy poprawiły Oczywiście jak już wiem, że była owulacja to chciałabym żeby te dwa tygodnie minęły szybko Zauważyłam ostatnio, że często mam owulacje w weekendy ale może to i dobrze bo jesteśmy wypoczęci, z kolei testowanie też przypada na weekendy
Rozjechałyśmy się na wszystkie strony To super, gratuluję podjęcia decyzji i trzymam kciuki, abyś porzuciła to w cholerę, odpoczęła trochę i szukała czegoś nowego, z czego będziesz zadowolona. To też jest ważne dla spokojnej głowy:-)
Masz rację, to będzie słodki bałagan zabawek, słodki hałas i słodko nie przespane noce Czekając tak długo na to dzieciątko mam wrażenie, że wszystko będzie dla mnie słodko pierdzące, bo będę bardzo doceniać to szczęście
Czekamy na odzew KimbryWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 19:19
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra zdradź Nam kiedy masz egzamin na prawko, bo chcemy trzymać kciuki 😁II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
I gdzie ta Kimbra, dzisiaj jeśli dobrze policzyłam, jest u niej 14dpo, a tu nic nie wiadomo 😔
Ja za to w poniedziałek w końcu udałam się do lekarza, ale czułam po szyjce, że okres zaraz przyjdzie i faktycznie bez leków przyszedł wczoraj. A wizyta jak to na NFZ i do tego były szybkie terminy, więc nie miałam żadnych oczekiwań oprócz skierowania na badania, ale w zamian za to dostałam skierowanie na oddział endokrynologiczny na gruntowne przebadanie. Najpierw się strasznie wkurzyłam, bo zwykłe badania bym już mogła wykonać, a na położenie na oddział będę pewnie pół roku czekać, ale później stwierdziłam, że może to i dobrze. I tak sytuacja jest jaka jest, a może za pół roku będę mieć większą stabilizację z pracą, to i te wyniki mi się wtedy bardziej przydadzą wystarczy tych moich nic nie wnoszących rozkmin, czekam na dobre informacje od Was!👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:I gdzie ta Kimbra, dzisiaj jeśli dobrze policzyłam, jest u niej 14dpo, a tu nic nie wiadomo 😔
Ja za to w poniedziałek w końcu udałam się do lekarza, ale czułam po szyjce, że okres zaraz przyjdzie i faktycznie bez leków przyszedł wczoraj. A wizyta jak to na NFZ i do tego były szybkie terminy, więc nie miałam żadnych oczekiwań oprócz skierowania na badania, ale w zamian za to dostałam skierowanie na oddział endokrynologiczny na gruntowne przebadanie. Najpierw się strasznie wkurzyłam, bo zwykłe badania bym już mogła wykonać, a na położenie na oddział będę pewnie pół roku czekać, ale później stwierdziłam, że może to i dobrze. I tak sytuacja jest jaka jest, a może za pół roku będę mieć większą stabilizację z pracą, to i te wyniki mi się wtedy bardziej przydadzą wystarczy tych moich nic nie wnoszących rozkmin, czekam na dobre informacje od Was!
No też się zastanawiam i myślę, że trochę się odcina od wątku, a może jest zapracowana. Czasem sobie myślę, że tak szkoda by mi było jakby ten wątek nasz upadł.
Kochana ja też dostałam skierowanie kiedyś na badanie w szpitalu, oddział endokrynologiczno-ginekologiczny bodajże też w listopadzie/grudniu. Kazali mi dzwonić w kwietniu/maju ale trzeba zawsze zadzwonić wcześniej i pytać czy mają miejsce bo w ten sposób ja się dostałam w marcu. Też zrobiłam podstawowe badania krwi hormonalne prywatnie, a później się okazało, że w szpitalu robili te same, więc bez sensu mogłam zaoszczędzić kasę. Dlatego poczekaj i wtedy będziesz miała komplet i całość badań, wtedy dostaniesz konkretną diagnozę i będziesz mogła działać dalej:-)
A co z Twoja praca? W jakiej dziedzinie będziesz szukać pracy? Kiedy składasz wypowiedzenie?
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Też obstawiam, że zapracowana i zmęczona albo biega jak szalona i nie ma czasu na forum 😉
nie no musi się utrzymać aż przejdzie na ciążowy wątek ja i takie czasem podczytuje, więc czekam tutaj na piękne tłuste kreseczki
O to widzisz, dzięki za podpowiedź, tak postaram się zrobić, może akurat coś się trafi
W sumie jestem po geodezji, ale za bardzo nie chciałabym do tego wracać, celuję w pracę biurową, ale wezmę pewnie na początek co się trafi z końcem listopada składam wypowiedzenie, więc będę miała akurat okres świąteczno-sylwestrowy na wybranie urlopu, zebranie sił i ogarnięcie się
Właśnie spojrzałam sobie na długoterminową pogodę i chyba powoli trzeba wyciągać zimowe kurtki, bo w drugiej połowie listopada pokazuje mi już temp poniżej 10stopni. A ja zamiast korzystać z pięknej pogody, to wciągnęłam się w serial i oglądam 'The Crown', trzeba to zmienić i wrócić chociaż do spacerów:)
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀