Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    U mnie brajan szaleje. Nie mam typowej @, takie bardzo lekkie brązowe plamienie (mam 13-14dpo), które trwa juz 3ci dzień. Brajan mówi- może jednak implantacyjne ? Temperatura też nie spadła..Ale zdrowy rozsądek mówi, że to hormony jeszcze szaleją :( jak się @ nie rozkręci do jutra to i tak zrobię chyba test 🤣
    Nigdy takich plamień nie miałam no ale teraz to wszystko jest możliwe

Trzymam mocno za Ciebie kciuki żeby to jednak nie była @, ale widzę duże podobieństwa w Twoim cyklu do moich po poronieniu - pierwszy okres po poronieniu u mnie to był hardcore - tak obfitego okresu nie miałam od lat nastoletnich, drugi okres był dziwny, ale bardziej przypominał to co było przed, trzeci okres - to już totalnie dziwny, sama nie wiedziałam, jak zaznaczyć w aplikacji, bo były jakieś brązowe plamienia małe, później większe przez dzień, dwa dni jaśniejszego krwawienia i praktycznie koniec. Zastanawiałam się, czy łyżeczkowanie mi nie popsuło płodności/cyklu, ale kolejnego okresu już nie dostałam - myślę, że faktycznie te 3 miesiące organizm dochodzi do siebie i wygląda to inaczej i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żeby, jak nie teraz, to za miesiąc były te dwie kreseczki ☺️☺️

Dawdler34 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Mam jedno opakowanie femibion 0 i pół opakowania jeszcze prenatal primo. Nie wiem właśnie czy tak kupować osobno tego czego trzeba dołożyć, czy też się nie bawić i odrazu jakis zestaw. A to wydam komuś 🤔

Dobrałabym to co rozpoczęte a potem poszła w to co zasugeruje lekarz.
    Całe opakowanie możesz oddać lub sprzedać :)

Możesz rozważyć dokupienie DHA - to tak na szybko jak wrzuciłam w czata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 12:23

Nigri, Kompotlinka, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ale Cię dopada, jeszcze ta krew z nosa, mam nadzieję, że Ci niedługo odpuści chociaż ta krew z nosa to pewnie z osłabienia . Trzymam kciuki , że to wszystko to objawy ciąży ♥️

Sprawdziłam temperaturę pod pachą 36.7, nie mierzę temperatury ogólnie. Tutaj chciałam zobaczyć jak bardzo osłabiona jestem 😆

Poszłam dzisiaj do Rossmanna, kupiłam testy na przyszły tydzień. Zrezygnowałam z facelle paskowych, bo nie chciało mi się kilka razy wprowadzać kodu 🫠

Dzisiaj jadę do przyjaciółki, kiedyś pisałam, że zazdrości mi możliwości starań :( niestety wczoraj zakończył się jej półroczny związek i jest załamana💔 Chłop się wyprowadził, zabrał wszystkie swoje rzeczy, klucze dał jej w bramie, bo akurat minęli się samochodami na osiedlu. Niestety tęsknił za poprzednim życiem i znajomymi z którymi zażywał substancje. Powiedział, że zrezygnował tylko ze względu na nią i że nie jest szczęśliwy w nowym życiu.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Coś czuję, że w tym miesiącu będzie dużo pozytywny testów, bo początek bardzo ładny

Początek mamy piękny, oby tak dalej 🤩
    Oby Twoje przeczucia się spełniły 🩷🩵

Nigri, Nikaaa_, Gilgotka lubią tę wiadomość

• Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Sprawdziłam temperaturę pod pachą 36.7, nie mierzę temperatury ogólnie. Tutaj chciałam zobaczyć jak bardzo osłabiona jestem 😆

Poszłam dzisiaj do Rossmanna, kupiłam testy na przyszły tydzień. Zrezygnowałam z facelle paskowych, bo nie chciało mi się kilka razy wprowadzać kodu 🫠

Dzisiaj jadę do przyjaciółki, kiedyś pisałam, że zazdrości mi możliwości starań :( niestety wczoraj zakończył się jej półroczny związek i jest załamana💔 Chłop się wyprowadził, zabrał wszystkie swoje rzeczy, klucze dał jej w bramie, bo akurat minęli się samochodami na osiedlu. Niestety tęsknił za poprzednim życiem i znajomymi z którymi zażywał substancje. Powiedział, że zrezygnował tylko ze względu na nią i że nie jest szczęśliwy w nowym życiu.

Przykra historia 😞
    Ale może to lepiej. Wiadomo, przeżyć swoje musi. Ale!.. Wartościowa kobieta powinna być szczęśliwa i zasługuje na mężczyznę, który ją doceni.

Nigri, Elgenda, Gosiaczkova, Gilgotka, xSophie, MiśkaK lubią tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:

Dobrze, że teraz. Najważniejsze to mieć spokój w życiu. Skoro nie pasuje mu to niech wraca do swojego świata. Pracuję z osobami uzależnionymi i to jest tragedia dla rodzin. Dobrze, że nie będzie sama, mam nadzieję, że szybko stanie na nogi i spotka kogoś kto będzie jej wart.

Nigri, Kompotlinka, Elgenda, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_30 wrote:
    Trzymam mocno za Ciebie kciuki żeby to jednak nie była @, ale widzę duże podobieństwa w Twoim cyklu do moich po poronieniu - pierwszy okres po poronieniu u mnie to był hardcore - tak obfitego okresu nie miałam od lat nastoletnich, drugi okres był dziwny, ale bardziej przypominał to co było przed, trzeci okres - to już totalnie dziwny, sama nie wiedziałam, jak zaznaczyć w aplikacji, bo były jakieś brązowe plamienia małe, później większe przez dzień, dwa dni jaśniejszego krwawienia i praktycznie koniec. Zastanawiałam się, czy łyżeczkowanie mi nie popsuło płodności/cyklu, ale kolejnego okresu już nie dostałam - myślę, że faktycznie te 3 miesiące organizm dochodzi do siebie i wygląda to inaczej i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żeby, jak nie teraz, to za miesiąc były te dwie kreseczki ☺️☺️
    No tak obstawiam, że to takie wahania hormonalne, ciul wie po co 🤷‍♀️ ale oby wszystko się unormowało jak najszybciej :)

Anna_30 lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że okresu dalej brak, bólu brzucha też, szyjka wysoko i zalepiona białym śluzem, na razie nic się na nią nie zanosi 🤔

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzisiaj 10 dpo, oczywiście zrobiłam rano test i biało aż razi w oczy 🤦🏽‍♀️ za to dzisiaj bocian wziął za cel mój dom, tylko mnie denerwuje przy tej bieli 🤦🏽‍♀️

age.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Melduje że okresu dalej brak, bólu brzucha też, szyjka wysoko i zalepiona białym śluzem, na razie nic się na nią nie zanosi 🤔
    U mnie też podobnie. Dzisiaj 14 dpo. Skończyły mi się testy, a byłam pewna, że jeszcze jakiś mam. Muszę kupić i chyba jutro zatestuję, jeśli @ dalej się nie pojawi.

• Aenu Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Boże dziewczyny nie wierzę, serce wali mi jak szalone a ręce trzęsą 🥹
    20260704-053827.jpg
    20260704-053823.jpg
    To chyba sen 😍
    Gratulacje!!!

Zula18, Nigri lubią tę wiadomość

• Nigri Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    U mnie też podobnie. Dzisiaj 14 dpo. Skończyły mi się testy, a byłam pewna, że jeszcze jakiś mam. Muszę kupić i chyba jutro zatestuję, jeśli @ dalej się nie pojawi.

A właśnie dzisiaj od rana się zastanawiałam jak u ciebie sytuacja wygląda. W takim bądź razie przepiszę cię na jutro 😉

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zadam Wam mega głupie pytanie, ale wole mieć pewność 😅 dpo liczycie od dnia nastepnego po owulacji prawda? W sensie dzień owulacji nie wlicza sie do tej liczyby? Zatem skoro owulacje miałam 25 w czwartek to jestem dziś 9dpo?

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

IVF - oczekiwanie na środki w klinice.
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Gorzka oby najbliższe dni dały odpowiedź, to czekanie jest najgorsze.
    🌸 Smerfetka oby sytuacja zmieniła się w najbliższych dniach.🤞🤞
    🌸 Aenu kciuki za jutro. 🤞🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Dziewczyny, zadam Wam mega głupie pytanie, ale wole mieć pewność 😅 dpo liczycie od dnia nastepnego po owulacji prawda? W sensie dzień owulacji nie wlicza sie do tej liczyby? Zatem skoro owulacje miałam 25 w czwartek to jestem dziś 9dpo?
    Tak jest! Dziś 9dpo.
    Nie ma głupich pytań. 😉

Xena89, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Ja liczę że 1 dpo to następny dzień po owulacji, czyli jak owulację miałaś 25 to 1 dpo był 26 czerwca czyli jesteś w 9dpo

Xena89, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Dobrze, że teraz. Najważniejsze to mieć spokój w życiu. Skoro nie pasuje mu to niech wraca do swojego świata. Pracuję z osobami uzależnionymi i to jest tragedia dla rodzin. Dobrze, że nie będzie sama, mam nadzieję, że szybko stanie na nogi i spotka kogoś kto będzie jej wart.

Dokładnie...
    Elgenda to mega trudne dla całych rodzin gdy ktoś jest uzależniony czy to od różnych substancji czy alkoholu. Właściwie to trudniejsze dla rodzin i osób bliskich niż dla samych uzależnionych. Powiem szczerze, że lepiej dla niej że to się tak skończyło bo jak go ciągnęło to prędzej czy później by wrócił... nie mówiąc o tym że to jednak też ma wpływ na płodność, więc nie wiadomo czy marzenia o rodzicielstwie by spełniła jakby dalej trwała w tym związku.
    Życzę by znalazła wartościowego mężczyznę, który będzie miał takie priorytety i kierunek w życiu jak ona

Elgenda, aaandzia, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też tak macie, że już wszystko zaczynacie planować jakbyście były w ciąży? Dopiero 2 dpo a ja już myślę co i jak jakby się udało 😅😶

MiśkaK lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Dziewczyny też tak macie, że już wszystko zaczynacie planować jakbyście były w ciąży? Dopiero 2 dpo a ja już myślę co i jak jakby się udało 😅😶
    Też tak mam, nawet już obmyśliłam co spakować z moich rzeczy w pracy do domu 😂

Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:

Ja o tym w piątek myślałam, muszę odpocząć od mojej pracy…. 😅 czekaliśmy pełny rok po zmianie stanowiska więc teraz byłby idealny czas.

Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ