X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti prolaktyna 5.6 wiec bardzo niska ;)

Monia tylko u mnie sa dwie wersje owu..

Drugi dzien z rana zalalo mnie sluzem i mam jakies osabienie . Ale zaraz zabieram mèża na drugi black friday haha :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to z historii przypomniała mi się koleżanka ze studiów :D
    Przychodzi kiedyś i mówi, że właśnie się dowiedziała, że zostanie ciocią. My, że fajnie i który miesiąc ma siostra. Ona, że 5ty. No to jeden kolega powiedział, że nieźle, że tak późno jej powiedziała, a ona, że siostra się dowiedziała WCZORAJ!!! Była u gina na wizycie po kolejną partię tabsów, a tu na usg dziecko duże, macha rękami itd :O!!! No np jak z tych ciąż z zaskoczenia - była okrągła to ani po brzuchu anie było widać, a ni ruchów nie czuła, przez tabsy normalnie krwawiła itd, mdłości nie miała.
    Normalnie wierzyć się nie chce, że kobieta tak długo może nie wiedzieć...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki :)

Mówiłam, że to ciąża z delfinem. Odbija mi się rano śledziem hehe jak to wytłumaczyć? :)

Mózg mi chyba zanika, nie wiem co się dzieje ale jestem tak rozkojarzona, że wysiadajac właśnie z auta pod pracą zastanawiałam się jak ja tu dojechalam :/

przedszkolanka:), Ania95, Anhydra, kark, Ola31 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledziem :D

Domi ja nie w ciazy ale tak jakos w głowie mysle o tym wszystkim,że tez glupoty robie ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Twojej sytuacji Przedszkolako to chyba naprawde 2x proga bedziesz robic i 2x testowac? Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:38

przedszkolanka:), kark lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to może Ty już nie powinnaś prowadzić? Weź się skup, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła! :)

Kark a z innej beczki to ja się wczoraj dowiedziałam, że koleżanka jest w ciąży. .. ona twierdzi, że to uwaga 3 tydzień. I że lekarz potwierdził. Jak kur*a??? Chyba, że liczą tygodnie od zapłodnienia, ale wg mnie to powinno być zakazane, wprowadza za dużo zamieszania...

Co ludzie się nie znają... no nie mogę.

Za 5 minut pobranie, do apteki i do domu :) śniadanie a później. ... SHOPPING :D :D

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyszłam w mundurku z pracy, narzucilam kurtkę na siebie i cała drogę do domu zastanawiałam się, dlaczego kaptur bluzy mnie rano uwieral a teraz nie. Stary jak mnie w domu zobaczył to się w głowę popukał.
    Trzeba się wziąć w garść, nie mam innego dojazdu do pracy jak tylko auto :p

Zazdroszczę Wam tych shoppingów dziś! :)

kark lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Już kolejna date porodu liczyłam. @ 25.11, poród 30.08.2019. 5 rocznica ślubu. Lux.

Az ja sobie policzylam. @ 25.11, porod 6.08.2019, druga rocznica slubu. Tez lux :)

przedszkolanka:), kark, Lami lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przyznam się wcale tak zdrowo się nie odżywiam :) co prawda jem dużo warzyw, zieleniny , kasz... no ale od kilku lat jestem wegetarianka więc to raczej naturalne. Aczkolwiek słodycze jak i słone przekąski uwielbiam i rzadko sobie ich odmawiam. Chuda jak patyk więc wiadomo że można pochłaniać wszystko :)

Niezapominajka2, Izaw lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Przestały mnie boleć piersi ;( chce mi się wyć...

Mnie też raz bolą a raz nie. Dzisiaj akurat nie- a wczoraj robiłam badania i mam proga 44ng, tak więc luz.

Co do ilości dupka- ja brałam i biorę 2x dziennie.

Domi- śnilas mi się dzisiaj, że był pn i robilaś badanie i miałaś betę 4000 i proga 25!

przedszkolanka:), Izaw lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - podwojna owu mialam z dwoch roznych jajnikow.

Ja znam przypadek „ciazy z zaskoczenia” . Kobieta z mojej miejscowosci dowiedziala sie o ciazy, kiedy zaczela rodzic. Totalnie tego nie rozumiem, wydaje mi sie, ze chyba jedynym wytluaczeniem jest wypieranie tego, ze cos sie dzieje...

Juz wiem, ze w poniedzialek czeka mnie wizyta u ginki, boje sie tylko, ze mnie nie wcisnie. Okresu jutro nie bedzie na 100%, totalna cisza. Wiec albo jest torbiel, albo byla ta druga owulacja i jak teraz sobie mysle, to te lekkie skurcze kilka dni temu, to moglo byc to, a my sie nie kochalismy, bo padalismy po pracy na twarz... jestem na to wszystko wsciekla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 10:14

kark lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Lami Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra urodziła dziecko w drugą rocznicę ślubu. Mały zdążył z prezentem dla rodziców ledwo ledwo, bo urodził się o 23.58 :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Mnie też raz bolą a raz nie. Dzisiaj akurat nie- a wczoraj robiłam badania i mam proga 44ng, tak więc luz.

Co do ilości dupka- ja brałam i biorę 2x dziennie.

Domi- śnilas mi się dzisiaj, że był pn i robilaś badanie i miałaś betę 4000 i proga 25!

Hehe no taka beta potwierdzilaby moja teorie o delfinie :p

Anhydra lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka to ja tak czułam w tym cyklu. W niedziele umierałam przez lewy jajnik, a wczoraj przez prawy. Kurcze, to pewnie u mnie też słaby prog :(

Delfin... Moja jedyna zachcianka w ciąży z synem to śledź z ketchupem, smażoną cebulą a na talerzyku obok brzoskwinie. Tak mnie potem przeżygało, że więcej już zachcianek nie miałam XD

U mnie mój tata urodził się w urodziny swojego taty, a mój brat w dzień ojca :D Też fajnie :)
    Za to my z teściową mamy urodziny dzień po dniu ;)

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs mam to samo! Słodkie i słone wprost uwielbiam. Słone nawet bardziej niż słodkie. Ale studia podyplomowe z dietetyki obligują mnie do skarcenia Ciebie i przy okazji siebie. Nie wolno! ;) za często...

Dziewczyny, które jeszcze nie mają okresu - no naprawdę! Dopóki go nie ma to ciąża też jest jedną z opcji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 10:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u endo :/
    Wg pani dr hab itd. mam hiperinsul. i IO, ale... Jestem młoda i szczupła, więc nie potrzebuję leków, mam 2 razy w tygodniu chodzić na spacer. I kij z tym, że się staram.
    Kurna, za taką poradę 120zl zapłaciłam, super.

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - to dobrze, ze obejdzie sie bez lekow! No wlasnie... dlatego zazdroszcze temu, kto ma pakiet medyczny z pracy :)

Wlasnie poplakalam sie na dzien dobry tvn ;D hormony buzuja.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęły sie plamienia i już czuć, że @ się rozkręca. Spodziewałam się tego trochę, bo byłam chora, męża trochę nie było i takie starania na pół gwizdka, ale nadzieję i tak miałam... Oby grudzień przyniósł prezenty w postaci 2 kresek :)

A Wam życzę powodzenia dziewczyny jeszcze w listopadzie! :)

Anhydra, kark lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko jestem dobrych mysli :D

Melduje jak prawdziwa kobieta-black friday a właściwie sobota zaliczona :D
    Monia-poszla piżama za 35 zl.i w hm sweter,sukienka i legginsy za 110 zl:D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ