Forum Starając się - ogólne LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!
Odpowiedz

LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2013, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za miłe słowa, zobaczymy , może ten lipiec będzie dla mnie szczęśliwy?;)
    Wam tez życzę szczęśliwego lipca i 2 kreseczek;) a tym czasem owocnego wieczorku:);*

    Ps. Czy jest tu ktoś z Wrocławia, bądź z okolic?

    Nusia, Andzia33 lubią tę wiadomość

  • MariaAntonina Autorytet
    Postów: 1524 2101

    Wysłany: 9 lipca 2013, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jui wspaniala nowina...gratuluje.

    A was kochane sciskam mocno.;)


    P.s. Będziecie zle ale zaczęłam Popalac papierosy...:(

    Dziś na plaży była babka w 2trymestrze ciąży..pila piwo jak jakiś menel opakowane w jednorazowkei paliła papierosy...szczerze to chciałam jej powiedzieć czy chciała by czuć teraz to co czuje jej dziecko, nimotyne i alkohol...watpie...to było przerażające...


    Ja rok czasu bez popijania i palenia( choć nie jestem nałogowcem okazjonalnie dbam badam sie nie mogę a tu takie wg nie dbają..szkoda gadać..

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    aniołek 13.11.2012 r.

    GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

    Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • kalitria Autorytet
    Postów: 545 755

    Wysłany: 9 lipca 2013, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu zaczelas popalac MariaAntonina?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 22:36

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • MariaAntonina Autorytet
    Postów: 1524 2101

    Wysłany: 9 lipca 2013, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    czemu zaczelas popalac MariaAntonina?[/QUOTE


    Bo tak naprawdę odcielam się od myśli kobiety ciężarnej. Zapale sobie czasem stres mam mniejszy, nie pale nałogowo, potrafiłam zapalić po 2latach w jeden wieczór później nie ... Sporadycznie , stwierdziłam ze przez rok podporzadkowalam siebie ciąży, jednak jej nie ma...mysze żyć normalnie jak przed może wtedy się uda jak przed tem..takie psychiczne poświęcenie nie wyszło mi na +... Zdecydowała. Wrzucam na luz...zyj chwila i ciesz się życiem bo co mi innego pozostaje... Chodzić zestresowana ciągle się doszukując i czekając...i wszystkiego odmawiać nawet głupiego piwa z sokiem..no powiedzcie ile można. Nie mozna być wrakiem człowieka bo nigdzie się wtedy nie dopłynie i kazda przystań będzie odlegla...;)

    kalitria, Andzia33 lubią tę wiadomość

    aniołek 13.11.2012 r.

    GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

    Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • kalitria Autorytet
    Postów: 545 755

    Wysłany: 9 lipca 2013, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no rozumiem, myslalam ze byl jakis konkretny powod. ja tez popalam sobie, 2 moze 3 na tydzien :) trzeba normalnie zyc tak jak mowisz. jak mnie ktos/coz wkurzy lece na fakeczke, ale to tak jak mowie kilka razy na tydzien. moj gaszek nie pali i ja przy nim tez nie pale. ale czasami (nie za czesto) to wielce nie moze zaszkodzic... chyba...

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2013, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomoże ktoś mi w interpretacji wyników robione były w 16 dniu cyklu



    Glukoza na czczo we krwi żylnej 09/07/2013
    Glukoza (jedn. tradyc.) 91,8 mg/dl norma 70 - 99
    Glukoza (jedn. SI) 5,09 mmol/l norma 3,88 - 5,49
    Hormon tyreotropowy - TSH 09/07/2013
    TSH (s) 2,07 mU/l norma 0,27 - 4,2
    Morfologia pełna - analizator - krew 09/07/2013
    Krwinki białe (WBC) 4,38 G/l norma 3,50 - 10,00
    Krwinki czerwone (RBC) 4,22 T/l norma 3,50 - 5,00
    Hemoglobina 12,9 g/dl norma 12,0 - 16,0
    Hematokryt 37,9 % norma 37,0 - 47,0
    MCV 89,8 fl norma 83,0 - 103,0
    MCH 30,6 pg norma 28,0 - 34,0
    MCHC 34,0 g/dl norma 31,0 - 35,0
    Płytki krwi 189 G/l norma 125 - 400
    RDW-CV 12,9 % norma 11,5 - 14,5
    MPV 11,6 fl norma 9,0 - 12,6
    % neutrocytów 56,9 % norma 45 - 70
    % limfocytów 30,1 % norma 20 - 45
    % Monocytów 8,4 % norma 4,0 - 12,0
    % Eozynocytów 4,1 % norma < 5,0
    % bazocytów 0,5 % norma < 1,0
    Liczba neutrocytów 2,49 G/l norma 1,80 - 7,70
    Liczba limfocytów 1,32 G/l norma 1 - 5
    Liczba Monocytów 0,37 G/l norma <0,8
    Liczba eozynocytów 0,18 G/l norma <0,45
    Liczba bazocytów 0,02 G/l norma <0,2
    Prolaktyna - PRL 09/07/2013
    PRL (Prolaktyna) 396,9 mU/l norma 127 - 637

  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 10 lipca 2013, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :D W Toruniu upał ufff pufff...co to później będzie ;P
    I proszę mi sie tu chwalić dwiema kreseczkami :D

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 10 lipca 2013, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka19 wrote:
    Witam dziewczyny;) dawno mnie nie było... widze ze dużo się zmienilo;) ja sobie odpuscilam z notatkami i tym zaznaczaniem ... chciałam się was poradzić ... miałam okres dużo skrzepów ale krotko. Dziwnie się czuje mysle o ciąży caly czas ... mój 12 dc a sluz mam bialy gesty i kleisty ... dziwne uczucie wgl gnębi mnie myśl zrobienia testu ... w poprzedniej ciąży miałam okres a później okazało się ze ciaza...wiec tak mysle może...??? proszę was o odp ;)
    Jeśli masz wątpliwości to zrób test :) wtedy będziesz miała pewność, nie ma sensu się zadręczać myślami.

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • MariaAntonina Autorytet
    Postów: 1524 2101

    Wysłany: 10 lipca 2013, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam na moje jesteś zdrowa jak byk..ogolna morfologia w normie. Prolaktyne proponowałabym zrobic z obciążeniem w 3dc.wtedy faktycznie widać czy jest norma..


    Co do glukozy..no to mieści się w normie wiec też nie widzę tu cukrzycy, a tak naprawdę to każdy jest w grupie ryzyka..;)

    Głowa do góry ...masz dobre wyniki...nie martw się.

    Miriam, Andzia33 lubią tę wiadomość

    aniołek 13.11.2012 r.

    GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

    Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2013, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję kurde teraz czekam do przyszłeś środy lub czwartku na wyniki nasienia męza i do gin bo nie ma co teraz iść z wynikami jak i tak już pewnie po owulce więc nic nie zmienie

    Andzia33 lubi tę wiadomość

  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 10 lipca 2013, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na moje oko to w normie i jesteś super zdrowa Miriam. Chociaż patrząc na glukozę powinien Ci teraz dać badanie obciążenia glukozą.

    To teraz trzymam kciuki za mężusia :D

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Mikusia2 Autorytet
    Postów: 439 402

    Wysłany: 10 lipca 2013, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Witam się z rana :D W Toruniu upał ufff pufff...co to później będzie ;P
    I proszę mi sie tu chwalić dwiema kreseczkami :D
    ja jade jutro do Torunia z córką do kontroli do kardiologa i jadę 15.07 bo mam endokrynologa a ty jesteś z Torunia?

    Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

    oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 10 lipca 2013, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam upalnie :)
    Wczoraj moja ukochan ciotka-kibic naszych starań zabrała mnie nad jeziorko, woda cieplusia, słonko, lody... :)
    Potem kilo czereśnki wielkich jak jabłka i obiad...dlaczego ona nie może być moją teściową??? :D Kocham ją jak mamę! Dziś powtórka z rozrywki :)

    Dziś od rana bez krwawień, ale bardzo bolą jajniki, kłują raczej, szyjka poszła mocno do góry, i leci ze mnie śluz, biały, gęsty, w dużej ilości. Na betę muszę iść jutro, bo dziś tak mnie mdliło, że musiałam zjeść cokolwiek...Piersi swędzą, mój D. żartowniś mówi- trza się było umyć dokładnie ;)

    Mikusia2, Nusia, ;oniqa, Andzia33 lubią tę wiadomość

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 10 lipca 2013, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z Lubuskiego żadnej staraczki nie ma.....? ;)

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Jaga Autorytet
    Postów: 1171 1651

    Wysłany: 10 lipca 2013, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka :)
    Ja dzisiaj czuje się o niebo lepiej bo ostatnie 2 dni to masakra, poszło 1,5 opakowania podpasek, leciało ze mnie jakby świnie zarzynali.
    Gratuluje zafasolkowanym , trzymam kciuki za staraczki. Ja 10 dni do możliwej owulacji, czekam na koniec @ i kolejny cykl staranek :)

    Emilko a na bete trzeba być na czczo?

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • kalitria Autorytet
    Postów: 545 755

    Wysłany: 10 lipca 2013, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - ciotka-kibic jakby byla tesciowa pewnie juz nie bylaby taka fajna! Kurde czasami strasznie ciezko o dobrych znajomych... Fajnie ze masz taką jedną :)
    U nas na Cyprze strasznie gorąco. Rano o 9 juz bylo 30'. Jak nie ma klimy nie da się żyć!!

    Emilka WSK, Andzia33 lubią tę wiadomość

    zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 10 lipca 2013, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Hej słoneczka :)
    Ja dzisiaj czuje się o niebo lepiej bo ostatnie 2 dni to masakra, poszło 1,5 opakowania podpasek, leciało ze mnie jakby świnie zarzynali.
    Gratuluje zafasolkowanym , trzymam kciuki za staraczki. Ja 10 dni do możliwej owulacji, czekam na koniec @ i kolejny cykl staranek :)

    Emilko a na bete trzeba być na czczo?
    Właśnie tak mi się wydaje....a nie trzeba? Jaguś ja ostatnio nie myślę... :/

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 10 lipca 2013, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    Emilka - ciotka-kibic jakby byla tesciowa pewnie juz nie bylaby taka fajna! Kurde czasami strasznie ciezko o dobrych znajomych... Fajnie ze masz taką jedną :)
    U nas na Cyprze strasznie gorąco. Rano o 9 juz bylo 30'. Jak nie ma klimy nie da się żyć!!
    Cypr? Oszaleję chyba.... :D

    kalitria, Andzia33 lubią tę wiadomość

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Eavonne Autorytet
    Postów: 284 201

    Wysłany: 10 lipca 2013, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!!! Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie!!! U mnie zbliza się owulka wiec ten najlepszy okres cyklu:-0)) Chociaz nie nastawiam się na +.
    A poza tym chciałam zapytać czy jeśli mojego meza kiedyś tam(dawno) ugryzł kleszcz czy to również ma jakiś wpływ na plodnosc???

    Andzia33 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2013, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Witam upalnie :)
    Wczoraj moja ukochan ciotka-kibic naszych starań zabrała mnie nad jeziorko, woda cieplusia, słonko, lody... :)
    Potem kilo czereśnki wielkich jak jabłka i obiad...dlaczego ona nie może być moją teściową??? :D Kocham ją jak mamę! Dziś powtórka z rozrywki :)

    Dziś od rana bez krwawień, ale bardzo bolą jajniki, kłują raczej, szyjka poszła mocno do góry, i leci ze mnie śluz, biały, gęsty, w dużej ilości. Na betę muszę iść jutro, bo dziś tak mnie mdliło, że musiałam zjeść cokolwiek...Piersi swędzą, mój D. żartowniś mówi- trza się było umyć dokładnie ;)


    Emilko coś mi się wydaje, że ten cykl zakończy się szczęśliwie :) a raczej nie zakończy tylko będzie zielona kropeczka :)
    Trzymam mocno kciuki, zrób koniecznie bete! :) i daj znać co i jak :)

    Andzia33 lubi tę wiadomość

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego