Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Próbuję się doszukać u źródła ile saszetek powinno się brać i wygląda to tak:
Inofem:
Mio-inozytol - 2000 mg (2g)
kwas foliowy 200 μg
Zalecane branie: 2 saszetki dziennie
Info z ulotki: "dla utrzymania odpowiedniego zdrowia powinno ono wynosić około 1 grama"
Inofolic:
Mio-inozytol - 2000 mg (2g)
kwas foliowy 200 μg
Zalecane branie: 1 saszetka dziennie
Info z ulotki: "brak ustalonej normy zalecanego dziennego spożycia
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. 1 saszetka dziennie zapewnia deklarowany efekt dla zdrowia."
Mimo że Inofem proponuje branie 2 saszetek dziennie, to w ulotce jest wyraźnie napisane, że 1 g to jest dzienna wystarczająca dawka, w suplemencie mamy 2g, więc po co brać dwie saszetki?
Inofem - Apteka Gemini - opakowanie 60 saszetek 63 zł (2 miesięczna kuracja)
1 saszetka: 1,05 złr
Koszt miesięcznej kuracji: 31,5 zł
Inofolic - Apteka Gemini - opakowanie 20 saszetek 28 zł (kuracja na 2/3 miesiąca)
1 saszetka: 1,4 zł
Koszt miesięcznej kuracji: 42 złWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 14:03
-
nick nieaktualny
-
Basik122 może faktycznie owu Ci się przesunęła, zobacz sobie mój wykres, miałam mieć @ 15.11, test zrobiłam 17.11 i wyszedł negatyw. Głowa do góry, a nuż! Trzymam mocno kciuki, natura lubi być przewrotna :*
Magda_lena88 trzymam kciuki za wizytę
bosa mam nadzieję, że grudzień będzie Twój :*
november123 dziękuję :* a u Ciebie może to nie PMS a pierwsze ciążowe humorki trzymam kciuki :*
Paulina27 gratuluję!! :* :* nudnej ciąży życzę! Odpoczywaj!
Trzymam kciuki za wynik bety
Paulina_2603 trzymam kciuki za grudzień, niech będzie dla Ciebie szczęśliwy :*
Ja czekam na wynik powtórkowej bety i badania ogólnego moczu.Basik122, bosa lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Cześć dziewczynki ja po pracy już , nic mi się nie chce..
Paulina 27 gratuluje! :-*
Mam przeczucie , że grudzień przyniesie mi szczęście i na pewno nie tylko mi ! -
Sana wrote:Basik122 może faktycznie owu Ci się przesunęła, zobacz sobie mój wykres, miałam mieć @ 15.11, test zrobiłam 17.11 i wyszedł negatyw. Głowa do góry, a nuż! Trzymam mocno kciuki, natura lubi być przewrotna :*
Trzymam kciuki za twoje dobre wyniki -
No i czekam na @ heh dzisiaj powinna przyjść wredna... Brzuch mnie bolał chwilę ale teraz spokój... Czekam bo jakos czuje ze jednak grudzien to moj miesiac
a jeszcze chodzę i cały czas czuję dym papierosów zawsze tak mam tylko nie wiem gdzie ktoś palił heh ten mój węch:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Obiło mi się o uszy, że wino zakwasza organizm i to też nie służy zachodzeniu w ciążę, z drugiej strony jakby tak patrzeć to trzeba by nic nie jeść i nic nie pić bo wszystko na jedno pomaga a na drugie szkodzi. No, ale jak to mówią wszystko dla ludzi byle z umiarem Szkoda, że nie można kupić tabletek " luz w dupie" one przyniosłyby nam najwięcej korzyści
Aasienkaa, futuremama, Mimi86, werni lubią tę wiadomość
-
vercia wrote:Obiło mi się o uszy, że wino zakwasza organizm i to też nie służy zachodzeniu w ciążę, z drugiej strony jakby tak patrzeć to trzeba by nic nie jeść i nic nie pić bo wszystko na jedno pomaga a na drugie szkodzi. No, ale jak to mówią wszystko dla ludzi byle z umiarem Szkoda, że nie można kupić tabletek " luz w dupie" one przyniosłyby nam najwięcej korzyści
vercia lubi tę wiadomość