LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuje kochane za miłe słowa, zobaczymy , może ten lipiec będzie dla mnie szczęśliwy?
Wam tez życzę szczęśliwego lipca i 2 kreseczek;) a tym czasem owocnego wieczorku:);*
Ps. Czy jest tu ktoś z Wrocławia, bądź z okolic?Nusia, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Jui wspaniala nowina...gratuluje.
A was kochane sciskam mocno.
P.s. Będziecie zle ale zaczęłam Popalac papierosy...
Dziś na plaży była babka w 2trymestrze ciąży..pila piwo jak jakiś menel opakowane w jednorazowkei paliła papierosy...szczerze to chciałam jej powiedzieć czy chciała by czuć teraz to co czuje jej dziecko, nimotyne i alkohol...watpie...to było przerażające...
Ja rok czasu bez popijania i palenia( choć nie jestem nałogowcem okazjonalnie dbam badam sie nie mogę a tu takie wg nie dbają..szkoda gadać..Andzia33 lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
kalitria wrote:czemu zaczelas popalac MariaAntonina?[/QUOTE
Bo tak naprawdę odcielam się od myśli kobiety ciężarnej. Zapale sobie czasem stres mam mniejszy, nie pale nałogowo, potrafiłam zapalić po 2latach w jeden wieczór później nie ... Sporadycznie , stwierdziłam ze przez rok podporzadkowalam siebie ciąży, jednak jej nie ma...mysze żyć normalnie jak przed może wtedy się uda jak przed tem..takie psychiczne poświęcenie nie wyszło mi na +... Zdecydowała. Wrzucam na luz...zyj chwila i ciesz się życiem bo co mi innego pozostaje... Chodzić zestresowana ciągle się doszukując i czekając...i wszystkiego odmawiać nawet głupiego piwa z sokiem..no powiedzcie ile można. Nie mozna być wrakiem człowieka bo nigdzie się wtedy nie dopłynie i kazda przystań będzie odlegla...kalitria, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nie no rozumiem, myslalam ze byl jakis konkretny powod. ja tez popalam sobie, 2 moze 3 na tydzien trzeba normalnie zyc tak jak mowisz. jak mnie ktos/coz wkurzy lece na fakeczke, ale to tak jak mowie kilka razy na tydzien. moj gaszek nie pali i ja przy nim tez nie pale. ale czasami (nie za czesto) to wielce nie moze zaszkodzic... chyba...
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPomoże ktoś mi w interpretacji wyników robione były w 16 dniu cyklu
Glukoza na czczo we krwi żylnej 09/07/2013
Glukoza (jedn. tradyc.) 91,8 mg/dl norma 70 - 99
Glukoza (jedn. SI) 5,09 mmol/l norma 3,88 - 5,49
Hormon tyreotropowy - TSH 09/07/2013
TSH (s) 2,07 mU/l norma 0,27 - 4,2
Morfologia pełna - analizator - krew 09/07/2013
Krwinki białe (WBC) 4,38 G/l norma 3,50 - 10,00
Krwinki czerwone (RBC) 4,22 T/l norma 3,50 - 5,00
Hemoglobina 12,9 g/dl norma 12,0 - 16,0
Hematokryt 37,9 % norma 37,0 - 47,0
MCV 89,8 fl norma 83,0 - 103,0
MCH 30,6 pg norma 28,0 - 34,0
MCHC 34,0 g/dl norma 31,0 - 35,0
Płytki krwi 189 G/l norma 125 - 400
RDW-CV 12,9 % norma 11,5 - 14,5
MPV 11,6 fl norma 9,0 - 12,6
% neutrocytów 56,9 % norma 45 - 70
% limfocytów 30,1 % norma 20 - 45
% Monocytów 8,4 % norma 4,0 - 12,0
% Eozynocytów 4,1 % norma < 5,0
% bazocytów 0,5 % norma < 1,0
Liczba neutrocytów 2,49 G/l norma 1,80 - 7,70
Liczba limfocytów 1,32 G/l norma 1 - 5
Liczba Monocytów 0,37 G/l norma <0,8
Liczba eozynocytów 0,18 G/l norma <0,45
Liczba bazocytów 0,02 G/l norma <0,2
Prolaktyna - PRL 09/07/2013
PRL (Prolaktyna) 396,9 mU/l norma 127 - 637
-
Lenka19 wrote:Witam dziewczyny;) dawno mnie nie było... widze ze dużo się zmienilo;) ja sobie odpuscilam z notatkami i tym zaznaczaniem ... chciałam się was poradzić ... miałam okres dużo skrzepów ale krotko. Dziwnie się czuje mysle o ciąży caly czas ... mój 12 dc a sluz mam bialy gesty i kleisty ... dziwne uczucie wgl gnębi mnie myśl zrobienia testu ... w poprzedniej ciąży miałam okres a później okazało się ze ciaza...wiec tak mysle może...??? proszę was o odp
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Miriam na moje jesteś zdrowa jak byk..ogolna morfologia w normie. Prolaktyne proponowałabym zrobic z obciążeniem w 3dc.wtedy faktycznie widać czy jest norma..
Co do glukozy..no to mieści się w normie wiec też nie widzę tu cukrzycy, a tak naprawdę to każdy jest w grupie ryzyka..
Głowa do góry ...masz dobre wyniki...nie martw się.Miriam, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualny
-
Jak na moje oko to w normie i jesteś super zdrowa Miriam. Chociaż patrząc na glukozę powinien Ci teraz dać badanie obciążenia glukozą.
To teraz trzymam kciuki za mężusiaAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:Witam się z rana W Toruniu upał ufff pufff...co to później będzie ;P
I proszę mi sie tu chwalić dwiema kreseczkamiAndzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
Witam upalnie
Wczoraj moja ukochan ciotka-kibic naszych starań zabrała mnie nad jeziorko, woda cieplusia, słonko, lody...
Potem kilo czereśnki wielkich jak jabłka i obiad...dlaczego ona nie może być moją teściową??? Kocham ją jak mamę! Dziś powtórka z rozrywki
Dziś od rana bez krwawień, ale bardzo bolą jajniki, kłują raczej, szyjka poszła mocno do góry, i leci ze mnie śluz, biały, gęsty, w dużej ilości. Na betę muszę iść jutro, bo dziś tak mnie mdliło, że musiałam zjeść cokolwiek...Piersi swędzą, mój D. żartowniś mówi- trza się było umyć dokładnie
Mikusia2, Nusia, ;oniqa, Andzia33 lubią tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
A z Lubuskiego żadnej staraczki nie ma.....?Zawsze będziemy Cię kochać !!!
Hej słoneczka
Ja dzisiaj czuje się o niebo lepiej bo ostatnie 2 dni to masakra, poszło 1,5 opakowania podpasek, leciało ze mnie jakby świnie zarzynali.
Gratuluje zafasolkowanym , trzymam kciuki za staraczki. Ja 10 dni do możliwej owulacji, czekam na koniec @ i kolejny cykl staranek
Emilko a na bete trzeba być na czczo?Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Emilka - ciotka-kibic jakby byla tesciowa pewnie juz nie bylaby taka fajna! Kurde czasami strasznie ciezko o dobrych znajomych... Fajnie ze masz taką jedną
U nas na Cyprze strasznie gorąco. Rano o 9 juz bylo 30'. Jak nie ma klimy nie da się żyć!!Emilka WSK, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Jaga wrote:Hej słoneczka
Ja dzisiaj czuje się o niebo lepiej bo ostatnie 2 dni to masakra, poszło 1,5 opakowania podpasek, leciało ze mnie jakby świnie zarzynali.
Gratuluje zafasolkowanym , trzymam kciuki za staraczki. Ja 10 dni do możliwej owulacji, czekam na koniec @ i kolejny cykl staranek
Emilko a na bete trzeba być na czczo?Andzia33 lubi tę wiadomość
kalitria wrote:Emilka - ciotka-kibic jakby byla tesciowa pewnie juz nie bylaby taka fajna! Kurde czasami strasznie ciezko o dobrych znajomych... Fajnie ze masz taką jedną
U nas na Cyprze strasznie gorąco. Rano o 9 juz bylo 30'. Jak nie ma klimy nie da się żyć!!kalitria, Andzia33 lubią tę wiadomość
Witam dziewczyny!!! Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie!!! U mnie zbliza się owulka wiec ten najlepszy okres cyklu:-0)) Chociaz nie nastawiam się na +.
A poza tym chciałam zapytać czy jeśli mojego meza kiedyś tam(dawno) ugryzł kleszcz czy to również ma jakiś wpływ na plodnosc???Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmilka WSK wrote:Witam upalnie
Wczoraj moja ukochan ciotka-kibic naszych starań zabrała mnie nad jeziorko, woda cieplusia, słonko, lody...
Potem kilo czereśnki wielkich jak jabłka i obiad...dlaczego ona nie może być moją teściową??? Kocham ją jak mamę! Dziś powtórka z rozrywki
Dziś od rana bez krwawień, ale bardzo bolą jajniki, kłują raczej, szyjka poszła mocno do góry, i leci ze mnie śluz, biały, gęsty, w dużej ilości. Na betę muszę iść jutro, bo dziś tak mnie mdliło, że musiałam zjeść cokolwiek...Piersi swędzą, mój D. żartowniś mówi- trza się było umyć dokładnie
Emilko coś mi się wydaje, że ten cykl zakończy się szczęśliwie a raczej nie zakończy tylko będzie zielona kropeczka
Trzymam mocno kciuki, zrób koniecznie bete! i daj znać co i jakAndzia33 lubi tę wiadomość