Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Madziulla. Wiesz moze dlaczego nie mozna mierzyc pod pacha? Ja probowalam cos w sieci na ten temat znalezc, ale niewiele sie udalo. Postanowilam sprobowac i wszyskie tempki mi ladnie pokazuje. W I fazie niskie temperatury, przed owu spadek, potem wzrost i znowu nizsze przed @. Dlatego dalej mierze pod pacha, bo te inne sposoby sa dla mnie niewygodne
Cytuje z jednej strony info:
"Temperaturę powinno się mierzyć wewnątrz organizmu (wewnątrz jam ciała wyścielonych śluzówką): w ustach pod językiem, w pochwie lub w odbytnicy. Pomiar pod pachą jest niemiarodajny, bo określa temperaturę skóry.Pomiar w ustach pod językiem (oralny): Termometr należy włożyć głęboko pod język, aż do jego nasady, zawsze po tej samej stronie wędzidełka, język opuścić miękko na termometr i zamknąć usta. Podczas mierzenia termometr należy trzymać nieruchomo i nie otwierać ust. Pomiar powinien być wykonywany zawsze w tym samym miejscu jamy ustnej. W różnych punktach jamy ustnej wskazania mogą się różnić nawet o kilka kresek. Przed końcem pomiaru nie należy jeść, pić, palić ani rozmawiać.Pomiar w pochwie (waginalny): Termometr wprowadzić głęboko do pochwy tak, by oparł się o jej sklepienie, a mięśnie ściśle obejmujące termometr zaczęły go wypychać. Jest to ważne ponieważ temperatura w pochwie jest zależna od głębokości. Termometr podczas pomiaru należy przytrzymywać ręką lub bielizną.Pomiar w odbytnicy (rektalny): Leżąc na boku z podkurczonymi nogami należy delikatnie wprowadzić natłuszczony zbiorniczek termometru do odbytnicy na głębokość 1,5 – 2cm, w czasie pomiaru termometr przytrzymywać ręką. Następnie wyjąć, wytrzeć i odczytać wskazanie.Po każdym użyciu termometru należy umyć go w letniej wodzie. Dla pomiarów oralnych i waginalnych najwłaściwsza jest sama woda bez żadnych środków dezynfekcyjnych, które mogłyby powodować podrażnienia. Po pomiarze rektalnym do mycia termometru należy użyć mydła i wody.
W każdym cyklu należy przyjąć jedno, stałe miejsce mierzenia temperatury i zapisać je na karcie cyklu obok pory pomiaru." -
nick nieaktualny
-
Madziulla. Dzieki, tez czytalam ten artykul. Raz sprobowalam tak zmierzyc, ale to mega niewygodne
Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze temperatura skory nie pokaze wzrostu.
Wczesniej mi pokazalo. Zobacze jak w tym cyklu wyjdzie i najwyzej bede sie zastanawiac nad zmiana miejsca
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mama Ali wrote:Dziewczyny ja się do was odezwę dopiero po moim niedzielnym testowaniu, robię się nerwowa i nie chcę was dołować w żaden sposób także za te które jeszcze nie testowały trzymam kciuki Miłego popołudnia i potem dobrej nocki życzę
-
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:
Roslinka. Ja tez mam problem ze wstawaniem w nocy na siku. Ostanio przeszukalam net i znalazlam info, ze to nie musi zaburzyc tempki jezeli przed mierzeniem lezy/spi sie conajmniej godzine.
Dzięki za odp No właśnie dziś rano wstałam na siku przed 6, a o 6,30 mierzę tempkę. Więc może to miało wpływ. Martwię się, czy to nie przypadkiem cykl bezowulacyjny Ale w piątek idę do gina to coś powinna widzieć na usg? -
nick nieaktualnyroslinka wrote:Dzięki za odp No właśnie dziś rano wstałam na siku przed 6, a o 6,30 mierzę tempkę. Więc może to miało wpływ. Martwię się, czy to nie przypadkiem cykl bezowulacyjny Ale w piątek idę do gina to coś powinna widzieć na usg?
Tak jesli doszlo do owulki to zobaczy
A jesli jeszcze nie.. to powinien byc pecherzyk odpowiednich wymiarow. -
nick nieaktualnyOlciuska wrote:Tak jesli doszlo do owulki to zobaczy
A jesli jeszcze nie.. to powinien byc pecherzyk odpowiednich wymiarow.
Ja się na tym kompletnie nie znam, nigdy nie byłam na monitoringu. W sumie dobrze ustaliłam sobie termin wizyty, zrobię przegląd i podpatrzę co tam rośnie -
Annie1981 wrote:Fatim. Witaj
Roslinka. Ja tez mam problem ze wstawaniem w nocy na siku. Ostanio przeszukalam net i znalazlam info, ze to nie musi zaburzyc tempki jezeli przed mierzeniem lezy/spi sie conajmniej godzine.
Stokrotka. Ja biore kompleks witamin z kwasem foliowym, Castagnus, Omega3, wiesiolek, siemie lniane i teraz zaczelam zurawine i probiotyk na pecherz, bo mi ciagle wracaja infekcje.
Meli92. Fajnie, ze dostalas skierowanie na hormony. Musialas nagiac ile sie starasz czy dal od reki? USG nie dostalas?
Effy, Agnieszka93. Zgadzam sie z Wami odnosnie testowania, ale zeby do tego dojsc trzeba czasu. Wczesniej tez bylam napalona i zawod bardzo bolal. Mniej boli jak sie testu nie zrobi.
Zamowilam sobie 20 testow ciazowych i chyba w ogole ich nie bede uzywac W ostanim cyklu zaczelam tak robic, ze jak widze, ze tempka spada to wiem, ze nie ma sensu testowac.
Olciuska. Zgadzam sie z Toba. Czytalam, ze tak wczesna ciaza nie daje objawow. Np mdlosci mozna miec z nerwow albo zatrucia, ale nie z powodu ciazy jeszcze przed terminem @ Dlatego przestalam tak na sile wypatrywac objawow
Madziulla. Wiesz moze dlaczego nie mozna mierzyc pod pacha? Ja probowalam cos w sieci na ten temat znalezc, ale niewiele sie udalo. Postanowilam sprobowac i wszyskie tempki mi ladnie pokazuje. W I fazie niskie temperatury, przed owu spadek, potem wzrost i znowu nizsze przed @. Dlatego dalej mierze pod pacha, bo te inne sposoby sa dla mnie niewygodne
Musialam sklamac o czasie staran USG mowil ze tez, ale to chyba listem do domu przyjdzie?
Teraz aby czekac na @ bo nie czuje ze sie udalo
-
nick nieaktualny
-
Zgadza sie, pol godziny nie robi az tak duzej roznicy, pod warunkiem, ze sie nie wstaje
Chociaz ja raz zmierzylam o stalej porze i potem 20 min pozniej i juz byla roznica jednej kreski, wiec faktycznie lepiej mierzyc o tej samej porzeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 15:48
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Annie1981 wrote:Roslinka. To moglo wplynac na temp, bo zbyt maly odstep.
Mel92. Super, ze USG tez dostalas.
Wizyte na badania hormonalne musisz sama umowic czy jak to sie zalatwia?
Nie wiem dokladnie kiedy dostane okres wiec jak juz dostane to mam przyjsc i powiedziec , ze lakrz kazal zrobic badania w 2 dc
Olciuska - bylas u jakiegos lekarza w londku? polecasz kogos? Wypatrzylam na FB , ze na tootingu w klinice jest wizyta z usg za polowe ceny do konca listopada. Wyjdzie jakies 50 f czyli az zal nie skorzystacAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeli92 wrote:Nie wiem dokladnie kiedy dostane okres wiec jak juz dostane to mam przyjsc i powiedziec , ze lakrz kazal zrobic badania w 2 dc
Olciuska - bylas u jakiegos lekarza w londku? polecasz kogos? Wypatrzylam na FB , ze na tootingu w klinice jest wizyta z usg za polowe ceny do konca listopada. Wyjdzie jakies 50 f czyli az zal nie skorzystac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny