Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 4139 3207

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja cały czas ciepło o Was myślę i trzymam kciuki zaciśnięte za każdą z Was :*
    Gratuluję tym,które w tym cyklu ujrzały 2kreski i mocno kibicuję pozostałym :)

    Izaw, przedszkolanka:), Kamsza, speakyourmind93, Anhydra, Sung lubią tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    nqtkgu1r1k33fjx3.png
    ⏸️18.10.2018 12dpo. 15,5m.KPI
    zrz6anlionghan5t.png
    ⏸️17.12.2020 9dpo. mm

    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciax wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanko. Czy boli was miednica po owulacji? Dzisiaj jest mój 7-8 dpo i od samego rana mam własnie taki problem. Może to nie jest ciągły ból.. ale co chwile wraca. Eh ://

    I nie ma to jak szukać odpowiedzi w necie.. prawie spadłam z krzesła czytając sugestie takie jak: zaczynając od zapalenia, poprzez miesniak macicy,endometrioze a kończąc na raku. Masakra! więcej nie czytam, bo wszystko sobie przypisze, hah :)
    Bolała mnie w ciąźy na implantacje ;)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, myslalam już, że nie nadrobię, czytając miałam zarówno momenty euforii, gratulacje Sung i Anhydra! Jak i przerażenia... Jak mówicie o tym strachu, że będzie powtórka. Sama się zastanawiam czy jak już się uda, czy będę umiała się cieszyć, czy będę żyła w przerazeniu.
    Ostatnio znajomym urodziło się dziecko i okazało się, że nie ma jednej zastawki serca, a palce u jednej ręki wychodzą z łokcia. Tyle razy usg a nikt lekarze nie zauważyli :(. Prawda, że nic to nie zmienia, ale chociaż byłaby ta wiedza.
    Kalcia nie pozostaje nic innego jak trzymac kciuki za kolejny cykl, oby szczęśliwy!

    Witam się z nowymi paniami ;)

    Co do miejscowości, to widziałam, że sporo że Śląska, więc powiem, że jestem z Bielska Białej, choć na studiach i po mieszkam w Toruniu, tu poznałam męża.

    Jeszcze 3 dni do testowania, jeśli @ nie zaskoczy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 12:50

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung!!!!! ożesz w mordę!!! jaka krecha!!!! gratuluję!!!!!!

    Nona, Magda - mbc, Sung lubią tę wiadomość

    Akceptacja!
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    U mnie negatywny. Zeszly cykl od dzis mialam pozytywny. Ja juz nie mam nerwow do tego


    Sung gratulacje :)
    Monia u mnie tak;
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b829b1b7f134.jpg

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Dorciax Autorytet
    Postów: 572 427

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Bolała mnie w ciąźy na implantacje ;)

    Szczerze to w tym cyklu na to nie liczę.
    Mam ciągle wrażenie że coś jest nie tak.. Wszystko wydłużyło się o 1,5 tyg.. mam niskie temperatury porównując inne cykle. I bardzo dobrze się czuje oprócz dzisiejszej miednicy :P
    Dzisiaj jest 7dpo więc poszłam sprawdzić progesteron (nigdy nie badałam;)
    Chyba że @ wcześniej zawita ..

    ojxezbmhh2cawbkd.png

    9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

    4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciax wrote:
    Szczerze to w tym cyklu na to nie liczę.
    Mam ciągle wrażenie że coś jest nie tak.. Wszystko wydłużyło się o 1,5 tyg.. mam niskie temperatury porównując inne cykle. I bardzo dobrze się czuje oprócz dzisiejszej miednicy :P
    Dzisiaj jest 7dpo więc poszłam sprawdzić progesteron (nigdy nie badałam;)
    Chyba że @ wcześniej zawita ..
    Daj konoecznie znac jak wyjdzie! Ja jutro ide na estradiol.

    Dorciax lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Monia u mnie tak;
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b829b1b7f134.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d47ff2112bd.jpg u mnie tak

    Tylko byl plodny sluz , dzis nie wiem bo wczoraj conceive uzywalismy. Malo ale byl a na owu sie nie zanosi..

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U gory niebieski sa najnowsze a zielony na dole najstarszy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 12:59

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2530 827

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Temperatura wróciła na dół. piersi pełne. Nie bolą. Boli podbrzusze i wczoraj prawa strona. No i mdłości od wczoraj. Nie wytrzymałam.
    14 dpo. Jutro termin @
    Teraz rozumiem swój wkurw w tym cyklu, ft3 ponad normę i nakręcenie.

    7a958dfad7af9d46med.jpg

    Bardzo się cieszę i bardzo boję.


    Super tak bardzo gratuluję !!

    Sung lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    A długo czekałaś? :)

    z 3 miesięcznym wyprzedzeniem były zapisy

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung!! No taka krechę mocna każda by chciała zobaczyć !! Mega gratuluje !!
    Oby każda z nas zobaczyła taki test i najlepiej jak najszybciej !!

    Anhydra, ajsza123, Sung lubią tę wiadomość

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d47ff2112bd.jpg u mnie tak

    Tylko byl plodny sluz , dzis nie wiem bo wczoraj conceive uzywalismy. Malo ale byl a na owu sie nie zanosi..
    Wydaje mi sie ze chyba podobne?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Agagusia Autorytet
    Postów: 1554 2677

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, ale żeście napisały od rana!!! Ile cudownych newsow!
    Anhydra - kreska bardzo ładna, trzymam moiocno kciuki za jutrzejsza beta, dawaj koniecznie zna? Jutro tez silniejszy, nie?:)

    Gosix - obu beta ładna wyszla, napisz od razu co i jak!

    Kalcia - cykl zawsze od dnia żywej krwi zaczynamy, wiec dzis, oby grudzień okazał sie dla Ciebie szczęśliwy!

    Sylwia - nie znamy sie, ale serdecznie gratuluje i trzymam kciuki!

    gosix, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet
    Postów: 1554 2677

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis w lewym boku nadal czuje ze nic nie pękło, oby tylko torbiel sie nie zrobila, bo mam do tego tendencje. Tempka dzis mocno w dol , wczoraj 36.71, dzis 36,56, w dwoch poprzednich cyklach mialam tak dzien przed skokiem, wiec oby w tym reguła sie sprawdzila - czekam na owu dzis! Słyszał mnie dokladnie moj jajnik?:)
    Testy w koncu dotarły do listonosza, czekam az zapuka i sikam:)
    Najmłodsza, ucz sie! I powodzenia na egzaminie! Co studiujesz? Ja pojutrze zaczynam podyplomowke, mam nadzieje ze bedzie ciekawie No i ze dam rade do czerwca co drugi weekend tam docierać, zważywszy ze mam tez weekendy w pracy:( ale to wlasnie po to to robie zeby mnie zmienic robotę na bardziej przyjazna mamusce - bez wieczorów i weekendów w robocie! Musi sie udać!

    Anhydra lubi tę wiadomość

    qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dobrze mi szło wyluzowanie, ale druga faza cyklu to jakaś totalna masakra! Może gdyby jeszcze wszystko szło jak powinno, to bym nie wpadała w taką paranoję :(

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Temperatura wróciła na dół. piersi pełne. Nie bolą. Boli podbrzusze i wczoraj prawa strona. No i mdłości od wczoraj. Nie wytrzymałam.
    14 dpo. Jutro termin @
    Teraz rozumiem swój wkurw w tym cyklu, ft3 ponad normę i nakręcenie.

    7a958dfad7af9d46med.jpg

    Bardzo się cieszę i bardzo boję.
    Woooow Sung!!! Tak bardzo się cieszę :) tymbardziej że raptem wczoraj spisałaś już cykl na straty :p hehe jednak organizm potrafi nas zaskoczyć. Trzymam mocno kciuki by wszystko było dobrze!

    Sung lubi tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet
    Postów: 4011 6573

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja pomarudzę, potrzebuję kopniaka w dupsko, bo zaczęłam się nakręcać. Wtorek 16.00 USG, pęcherzyk 23mm w 12dc, czyli rośnie srednio 2 mam dzień. Po USG test owu czułość 10 prawie pozytywne, test 30 negatyw. Wczoraj 10 już pozytywne mocno, 30 negatywne, przed chwilą 10 pozytywną i 30 też. Czyli co, lh rośnie dalej, wiec owulacji jeszcze nie było? Już pewnie nic z tego pęcherzyka nie będzie jak rośnie po 2 mm.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7f1f832895f.jpg

    Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ola31 Autorytet
    Postów: 716 152

    Wysłany: 15 listopada 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam:) Cudowne wieści

    Sung lubi tę wiadomość

  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 15 listopada 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Teraz ja pomarudzę, potrzebuję kopniaka w dupsko, bo zaczęłam się nakręcać. Wtorek 16.00 USG, pęcherzyk 23mm w 12dc, czyli rośnie srednio 2 mam dzień. Po USG test owu czułość 10 prawie pozytywne, test 30 negatyw. Wczoraj 10 już pozytywne mocno, 30 negatywne, przed chwilą 10 pozytywną i 30 też. Czyli co, lh rośnie dalej, wiec owulacji jeszcze nie było? Już pewnie nic z tego pęcherzyka nie będzie jak rośnie po 2 mm.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7f1f832895f.jpg
    Nie marudź tylko bierz się do roboty :) piękne pozytywne testy owu. Pęcherzyk rośnie 1-2 mm na dobę, spokojnie może pęknąć przy np 26 mm i będzie wartościowy :)

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego