Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia• wrote:Też tak mam, nawet już obmyśliłam co spakować z moich rzeczy w pracy do domu 😂
I co byś spakowała ? 😅 ja chyba wszystko od razu bym zabrała tak profilaktycznie żeby długo nie wracać 😶🤣Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
A moje lh oszalało bo tak poszło w górę, że aplikacja pokazuje 1.45 i nigdy tyle nie miałam. Brał ktoś lametta może? Bo to mój pierwszy cykl z nim i zdziwiona jestem, że tak pięknie wszystko idzie. A ta ukrainka gadała że w jajnikach nic nie ma
Konzzdi lubi tę wiadomość
-
Gilgotka wrote:A moje lh oszalało bo tak poszło w górę, że aplikacja pokazuje 1.45 i nigdy tyle nie miałam. Brał ktoś lametta może? Bo to mój pierwszy cykl z nim i zdziwiona jestem, że tak pięknie wszystko idzie. A ta ukrainka gadała że w jajnikach nic nie ma
Ona chyba nie ma Xd korzystajcie 🍀🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gosiaczkova wrote:Dziewczyny też tak macie, że już wszystko zaczynacie planować jakbyście były w ciąży? Dopiero 2 dpo a ja już myślę co i jak jakby się udało 😅😶
Mi już gpt maj frjend wykalkulował najważniejsze daty od 1dc , wizyty wraz z potencjalną data porodu 😂😂😂 także tak…
aaandzia, Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Lipiec 2026 - 3cs
✨29 lipca - testowanie 🤞
mommytobe -
mommytobe wrote:Mi już gpt maj frjend wykalkulował najważniejsze daty od 1dc , wizyty wraz z potencjalną data porodu 😂😂😂 także tak…
Ja na mój chat mówię Alechandro😅 ja też sobie sprawdzam możliwy termin porodu 😅
Jakby teraz była w ciąży to idealnie po przeprowadzce, już nawet modyfikacje pokoju i ustawienia mebli mam zrobione w głowie. Myślę, że to dobra manifestacja
Złośnica.m, Gosiaczkova, Kompotlinka, mommytobe, Konzzdi lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Wszystko co mam do jedzenia 🤣 jedynie bym zostawiła ubrania robocze czyste, a brudne też bym zabrała i wyprała w domu 🤣Gosiaczkova wrote:I co byś spakowała ? 😅 ja chyba wszystko od razu bym zabrała tak profilaktycznie żeby długo nie wracać 😶🤣👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
aaandzia wrote:Ja na mój chat mówię Alechandro😅 ja też sobie sprawdzam możliwy termin porodu 😅
Jakby teraz była w ciąży to idealnie po przeprowadzce, już nawet modyfikacje pokoju i ustawienia mebli mam zrobione w głowie. Myślę, że to dobra manifestacja
Ja po dostaniu miesiączki sprawdzam w internecie przewidywany termin porodu 😆.
aaandzia, xSophie, MiśkaK, mistyreal lubią tę wiadomość
-
Gosiaczkova wrote:Dziewczyny też tak macie, że już wszystko zaczynacie planować jakbyście były w ciąży? Dopiero 2 dpo a ja już myślę co i jak jakby się udało 😅😶
Po dłuższym czasie starań przerodziło się to bardziej w nie myśl bo później będziesz potężnie rozczarowana. Po prostu kolejne porażki przychodziły mi coraz gorzej, jakby tak za każdym razem się nakręcała to by było słabo.
mistyreal lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Nigri wrote:Po dłuższym czasie starań przerodziło się to bardziej w nie myśl bo później będziesz potężnie rozczarowana. Po prostu kolejne porażki przychodziły mi coraz gorzej, jakby tak za każdym razem się nakręcała to by było słabo.
Też tak mam ewentualnie sprawdzę kiedy byłby poród i tyle nie robię sobie wielkich nadziei bo potem rozczarowania były potężne..
Nigri, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Maalwii wrote:Też tak mam ewentualnie sprawdzę kiedy byłby poród i tyle nie robię sobie wielkich nadziei bo potem rozczarowania były potężne..
A no to ja z ciekawości sprawdzam😆 nawet jak jeszcze nie myśleliśmy o staraniach o drugie to sprawdzałam 🤭
Ja się na nic nie nastawiam teraz. Chcielibyśmy rodzeństwo dla naszego dziecka, ale nie odczuje rozczarowania jak przyjdzie 🐒. Co ma być to będzie 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 20:05
-
Cały dzisiejszy dzień miałam silniejsze boleści podbrzusza i krzyża, duży ucisk pęcherza i wrażenie napuchniecia dróg rodnych. Rano pojawiły się niewielkie czerwone nitki w śluzie. Wg chata gpt bardzo możliwa była implantacja. Niestety teraz pojawiło się plamienie, nie jest żywo czerwone, bardziej różowe ale trochę dobiło tak szczerze. Wiem, że to jeszcze nie 🐒 więc nie jest to przesadzone i oby na plamieniu się skończyło💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
Dobrze, że nie tylko ja sprawdzam daty porodu co miesiąc 😅😶 bo to znaczy, że nie zwariowałam do końca 😁
Ja to nawet jak byłam pewna, że nie będziemy mieć drugiego dziecka to marzyłam przed snem jak by to było gdyby jednak się pojawiło... wyliczałam daty kiedy 🙈 normalna chyba do końca nie jestem ale ten świat marzeń mnie trzymał bym się nie załamała do konca
aaandzia, Złośnica.m, Konzzdi lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
A mi się dzisiaj śniła już ciąża, ale nie był to zbyt przyjemny sen. Miałam brzuch ciążowy, potem nagle małe dziecko na rękach, przyszli jacyś ludzie w garniturach i zabrali to dziecko. A ja nie mogłam krzyknąć ani ruszyć się. Nic kompletnie. Jak się obudziłam, to cała po prostu spocona i zła.starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈 -
xSophie wrote:A mi się dzisiaj śniła już ciąża, ale nie był to zbyt przyjemny sen. Miałam brzuch ciążowy, potem nagle małe dziecko na rękach, przyszli jacyś ludzie w garniturach i zabrali to dziecko. A ja nie mogłam krzyknąć ani ruszyć się. Nic kompletnie. Jak się obudziłam, to cała po prostu spocona i zła.
Współczuję.. okropny sen 😣 musisz chyba ostatnio być bardzo niespokojna . Ja miewam takie jak się czymś nawet podświadomie denerwuje
xSophie lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gajek wrote:Cały dzisiejszy dzień miałam silniejsze boleści podbrzusza i krzyża, duży ucisk pęcherza i wrażenie napuchniecia dróg rodnych. Rano pojawiły się niewielkie czerwone nitki w śluzie. Wg chata gpt bardzo możliwa była implantacja. Niestety teraz pojawiło się plamienie, nie jest żywo czerwone, bardziej różowe ale trochę dobiło tak szczerze. Wiem, że to jeszcze nie 🐒 więc nie jest to przesadzone i oby na plamieniu się skończyło
A to się nawet dobrze zapowiada 🤞
Gajek, Kompotlinka lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
Powiem wam że o 16 dostałam takie bólu krzyża, że miałam już czarne scenariusze. Naszczecie człowiek doczytał że jak ma się zwichrowany kręgosłup i np. taką rwe kulszową to może na nią uciskać. Dopiero teraz mi trochę przeszło ale to była masakra. Jak tylko wróciłam do domu to ryp na łóżeczko.😔PCOS, ENDO, IO
Dziewczyny, zgłupiałam. 😅 Dzisiaj 14 dpo zrobiłam test. Zaraz po zrobieniu przez chwilę wydawało mi się, że była druga kreska, ale po chwili zniknęła. Teraz gołym okiem widzę tylko jedną, ale pod światło mam wrażenie, że coś tam jednak widać. Jak jeszcze podświetlę test telefonem od spodu, to druga linia jest wyraźniejsza. Pewnie to tylko linia testowa/parowania, ale już sama nie wiem. Miała któraś z Was podobnie? @ nadal brak. 🤍
-
To ja z kolei odnośnie do ciąży mam przemyślenia dotyczące imion i które ciuchy, które mam, sprawdziłyby się z brzuchem 😆
Aenu pozostaje czekać i testować.
Ale dobry tip z tym podświetleniem od spodu, muszę wdrożyć 🫠
Gosiaczkova, mistyreal lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu