Lipiec 2012 - szczęśliwy miesiąc :)
-
WIADOMOŚĆ
-
welurka wrote:matyldo kochana czuje się dokłądnie tak samo mój organizm szaleje a ja nie wiem co się dzieje wiem ze w tym miesiącu nici z tego wszystkiego ginka powiedziała ze owulka była a ja mam zero skoku tempki dodatkowo wczoraj miałams traszny ból jajnika w którym rzekomo były jeszcze pęcherzyki takze juz teraz całkiem zgłupiałam ;/ smutno mi jest bo wokoło ciągle szłysze ze ta zaszła tamta zaszła a u mnie dalej nic
dziewczynki mam nadzieję że u was humorki się polepszyły szczególnie Matyldo u Ciebie bo z rańca widzę nie było dobrze:( koncebtrujcie się Kochane na tym że dowiadujecie się o ciążach innych i przygotowujcie siebie na taki moment nic nie da dołowanie się a wręcz wprowadza was w stres a to jak wiemy nie sprzyja zachodzeniu w ciąże.
także głowy do góry ja też w oczekiwaniu żeby się nie napinać wynajduję sobie jakieś zajęcia żeby nie myśleć za bardzo. co ma być to będzie.... -
no u mnie juz troszke lepiej, humor lepszy, zobaczymy jutro rano, moj humor sie psuje najczesciej z rana po mierzeniu tempki, a pozniej juz pod koniec dnia lepiej. oj..kochane dzieki za wsparcie, w koncu jedziemy wszystkie na tym samym wozku, wiec sie swietnie rozumiemy. a jak wasze nastroje?Matylda
-
no moj nastroj jest taki co ma byc to bedzie, wszystko bardziej spontanicnie robilam w tym miesiacu wiec pod koniec tygodnia sie okarze ale biore to na luzie postawialam sobie jasno ze uda mi sie predzej czy pozniej miec wymarzona niunie i tym ze bede sie zamartwiac nie przyspiesze tego wiec cierpliwie bede czekacW kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
matylda jeśli chodzi o siemię lniane to są różne rodzaje. ja miałam takie w proszku odtłuszczone bo po tym zwykłym słyszałam, że można przytyć. Ja to siemię lniane miałam takie że nie trzeba było zaparzać, można było do letniej owody wsypać, jogurtu itd. Ja je piłam na problemy z jelitami ale jeśli chodzi o poprawę śluzu płodnego po nim o nic a nic nie zadziałało.
mala29 i tak trzymać pewnie doczekasz się niuni szybciej niż myślisz
jasmin wiem jak widok znajomej lub kogoś z rodzinki z brzuszkiem boli ;/ ale głowa do góry kochanie i na Ciebie z pewnością przyjdzie niedługo kolej ;* -
kurde to co na ten cholerny sluz mozna brac, ja wogole nigdy nie widzialam u siebie sluzu jak jajka kurzego. Bralam wiesiolek, niby sluzu bylo ciupke wiecej ale raczej taki wodnisty i to tez nie za duzo albo mleczny. Kupilam to cholerne siemie lniane, ale takie jakby ziarenka. oprocz tych ziol ojca sroki jest cos jeszcze na rynku ?Matylda
-
nick nieaktualnyHej no olej z wiesiołka super jest polecam śluzu dużo.no ja ten cykl uważam za stracony bo @ przyszła i zatrzymała się ale się rozkręci niestety muszę się zastanowić co zrobić w kolejnym miesiącu aby ulepszyć staranka??
mala podoba mi sie twoja wypowiedz!!!1Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2012, 09:14
-
Tak jak pisalam zazywam wiesiolka do owulacji ale on jakos na mnie super nie dziala. a teraz napisze wam o eksperymencie.mierzylam temperature dwa razy i o dziwo wyszlo taka sama (ale najsmieszniejsze jest ze mierzylam rteciowym i dwa razy bylo 37. A mierzac elektronicznym trzeci raz 36.8. moglam juz sobie odpuscic ten elektroniczny:)Matylda
-
Cześc kochane ja na sluz płodny zażywam olej z wiesiołka i jest troche lepiej. Dziś wkońcu kalendarz wyznaczył mi owulke była rzekomo w 17 dc a dziś mam 21 dc starana w tym miesiącu były i to sporo sie tego nazbierało wczoraj gadałam z moim M. i dzięki niemu zmieniłam nastawienie - patrze bardziej pozytywnie ahh co ja bym bez niego zrobiła ...
matyldziu zmierzyłam dziś tą tempke dwa razy pod kołdrą i odkryta i wyszła mi taka sama, także myślę ze to nie ma za bardzo wpływu.
bajtel może nastepny cykl będzie Twój - nowy cykl- nowe szanse :* -
Hej dziewczynki:)Pisałam tutaj wcześniej,ale jeszcze raz napiszę coś o sobie ponieważ mam mały problem:)Staramy się 18 cykli...niestety nie wychodzi.
Dzisiaj mam 24 dc.Na początku cyklu byłam u ginekologa,ponieważ w przyszłą niedzielę wyjeżdżamy na wczasy i akurat wtedy wypada mi @.Przepisał mi luteinę od 17 do 21 dc:)Żebym wcześniej dostała i się nie męczyła.I dodał,że akurat dni płodne po wywołanej wcześniej @ zaczną się na wakacjach i może wtedy uda się coś zmajstrować
Tylko problem w tym,że @ ani widu ani słychu.Luteinę odstawiłam 3 dni temu.Ponoć miałam dostać @ od razu po odstawienie,bo mam regularne miesiączki.A najlepsze jest to,że temperatura dzisiaj podniosła się do 37,1.Piersi bolą coraz bardziej.To był mój debiut z luteiną i nie mam pojęcia dlaczego temp. podskoczyła zamiast spaść
Miała któraś do czynienia z tym lekiem?
Może wreszcie ten lipiec okażę się szczęśliwy:)
Pozdrawiam:)"Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u mnie kolejne wątpliwości kalendarz wyznaczył mi dzis owulke ze była w 17 dc a ja w 20 dc miałam bardzo silny ból jajnika w którym ginka widziała pecherzyki a wczoraj miałam otwartą szyjkę macicy ;/ i zastanawiam się czy owulka nie była przypadkiem 20 dc a nie 17 jak wyznaczył kalendarz
-
hej hej, ja tez biore wiesiolka, w zeszlym miesiacu bralam po jednej tabletce rano i wieczorem i nie zauwazylam zadnej poprawy dlatego w tym biore po 2 naraz. jesli nic sie nie zmieni to nie kupuje wiecej.
a tak poza tym to dzisiaj jade na 2 dniowy biwak z moim M. pierwszy raz pod namiotem od 8 lat uwielbiam takie spontany, idealny sposob na odciagniecie uwagi od staranek o dzidzie
pozdrawiam20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860