X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 11 dpo biel aż boli. W poprzedniej ciąży już 9 dpo była blada kreska, więc już na nic nie liczę. Może za miesiąc się uda. Miałabym termin dokładnie jak z córką. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • gosix Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Dziewczyny ważne pytanie do Was jak mam często infekcje by sprawdzić czy mam jakaś bakterie to się robi posiew w pochwy? A jakbym chciała spraedzic czy mąż ma jakaś bakterie to jakie badanie się robi facetowi? Ile można się męczyć z tymi grzybami.. myśle czy to nie mógł by być powód przez jaki nam się nie udaje zajść tak długo..

Ja też mam problem z częstymi infekcjami. Mój mąż udał się do dermatologa/wenerologa. Okazało się, że z jego strony wszystko ok, ale ginekolog zapisał nam ten sam lek doustyny, dla męża profilaktycznie, a dla mnie dodatkowo do leków dopochwowych.

27 lat
    Staramy się o pierwszego dzidziucha :)
  • smeg Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dopiero 12 dpo wyszedł cień taki blady, ze przyjaciółka powiedziała żebym się w głowę puknęła :P A beta 20 :) btw, ciekawe jakim cudem na teście 25 już coś było widać z moczu, w którym przecież stężenie bHCG jest niższe, niż we krwi. Może ta czułość dotyczy pokazywania wyraźnej kreski :P

U mnie dziś ovufriend wyznaczyło owulację, tak samo jak u Przedszkolanki, na 20 listopada :) Wierzę że się udało, teraz tylko nie zwariować do 3 grudnia :D 8 mój mąż wylatuje na tydzień do USA, nie wiem jak przeżyję dwa weekendy sama z moją meeega absorbującą córką. Mam nadzieję, że będzie miał wyrzuty sumienia, że zostawia ciężarną samą :P Wczoraj oglądałam stare zdjecia córki (stare - sprzed kilku miesięcy :D) i tak mi się zachciało znowu takiego tłuściutkiego bobaska <3 teraz jest już taka duża, szok...

Ola31, Anhydra, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • smeg Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy częstych infekcjach grzybiczych warto stosować jakieś probiotyki dopochwowe + doustne dla kobiet. Duża ilość dobrych bakterii utrudnia rozwój grzybów. A z tym oddaniem moczu po stosunku to dobry sposób, ale na infekcje pęcherza (też je często miewam).

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg trzymam kciuki:)

Mnie pobolewa w boku okresowo tak jakby jajnik tzn. że teraz @ już bardzo blisko

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark ja dlatego przestałam owulaki robić :)

Chociaż mi nigdy w życiu nie wyszedł taki, że druga kreska była niewidoczna, najwyżej były takie same.

Ja odpuściłam, z testami i ogólnie na luzie teraz. I jestem szczęśliwsza :)
    Może będę testować, ale raczej nie przed terminem @.

Testów nie mam i nie kupuje, kupie jak faktycznie będę potrzebować :)

kark, Sung lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko powiem ze jak sprawdzałam mój kalendarz z cyklu z poprzedniej ciszy to miałam 12-13 dzień rozciągliwy śluz i wtedy wyznaczyło owulacje i później miałam taki sam śluz w 18dc a w 28 wyszły 2 kreski:)

Nona, kark, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za odpowiedz ! Nie raz gdy łapała infekcja to i mąż brał tabletki i ja a mimo wszystko wraca to cholerstwo..
    Co dwa miesiące z kalendarzem w ręku pyk i powraca mam już dość tego! Dziś na wizycie nie poddam się jak doktorek nie zrobi z tym porządku ,bo raz jak mu powiedziałam to stwierdził ze to normalne ze i infekcje wracają ale nie tak często :/

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie pojawia się już plamienie. Dobrze, niech ten okres już przyjdzie bo cycki mi odpadną z bólu... Smutno nawet nie jest. Zawsze to samo więc czego oczekiwałam :)
    Trzymam kciuki za Was.

Ps. W poniedziałek wizyta u gina. W okres. No trudno. Niech coś ze mną zrobi, albo wybije mi tę ciążę z glowy!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 13:22

• Lami Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megs, to dopiero 5 ty miesiąc. Mamy tyle samo lat i staramy się tyle samo czasu :) Wiem, że to wkurza wszystkie, mnie też załamywał 5-ty miesiąc starań. Głowa do góry !

Meggs lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ja najchętniej tez bym wybiła te starania z głowy tyle to stresu i rozczarowań kosztuje..zawsze byłam pełna optymizmu dziewczyna,pełna energii a te starania mnie wypalają od środka ..dziś chyba moj dzień na marudzenie

Meggs lubi tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam teraz tego wczorajszego sikańca, nic nie ma na nim. Wyblakło :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem trochę zaskoczona, bo jutro termin @, a dzisiaj temperatura 37 stopni :) nie mam już ciążowych w domu, więc siknęłam na owulaka i jest negatywny, ale kreska dobrze widoczna. Zwariuję czekając na tą @ :P

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dawno nie miałam aż tak stresującego momentu w życiu. Nie nadążam z pracą, z klientami, kłócę się z mężem, bo jestem non stop rozdrażniona, psuje mi się sprzęt, a powinniśmy już dawno zacząć odkładać, bo za rok wprowadzamy się do nowego mieszkania i zbieramy na wykończenie... No i jeszcze te starania.
    Chociaż tak naprawdę nie stresuje mnie fakt, ze test wyszedl negatywny, tylko to, że termin @ za dwa dni, a ja nie mam ŻADNYCH objawów, już nawet brzuch nie pobolewa. To u mnie naprawdę niemożliwe, bo zawsze kilka dni wcześniej mam plamienia i ten straszny ból piersi... Ewidentnie coś jest nie tak :( Chciałabym chyba po prostu dostać tego okresu, byle by tylko znowu nie było jakichś problemów!

Tempka ponad 37,0, ale przecież biorę lutkę...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Kurczę, dawno nie miałam aż tak stresującego momentu w życiu. Nie nadążam z pracą, z klientami, kłócę się z mężem, bo jestem non stop rozdrażniona, psuje mi się sprzęt, a powinniśmy już dawno zacząć odkładać, bo za rok wprowadzamy się do nowego mieszkania i zbieramy na wykończenie... No i jeszcze te starania.
    Chociaż tak naprawdę nie stresuje mnie fakt, ze test wyszedl negatywny, tylko to, że termin @ za dwa dni, a ja nie mam ŻADNYCH objawów, już nawet brzuch nie pobolewa. To u mnie naprawdę niemożliwe, bo zawsze kilka dni wcześniej mam plamienia i ten straszny ból piersi... Ewidentnie coś jest nie tak :( Chciałabym chyba po prostu dostać tego okresu, byle by tylko znowu nie było jakichś problemów!

Tempka ponad 37,0, ale przecież biorę lutkę...

Kochana a czym się zajmujesz? :)
    Może musicie zrobić sobie fajny wspólny weekend, bez tel, bez myślenia o @. Wyjść z domu, przewietrzyc mocno umysły...

A najlepiej gdybyś znalazła dobrego lekarza, który rozpisze Wam konkretny plan działania. Mam klientke, która w towarzystwie mięśniaka urodziła zdrowego syna w wakacje. Długo przychodziła zdołowana bo nic nie wychodziło, dopiero dobry lekarz nakierował ich na dobry plan dzięki czemu umysł się uspokoił i pykło:)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Dziewczyny u mnie pojawia się już plamienie. Dobrze, niech ten okres już przyjdzie bo cycki mi odpadną z bólu... Smutno nawet nie jest. Zawsze to samo więc czego oczekiwałam :)
    Trzymam kciuki za Was.

Ps. W poniedziałek wizyta u gina. W okres. No trudno. Niech coś ze mną zrobi, albo wybije mi tę ciążę z glowy!

Kochana głowa do góry!
    Może w grudniu nam się uda !
    Będziesz tak jak ja testować w okolicach 24 :p

Meggs lubi tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko co fajnego dzis kupilas z okazji black friday? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg ale u Ciebie skok piękny nie to o u mnie.. jak nic mi bez dupka sie nie uda..

Meggs buu..
    Trzymam kciuki za bladziochy i testy za szybko zrobione ;)

Monia prezenty hahahha :D a sobieeee pączka! O! No i diete Chody -50% :p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ