Lipcowe Wisienki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sandri_1 wrote:U mnie z ta plodnoscia to jest tak ze owulka występuje i jest ok. Tylko nigdy nikt mnie nie poinformował o moim endometrium. Czy to widac na usg? Boje sie czy nie mam endometriozy. To ponoc nie daje objawów.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnymożna z tego co pamiętam nie trzeba mieć skierowania na to ale kolsztuje kilka dziesiat zl. niektóre dziewczyny maja wyższy stopien endo jak ja a nie maja markera podwyższonego. najlepiej powiedzieć o swoich obawach ginowi on już będzie dziedzial jak sprawdzić czy jest endometrioza. niby pewnikiem jest laparoskopia ale tu się nie wypowiem bo ja jej nie mialam
-
Madziulla wrote:zdecydowaliśmy o slubie na początku maja a 12 września był slub. sukienke wubralam w miesiąc i ledwo na czas zdazyli uszyc
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
A co do Snape'a to chcę tatuaż "Always". Podziwiam tą postać
Malfoy możliwe że przez jego wewnętrzną walkę dobra ze złem
Syriusz... no cóż sam aktor potwierdził jego boskość wyglądu (dla uwczesnej nastolatki gdy pierwszy raz czytałam Więźnia Azkananu... no cóż jarałam się xD)17.11.17-poronienie całkowite -
nick nieaktualnysandri_1 wrote:Dzieki, nie wiedzialam o tym markerze. Myslalam ze to mozna wykryc tylko na laparo. A mozna to leczyc w inny sposób niz laparo?
tego nie wyleczysz ja stosowałam lek vissane.. pol roku bylam w sztuczniej menopauzie nie @ nie było staran o ciaze - dramat psychiczny...ale jakos dalam rade.. lek jest bardzo kontrowersyjny bo wiele dziewczyn mowi ze endometrioza wrocila ze zdwojona sila i więcej szkodzi jak pomaga.
Dieta-dieta jeszcze raz dieta. ja torbieli endometrialnej pozbyłam się dieta-odstawienie glutenu, cukru, ograniczenie nabialu do minimum i miesa najlepiej tez (zostaje indyk dobrej jakości i ryby).
a tymczasowym lekiem na endometrioze jest ciaza. ona wycisza chorobę. dlatego lekarz powiedział mi wprost jak chce więcej jak jedno dziecko to im szybciej zaczne starania o drugie tym lepiej. żeby choroba się nie rozwinela -
nick nieaktualnyAJA_S wrote:A co do Snape'a to chcę tatuaż "Always". Podziwiam tą postać
Malfoy możliwe że przez jego wewnętrzną walkę dobra ze złem
Syriusz... no cóż sam aktor potwierdził jego boskość wyglądu (dla uwczesnej nastolatki gdy pierwszy raz czytałam Więźnia Azkananu... no cóż jarałam się xD)
Jajniku odpuść
-
Sandri - Calineczka Suknia w dechę
Też lubię czytać i może wyda się to dziwne ale jak mam jakiś zakręt życiowy to zawsze sięgam po uwaga....Anię z Zielonego Wzgórza Nie wiem dlaczego... Dzięki Bogu nie czytałam od lat.
Uwielbiam Dostojewskiego,Marqueza, tematykę II wś. romanse tylko jeśli dzieją się w otoczce ostatniej pozycji czyli II wś.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy po 6 latach mieszkania razem zdecydowaliśmy się na ślub.Decyzję podjęliśmy w październiku,w marcu się hajtnęliśmy.Mała imprezka,nieco ponad 20 osób,od 15 do 2 w nocy.Tańce były niezaplanowane,do muzyki z płyt
Ślub zmienił sporo rzeczy na lepsze-potwierdzam.
Jestem z rocznika 90 i też dzięki laparo okazało się,że mam endometriozę. Sandi ja się endo nie spodziewałam,tzn na jakimś etapie starań wyszukiwałam u siebie różne choroby,to i endo się przemknęła,ale była ostatnia na liście...
Z objawów,których nikt z tą chorobą nie kojarzył:
-ból podczas oddawania moczu przed @ (ogniska były blisko pęcherza)
-ból krzyża,miednicy i ud przed i w trakcie @
-obfite @,czasami tampon super+ przeciekał po 2 godz,unormowało się po Clo,musiało mi endometrium wyżreć
Harrego też kocham haha,widzę,że sporo tu moli książkowych Ale jakos trzeba szukać zapomnienia od starań. -
nick nieaktualnyMarmurkowa wrote:Sandri - Calineczka Suknia w dechę
Też lubię czytać i może wyda się to dziwne ale jak mam jakiś zakręt życiowy to zawsze sięgam po uwaga....Anię z Zielonego Wzgórza Nie wiem dlaczego... Dzięki Bogu nie czytałam od lat.
Uwielbiam Dostojewskiego,Marqueza, tematykę II wś. romanse tylko jeśli dzieją się w otoczce ostatniej pozycji czyli II wś. -
nick nieaktualny