Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Aga a Ty teraz jak długie masz cykle?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
To jest takie dziwne, że jak przychodzi @ to nagle robi się tak spokojnie i czas szybko płynie... I sobie obiecuhe, że w tym cyklu nie będę wariować. Później dni plodne, a później człowiek czeka i robi sobie nadzieje, i czas się tak dłuży i tyle emocji... I wariacja trwa. A później znowu to samo...
przedszkolanka:), Nona, Dorciax, smeg lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Anhydra wrote:A badaliscie kariotypy? I czy Ty miałaś robiona diagnostuke genetyczna w kierunku trombofilii?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
nick nieaktualny
-
Agagusia wrote:Anhydra, myslisz ze w strone tej trombofili warto byloby sie przebadać?zapytam gina na wizycie 22 listopada.
No myślę, że z pewnością nie zaszkodzi. Z tym, że są to dość drogie badania. Ja dostałam skierowanie na nfz (badanie na kariotypy i trombofilie), ale to trochę po znajomości bo generalnie nfz przysługuje po min. 3 poronieniach (ja miałam 2 i 1 cb). Absurd nie? W każdym razie u mnie w moim odczuciu zawsze był problem z zagnieżdżane i wgryzaniem się zarodka- zawsze miałam plamienia, a wydaje mi się że potencjalne skrzepy mogą ten proces zaburzać. Może spróbuj zagadać z rodzinnym i poproś o skierowanie do genetyka a on Cię wyślę na badania na nfz. W mojej ocenie 2 cb o czymś już świadczą, chociaż lekarze majà w zwyczaju cb raczej bagatelizować niestety...
EDIT
A bierzesz kwas foliowy metylowany? Bo pewnie badań polimorfizmu MTHFR też nie miałaś..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 19:52
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
Teraz dopiero od 2 cykli biore Miovarian i on jest z kwasem metylowanym, przy wcześniejszych ciążach zwykły kwas, tylko ten na recepte w wyższej dawce niz zwykły folik.
Anhydra lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:48
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
A u mnie zamiast bzykania wieczornego posprzeczaliśmy sie. Tak mnie ta cho.lera wkurzyla ze szok. Popił sobie z teściem whisky, zadowolony, najmądrzejszy. To trafila kosa na kamień. No a twraz sie zmył do kolegi udusze dziada3/10/2015 - poronienie w 6tyg
10/12/2015 synek ♡
Ponad 3l starań o 2 maluszka -
nick nieaktualny
-
Teczova ja nigdy nie mialam usg po owu wiec nie pomoge..
Co do lekarza -dziekuje Ciebie po luteinie a ja pilam niepokalanek blee ;p
Nona pewnie owu jakoś tak ale to zawsze trzeba z 3 dni przed liczyc i z dwa po jakby sie przesuneła.
Mowisz,źe zalewa? Mnie organizm w bambuko robi bo też mam śluz.. -
Tenczowa ja juz kilka razy mialam pelny monitoring cyklu tzn. Przed I po owulacji I raczej nie ma mozliwosci zeby bylo widac na usg cialko zolte z poprzedniego cyklu. Podobno widac tylko do kilku dni po owulacji. W tym miesiacu u mnie juz 2 dni po owulacji lekarka miala problem ze znalezieniem miejsca po owulacji.1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
Chyba nie, ciałko żółte widać jeszcze na początku ciąży, bo to ono produkuje progesteron. Pamietam ze swojego pierwszego ciążowego usg, ze było widoczne. Ale z poprzedniego cyklu nie sadze żeby było, takie nieciązowe pewnie szybciej znika.
Gdańsk, 31 l., kp -
.
Anhydra super wiadomość, mam nadzieję że wkrótce zobaczymy Twoje II kreski!
Przedszkolanka, to niestety smutna prawda, trzeba lekarza błagać o leki, często nie dość że idziesz prywatnie i bulisz za wizytę to jeszcze krzywym okiem i i tak nie dostaniesz po co przyszłaś. My tak szukamy dobrego pulmonologa dla męża. Póki co mu kolega z Ukrainy przywozi co trzeba bo tam wszystko bez recepty prawie
Tęczova też myślę że to z tego cyklu, z moich monitoringów wiem że jest ciałko żółte po owu, i jak miałam 2 dni przed @ usg to było widoczne ciałko krwotoczne (ale to jeszcze nie znaczyło czy @ przyjdzie czy nie, miałam robić i tak bhcg) więc nie wiem jak miałoby się utrzymać ciałko żółte z poprzedniego cykluAnhydra lubi tę wiadomość
27 lat
9cs