Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Dobrze, że od grudnia będę miała luxmed bo ta ciąża chyba by mnie do bankructwa doprowadziła 280zl z cytologia masakra!
Ale zaplacilabym każda cenę za ten spokój, który teraz czuję
Jest pecherzyk, ciałko żółte także dupka dostałam dla spokoju świętego choć lekarka stwierdziła, że taki prog jest w normie.
Całkowity zakaz badania proga i hcg, termin 28.07:)
Super❤. Czyli prawie idealnie obstawiłaś termin owulacji! A był zarodek? I w jakiej dawce masz brac dupka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 11:37
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
becia1982 wrote:dziewczyny w ciaży ,a powiedzcie mi czy jakbyście teraz zrobiły ovulaka to on jest pozytywny w sensie dwie krechy ?? zawsze mnie to ciekawiło
Tak, bardzo pozytywny. Jakiś tydz temu ja i Sung robilysmy taka próbę i wyszły tłusciutka krechy
Anhydra wrote:Super❤. Czyli prawie idealnie obstawiłaś termin owulacji! A był zarodek? I w jakiej dawce masz brac dupka?
Jeszcze nie, ciałko żółte widoczne więc za kilka dni będzie zarodek, gdyby nie ten progesteron to bym grzecznie doczekała przyszlego tygodnia
Przez te moje dłuższe cykle pecherzyk typowy dla 4-5tyg, dlatego obstawiam osobiście termin późniejszy jak już zarodek się pojawi
Dupka 2x dziennie, tylko przez miesiąc bo potem łożysko przejmuje funkcje wydzielania to już nie trzeba będzie się martwić
Jeju mam ochotę skakać z radości, Anhydra super że jutro masz wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 11:46
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Kark haha ja tydzien temu okna pomylam i firanki powiesilam na swieta bo przeciez bede w ciazy , wczesnej to bede sie oszczedzac. Dzisiaj jak se o tym pomysle to die smieje z samej siebie. Sufity juz pol roku temu mylam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 11:43
kark lubi tę wiadomość
-
Już się nie mogę doczekać testowania, chociaż wiem że nic z tego, to i tak potrzebuję tej adrenaliny, mimo że wiem że skończy się płaczem. Też tak macie? Czy tylko ja jestem takim testing-junkie?
https://www.instagram.com/p/BqoH5KcB0IV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1kawxwg4bhqwt30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
moyeu wrote:Już się nie mogę doczekać testowania, chociaż wiem że nic z tego, to i tak potrzebuję tej adrenaliny, mimo że wiem że skończy się płaczem. Też tak macie? Czy tylko ja jestem takim testing-junkie?
https://www.instagram.com/p/BqoH5KcB0IV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1kawxwg4bhqwtmoyeu lubi tę wiadomość
-
moyeu wrote:Już się nie mogę doczekać testowania, chociaż wiem że nic z tego, to i tak potrzebuję tej adrenaliny, mimo że wiem że skończy się płaczem. Też tak macie? Czy tylko ja jestem takim testing-junkie?
https://www.instagram.com/p/BqoH5KcB0IV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1kawxwg4bhqwt
Moyeu taka huśtawka jest raczej naturalna i pewnie Cię to nie pocieszy- ale ona wcale się nie kończy w momencie zobaczenia dwóch kresek... właściwie po pozytywnym teście dopiero się rozkręca.
Ty robisz testy a ja latam jak głupia co chwilę na pomiar bety...eh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 12:18
No ciemnieje. Ale moim zdaniem bardzo zalezy od stopnia rozcienczenua moczu. Chemicznie myśląc: jak pobierzesz 20 ml moczu, zrobisz test a potem do tego moczu dodasz 5 ml wody i znowu zrobisz test to jestem przekonana ze kreska bedzie duuuzo słabsza.
Ale moge teraz codziennie robic Ok 11 przed kawa owulaka i zobaczymy jak ciemnieje - moje pierwsze badanie 'prawieżekliniczne'. Mam robic na zakończenie podyplomowki projekt - kto wie moze cos napisze o staraniach/ciężarnych:)
Dlatego tez ważne zeby przed rannym testowaniem nie pic duzo wieczorem i przed samym położeniem sie spac zrobic jeszcze siusiu, zeby stężenie hormony bylo wysokie.kark lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia, ja też widzę cień, idź na betę moja córka jest z takiego cienia
Słoneczko, u Ciebie niestety widać bardzo cienką kreskę, więc to raczej jakieś anomalie związane z testem.
Dla mnie spadek temperatury, ale wciąż powyżej linii to nie spadek dziś 7 dpo, napięcie rośnie
Gdańsk, 31 l., kp -
becia1982 wrote:dziewczyny w ciaży ,a powiedzcie mi czy jakbyście teraz zrobiły ovulaka to on jest pozytywny w sensie dwie krechy ?? zawsze mnie to ciekawiło
Mi negatywne wychodziły w terminie @ najpierw zrobiłam owulacyjny i wyszedł negatywny, a później zrobiłam ciążowy i pozytywnykark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Hahaha
Tysia, gratulacje!!! Cudna beta, jak na 1 dzień przed @, to szaleństwo
Aga, wiadome Ja wyliczyłam już przed owu, że miałabym 13.08, ale przez to, że owu później, to pewnie z usg by wyszło 19.08, czyli urodziny szwagra
Zresztą u mnie znowu zero bóli, temp słaba, a właśnie myję okna i wieszam firanki w razie czego, żeby na święta mieć gotowe
Przedszkolanka jak prog?11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
Domi cudowne wieści !
Ania Tobie jeszcze nie miałam okazji gratulować ! Tak się cieszę, ze wreszcie się doczekalas!!!!
Przedszkolanka masz wyniki ?Ania95 lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.