X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!
Odpowiedz

LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!

Oceń ten wątek:
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    I mąż stwierdził, że trzeba nazwać naszego Aniołka jakoś, i jest Eryczek :) Maciuś przyjdzie teraz <3 :)

A CO JAK BEDZIe DZIEWUSZKA BEDZIE MACIUSIA ..;)

Emilka WSK, Miriam, Andzia33 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje że bedzie dziewczynka Emilka! :)

Emilka WSK, Andzia33 lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, Kalitria, ach te wasze kobiece intuicje... - wówczas...będzie...a jak zapeszę? :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że plamienia ustały...Więc albo jest z ciążą ok, albo to była już @ i też jest ok bo oznacza nadchodzącą owu :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wlasnie przyszly testy owu,wykonalam jeden i dziwne bo dwie grube krechy hmm.. to tak szybko plusy wychodza?

Emilka WSK, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    insoomnia wrote:
    mi wlasnie przyszly testy owu,wykonalam jeden i dziwne bo dwie grube krechy hmm.. to tak szybko plusy wychodza?
    Mhm :) jeśli owu jest blisko to tak :) robi sie je ok poludni, czyli zrobiłaś dobrze :) dzialaj teraz mocno, oj działaj :) mi wyszły + kilka dni temu (3 dni z rzędu) a potem plamiłam więc lipa....

002cf1800b.png

• kalitria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może akurat trafiłaś w ten dzień, nie robiłaś testu z porannego moczu? Jak tak to ja bym jeszcze zrobiła jeden pod wieczór. Jak nie to nie ma co się zastanawiać tylko działać ;) A z testami spróbuj jeszcze jutro i pojutrze dla porównania wyników :)

Emilka WSK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Mhm :) jeśli owu jest blisko to tak :) robi sie je ok poludni, czyli zrobiłaś dobrze :) dzialaj teraz mocno, oj działaj :) mi wyszły + kilka dni temu (3 dni z rzędu) a potem plamiłam więc lipa....

Emilko TY to chyba jesteś w ciąży a nie przed owulacją! Jakis dziwny miałabys ten cykl jakby te plamienia były okresem a teraz owulka, tempki jakies takie za wysokie :) kiedy będziesz miała wyniki bety??????

Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Niusia i na twoim miejscu zrobiła bym prolaktyne bo ona ma wpływ na cykle bezowulacyjne... :) zrobiła bym teeraz w 2 fazie i w nowym cyklu w 3 dniu dokłanie do tego z obciazniem .. bo mozesz miec w normie normalna a po obciazeniu dopiero wychodzi czy faktycznie ma sie problem z tym hormonem..

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4759328

dzieki Kochana, rzeczywiście muszę w końcu te badania zrobić. We wcześniejszych 4 cyklach normalnie mi tempka wzrastała...a nie można zrobivc tego badania prolaktyny z obciążeniem teraz? musi to być 3 dc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    bede dzialac wieczorkiem jak choroba odpusci :) mam nadzieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    Może akurat trafiłaś w ten dzień, nie robiłaś testu z porannego moczu? Jak tak to ja bym jeszcze zrobiła jeden pod wieczór. Jak nie to nie ma co się zastanawiać tylko działać ;) A z testami spróbuj jeszcze jutro i pojutrze dla porównania wyników :)
    nie,to nie byl poranny :) ale i tak zamierzam jeszcze przez kilka dni robic,co tam szkodzi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dziewczyny a czy sluz nie powinien byc rozciagliwy albo wodnisty?? no ja dalej mam tylko K?

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Emilko TY to chyba jesteś w ciąży a nie przed owulacją! Jakis dziwny miałabys ten cykl jakby te plamienia były okresem a teraz owulka, tempki jakies takie za wysokie :) kiedy będziesz miała wyniki bety??????
    Plamienia miałam 3 dni kochana, dziś wogóle.. Testy owu są dodatnie (tzn.były w dni plamień), temp wysokie, ale i jajniki mnie ciągną mocno.. Beta u nas to 2-3 dni czekania więc albo jutro albo najpewniej w poniedziałek dopiero :/
    Ale w poprzedniej ciązy wszystko było inaczej Rybko...czarno na białym miałam objawy, piersi wielkie, a teraz nic. Tylko swędzą..

002cf1800b.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    insoomnia wrote:
    aha dziewczyny a czy sluz nie powinien byc rozciagliwy albo wodnisty?? no ja dalej mam tylko K?
    Niby powinien ale.. :) na sluz nawet jedzenie wpływa więc wiesz :) a temp ci spadła i wzrosła?

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Niby powinien ale.. :) na sluz nawet jedzenie wpływa więc wiesz :) a temp ci spadła i wzrosła?
    Emilka trudno okresli po tempce bo 2 dni przed mialam skok,wczoraj bardzo duzy skok a dzis juz spadla ale to dlatego pewnie,ze chora jestem tzn mialam przez tamte 2 dni goraczke dzis juz nie mam to pewnie dzis jest dlatego mniejsza.

• kalitria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja na twoim miejscu już bym pięćdziesiat-sześć testów ciążowych zrobiła :D Ja nie wiem jak tak możesz nas w niepewności trzymać ;-)

-Dziewczyny a lukniecie na mój wykres? Wydaje mi się że dziś owulka a nie tak jak pokazuje system. Tylko czy ta moja temp jest ok że dziś znowu spadek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2013, 10:48

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    insoomnia wrote:
    Emilka trudno okresli po tempce bo 2 dni przed mialam skok,wczoraj bardzo duzy skok a dzis juz spadla ale to dlatego pewnie,ze chora jestem tzn mialam przez tamte 2 dni goraczke dzis juz nie mam to pewnie dzis jest dlatego mniejsza.
    A spadek to dobry znak :) w spadku po owulacji też się zagnieżdża maleństwo :) teraz powinna już rosnąć i spadnąć właśnie dla malucha potem :)

002cf1800b.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    Emilka ja na twoim miejscu już bym pięćdziesiat-sześć testów ciążowych zrobiła :D Ja nie wiem jak tak możesz nas w niepewności trzymać ;-)

-Dziewczyny a lukniecie na mój wykres? Wydaje mi się że dziś owulka a nie tak jak pokazuje system. Tylko czy ta moja temp jest ok że dziś znowu spadek?
    Robię testy Kali, ale owu, bo tylko te mam w domu teraz :) ale lada dzień przyjdą zamówione z allegro. Jeden co prawda zrobilam przed krwawieniami ale taki jakiś niewyraźny wyszedł..

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Plamienia miałam 3 dni kochana, dziś wogóle.. Testy owu są dodatnie (tzn.były w dni plamień), temp wysokie, ale i jajniki mnie ciągną mocno.. Beta u nas to 2-3 dni czekania więc albo jutro albo najpewniej w poniedziałek dopiero :/
    Ale w poprzedniej ciązy wszystko było inaczej Rybko...czarno na białym miałam objawy, piersi wielkie, a teraz nic. Tylko swędzą..

No tak Emilko, ale objawy objawami :) niektóre dziewczynki tu nie miały żadnych objawów i były w ciąży, więc nie wydaje mi się, że tym akurat trzeba się sugerować :)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    No tak Emilko, ale objawy objawami :) niektóre dziewczynki tu nie miały żadnych objawów i były w ciąży, więc nie wydaje mi się, że tym akurat trzeba się sugerować :)
    U mnie nic poza niewyraźnym testem, testami owu, temp, mdłościami, sennością, wahaniami nastrojów i apetytem na ciąże nie wskazuje...

;)

002cf1800b.png

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ