X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku przykro mi :(

A ja zapytam na wizycie o monitoring . Jak mi lekow nie da jeszcze to niech mi robi monitoring bo nigdy nie miałam!

Niezapominajka2, Sung lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    To oficjalnie sie nie udało. Beta hcg ujemna

Przykro mi Promyk. Ja miałam podobne rozczarowanie w tym cyklu, więc już sikańcom nie wierzę, na teście dwie kreski i nie trzeba było z lupą szukać, a beta była negatywna.

PS. Przedszkolanka widziałam że zastanawiasz się czy robić jeszcze estradiol i akurat dzisiaj Flo podpowiada że im wyższy poziom estrogenów tym więcej śluzu płodnego, a chyba wspominałaś że coraz więcej już masz? Więc estradiol na pewno już sporo poszybował w górę :)

27 lat
    9cs
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaw wrote:
    Przykro mi Promyk. Ja miałam podobne rozczarowanie w tym cyklu, więc już sikańcom nie wierzę, na teście dwie kreski i nie trzeba było z lupą szukać, a beta była negatywna.

PS. Przedszkolanka widziałam że zastanawiasz się czy robić jeszcze estradiol i akurat dzisiaj Flo podpowiada że im wyższy poziom estrogenów tym więcej śluzu płodnego, a chyba wspominałaś że coraz więcej już masz? Więc estradiol na pewno już sporo poszybował w górę :)
    no mam sporo już od @, teraz nawet rozciągliwego trochę.. Kurcze, to tym bardziej chcę sprawdzić! :D
    dziękuję za odpowiedź :*

Izaw lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam, czy badać progesteron

Promyk tulę <3

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,kochane:) mam zagadkę. Dwa dni temu przypadał okres, jednak go nie dostałam... dodam iż @mam regularna co do dnia... wczoraj koło 12 idąc do łazienki zobaczyłam ze na papierze śluz taki kolor brunatny z różowym. Założyłam wkładkę i czekałam na rozwiniecie się @. Wieczorem na wkładce nic i dziś cały dzień czyściutki. Było to jednorazowo. Nie towarzysza mi żadne bóle podbrzusza. Dodam tylko ze mam ciagle uczucie mokra. Co myślicie? Czy to może być plamienie implatacyjne ?

Ollaaaaaa19
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ja się zastanawiam, czy badać progesteron

Promyk tulę <3

A jak z tą Twoją owulacja w końcu? Bo tak długo miałaś pozytywne testy, mierzyłaś może temperaturę? Bo tak to ciężko stwierdzić kiedy zbadać ten progesteron :P

27 lat
    9cs
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola27 wrote:
    Hej,kochane:) mam zagadkę. Dwa dni temu przypadał okres, jednak go nie dostałam... dodam iż @mam regularna co do dnia... wczoraj koło 12 idąc do łazienki zobaczyłam ze na papierze śluz taki kolor brunatny z różowym. Założyłam wkładkę i czekałam na rozwiniecie się @. Wieczorem na wkładce nic i dziś cały dzień czyściutki. Było to jednorazowo. Nie towarzysza mi żadne bóle podbrzusza. Dodam tylko ze mam ciagle uczucie mokra. Co myślicie? Czy to może być plamienie implatacyjne ?

Zaraz wyjmę swoją magiczną kulę i będzie wiadomo

Nona, Meggs, ajsza123, Sung lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaw wrote:
    A jak z tą Twoją owulacja w końcu? Bo tak długo miałaś pozytywne testy, mierzyłaś może temperaturę? Bo tak to ciężko stwierdzić kiedy zbadać ten progesteron :P

Kochana ja monitoruje cykl :) także wiem kiedy owu była :)

Anhydra, Izaw lubią tę wiadomość

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.

relgwn156k56cgiw.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola27 wrote:

Zaraz wyjmę swoją magiczną kulę i będzie wiadomo

Generalnie piszesz na tym wątku pierwszy raz, wiec wypadałoby się chociaż przedstawić

Beti82, Nona, Sung lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola27 wrote:

Skoro spoznia Ci się okres najrozsądniej będzie zrobić test ciążowy. Szczególnie skoro pojawia się jakies plamienie

relgwn156k56cgiw.png

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, pisałam Ci już, ze uwielbiam tego kota na zdjęciu ? Taki wkurwiony słodziak :p

Anhydra lubi tę wiadomość

relgwn156k56cgiw.png
  • Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey. Mam na imię ola jak nick wskazuje, mam 27 lat od roku staramy się bobaska. Niewiem tyle wystarczy czy jeszcze coś mam dopisać?

Ollaaaaaa19
  • Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Skoro spoznia Ci się okres najrozsądniej będzie zrobić test ciążowy. Szczególnie skoro pojawia się jakies plamienie

Już wielokrotnie się nakręciłam i nic nie było, no ale takich plamienie to ja nigdy nie miałam, i trochę się martwię ze jak nie ciąża to czy ze mną jest wszystko okey...

Ollaaaaaa19
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola27 wrote:
    Już wielokrotnie się nakręciłam i nic nie było, no ale takich plamienie to ja nigdy nie miałam, i trochę się martwię ze jak nie ciąża to czy ze mną jest wszystko okey...

A dlaczego testu nie zrobisz? Czasami najprostsze rozwiązanie jest najlepsze, no i przestałabyś się niepotrzebnie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 21:57

Olaola27, Agagusia, Beti82, przedszkolanka:), Sung lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umnie tez jakies dziwactwa. rano w pracy mialam poplamiona biala bielizne na brazowo ale troszke. kolo 14 wlozylam wkladne I jest jedna maza I do tej pory nic sie zmienilo. zawsze na poczatku okresu kolor mam ladny czerwony a dzisaj braz.

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • becia1982 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82,kalcia , fajnie dla mnie osobiście że są osoby w moim wieku ,bo z jednej strony ja nie czuję się na tyle lat co mam a z drugiej wiem że te 36 l to już trochę jest i ciężej zajść

Nona, Beti82, fiorella82 lubią tę wiadomość

• Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A dlaczego testu nie zrobisz? Czasami najprostsze rozwiązanie jest najlepsze, no i przestałabyś się niepotrzebnie martwić.

Macie racje, jutro z rana pojadę zrobię test i bdz jasne, a jak nie dostanę to bd musiała się przejść do mojego Jureczka, bo skoro wystąpiło jakieś 6 h plamienie to może coś się tam dziać...

Ollaaaaaa19
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 13:06

• becia1982 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk nie znamy się jeszcze,ale przykro mi również , sama wiem jak w takiej sytuacji się człowiek czuje

• Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    umnie tez jakies dziwactwa. rano w pracy mialam poplamiona biala bielizne na brazowo ale troszke. kolo 14 wlozylam wkladne I jest jedna maza I do tej pory nic sie zmienilo. zawsze na poczatku okresu kolor mam ladny czerwony a dzisaj braz.
    Ja tez! Pierwszy dzień @ wiadomo mam słaby ale na drugi dzień to jest dramat strasznie leci i niechce być obrzydliwa żeby to drążyć ale okresu to w niczym nie przypomina...

Ollaaaaaa19
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ