X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!
Odpowiedz

LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, ze tylko czynnik Rh jest brany pod uwage. jesli kobieta ma - a facet + to jest konflikt, jesli zas odwrotnie lub oboje maja takie same czynniki to jest dobrze.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ale występuje rownież konflikt grup ale nie wiem dokładnie o co chodzi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no ja nigdy o tym nie słyszałam :(

• Jaga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja dzisiaj mam już spadek tempki także czekam na @. Przyjdzie napewno nie odpuści.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuję 19 lipca o ile @ nie przyjdzie wcześniej :-)

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Miłego dnia :)

Samira - uszy do góry! Nie poddajemy się! Przesyłam pozytywna energię! :)

W końcu mam zaznaczoną owulacje na wykresie i zaczęło się odliczanie (dzisiaj 3 dzień) w związku z tym mam do Was pytanie: kiedy mam zacząć brać luteinę? Mam stosować dwa razy dziennie i nie wiem czy powinnam już dzisiaj wieczorem zacząć czy jutro rano? To mój pierwszy cykl z luteiną i do końca nie wiem na co ją mam, czy na plamienia przed @, czy na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Od lekarki wiem tylko tyle, że po piku miałam zacząć. Pomocy!

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja od rana nie mam czasu nawet tu zajrzec
    robie jedzonko na wieczorna imprezke :) beda zeberka, kurczak faszerowany, sałatka gyros, pierogi, a co tam jeszcze znajomi przyniosa to nie wiem. troszke tego jedzonka bedzie :) trzeba sie pozegnac ze znajomymi na całe wakacje :)
    a i jeszcze nie bede tu zagladała. moze raz na jakis czas bo za bardzo nie bede miała neta pod reka. zycze Wam kochane udanych wakacji, miłych urlopow i oczywiscie zielonych kropeczek :)
    bede za Wami teskniła :)

mia6, insoomnia, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie :*
    Ale jestem spiaca :O od tygodnia zasypiam na stojaco :O :O :O we wtorek ma przyjsc @ wiec czekam :) dam Wam znac co i jak buzki :( Miłego i slonecznego weekendu :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! jestem tu nowa, dopiero zaczynam przygode z tym portalem, jednak ze o dzidzie staramy sie juz z męzem ok 5 lat tzn, nie zabezpieczamy sie, zawsze było na luzie bedzie to bedzie, jednak teraz kurcze chyba budzi mi sie instynkt macierzynski i zaczełam obserwacje z wykresem, od 13 czerwca miałam przewidywana owulke, 14 maiłam chwilowe plamienie dosłownie pare kropli, 4 lipca miała nadejsc @ jednak jej nie ma pobolewa mnie pod paru dni podbrzusze, tempka utrzymuje sie na poziomie 37.5-.37.9. nie wiem sama co o tym sadzic, nie chce sie nastwaiac, a pozniej rozczarowac:(
    swego czasu miała problemy z nadczynnością tarczycy.
    jesli @nie pojawi sie do 10 lipca bede testowac, a nóz widelec;)
    A tak wogule nie zapytałam czy przymięcie mnie do swego grona?:)

samira, Makak, eunika, Iwka, basiulkaa_89, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tak wysoka temperatura i spozniajacym sie @ mysle ze to ciaza.
    a ile trwaja twoje cykle? i czy zdazaja ci sie spoznienia @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trwają 28-29 dni, od pół roku mam regularne cykle.

• Jaga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2076 wrote:
    hej dziewczyny! jestem tu nowa, dopiero zaczynam przygode z tym portalem, jednak ze o dzidzie staramy sie juz z męzem ok 5 lat tzn, nie zabezpieczamy sie, zawsze było na luzie bedzie to bedzie, jednak teraz kurcze chyba budzi mi sie instynkt macierzynski i zaczełam obserwacje z wykresem, od 13 czerwca miałam przewidywana owulke, 14 maiłam chwilowe plamienie dosłownie pare kropli, 4 lipca miała nadejsc @ jednak jej nie ma pobolewa mnie pod paru dni podbrzusze, tempka utrzymuje sie na poziomie 37.5-.37.9. nie wiem sama co o tym sadzic, nie chce sie nastwaiac, a pozniej rozczarowac:(
    swego czasu miała problemy z nadczynnością tarczycy.
    jesli @nie pojawi sie do 10 lipca bede testowac, a nóz widelec;)
    A tak wogule nie zapytałam czy przymięcie mnie do swego grona?:)
    Słoneczko nie widzę ze mierzysz tempke o 16:30 i zastanawia mnie dlaczego? Tempke mierz zaraz po wstaniu

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki co u Was slychac? Ktoras dzis testuje?

p19us65glzzsn3k4.png
  • MM28 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh, a ja nie wiem czy cykl nie będzie stracony. dzisiaj znowu plamienie. w sumie to już 12 dzień. jutro zapiszę się do lekarza, bo normalne to na pewno nie jest.

• madzianka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie mnie dobija jeszcze tydzien do testowania o ile ta @ nie przyjdzie wczesniej tak juz bym chciala zobaczyc te 2 kreseczki juz tak dlugo na to czekam bo ponad 2 lata :-(

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to jesli zacznie sie nowy cykl to faktycznie bede mierzyć z rana, na razie u mnie bez zmian brak@ i podbrzusze pobolewa,piersi swedzą, ale zobaczymy;)

• Iwka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane wróciłam z nad jeziorka :) Gratulacje zafasolkowanym i i trzymam kciuki za testujące <3

Miriam, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    nareszcie upalny weekend, tu pogoda jest zazwyczaj do dupy :/
    wczoraj miałam małą imprezke urodzinową więc caly ranek przy garach spedzilam.Dzis odpoczywal :)

niby po dniach plodnych bo dzis 20 dzien cyklu a brzuch dalej pobolewa i dzis mialam mnóstwo rozciągliwego śluzu, czyzby owulka sie przesunela? na wszelki wypadek dużo dużo <3 <3.

kaarolaa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• kalitria Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki! Ja dzisiaj dostalam zielone swiatlo od brata gaszka :D powiedzial ze jesli mysle o swoich dzieciach (moj ma 2 corki z 1szego malzenstwa) to czas juz kombinowac. ha ha. to milo. jak maly smyk podrosnie i bedzie psocił powiem wujkowi, radziłeś? to teraz masz! ty go lej! a tak poważnie - fajnie by było powiedzieć niebawem: idąc za radą zaciążyłam!!! :)

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj słoneczka ja własnie dostałam plamien a raczej początek okresu. Jutro rano pewnie się rozkręci takze nie testuje jutro:(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ