X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!
Odpowiedz

LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!

Oceń ten wątek:
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    A poza tym chciałam zapytać czy jeśli mojego meza kiedyś tam(dawno) ugryzł kleszcz czy to również ma jakiś wpływ na plodnosc???

To zależy gdzie go ugryzł :) Według mnie nie powinno mieć to znaczenia. A były jakieś komplikacje z tym związane??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 10:26

Andzia33 lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    Witam dziewczyny!!! Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie!!! U mnie zbliza się owulka wiec ten najlepszy okres cyklu:-0)) Chociaz nie nastawiam się na +.
    A poza tym chciałam zapytać czy jeśli mojego meza kiedyś tam(dawno) ugryzł kleszcz czy to również ma jakiś wpływ na plodnosc???
    Mój mąż notorycznie ma kleszcze Rybeńko i udało nam się, jest płodny jak byk :)

Andzia33, Eavonne lubią tę wiadomość

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Emilko coś mi się wydaje, że ten cykl zakończy się szczęśliwie :) a raczej nie zakończy tylko będzie zielona kropeczka :)
    Trzymam mocno kciuki, zrób koniecznie bete! :) i daj znać co i jak :)
    Oj tak, kracz kochana, kracz... :) Ale jakoś juz mnie piersi nie bolą jak w pierwszej ciąży.... :/

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Oj tak, kracz kochana, kracz... :) Ale jakoś juz mnie piersi nie bolą jak w pierwszej ciąży.... :/

ból piersi nie jest jedynym objawem ciąży Kochana :) więc spokojnie :)
    pamiętam jak Mikusia cały czas pisała w tym cyklu w którym jej sie udało, że na 100% dostanie @, że to i tamto...a ja jej wtedy napisałam, że zobaczy, że akurat jej się uda, no i się udało :) także liczę na to, że u Ciebie będzie tak samo ;)

Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    ból piersi nie jest jedynym objawem ciąży Kochana :) więc spokojnie :)
    pamiętam jak Mikusia cały czas pisała w tym cyklu w którym jej sie udało, że na 100% dostanie @, że to i tamto...a ja jej wtedy napisałam, że zobaczy, że akurat jej się uda, no i się udało :) także liczę na to, że u Ciebie będzie tak samo ;)
    Wiesz, ja w cylku w którym zaszłam wogóle nie miałam szans na to, w 29 dc nie miałam nadal owu...a w 37 dc już były testy + :) przez brak nadziei lekarz dał mi tabsy z hormonami nawet i wzięłam tylko 8 tabl :)

002cf1800b.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam nowy cykl. Tylko dlaczego trzeba tak długo czekać?

Andzia33, Modnisia lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ja dziś zaczynam nowy cykl. Tylko dlaczego trzeba tak długo czekać?
    Rybko, odpuścić trzeba... nie wierzyłam w to, dopóki sama tak nie zrobiłam i co? Zaszłam w ciążę... Bo dałam na luz, temp mierzone czasem, seks z miłości, bez reguły "co 2-3 dni".. kiedy popadło i była chęć.. Teraz się sama spinam, bo jestem świeżo po zabiegu i kontroluję cykl, czy wrócił do normy...ale odpuszczę znów i jestem pewna, ze się uda..

Andzia33, samira lubią tę wiadomość

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadłam znow tylko na chwilke...
    jui-bardzo mocno gratuluje :)

Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej dziewczyny jak ja fatalnie sie czuje,moze ktoras ma dobry sposob na powiekszonego migdalka i bol gardla?/ bo ja juz wariuje,a do lekarza to moge isc za tydzien,wizyta dopiero wtedy,matko,czlowiek sie wykonczy zanim na nia pojdzie :/ a tempka wzrosla do 38,5,ciekawe czy nie zaburzy mi to owulki i czy jak zaczne testy robic owu. to tez nie bedzie zaklamany wynik..

samira lubi tę wiadomość

• Jui Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe słowa, kochane jesteście :)
    Tak jak obiecałam - krótka relacja z wizyty u ginekologa:
    Oczywiście jeszcze nic nie było widać, bo za wcześnie, ale wszelkie zewnętrzne objawy wskazują na ciąże. I tu koniec dobrych informacji, bowiem okazało się, że mam torbiela na jajniku (tym mam się nie przejmować) i mięśniaka w macicy umiejscowionego pośrodku (prawdopodobnie zarodek jest schowany tuż za nim) i ponadto zaburzenia tarczycy(robił mi usg - powiększone wole), muszę zrobić jeszcze badania TSH i ft4. Mam przyjść równo za tydzień (no chyba żeby się coś działo to wcześniej), wtedy powinno być widać ciąże i mam przynieść wyniki tarczycy. Ponadto dowiedziałam się, że moje jelita są w strasznym stanie i muszę koniecznie odbudować florę bakteryjną. Dowiedziałam się też, że przyjmowanie kwasu foliowego to za mało, bo 15% kobiet nie przetwarza go w metafolinę a to ona jest niezbędną dla prawidłowego rozwoju płodu (więc mam femidion natal 1 - bo on zawiera metafolinę właśnie, a nie kwas foliowy).

Po tej wizycie mam głowę pełną myśli. Ogólnie z przebiegu wizyty jestem mega zadowolona, ale i przerażona tym co usłyszałam. Dziś wieczorem mam wyniki drugiej bety (po 48 godz. od pierwszej)i lekarz mówił że mam mu wyniki smsem wysłać, bo to ważne. Mam nadzieję, że urosła... :(

Boże jak się boję o moje maleństwo, którego nawet jeszcze nie widziałam :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 16:10

qdyf61f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie dobrze :) musi byc dobrze, zobaczysz. nie ma co sie bac i martwic tak szybko...

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jui gratulacje! Będzie dobrze.
    Dziewczyny róbcie testy,trzymamy kciuki!
    Ja jeszcze przed owu,a nerwówka w pracy ze ch,,,a bierze.
    Prolaktyna mi znów skoczy.
    Pozdrawiam!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    ja jade jutro do Torunia z córką do kontroli do kardiologa i jadę 15.07 bo mam endokrynologa a ty jesteś z Torunia?
    Tak moje miasto Toruń :D od zawsze tu jestem :P Ja z kardiologiem kontaktu nie miałam, endo znam jednego. Ale moje koleżanki latają do lekarzy ze swoimi dzieciaczkami więc jak byś potrzebowała jakiś informacji to strzelaj :)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Witam upalnie :)
    Wczoraj moja ukochan ciotka-kibic naszych starań zabrała mnie nad jeziorko, woda cieplusia, słonko, lody... :)
    Potem kilo czereśnki wielkich jak jabłka i obiad...dlaczego ona nie może być moją teściową??? :D Kocham ją jak mamę! Dziś powtórka z rozrywki :)

Dziś od rana bez krwawień, ale bardzo bolą jajniki, kłują raczej, szyjka poszła mocno do góry, i leci ze mnie śluz, biały, gęsty, w dużej ilości. Na betę muszę iść jutro, bo dziś tak mnie mdliło, że musiałam zjeść cokolwiek...Piersi swędzą, mój D. żartowniś mówi- trza się było umyć dokładnie ;)
    NIE TRZEBA BYĆ NA CZCZO !!!!

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    Witam dziewczyny!!! Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie!!! U mnie zbliza się owulka wiec ten najlepszy okres cyklu:-0)) Chociaz nie nastawiam się na +.
    Kleszcze przenoszą boreliozę ....mi się niestety to przytrafiło, w miejscu ukąszenia i nie tylko pojawiły mi się odstające na 1 cm rumienie o średnicy około 10 cm - karetką do szpitala mnie wieźli z przychodni. Więc jeśli Twój mąż nie ma objawów nie powinnaś się martwić jeśli natomiast masz wątpliwości poproś o skierowanie lekarza rodzinnego na to badanie. W Toruniu wykonuje się je tylko w jednym szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 19:02

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Ja też KRACZĘ !!! Piękną masz tą temperaturę :P

Nusia, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    insoomnia wrote:
    ojej dziewczyny jak ja fatalnie sie czuje,moze ktoras ma dobry sposob na powiekszonego migdalka i bol gardla?/ bo ja juz wariuje,a do lekarza to moge isc za tydzien,wizyta dopiero wtedy,matko,czlowiek sie wykonczy zanim na nia pojdzie :/ a tempka wzrosla do 38,5,ciekawe czy nie zaburzy mi to owulki i czy jak zaczne testy robic owu. to tez nie bedzie zaklamany wynik..
    Szałwia jest nie zawodna :) Kup w aptece, zaparz dwie saszetki w pół szklance wody. Jak ostygnie płucz gardło ale nie połykaj :P Mi zawsze pomaga. Działa odkażająco...Normalnie przez chwilę się poczułam jak bym była ekspertką w każdej dziedzinie...może założę swoje forum? pt: "Porady Iwki "

insoomnia, Eavonne, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....a kto mi poradzi...Jak zajść w ciąże?

;oniqa lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    ....a kto mi poradzi...Jak zajść w ciąże?
    hehehe Iwka dobre pytanie;D ja mam nadzieje,ze jutro juz skonczy sie ta katorga bo jeszcze owulke mine:/ i bedzie po cyklu w tym miesiacu eh

Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sex sex sex dla przyjemności nie dla ciąży to przepis na zapłodnienie tak mi gin powiedział :) zobaczymy czy działa chociaż w tym miesiącu trochę jeszcze myśle o tym kiedy mam dni płodne ale od sierpnia już całkiem odpuszczam :)

Iwka, Nusia, Konwalia, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ