X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
Odpowiedz

Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹

Oceń ten wątek:
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamacita wrote:
    Jeju przyszly mi wyniki badan krwi, i o ile magnez i wit D lekko podnioslam (o cudzie!), to ferrytyna mi znowu spadla...
    Bylo 44, jest 37.
    Trycholog z ktora sie konsultuje, jako ze mam problem z wlosami, kazala podniesc do 60, ale to chyba niewykonalne.
    Zaczelam jesc czerwone mieso (bylam wege wiele lat), nawet do jedzenia watrobki sie przekonalam, biore suplementy i dupa😒 ​Nie wiem juz, co robie zle, moja dieta chyba nigdy nie byla zdrowsza, a wyniki badan jak byly slabe, tak dalej sa. Musze chyba jakis lek na recepte wyprosic.

Moja pierwsza myśl to również jelita, albo właśnie pasożyty. Jak stosujesz dietę bogatozelazowa, to polecam włączyć laktoferyne z witaminą C, ona zwiększa wchłanianie żelaza i przy okazji dobrze działa na jelita 🙂 jak nie znajdziesz przyczyny spadającej ferrytyny, to nawet żelazo na receptę za dużo nie pomoże, bo po odstawieniu problem niestety powróci. A jak już jesz produkty bogate w żelazo, to pilnujesz, żeby był odstęp minimum 2h od kawy, herbaty i nabiału? Niby taka błahostka, ale u niektórych ma naprawdę spory wpływ

Olo323, Mamacita lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Irynka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Nareszcie doczytałam!

Monia, trzymaj się 🫂 Bardzo mi przykro 😢

Gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły ⏸️ 🍀

Patrzyłam na swoje stare USG… Chyba endometrium na 13 dc miało 10 mm, a na 23 dc 9,7 mm — to chyba mało? Na 7 dc było 4,9 mm. Byłam u trzech ginekologów i nikt nic mi nie mówił, ale martwię się, że to za mało ((((

W tym cyklu (po cb) znowu mam plamienia na 15-16dc, 22-23dc.. Chciałabym iść do lekarza, ale boję się że znowu nic mi nie powie 🫣

👩🏻36 🧔🏻‍♂️42

🍀 Początek starań 09.2024
    🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
    10.2025 💔 4+3

👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Dysplazja tkanki łącznej
    Plamienie miedzy/przed miesiączkami. Cykle 25-27 dniowe

Letrox 88 - TSH 1,6 ✅ wT4 - 1,06
    Prolaktyna 8,67 ✅
    Progesteron 7dpo - 15,6 ng/mL (1,2 - 15,9) ✅
    USG ✅
  • Monia• Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamacita wrote:
    Jak tam Monia, jak sie czujesz? 🩷​
    Ogólnie to dobrze, tylko lewy jajnik mnie pobolewa. Raz krwawię dużo a raz mało. A psychicznie to tak średnio… dalej sobie popłakuje

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    18.10.2025 - beta hcg 39,75 mlU/ml
    1.11.2025 - beta hcg 970 mlU/ml
    2.11.2025 - beta hcg 200 mlU/ml, poronienie 💔 6+5tc

preg.png

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irynka wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Nareszcie doczytałam!

Monia, trzymaj się 🫂 Bardzo mi przykro 😢

Gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły ⏸️ 🍀

Patrzyłam na swoje stare USG… Chyba endometrium na 13 dc miało 10 mm, a na 23 dc 9,7 mm — to chyba mało? Na 7 dc było 4,9 mm. Byłam u trzech ginekologów i nikt nic mi nie mówił, ale martwię się, że to za mało ((((

W tym cyklu (po cb) znowu mam plamienia na 15-16dc, 22-23dc.. Chciałabym iść do lekarza, ale boję się że znowu nic mi nie powie 🫣
    To nie jest mało. Mieć przerośnięte endometrium to też jest źle.

Irynka lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    preg.png
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    U nas to ja jestem ta z mniejszym libido 🫣 totalnie nie wiem co się stało ale rozjechało mi się i od ok roku/ dwóch wystarczyłoby mi z raz w tygodniu 🤣 jakieś sposoby na podkręcenie libido ? 🥹
    Ja polecam Mace ☺️

Karina123, Remedios lubią tę wiadomość

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z libido to mąż bez problemu 😅 mam czasem wrażenie, że on mógłby na każde zawołanie. Ja od zeszłego roku mam spory problem, w sumie mam jak Ty @Remedios że największą ochotę mam w okresie 😂 mój też się śmieje, że jakiś błąd w moim oprogramowaniu 😅

@Mamacita ja bardzo walczę z ferrytyna ( od wartości nie do zmierzenia dobiłam do 42 i podobno to jest już ok, choć moja endo uważa że wartość ferrytyny powinna być zbliżona do wagi, przy tej teorii sporo mi brakuje 😅)
    Przede wszystkim zrobić badania na pasożyty, sprawdzić też ginekologicznie (ale to akurat pewnie odpada, bo jesteś na pewno na bieżąco i nie ma żadnego mięśniaka/polipow), a z takich tipów to dodawać witaminę C do posiłków z żelazem, (tak usłyszałam) że żelazo pochodzenia roślinnego jest łatwiej przyswajalne- ja piłam codziennie koktajle (pietruszka, sok pomarańczowy, miarka witaminy C w proszku, łyżeczką pasty sezamowej), kawa/herbata minimum 1h od posiłku. Dodatkowo laktoferyna i probiotyk (ten zielony z sanrobi biorę). Obserwuję też Kasię z Więcej niż Hormony i ona kiedyś polecała Chlorofil (właśnie w kontekście niskiej ferrytyny) u mnie to wszystko zadziałało 😊

@siesiepy miło Cię „widzieć” bardzo się wzruszyłam, bo pamiętam Cię ze starych wątków🥺🥹 Ogromne gratulacje!!!! ❤️❤️❤️

Mamacita, Remedios lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2025- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem wyłapałam pika, ale synek nam się pochorował więc nic nie było.. może dziś namówię starego 😅
    Chociaż czuję mocno prawy jajnik jak zawsze na owu (bo powiem Wam, że mnie owulacje bardziej dojeżdżają bólowo niż okres) ale śluzu zero, jak nigdy..
    wcześniej działaliśmy w środę i czwartek, więc za wcześnie , no ciekawie czy coś będzie z tego cyklu 🤷‍♀️

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2025- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Luna11 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą w toalecie zauważyłam na majtkach małą czerwono-brązową kropkę obok kremowego śluzu. Jedna mała kropka, na papierze nic. Jestem 5-6 dpo, można zerknąć na wykresie jak ktoś chce. Jestem dosć sceptycznie nastawiona w tym cyklu. Pewnie to po prostu wahanie hormonów.

W piątek zbadam proga i estradiol, a jutro idę na pierwszą wizytę do fizjoterapeutki uroginekologicznej. Jestem ciekawa, co tam powie na moją endometriozę. 😊

👧 27

TSH 0,839 µIU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml
    AMH 1,97 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
    + Feminum Pregna i FertilSafe Plus

🆘️ endometrioza powierzchniowa na lewym jajniku

11 cs
  • Mamacita Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęła mi się chyba @... Ale zazwyczaj ma taki żywy kolor a teraz taka bardziej różowa?? Albo sobie wkręcam. Miała być w piątek 🧐 i zazwyczaj brzuch boli a teraz raczej nie?

💃🏼32🕺🏻30

Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 4cs

💔​ 10/25

IO

Insulina: 10,5 - cel 5
    Ferrytyna: 44 - spadek! 37 - cel 60
    Wit D: 27 - 34,3 - cel 50
    Magnez: 0,78 - 0,86 - cel 0,95

Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka
  • Mamacita Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Moja pierwsza myśl to również jelita, albo właśnie pasożyty. Jak stosujesz dietę bogatozelazowa, to polecam włączyć laktoferyne z witaminą C, ona zwiększa wchłanianie żelaza i przy okazji dobrze działa na jelita 🙂 jak nie znajdziesz przyczyny spadającej ferrytyny, to nawet żelazo na receptę za dużo nie pomoże, bo po odstawieniu problem niestety powróci. A jak już jesz produkty bogate w żelazo, to pilnujesz, żeby był odstęp minimum 2h od kawy, herbaty i nabiału? Niby taka błahostka, ale u niektórych ma naprawdę spory wpływ

Dziękuję za porady, pilnuję w kwestii kawy i herbaty a nabiału w sumie mniej... Kupię laktoferynę!

💃🏼32🕺🏻30

💔​ 10/25

IO

Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka
  • Mamacita Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

@Mamacita ja bardzo walczę z ferrytyna ( od wartości nie do zmierzenia dobiłam do 42 i podobno to jest już ok, choć moja endo uważa że wartość ferrytyny powinna być zbliżona do wagi, przy tej teorii sporo mi brakuje 😅)
    Przede wszystkim zrobić badania na pasożyty, sprawdzić też ginekologicznie (ale to akurat pewnie odpada, bo jesteś na pewno na bieżąco i nie ma żadnego mięśniaka/polipow), a z takich tipów to dodawać witaminę C do posiłków z żelazem, (tak usłyszałam) że żelazo pochodzenia roślinnego jest łatwiej przyswajalne- ja piłam codziennie koktajle (pietruszka, sok pomarańczowy, miarka witaminy C w proszku, łyżeczką pasty sezamowej), kawa/herbata minimum 1h od posiłku. Dodatkowo laktoferyna i probiotyk (ten zielony z sanrobi biorę). Obserwuję też Kasię z Więcej niż Hormony i ona kiedyś polecała Chlorofil (właśnie w kontekście niskiej ferrytyny) u mnie to wszystko zadziałało 😊

Dzięki za odpowiedź!!
    Też tak słyszałam o tej wadze, ja ważę 69 dlatego dążę do chociaż 60...
    Ginekologicznie wszystko ok.
    Wrócę też na probiotyki bo zaniedbałam to, Kasię uwielbiam 💕ona mnie przekonała do wątróbki bo ciągle ją poleca! Mam jej ebooka w ogóle jakby ktoś chciał to podeślę. Chlorofil chyba w ogóle na wiele rzeczy pomaga? Bo szukam też czegoś żeby zbić za wysoki zły cholesterol. Dobrze, że jest początek miesiąca to mogę nakupić supli 🤠

💃🏼32🕺🏻30

💔​ 10/25

IO

• fantaghiro Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kreskę 😃😃😃
    https://zapodaj.net/plik-CKeoqiQuXw

Monia•, Luna11, Remedios, Remedios, Nutka15, palinnka, Lady A., Mamacita, NatiHope, Irynka lubią tę wiadomość

Starania od 03.2025
    25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Mam kreskę 😃😃😃

Jejku gratki 😍 piękne kreski 😊 Ale bym chciała takie zobaczyć 🥹

• Luna11 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Mam kreskę 😃😃😃

Gratulacje! 🧡 Który to dpo?

👧 27

TSH 0,839 µIU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml
    AMH 1,97 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
    + Feminum Pregna i FertilSafe Plus

🆘️ endometrioza powierzchniowa na lewym jajniku

11 cs
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Mam kreskę 😃😃😃

Jakie piękne kreseczki 😍😍😍😍 nieśmiało gratuluję

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
    🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln, morfologia 2%, ruch postępowy 20%

7 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina, zioła O. Sroki 3

30.07.25 7 dpo progesteron 15,23 ng/ml
    8.08.25 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
    29.08.25 6 dpo progesteron 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
    15.09.25 MUCHa - ✅
    30.10.25 6dpo progesteron 11,5 ng/ml, estradiol 154 pg/ml
  • Lady A. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Mam kreskę 😃😃😃
    Gratulacje! ♥️

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • fantaghiro Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Gratulacje! 🧡 Który to dpo?

14 dpo. Już cały dzień chodziłam z myślą ze to chyba ciąża, bo piersi mam cały czas bardzo tkliwe, a w ogóle sie nie czułam jakby miała miesiączka przyjść. Mam nadzieję ze sie tu wiecej kreseczek po mojej posypie 😉 jutro wyjeżdżamy na długi weekend wiec betę najwcześniej będę mogła za tydzień zrobić. Od razu zarezerwowałam wizyty do giną do Medicoveru za 2 tygodnie i do lekarki u której bym chciała prowadzić ciążę na początek grudnia. Mam nadzieję ze tym razem te kreseczki juz zostaną ze mną na długo 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:05

NatiHope lubi tę wiadomość

Starania od 03.2025
    25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
  • NatiHope Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Mam kreskę 😃😃😃

Cudne kreseczki!!! Gratuluję!

• Basiax Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Laski głupie pytanie.. ale nie wiem kiedy spodziewać się tej owulki. Powtarzam się ale jak mowilam wczoraj 13 DC i 20mm pecherzyk. Przytulanki 10, 12 i 13 DC. Próbowaliśmy dziś ale mój małż nie podołał i chce próbować jeszcze raz później. Ale ja nie wiem na ile to ma sens? Tak na siłę ? Te plemniki będą w ogóle jakościowe? Może lepiej poczekać do jutra rana? ( potem aż do piątku popołudniu jestem poza domem). Wybaczcie za takie prywaty ale już kur.wa nie wiem jak to rozegrać i taki śmiech przez łzy😆😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:11

• Mamacita Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję fantaghiro!! 🎉

💃🏼32🕺🏻30

💔​ 10/25

IO

‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ