Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali poczekaj do jutra. Rano zatestuj będzie pewniejszy wynik ♡

Olciuska pewnie, że forum na of nie pomaga nie myśleć. Ale z drugiej strony kto tak dobrze zrozumie jak druga staraczka?

Mama Ali, aaagaaa89, kate88:) lubią tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Mama Ali poczekaj do jutra. Rano zatestuj będzie pewniejszy wynik ♡

Olciuska pewnie, że forum na of nie pomaga nie myśleć. Ale z drugiej strony kto tak dobrze zrozumie jak druga staraczka?
    Wiem wiem macie racje! ❤ przez ta miesiaczke tez bredze, bol taki, ze az mdli ! ;( my kobiety latwo nie mamy oj nie nie nie !!!

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do was bo kto inny jak nie wy mnie rozumiecie mąż już leży jula śpi ja oglądam mam talent i coś bym zjadła ale nie wiem co hehe dziś cały dzień jadłam placki ziemniaczane dostalam do nich tonę czosnku a po usmażeniu jadłam je z cukrem hehe mąż tylko stwierdził że cos jest że mną nie tak a teraz mnie kurcze dusi coś w żołądku od tych placków siedzę i myślę co by tu teraz zjeść i chyba wiem mam słonecznik luskany
    Dziękuje wam za każde mile słowo jesteście kochane
    A tych do których przylazla franca tule mocno
    U mnie cisza nic oprócz cyckow mnie nie boli więc jest jeszcze nadzieja i tak myślę że może rano sobie silne przynajmniej małpę wywołam jak nie będzie dwuch kresek hehe

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    przez ta miesiaczke tez bredze, bol taki, ze az mdli !

Olciuska a Ty pijesz inofem lub miovarian ? Jeśli masz takie bolesne miesiączki to może spróbuj? Ja pierwsza miesiaczke z inofemem przeszlam śpiewająco , bólu prawie nie było, jeden dzień tylko a zazwyczaj 1 dzień wcześniej i trzy dni krwawienia mnie bolało. Nie wspominając o tym ze w pierwszym dniu cyklu wyglupialam sie z mężem (co raczej nie zdarza się w czasie okresu) :-D

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski odebrałam wyniki badań i mam tsh 4,31 przy normach do 4,2. Do kogo z tym uderzyć, do gina czy do endokrynologa? Kurczę ja zawsze miałam takie tsh w sumie i nie leczylam, ale teraz myślę że może stąd poronienia i trudności z zajściem...

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Laski odebrałam wyniki badań i mam tsh 4,31 przy normach do 4,2. Do kogo z tym uderzyć, do gina czy do endokrynologa? Kurczę ja zawsze miałam takie tsh w sumie i nie leczylam, ale teraz myślę że może stąd poronienia i trudności z zajściem...
    Do endokrynologa najlepiej :)

Karola, najważniejsze byś przetrwała te trudne dni. My Ci w tym pomożemy ♡♡
    A na boleści tak jak AiCha napisała Miovarian albo inofem. Możesz też spróbować z castagnusem jeśli masz podwyższoną prolaktyne :)

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Sikaj te dwie krechy! :)

jutro kochana, jutro troszkę cierpliwości ;-)

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Ikciu Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam dziś bete - wynik 395 :)

I dopiero dziś wyszedł mi pozytywny test sikany - a jest to 17 dpo, a w 15 dpo wyszedł mi test z krwi.

Dziewczyny jak mogę wam coś poradzić to sprawdźcie sobie porządnie tarczyce, mi 2 ginekologów i internista mówili, że TSH i wszystkie wyniki mam super, ale ja nie czułam się tak fantastyczne i nasiliły mi się plamienia po @, uparłam się, że chce to skonsultować z endokrynologiem. Miałam wynik TSH 3, ale po szczegółowych badaniach jednak wyszła mi niedoczynność, jak tylko TSH spadło do 2 czyli po 1,5 m-c braniu leków udało się. Robiłam TSH jeszcze dziś i mam wynik 0,9. A i Pani Endokrynolog na wejściu mi powiedziała, że jak dobrze, że ginekolog mnie do niej wysłał bo takiego wyniku i objawów nie można bagatelizować. Prawda jest taka, że ja wykłóciłam sobie to skierowanie od ginekologa, bo ona powiedziała, ze to szkoda czasu i badań dodatkowo bo endokrynolog nic tu nie pomoże oraz, że dla mnie to już tylko klinika zostaje. Oczywiście zmieniłam ginekologa i trafiłam na super Panią Endokrynolog.

mika1987, AJA_S, Effy, kaka470, kate88:), Annie1981 lubią tę wiadomość

9 cs.
    [img][/img]atdci09kknf9dqaa.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtorze pytanie, :) czy jak wzrasta progesteron to moga wystapic mdlosci? Dzis mnie mdlilo, wczoraj odrzucilo na zapach smazonego boczku..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Ikciu Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:

Koniecznie do endokrynologa - te normy do 4,2 są przestarzała, dla kobiet starających się TSH maksymalnie powinno być 2,5 a najlepiej ok. 1.

9 cs.
    [img][/img]atdci09kknf9dqaa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Olciuska a Ty pijesz inofem lub miovarian ? Jeśli masz takie bolesne miesiączki to może spróbuj? Ja pierwsza miesiaczke z inofemem przeszlam śpiewająco , bólu prawie nie było, jeden dzień tylko a zazwyczaj 1 dzień wcześniej i trzy dni krwawienia mnie bolało. Nie wspominając o tym ze w pierwszym dniu cyklu wyglupialam sie z mężem (co raczej nie zdarza się w czasie okresu) :-D
    Nie nie pije, ale od teraz sproboje... bo zwariowac mozna.
    AJA prolatyne mam ok 14 wiec nawet super :) a ja do endo wybieram sie w styczniu jak bede w Pl. Bo jeszcze musze zrobic DHEA a w srode mam wyniki powtorzonego testo. Tez jestem ciekawa niby gibekolodzy mowia ze on nie ma znaczenia ale jednak poslucham endo zobaczymy Co mi powie.

• Effy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Tak jest to bardzo wysokie tsh. I jak najbardziej, to może być przyczyna.
    Najlepiej endokrynolog-ginekolog będzie wiedział co robić, ale z dwojga złego poszłabym do endo, jeśli jeszcze w ciaży nie jesteś.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikciu super wieści i bardzo ładna beta ;-) moje gratulacje mamusiu ;-)

Mika ja nie jestem w stanie ci dokładnie powiedzieć bo nie jestem ekspertem od takiego czegoś ale wydaje mi się że takie mdłości mogą wywoływać podwyższony progesteron.

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Dziewczyny powtorze pytanie, :) czy jak wzrasta progesteron to moga wystapic mdlosci? Dzis mnie mdlilo, wczoraj odrzucilo na zapach smazonego boczku..

Tak :) Nawet wrażliwość na zapachy, a nawet (u siebie to zaobserwowałam) obrzmienie piersi jak w ciąży :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos o TSH.
    U kobiet leczonych z powodu niedoczynności tarczycy przed zajściem w ciążę, zazwyczaj istnieje konieczność zwiększenia dawki leku podczas ciąży. Przed zajściem w ciążę celowe jest osiągnięcie poziomu TSH poniżej 2,5 mIU/l.

AJA_S lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikciu wrote:
    Powtórzyłam dziś bete - wynik 395 :)

I dopiero dziś wyszedł mi pozytywny test sikany - a jest to 17 dpo, a w 15 dpo wyszedł mi test z krwi.

Dziewczyny jak mogę wam coś poradzić to sprawdźcie sobie porządnie tarczyce, mi 2 ginekologów i internista mówili, że TSH i wszystkie wyniki mam super, ale ja nie czułam się tak fantastyczne i nasiliły mi się plamienia po @, uparłam się, że chce to skonsultować z endokrynologiem. Miałam wynik TSH 3, ale po szczegółowych badaniach jednak wyszła mi niedoczynność, jak tylko TSH spadło do 2 czyli po 1,5 m-c braniu leków udało się. Robiłam TSH jeszcze dziś i mam wynik 0,9. A i Pani Endokrynolog na wejściu mi powiedziała, że jak dobrze, że ginekolog mnie do niej wysłał bo takiego wyniku i objawów nie można bagatelizować. Prawda jest taka, że ja wykłóciłam sobie to skierowanie od ginekologa, bo ona powiedziała, ze to szkoda czasu i badań dodatkowo bo endokrynolog nic tu nie pomoże oraz, że dla mnie to już tylko klinika zostaje. Oczywiście zmieniłam ginekologa i trafiłam na super Panią Endokrynolog.
    Kochana gratuluje super bety! Dbaj o Was. Moje TSH to 2.24, wiec raczej ok.

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przytulam Cie mocno!
    Wiem jak sie czujesz.
    Ja mialam 18 sierpnia tulic swoje dziecie <3 nie dane nam bylo w tym terminie ale wieze ze przytulimy je w nastepnym <3 i nie potrwa to juz dlugo <3

AJA_S, Annie1981 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Tak :) Nawet wrażliwość na zapachy, a nawet (u siebie to zaobserwowałam) obrzmienie piersi jak w ciąży :(
    O to byloby super gdyby to byl u mnie powod:) mam btlrac prog od 15-25dc ale ja nie wiem co z moja ovu:)) bochyba jej nie bylo, a czy bedzie? No nic czekam do 20dc i biore prog

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny ja uciekam już lulu padam z sił :-( także do jutra dobrej nocy życzę ;-)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Tak. U mnie mam mdlosci, sennosc , zapachy, smaki i wiele innych czynnikow mogacych swiadczyc o ciazy a wraca malpa w terminie ;D
    Progesteron to zdradliwa malpa ktora tworzyc moze milion objawow podobnych do hcg ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ