Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguuuś wrote:Hej Kochane
Ostatnio nie byłam aktywna ale trzymałam za Was kciuki. Gratuluję wszystkim którym się udało i trzymam kciuki za resztę. Postanowiłam napisać aby dodać otuchy wszystkim tym które się martwią. Zaszlam w ciążę w 2 cyklu starań, choć byłam pewna że się nie udało 13dpo test pokazał 2 słaba kreseczke. Beta z 17dpo to 26,3 gdzie większość miała już w setkach. Beta po 48h przyrost tylko 57%. Dwie kolejne bety po 48h przyrosty 120% i 150%. Wczoraj wizyta u lekarza, pecherzyk 1,7mm. Ciąża młodsza o około 7-10 dni niż wynika z OM przez moje troche mieregularne cykle i późną owulacje. Lekarz stwierdził że jest ok, potem dziecko może nadrobić to nic złego. Teraz mam przyjść za 3 tyg, będzie serduszko i lekarz oceni wiek ciąży z usg. ja sobie wkrecalam poronienie albo ciążę pozamaciczna. Oczywiście nikt nie da gwarancji że coś może być nie tak no ale trzeba być dobrej myśli, nie dajmy się zwariować. Także na spokojnie każda z nas jest inna i czasami porównywanie się nie ma sensu a na forum jest to powszechne trzymam za wszystkie kciuki i musi być dobrze!
Aguuuś trzymam kciuki, będzie dobrze!!!!!Aguuuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aguuuś wrote:Nie miałam monitoringu. Robiłam testy i mierzyłam temp i sprawdzałam śluz. Lekarz mi powiedział że zagniezdzenie mogło być późno i trwać nawet kilka dni
No tak organizm to nie komputer. Chociaż chciałoby się poczuć sam moment zapłodnienia co nie? Jutro robię progesteron, choć pewnie będzie typowy dla drugiej fazy i nic mi nie powie...Aguuuś lubi tę wiadomość
-
aria40 wrote:Moje są bezużyteczne, bo wykrywają już LH w stężeniu 10 mIU, a owulacja zaczyna się przy ponad 20. Zamierzam kupić teraz testy z progiem 30, żeby mieć pewność, że to PIK a nie wahania hormonu.
Lily. Tule, ja mialam taki okropny dzien wczoraj. Poczawsze od spadku temp rano, wszystko potem szlo nie tak i tez lzy polecialy i klotnia byla. Dzis juz jest lepiej.
Jezeli chodzi o sluz to bierze sie wiesiolek lub siemie lniane. Na kazda co innego z tego zestawu zadziala. Na mnie wiesiolek nie mial wplywu a po siemieniu od razu zauwazylam roznice.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Nie bardzo rozumiem. Uwazasz, ze pozytywny test z czuloscia 10 nie przepowiada owu?
Lily. Tule, ja mialam taki okropny dzien wczoraj. Poczawsze od spadku temp rano, wszystko potem szlo nie tak i tez lzy polecialy i klotnia byla. Dzis juz jest lepiej.
Jezeli chodzi o sluz to bierze sie wiesiolek lub siemie lniane. Na kazda co innego z tego zestawu zadziala. Na mnie wiesiolek nie mial wplywu a po siemieniu od razu zauwazylam roznice. -
nick nieaktualny
-
Annie1981 wrote:Nie bardzo rozumiem. Uwazasz, ze pozytywny test z czuloscia 10 nie przepowiada owu?
Jezeli chodzi o sluz to bierze sie wiesiolek lub siemie lniane. Na kazda co innego z tego zestawu zadziala. Na mnie wiesiolek nie mial wplywu a po siemieniu od razu zauwazylam roznice.
Nie to zależy, jaki masz poziom LH. Mnie się waha pomiędzi 4-10. W prawdziwy pik zmierzyłam w czasie owu i wyszło 49. Nie wiem co prawda jak długo ten pik się utrzymuje, ale wolę wiedzieć kiedy LH "szczytuje", a nie, że się zbliża. -
nick nieaktualny
-
Ciaza jest dzien starsza puki co. Jest w macicy na 1000 %%% jest pecherzyk 13,5 mm (tydz temu byl 3,3mm)i woreczek (nie mierzyl) i jest cosiek ale bez serduszka i bardzo minimalny ktorego tez nie mierzyl tylko kolorowo go znalazl. Za tydz w czwartek wizyta serduszkowa ❤❤❤ KURWA W KONCU SIE UDALO!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5dcbebdfdc7.jpgAsiulka83, aria40, Olciuska, Madziulla, inaa, bulkaasia, Eleni, Annie1981, Aguuuś, kate88:), Migracja, Ann.naa, santoocha, Kat83, Tusia_87 lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Ciaza jest dzien starsza puki co. Jest w macicy na 1000 %%% jest pecherzyk 13,5 mm (tydz temu byl 3,3mm)i woreczek (nie mierzyl) i jest cosiek ale bez serduszka i bardzo minimalny ktorego tez nie mierzyl tylko kolorowo go znalazl. Za tydz w czwartek wizyta serduszkowa ❤❤❤ KURWA W KONCU SIE UDALO!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5dcbebdfdc7.jpg
Rosax piękna pierwsza fota kropka -
aria40 wrote:Choruję na hashimoto, jestem na euthyroxie150, dodatkowo niestety mam ANA1 i ANA2 dodatnie. To mogła być przyczyna ostatniego poronienia. Próbuję dostać się do dobrego specjalisty ale wziąż szukam. Staram się już, bo nie mam już czasu. Mocno wierzę, że w końcu się uda.
W fazie folikularnej piję len mielony i łykam 3 kapsułki dziennie wiesiołka na śluz. Jak już owulacja jest blisko to dochodzi syrop SUDAFED muco, bo rorzedza wydzielinę. Oprócz tego była soda z cytryną na zalkalizowanie organizmu. No i niestety nic to jak widać nie dało u mnie.
Tak w ogole to witam dziewczyny. Czasem zdarza mi sie Was podczytywac mocno gratuluje wszystkich dwoch kreseczek i trzymam kciuki za testujace w najblizym czasie.a te do ktorych przyszla @ - grudzien to piekny miesiac na zachodzenie w ciaze25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
Dziewczyny, ale się ten miesiąc pięknie rozkręcił jeszcze raz wszystkim gratuluję a ja się nastawiam na grudzień i być może kolejną inseminację, ze swojego wykresu nic nie umiem wyczytać czy zanosi się na coś czy nie, chętnie bym już testowałaStarania od maja 2013
Aniołki
13.11.2015 - [*] 7 tc
22.01.2016 - [*] 11 tc -
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Ciaza jest dzien starsza puki co. Jest w macicy na 1000 %%% jest pecherzyk 13,5 mm (tydz temu byl 3,3mm)i woreczek (nie mierzyl) i jest cosiek ale bez serduszka i bardzo minimalny ktorego tez nie mierzyl tylko kolorowo go znalazl. Za tydz w czwartek wizyta serduszkowa ❤❤❤ KURWA W KONCU SIE UDALO!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5dcbebdfdc7.jpg
Rosax!!! cudownie!! ciesze sie bardzo!! Za 8 mies rodzisz! to pewne - innej opcji nie ma!!! -
Drzwiona wrote:Aria ja mam dokladnie te same schorzenia. Stracilam 2 ciaze. Dopiero synka urodzilam na zestawie clexane acard i encorton. Jak masz jakies pytania to pisz .
Tak w ogole to witam dziewczyny. Czasem zdarza mi sie Was podczytywac mocno gratuluje wszystkich dwoch kreseczek i trzymam kciuki za testujace w najblizym czasie.a te do ktorych przyszla @ - grudzien to piekny miesiac na zachodzenie w ciaze
Drzwiona? A encorton i acard zapisał Ci ginekolog? Czy reumatolog? Bo mój gin stwierdził, że lepiej będzie, żeby zajął się tym reumatolog.