Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Kochana a czym się zajmujesz?
Może musicie zrobić sobie fajny wspólny weekend, bez tel, bez myślenia o @. Wyjść z domu, przewietrzyc mocno umysły...
A najlepiej gdybyś znalazła dobrego lekarza, który rozpisze Wam konkretny plan działania. Mam klientke, która w towarzystwie mięśniaka urodziła zdrowego syna w wakacje. Długo przychodziła zdołowana bo nic nie wychodziło, dopiero dobry lekarz nakierował ich na dobry plan dzięki czemu umysł się uspokoił i pykło:)
Jestem fotografem i teraz przed swietami jest zatrzesienie, kazdy chce wszystko na juz, a mi brakuje doby, bo jezdze pociagiem po calej Polsce, wracam i od razu przed komputer... nie starcza mi doby. Weekendy tez niestety wszystkie zajete az do Swiat, a ja tak, jak mowisz bardzo potrzebuje wyjsc i odpoczac... Tym bardziej, ze fotografuje tez dzieci i zakladam wlasnie swoja marke z ciuszkami dla dzieci, wiec jak nie myslec o ciazy?? sama podkrecam swoj instynkt
Po wielu przebojach znalazlam swietna lekarke, prowadzi mnie w konsultacji z Profesorem Dębskim, wiec poki co jestem chyba ma dobrej drodze... Tyle, ze zalecenie jest jedno - ciaza jak najszybciej i to mnie stresuje najbardziej... -
Dziewczyny ale ja się wyjątkowo nie załamałam w tym cyklu Raczej przewidziałam że tak będzie więc i zawodu nie ma. Zresztą mówie wszystko jak co cykl, nie było szans na zaskoczenie.
smeg lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Progesteron 13,1 czyli niski? Nawet jeśli wczoraj coś się jednak pokazało to pewnie spłynie.
Jest ok.
Bez szału, ale tragedii też nie ma.
Pamiętaj, że ma dobowe wahania do 50%.
Jak będą dwie kreski ( a już wczoraj były) potwórz badanie i skonsultuj z lekarzemspeakyourmind93 lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
przedszkolanka:) wrote:Lami mi się udalo z beta 11.1 ale cb byla..mi jak taki wyjdzie w ponoedzialek to bede blagac o dupphaston.
O wlasnie,lepiej proga w 6 czy 8dpo zbadac?
Nikodemka ciaza bedzie jak.sie uda..nie ma "jak najszybciej"..
8
7/8 dpo jest szczytprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Nikodemka wrote:Jestem fotografem i teraz przed swietami jest zatrzesienie, kazdy chce wszystko na juz, a mi brakuje doby, bo jezdze pociagiem po calej Polsce, wracam i od razu przed komputer... nie starcza mi doby. Weekendy tez niestety wszystkie zajete az do Swiat, a ja tak, jak mowisz bardzo potrzebuje wyjsc i odpoczac... Tym bardziej, ze fotografuje tez dzieci i zakladam wlasnie swoja marke z ciuszkami dla dzieci, wiec jak nie myslec o ciazy?? sama podkrecam swoj instynkt
Po wielu przebojach znalazlam swietna lekarke, prowadzi mnie w konsultacji z Profesorem Dębskim, wiec poki co jestem chyba ma dobrej drodze... Tyle, ze zalecenie jest jedno - ciaza jak najszybciej i to mnie stresuje najbardziej...
Kochana jeżeli goni was czas przez tego mięśniaka .. może pomysl o inseminacji np?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
przedszkolanka:) wrote:Lami mi się udalo z beta 11.1 ale cb byla..mi jak taki wyjdzie w ponoedzialek to bede blagac o dupphaston.
O wlasnie,lepiej proga w 6 czy 8dpo zbadac?
Nikodemka ciaza bedzie jak.sie uda..nie ma "jak najszybciej"..
Niestety to prawda, nie ma cudow. Dlatego tak zestresowala mnie ta ostatnia wizyta u Debskiego, kiedy powiedzial te „jak najszybciej”, jakby to bylo takie latwe... Staram sie o tym nie myslec, ale mam gdzies z tylu glowy, ze im dluzej nie zachodze tym blizej mi do operacji z ryzykiem usuniecia macicy.
Spotkalyscie sie z tym, ze test o czulosci 25 wykrywa ciaze szybciej niz 10? O co w tym chodzi? -
Najmlodsza - taki jest plan mojej ginekolog. W grudniu badanie nasienia i hsg, jesli wszystko bedzie ok, to bedziemy myslec o inseminacji
Najmłodsza_staraczka, przedszkolanka:), Izaw lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Niestety to prawda, nie ma cudow. Dlatego tak zestresowala mnie ta ostatnia wizyta u Debskiego, kiedy powiedzial te „jak najszybciej”, jakby to bylo takie latwe... Staram sie o tym nie myslec, ale mam gdzies z tylu glowy, ze im dluzej nie zachodze tym blizej mi do operacji z ryzykiem usuniecia macicy.
Spotkalyscie sie z tym, ze test o czulosci 25 wykrywa ciaze szybciej niz 10? O co w tym chodzi?
Słyszałam o tym, ale sprawdzić się to u mnie nie sprawdziło.
O czułości 10 był cień, o czułości 25 nic.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Ja mam dola.
Forum na mnie zle działa.
Tak samo prowadenie wykresu, robienie testów owu itd.
Chce wrócić do życia, a nie żyć od cyklu do cyklu.
Ile można
Dlatego sie z wami żegnam na chwile obecna
Może wrócę po nowym roku02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Nikodemka wrote:Najmlodsza - taki jest plan mojej ginekolog. W grudniu badanie nasienia i hsg, jesli wszystko bedzie ok, to bedziemy myslec o inseminacji
Tak tylko dopytam- a poza mieśniakiem (które ma wiele kobiet) u Ciebie wszystko ok?. To znaczy owulacja potwierdzona monitoringiem na 100%? Tarczyca ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:13
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
przedszkolanka:) wrote:Powodzenia Najmłodsza_staraczka!!
Moja dzisiaj sobie bajke wybrała jak maly mis czeka na brata..
Przeczuwa coś nosem Spryciula! ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:15
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK