Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawdler34 wrote:U mnie brajan szaleje. Nie mam typowej @, takie bardzo lekkie brązowe plamienie (mam 13-14dpo), które trwa juz 3ci dzień. Brajan mówi- może jednak implantacyjne ? Temperatura też nie spadła..Ale zdrowy rozsądek mówi, że to hormony jeszcze szaleją
jak się @ nie rozkręci do jutra to i tak zrobię chyba test 🤣
Nigdy takich plamień nie miałam no ale teraz to wszystko jest możliwe
Trzymam mocno za Ciebie kciuki żeby to jednak nie była @, ale widzę duże podobieństwa w Twoim cyklu do moich po poronieniu - pierwszy okres po poronieniu u mnie to był hardcore - tak obfitego okresu nie miałam od lat nastoletnich, drugi okres był dziwny, ale bardziej przypominał to co było przed, trzeci okres - to już totalnie dziwny, sama nie wiedziałam, jak zaznaczyć w aplikacji, bo były jakieś brązowe plamienia małe, później większe przez dzień, dwa dni jaśniejszego krwawienia i praktycznie koniec. Zastanawiałam się, czy łyżeczkowanie mi nie popsuło płodności/cyklu, ale kolejnego okresu już nie dostałam - myślę, że faktycznie te 3 miesiące organizm dochodzi do siebie i wygląda to inaczej i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żeby, jak nie teraz, to za miesiąc były te dwie kreseczki ☺️☺️
Dawdler34 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Nigri wrote:Mam jedno opakowanie femibion 0 i pół opakowania jeszcze prenatal primo. Nie wiem właśnie czy tak kupować osobno tego czego trzeba dołożyć, czy też się nie bawić i odrazu jakis zestaw. A to wydam komuś 🤔
Dobrałabym to co rozpoczęte a potem poszła w to co zasugeruje lekarz.
Całe opakowanie możesz oddać lub sprzedać
Możesz rozważyć dokupienie DHA - to tak na szybko jak wrzuciłam w czata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 12:23
Nigri, Kompotlinka, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
aaandzia wrote:Ale Cię dopada, jeszcze ta krew z nosa, mam nadzieję, że Ci niedługo odpuści chociaż ta krew z nosa to pewnie z osłabienia . Trzymam kciuki , że to wszystko to objawy ciąży ♥️
Sprawdziłam temperaturę pod pachą 36.7, nie mierzę temperatury ogólnie. Tutaj chciałam zobaczyć jak bardzo osłabiona jestem 😆
Poszłam dzisiaj do Rossmanna, kupiłam testy na przyszły tydzień. Zrezygnowałam z facelle paskowych, bo nie chciało mi się kilka razy wprowadzać kodu 🫠
Dzisiaj jadę do przyjaciółki, kiedyś pisałam, że zazdrości mi możliwości starań
niestety wczoraj zakończył się jej półroczny związek i jest załamana💔 Chłop się wyprowadził, zabrał wszystkie swoje rzeczy, klucze dał jej w bramie, bo akurat minęli się samochodami na osiedlu. Niestety tęsknił za poprzednim życiem i znajomymi z którymi zażywał substancje. Powiedział, że zrezygnował tylko ze względu na nią i że nie jest szczęśliwy w nowym życiu.
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:Sprawdziłam temperaturę pod pachą 36.7, nie mierzę temperatury ogólnie. Tutaj chciałam zobaczyć jak bardzo osłabiona jestem 😆
Poszłam dzisiaj do Rossmanna, kupiłam testy na przyszły tydzień. Zrezygnowałam z facelle paskowych, bo nie chciało mi się kilka razy wprowadzać kodu 🫠
niestety wczoraj zakończył się jej półroczny związek i jest załamana💔 Chłop się wyprowadził, zabrał wszystkie swoje rzeczy, klucze dał jej w bramie, bo akurat minęli się samochodami na osiedlu. Niestety tęsknił za poprzednim życiem i znajomymi z którymi zażywał substancje. Powiedział, że zrezygnował tylko ze względu na nią i że nie jest szczęśliwy w nowym życiu.
Przykra historia 😞
Ale może to lepiej. Wiadomo, przeżyć swoje musi. Ale!.. Wartościowa kobieta powinna być szczęśliwa i zasługuje na mężczyznę, który ją doceni.
Nigri, Elgenda, Gosiaczkova, Gilgotka, xSophie, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Elgenda wrote:Sprawdziłam temperaturę pod pachą 36.7, nie mierzę temperatury ogólnie. Tutaj chciałam zobaczyć jak bardzo osłabiona jestem 😆
Dobrze, że teraz. Najważniejsze to mieć spokój w życiu. Skoro nie pasuje mu to niech wraca do swojego świata. Pracuję z osobami uzależnionymi i to jest tragedia dla rodzin. Dobrze, że nie będzie sama, mam nadzieję, że szybko stanie na nogi i spotka kogoś kto będzie jej wart.
Nigri, Kompotlinka, Elgenda, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
No tak obstawiam, że to takie wahania hormonalne, ciul wie po co 🤷♀️ ale oby wszystko się unormowało jak najszybciejAnna_30 wrote:Trzymam mocno za Ciebie kciuki żeby to jednak nie była @, ale widzę duże podobieństwa w Twoim cyklu do moich po poronieniu - pierwszy okres po poronieniu u mnie to był hardcore - tak obfitego okresu nie miałam od lat nastoletnich, drugi okres był dziwny, ale bardziej przypominał to co było przed, trzeci okres - to już totalnie dziwny, sama nie wiedziałam, jak zaznaczyć w aplikacji, bo były jakieś brązowe plamienia małe, później większe przez dzień, dwa dni jaśniejszego krwawienia i praktycznie koniec. Zastanawiałam się, czy łyżeczkowanie mi nie popsuło płodności/cyklu, ale kolejnego okresu już nie dostałam - myślę, że faktycznie te 3 miesiące organizm dochodzi do siebie i wygląda to inaczej i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żeby, jak nie teraz, to za miesiąc były te dwie kreseczki ☺️☺️
Anna_30 lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
U mnie też podobnie. Dzisiaj 14 dpo. Skończyły mi się testy, a byłam pewna, że jeszcze jakiś mam. Muszę kupić i chyba jutro zatestuję, jeśli @ dalej się nie pojawi.Gorzkax33333 wrote:Melduje że okresu dalej brak, bólu brzucha też, szyjka wysoko i zalepiona białym śluzem, na razie nic się na nią nie zanosi 🤔
-
Aenu wrote:U mnie też podobnie. Dzisiaj 14 dpo. Skończyły mi się testy, a byłam pewna, że jeszcze jakiś mam. Muszę kupić i chyba jutro zatestuję, jeśli @ dalej się nie pojawi.
A właśnie dzisiaj od rana się zastanawiałam jak u ciebie sytuacja wygląda. W takim bądź razie przepiszę cię na jutro 😉PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Dziewczyny, zadam Wam mega głupie pytanie, ale wole mieć pewność 😅 dpo liczycie od dnia nastepnego po owulacji prawda? W sensie dzień owulacji nie wlicza sie do tej liczyby? Zatem skoro owulacje miałam 25 w czwartek to jestem dziś 9dpo?👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
8.2026 planowany start symulacji i punkcja. -
Tak jest! Dziś 9dpo.Xena89 wrote:Dziewczyny, zadam Wam mega głupie pytanie, ale wole mieć pewność 😅 dpo liczycie od dnia nastepnego po owulacji prawda? W sensie dzień owulacji nie wlicza sie do tej liczyby? Zatem skoro owulacje miałam 25 w czwartek to jestem dziś 9dpo?
Nie ma głupich pytań. 😉
Xena89, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Ja liczę że 1 dpo to następny dzień po owulacji, czyli jak owulację miałaś 25 to 1 dpo był 26 czerwca czyli jesteś w 9dpoXena89 wrote:Dziewczyny, zadam Wam mega głupie pytanie, ale wole mieć pewność 😅 dpo liczycie od dnia nastepnego po owulacji prawda? W sensie dzień owulacji nie wlicza sie do tej liczyby? Zatem skoro owulacje miałam 25 w czwartek to jestem dziś 9dpo?
Xena89, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
aaandzia wrote:Dobrze, że teraz. Najważniejsze to mieć spokój w życiu. Skoro nie pasuje mu to niech wraca do swojego świata. Pracuję z osobami uzależnionymi i to jest tragedia dla rodzin. Dobrze, że nie będzie sama, mam nadzieję, że szybko stanie na nogi i spotka kogoś kto będzie jej wart.
Dokładnie...
Elgenda to mega trudne dla całych rodzin gdy ktoś jest uzależniony czy to od różnych substancji czy alkoholu. Właściwie to trudniejsze dla rodzin i osób bliskich niż dla samych uzależnionych. Powiem szczerze, że lepiej dla niej że to się tak skończyło bo jak go ciągnęło to prędzej czy później by wrócił... nie mówiąc o tym że to jednak też ma wpływ na płodność, więc nie wiadomo czy marzenia o rodzicielstwie by spełniła jakby dalej trwała w tym związku.
Życzę by znalazła wartościowego mężczyznę, który będzie miał takie priorytety i kierunek w życiu jak ona
Elgenda, aaandzia, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Dziewczyny też tak macie, że już wszystko zaczynacie planować jakbyście były w ciąży? Dopiero 2 dpo a ja już myślę co i jak jakby się udało 😅😶
MiśkaK lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Też tak mam, nawet już obmyśliłam co spakować z moich rzeczy w pracy do domu 😂Gosiaczkova wrote:Dziewczyny też tak macie, że już wszystko zaczynacie planować jakbyście były w ciąży? Dopiero 2 dpo a ja już myślę co i jak jakby się udało 😅😶
Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Gosiaczkova wrote:Dziewczyny też tak macie, że już wszystko zaczynacie planować jakbyście były w ciąży? Dopiero 2 dpo a ja już myślę co i jak jakby się udało 😅😶
Ja o tym w piątek myślałam, muszę odpocząć od mojej pracy…. 😅 czekaliśmy pełny rok po zmianie stanowiska więc teraz byłby idealny czas.
Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy