Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
smeg wrote:Gratulacje Ania! strasznie się cieszę, że Wam się udało krecha jak ta lala! Podziel się jak to zrobiłaś, że wytrzymałaś z testowaniem do 15 dpo No i rozsyłaj nam wiruski ciążowe
Zrobiłam test 10 dpo i był negatywny. Po prostu czekałam na @, ale dzisiejsza temperatura była zadziwiająca była dzięki niej nadzieja i motywacja, żeby zrobić testAnhydra, przedszkolanka:), smeg, speakyourmind93, kark lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Szczęściara, dlaczego myslisz ze nic z tego? Ja w udanym cyklu mialam wlasnie sporo śluzu w 2 fazie i tez rożnego rodzaju. Teraz wlasnie mialam narzekać ze tym razem sucho...a tu od dzis cos doe zaczęło dziać, na pustynie juz zdecydowanie nie narzekam, jesli juz to na podtopy:)
-
nick nieaktualny
-
Ania95 wrote:Zrobiłam test 10 dpo i był negatywny. Po prostu czekałam na @, ale dzisiejsza temperatura była zadziwiająca była dzięki niej nadzieja i motywacja, żeby zrobić test
Aniu ogromne gratulacje! Historia Twojego cyklu daje MEGA nadzieje, pewnie nam wszystkim No i jeszcze ten negatyw 10dpo... a kilka dni pozniej takie dwie kreski!!! Super!Ania95 lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Wróciłam do domu, od razu oczywiście zrobiłam test i nic nie ma. Wiem, że tamten za szybko wykonałam, ale był ten różowy ślad, który wysłałam wam na jedynym zdjęciu, jakie zrobiłam. No nic, jest jeszcze czas. Albo tamten test felerny, albo ten. Może jutro kupię jakiś rossmanowy.
Pytanie:jak jest ciąża biologiczna, to od razu występuje krwawienie? Czy np czy np mogło się jajeczko zagnieździć, zaczęło wytwarzać się hcg, a później jednak organizm odrzucił i krwawienie pojawi się dopiero jak planowa miesiączka?
Może uda mi się wyprosić duphaston na ten progesteron 13, jeśli powiem, że delikatny pozytyw, a później już nic.
Znowu rozkłada mnie choróbsko. No nie mogę się wykaraskać. Jeszcze tak wysypało mnie na twarzy, jakbym miała 14 lat. Źle się czuję, jest niemoc.
Lami masz na myśli ciążę biochemiczna tak?
No więc zazwyczaj określa się ją wtedy gdy komórka jajową ulega zapłodnieniu, ale tak jak piszesz- nie potrafi sukcesywnie się zagnieździć. Podobno pewne minimalne ilosci beta hcg wytwarza już sama zapłodniona komorka wedrujac jajowodem do macicy. Ale jest to ilosc raczej niewykrywalna domowymi testami.
Tak sobie teraz myślę, że trudno powiedzieć po jakim czasie kończy się ciąża biochemiczna a zaczyna poronienie. Dla mnie biochem to ciąża tracona na takim etapie, że nie zdaży się wykształcić zarodek widoczny na USG. Czyli maksymalnie kilka dni po terminie @.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ania, a jaka mialas tempke tego 10dc? Duzo skoczyła? Czy nagle, czy co dzien wyzsza byla?
Przy CB najpierw beta spada, czyli testy przestają wychodzić i potem za pare dniu miesiączka, czy w terminie czy nid to zalezy na jakim etapie ta ciaza sie zakończy. Moze byc i sie skonczyc np w 28dc, a moze tez w 6tc - jesli nie 'zdazyla' zestac potwierdzona ba usg to kest biochemiczna. U mnie byla beta 6,5 czyli mala ( o dziwo test tego dnia pokazał wyraźna kreskę - moze we krwi spadło, a w moczu jeszcze nie zdażyło) we wtorek, a w czwartek okres przyszedł.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Niezapominajka - brałam od marca najpierw 1 tabletkę na tydzień, a później jakoś od czerwca 1/2 tabletki raz na tydzień nie pamiętam kiedy odstawiłam, ale to chyba było wrzesień/październik tak samo jak euthyrox
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Szczęściara, dlaczego myslisz ze nic z tego? Ja w udanym cyklu mialam wlasnie sporo śluzu w 2 fazie i tez rożnego rodzaju. Teraz wlasnie mialam narzekać ze tym razem sucho...a tu od dzis cos doe zaczęło dziać, na pustynie juz zdecydowanie nie narzekam, jesli juz to na podtopy:)
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dziewczyny mam pytanie- jak stosujecie siemię lniane? Zalewacie ciepła wodą i odstawiacie. Wypijacie tylko płyn czy zjadacie też ziarenka? I ile tego dziennie?
Bo ja dzisiaj kupiłam i nie bardzo wiem.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra, Agusia, dzięki za odpowiedź, faktycznie namieszałam strasznie ze słowami, okazało się, że gorączka 37,5, więc chyba odebrało mi rozum
O właśnie biochemiczną mi chodziło, no i o takie właśnie wczesne poronienie, które raczej większość z nas, jeśli nie wykona testów czy bety traktuje jako zwykłą miesiączkę.
Tak naprawdę tylko w poprzednim i tym cyklu testowałam przed okresem. Wcześniej zrobiłam z dwa razy testy w dniu miesiączek, które przyszły kilka godzin później i raz trzy dni po terminie miesiączki, kiedy się opóźniła.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
U mnie @ po biochemicznej przyszla punktualnie jak zawsze.
Cale popoludnie cmilo mnie podbrzusze i kregoslup odcinek ledzwiowy. Jak z tego nic nie wyjdzie to ja nie wiem skad to. Nigdy tak nie mialam lub nie przywiazywalam do tego zbytnio uwagiAgagusia lubi tę wiadomość