Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lami wrote:Ta niedoczynność tarczycy chyba bardzo dużo miesza. Z 80% z tych, które starają się dłużej niż 1-4 miesiące bierze euthyrox. Nie widzę żadnej staraczki, która miałaby nadczynność. Cholerstwo jedno.
-
Lami wrote:Ta niedoczynność tarczycy chyba bardzo dużo miesza. Z 80% z tych, które starają się dłużej niż 1-4 miesiące bierze euthyrox. Nie widzę żadnej staraczki, która miałaby nadczynność. Cholerstwo jedno.
Ja chorowałam na nadczynność a nawet stwierdzono u mnie autoimminologczna odmianę Gravesa Basedova. Jak 3 lata tu zabrali mnie karetka z przychodni to mialam tsh-0,0008 i tętno 140 na minute, miałam wrażenie że walczę o kazdy oddech.
Historia z nadczynnoscia jest taka, że przy prawidłowym leczeniu po czasie można wejść w stan remisji. Ja leki bralam prawie rok, potem co dws miesiące kontrola wyników. Moja lekarka stwierdziła, że z nadczynnoscia czasem tak jest, że występuje jako jednorazowy epizod i oby tak było muszę zrobić badanie przeciwciał i sprawdzić czy to remisja czy cud i cofnięcie chorobyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 10:45
-
nick nieaktualny
-
Ja tuż po zajściu w pierwszą ciążę miałam TSH 2,5, wcześniej nigdy nie badałam. Całą ciążę byłam na euthyroxie, ale po porodzie na polecenie endokrynologa odstawiłam leki i było ok - TSH na początku poniżej 1, później max 1,6. Do 2,5 bez ciąży raczej nic bym nie robiła. Co ciekawe, mojej siostrze takie wyszło w pierwszym trymestrze, a ciążę prowadziła w Niemczech. Nikt jej nie kazał brać żadnych leków i urodziła normalnie zdrowe dziecko. Więc co lekarz to inna metoda
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualnyNona wrote:Ja akurat mam tsh mieć na poziomie 0,1-0,4. Idealne na zajście w ciąże, lepiej takie niż za wysokie. Czuję się spoko. Ciśnienie 80/60
o matko, jak Ty funkcjonujesz z takim ciśnieniem?
Ania95 wrote:Sung - spokojnie. Ja żadnej niedoczynności nie mam. TSH przed braniem euthyroxu 2.6
Gdyby nie starania to nikt by mi go nawet nie przepisał oczywiście skontroluję poziom.
koniecznie. Nie daje się leków tak sobie... ważne ft3 i ft4. Powodzenia! -
Dziewczyny... dzis 14d po ovu... wrocilam z wakacji... trzasnelam test... 2 kreski !!!
Lami, Domi_tur, przedszkolanka:), kark, Agagusia, XxMoniaXx, Martek&M, Izaw, OlivkowaMama, Słoneczko12, speakyourmind93, Szczęściara, Nona, Ania95, Anhydra, RudaAnna, Dorciax, Sung, Natalia1992, smeg, Ola31, SylwiaLu, Ochmanka lubią tę wiadomość
11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
nick nieaktualny
-
Tysia - gratuluje! Pamietam Cie z wątku pozdziernikowego:) gdzie wakacyjnie takie dobre fluidy sa?
A ja sziewczynki zgłaszam ze mnie zemdliło po kawie, ktora ma szklana kule i mi cos wywróży???przedszkolanka:), Anhydra lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Tysia - gratuluje! Pamietam Cie z wątku pozdziernikowego:) gdzie wakacyjnie takie dobre fluidy sa?
A ja sziewczynki zgłaszam ze mnie zemdliło po kawie, ktora ma szklana kule i mi cos wywróży???OlivkowaMama, Anhydra, smeg lubią tę wiadomość
11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
Tysia gratuluję!
A mi teraz się ledwo widoczna kreska pokazała... wiem, że po czasie nie jest wiarygodny, ale i tak daje nadzieję..
speakyourmind93, Ania95, smeg lubią tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u