LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!
-
WIADOMOŚĆ
-
Eavonne wrote:A poza tym chciałam zapytać czy jeśli mojego meza kiedyś tam(dawno) ugryzł kleszcz czy to również ma jakiś wpływ na plodnosc???
To zależy gdzie go ugryzł Według mnie nie powinno mieć to znaczenia. A były jakieś komplikacje z tym związane??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 10:26
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Eavonne wrote:Witam dziewczyny!!! Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie!!! U mnie zbliza się owulka wiec ten najlepszy okres cyklu:-0)) Chociaz nie nastawiam się na +.
A poza tym chciałam zapytać czy jeśli mojego meza kiedyś tam(dawno) ugryzł kleszcz czy to również ma jakiś wpływ na plodnosc???Andzia33, Eavonne lubią tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Nusia wrote:Emilko coś mi się wydaje, że ten cykl zakończy się szczęśliwie a raczej nie zakończy tylko będzie zielona kropeczka
Trzymam mocno kciuki, zrób koniecznie bete! i daj znać co i jakAndzia33 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyEmilka WSK wrote:Oj tak, kracz kochana, kracz... Ale jakoś juz mnie piersi nie bolą jak w pierwszej ciąży....
ból piersi nie jest jedynym objawem ciąży Kochana więc spokojnie
pamiętam jak Mikusia cały czas pisała w tym cyklu w którym jej sie udało, że na 100% dostanie @, że to i tamto...a ja jej wtedy napisałam, że zobaczy, że akurat jej się uda, no i się udało także liczę na to, że u Ciebie będzie tak samoAndzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
Nusia wrote:ból piersi nie jest jedynym objawem ciąży Kochana więc spokojnie
pamiętam jak Mikusia cały czas pisała w tym cyklu w którym jej sie udało, że na 100% dostanie @, że to i tamto...a ja jej wtedy napisałam, że zobaczy, że akurat jej się uda, no i się udało także liczę na to, że u Ciebie będzie tak samoAndzia33 lubi tę wiadomość
Makcza wrote:Ja dziś zaczynam nowy cykl. Tylko dlaczego trzeba tak długo czekać?
Andzia33, samira lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyojej dziewczyny jak ja fatalnie sie czuje,moze ktoras ma dobry sposob na powiekszonego migdalka i bol gardla?/ bo ja juz wariuje,a do lekarza to moge isc za tydzien,wizyta dopiero wtedy,matko,czlowiek sie wykonczy zanim na nia pojdzie a tempka wzrosla do 38,5,ciekawe czy nie zaburzy mi to owulki i czy jak zaczne testy robic owu. to tez nie bedzie zaklamany wynik..
samira lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za miłe słowa, kochane jesteście
Tak jak obiecałam - krótka relacja z wizyty u ginekologa:
Oczywiście jeszcze nic nie było widać, bo za wcześnie, ale wszelkie zewnętrzne objawy wskazują na ciąże. I tu koniec dobrych informacji, bowiem okazało się, że mam torbiela na jajniku (tym mam się nie przejmować) i mięśniaka w macicy umiejscowionego pośrodku (prawdopodobnie zarodek jest schowany tuż za nim) i ponadto zaburzenia tarczycy(robił mi usg - powiększone wole), muszę zrobić jeszcze badania TSH i ft4. Mam przyjść równo za tydzień (no chyba żeby się coś działo to wcześniej), wtedy powinno być widać ciąże i mam przynieść wyniki tarczycy. Ponadto dowiedziałam się, że moje jelita są w strasznym stanie i muszę koniecznie odbudować florę bakteryjną. Dowiedziałam się też, że przyjmowanie kwasu foliowego to za mało, bo 15% kobiet nie przetwarza go w metafolinę a to ona jest niezbędną dla prawidłowego rozwoju płodu (więc mam femidion natal 1 - bo on zawiera metafolinę właśnie, a nie kwas foliowy).
Po tej wizycie mam głowę pełną myśli. Ogólnie z przebiegu wizyty jestem mega zadowolona, ale i przerażona tym co usłyszałam. Dziś wieczorem mam wyniki drugiej bety (po 48 godz. od pierwszej)i lekarz mówił że mam mu wyniki smsem wysłać, bo to ważne. Mam nadzieję, że urosła...
Boże jak się boję o moje maleństwo, którego nawet jeszcze nie widziałam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 16:10
-
nick nieaktualny
-
Mikusia2 wrote:ja jade jutro do Torunia z córką do kontroli do kardiologa i jadę 15.07 bo mam endokrynologa a ty jesteś z Torunia?
-
Emilka WSK wrote:Witam upalnie
Wczoraj moja ukochan ciotka-kibic naszych starań zabrała mnie nad jeziorko, woda cieplusia, słonko, lody...
Potem kilo czereśnki wielkich jak jabłka i obiad...dlaczego ona nie może być moją teściową??? Kocham ją jak mamę! Dziś powtórka z rozrywki
Dziś od rana bez krwawień, ale bardzo bolą jajniki, kłują raczej, szyjka poszła mocno do góry, i leci ze mnie śluz, biały, gęsty, w dużej ilości. Na betę muszę iść jutro, bo dziś tak mnie mdliło, że musiałam zjeść cokolwiek...Piersi swędzą, mój D. żartowniś mówi- trza się było umyć dokładnieAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Eavonne wrote:Witam dziewczyny!!! Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie!!! U mnie zbliza się owulka wiec ten najlepszy okres cyklu:-0)) Chociaz nie nastawiam się na +.
A poza tym chciałam zapytać czy jeśli mojego meza kiedyś tam(dawno) ugryzł kleszcz czy to również ma jakiś wpływ na plodnosc???Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 19:02
-
Emilka WSK wrote:Oj tak, kracz kochana, kracz... Ale jakoś juz mnie piersi nie bolą jak w pierwszej ciąży....
Nusia, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
insoomnia wrote:ojej dziewczyny jak ja fatalnie sie czuje,moze ktoras ma dobry sposob na powiekszonego migdalka i bol gardla?/ bo ja juz wariuje,a do lekarza to moge isc za tydzien,wizyta dopiero wtedy,matko,czlowiek sie wykonczy zanim na nia pojdzie a tempka wzrosla do 38,5,ciekawe czy nie zaburzy mi to owulki i czy jak zaczne testy robic owu. to tez nie bedzie zaklamany wynik..
insoomnia, Eavonne, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySex sex sex dla przyjemności nie dla ciąży to przepis na zapłodnienie tak mi gin powiedział zobaczymy czy działa chociaż w tym miesiącu trochę jeszcze myśle o tym kiedy mam dni płodne ale od sierpnia już całkiem odpuszczam
Iwka, Nusia, Konwalia, Andzia33 lubią tę wiadomość