Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung wrote:Moyeu ja też tam coś widzę, ale bardzo słabe. Kciuki za betę.
Zjadłam torta. I znowu wyrzuty sumienia, że może zabiłam blastocyste <puk>
W ch... z tymi staraniami...
Speaky co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 18:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przedwczoraj mialam pozytywny, wczoraj ogromny bol owulacyjny + plamienie wiec moge zakladać ze wczoraj byla owulka? Temperatura narazoe podniosla sie o 0,1 stopnia, licze ze jutro pojdzie wyzej.
W przyszly piatek zbadac proga juz chyba moge?3/10/2015 - poronienie w 6tyg
10/12/2015 synek ♡
Ponad 3l starań o 2 maluszka -
Casjopea wrote:https://zapodaj.net/95a4d9619e310.jpg.html
No nic, to chyba poproszę o dodanie do listy Dzisiejszy test, krecha już dosyć wyraźna -
Sung, dziękuję ja dzisiaj zjadłam ciasto i loda, więc też mam mieszane uczucia, ale tak sobie myślę, że dietę staram się trzymać (kiedy jestem w domu, u babci to wiadomo ) plus biorę leki więc ta insulina powinna być jakoś opanowana, ale czy to wystarczy?30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Mnie od tych hormonów tak rozsadza złość i taka jestem drażliwa, że momentami mi mojego eMka żal...wczoraj tak mnie zdenerwował (w sumie pierdołą), że za karę spał biedny na kanapie
A tu jeszcze tydzień to terminu @!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 19:03
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Nona wrote:Sung a co ma tort do blastocysty?
Pewnie to, że po nim mocno cukier skoczył, a razem z nim insulina, która potrafi dobrze przeszkadzać w zagnieżdżaniu.
Sung - rozumiem to bardzo dobrze, bo dokładnie to samo miałam w poprzednim cyklu, czyli tym na wakacjach - obżerałam się na all inclusive i jeszcze co chwilę dopychałam ciastem, lodami, goframi i czym tylko mogłam. Aha, drinkami! Słodkimi i mocnymi! I sobie myślałam - fajnie, że jestem wypoczęta, szczęśliwa i zrelaksowana, ale co z tego, skoro jestem jak termos wypełniony insuliną.
Nona, przeczytałam, że napiłaś się z koleżanką W pracy xD xD xD i sobie myślę - extra praca, chcę taką!Sung, Nona lubią tę wiadomość
-
Hejka
Melduje pozytywny test owu w 17 dc :p przestałam brać suplementy i wszystko się wydłużyło :p jutro owu, test 14 dpo jak @ nie przyjdzie, bo druga fazę mam 13 dniOla_454, przedszkolanka:), Iga66, Nona, Anhydra, moyeu, kark lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Hejka
Melduje pozytywny test owu w 17 dc :p przestałam brać suplementy i wszystko się wydłużyło :p jutro owu, test 14 dpo jak @ nie przyjdzie, bo druga fazę mam 13 dnikark lubi tę wiadomość
-
A u mnie melduję cud... na dzisiejszym usg okazało się że pęcherzyk ma 21mm, a 4 dni temu miał 37mm, hmmm ??? Usg robił ten sam lekarz na tym samym sprzęcie, o co wiec chodzi ?
Test owu prawie czarny tempki dzisiaj mocno w dół więc czuje że owy jutro...przedszkolanka:), Anhydra, Nona, kark lubią tę wiadomość
-
Ja się w tym cyklu wyluzowałam. Nie wiem w jaki sposób, ale o staraniach mało co myśle. Glowa odpoczęła, nie spinam się. Dobrze mi tak
przedszkolanka:), Anhydra, Nona lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyNona wrote:Sung a co ma tort do blastocysty?
Tak jak pisze Niezapominajka... przeszkadza w implantacji, ja mam hiperinsulinemię.
W ciążę zaszłam w 3 cyklach, w których odpuściłam dietę... jak się skończyło wiadomo... czy od tego? Na 100% nie wiem, ale...
moyeu wrote:Sung, dziękuję ja dzisiaj zjadłam ciasto i loda, więc też mam mieszane uczucia, ale tak sobie myślę, że dietę staram się trzymać (kiedy jestem w domu, u babci to wiadomo ) plus biorę leki więc ta insulina powinna być jakoś opanowana, ale czy to wystarczy?
Leki bez diety? Nie.
Szczerze? Ja bym nie ryzykowała... już masz te dwie kreseczki...
idę wpieprzyć ananasa dla równowagi chociaż to też cukier...
Nona lubi tę wiadomość