Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anhydra - czekam w takim razie razem z Tobą na piątek! I ciągle będę trzymać kciuki! A tekst z wypadaniem 3-kilowego dziecka spomiędzy nóg dziś wygrał
Sung - no dorosła kobieta a nie potrafi się powstrzymać
Aga tu powinno być inne pytanie zadane, jeśli chciałabyś od nas porady - czy juz można zrobić test. Odpowiem - tak, jak najbardziej, jesteś po terminie miesiączki oby się udało!
-
Nie, na pewno nie bylo wczesniej owulki, mam dzis dopiero 14 dc. Trzymam die zasady ze maja byc 4 wyższe niz 6 poprzednich. Tyle ze ostatnio sid dowiedziałam ze wsrod tych 4 moze byc 1 spadek, czytałyście i takim wyjątku? Prowadzę wykres w sofę Kindara:
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Melduje negatywny test owu :p no w końcu :p
Dorciax, kark, przedszkolanka:), Niezapominajka2, Nona, Sung, Arashe lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Agagusia wrote:
Ja kojarzę, że na stronie gdzie wypowiadają się specjaliści NPR była o tym mowa
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Sung wrote:Tak. Będzie chłopiec i będzie malarzem jak dorośnie.
Przepraszam, musiałam.
Sung błagam! Przepowiedz i mi co będzie! (byle córka o pięknych kręconych włosach z intelektem po mamie )kark, Beti82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
aga9310 wrote:Witam Was dziewczyny
Jestem tu nowa. Od 3 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Jestem aktualnie w 30 dc, normalnie mój cykl trwa 28-29 dni, wcześniej jest poprzedzony dwudniowym lekkim plamieniem. Miesiączka jeszcze nie przyszła, a ja zaobserwowałam w sobie dziwne objawy (chociaż może na siłe je tak interpretuje). Zawsze ponad tydzień przed @ odczuwam ból w całych piersiach, teraz tak nie było, pojawił się ból dopiero we wtorek, ale tylko po zewnętrznej stronie piersi i przyznam, że nigdy tak nie miałam. Wczoraj czułam się słabo cały dzień, a wieczorem do tego osłabienia doszedł ból w dole pleców i brzucha, typowo jakbym miała zaraz dostać @, ale przeszlo. Dzisiaj natomiast czuję bardzo lekkie pobolewanie podbrzusza i o dziwo jak uwielbiam smak kawy, tak dzisiaj w ogóle nie mogłam jej pić bo mialam wrazenie, że smakuje plasteliną z tytoniem. Nie robię jeszcze testu, ale chciałam się Was poradzić, drogie dziewczyny, czy nie wyolbrzymiam i jest szansa, że coś z tego będzie? Pozdrawiam
Chodzi o to, że zasadniczo objawy o których piszesz są tak niespecyficzne, że trudno jednoznacznie wyrokowac czy świadczy o ciąży. Do tego najczęściej dochodzi jeszcze bardzo silne nakrecanie, potegowane chęcią posiadania dziecka. Oczywiście Ty znasz swój organizm najlepiej, ale niejednokrotnie mi samej zdarzało się wykrywać masę symptomów ciąży, której faktycznie w danym cyklu nie było.
Tak więc, najlepiej zrób testWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 16:20
Anhydra wrote:A tak na serio- to mam nadzieję, że nie czujesz się urażona, Z tego co widzę, Sung (podobnie jak ja) ma dość ironiczne poczucie humoru
Chodzi o to, że zasadniczo objawy o których piszesz są tak niespecyficzne, że trudno jednoznacznie wyrokowac czy świadczy o ciąży. Do tego najczęściej dochodzi jeszcze bardzo silne nakrecanie, potegowane chęcią posiadania dziecka. Oczywiście Ty znasz swój organizm najlepiej, ale niejednokrotnie mi samej zdarzało się wykrywać masę symptomów ciąży, której faktycznie w danym cyklu nie było.
Tak więc, najlepiej zrób test
Luz, łapie sarkazm Tak zrobię i przynajmniej będę miała pewność.Anhydra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosia, daj znać jaka będzie beta. Jeszcze jest nadzieja.
Anhydra, elegancko! Nawet jak Ty byś wytrzymała do piątku to my napewno nie
Ja dziś rano miałam nitki rozciągliwe, brzuch minimalnie ćmi na owu, a to dopiero 10dc Przyszły wreszcie testy i siknęłam - prawie pozytyw! Myślę, że 2/3 dni i będzie owu! Ale byłby czad ! Może nawet na listopadowe testowanie bym się załapałaprzedszkolanka:), Anhydra, Lami, ajsza123, smeg lubią tę wiadomość
-
Miałam nie mierzyć temperatury, ale ciekawość wygrywa... dzisiaj według monitoringu 2 dzień po owulacji, a temperatura nadal 36,2 martwi mnie to
-
Nikodemka wrote:Miałam nie mierzyć temperatury, ale ciekawość wygrywa... dzisiaj według monitoringu 2 dzień po owulacji, a temperatura nadal 36,2 martwi mnie to
A miałam tak samo a monitoring pokazał że oba pękły. Nie martw się! Tempką jeszcze może wzrosnąć!
Lami wrote:Koleżanki, jeszcze raz zapytam (Nikodemka, Anhydra, Wy na bieżąco), jeśli owulacja najprawdopodobniej dzisiaj, czy iść na monitoring jutro czy w piątek?
Ja bym poszła w pt. Bo jak minimalnie Ci się pszesunie to trafisz na pęcherzyk jeszcze, a tak, to wszystkie objawy po owu na pewno do pt się utrzymają (płyn w zatoce, ciałko żołte)
Lami wrote:Koleżanki, jeszcze raz zapytam (Nikodemka, Anhydra, Wy na bieżąco), jeśli owulacja najprawdopodobniej dzisiaj, czy iść na monitoring jutro czy w piątek?
Zdecydowanie tak, jak mówi Anhydra, poszłabym w piątek