Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Ali poczekaj do jutra. Rano zatestuj będzie pewniejszy wynik ♡
Olciuska pewnie, że forum na of nie pomaga nie myśleć. Ale z drugiej strony kto tak dobrze zrozumie jak druga staraczka?Mama Ali, aaagaaa89, kate88:) lubią tę wiadomość
17.11.17-poronienie całkowite -
nick nieaktualnyAJA_S wrote:Mama Ali poczekaj do jutra. Rano zatestuj będzie pewniejszy wynik ♡
Olciuska pewnie, że forum na of nie pomaga nie myśleć. Ale z drugiej strony kto tak dobrze zrozumie jak druga staraczka? -
Wróciłam do was bo kto inny jak nie wy mnie rozumiecie mąż już leży jula śpi ja oglądam mam talent i coś bym zjadła ale nie wiem co hehe dziś cały dzień jadłam placki ziemniaczane dostalam do nich tonę czosnku a po usmażeniu jadłam je z cukrem hehe mąż tylko stwierdził że cos jest że mną nie tak a teraz mnie kurcze dusi coś w żołądku od tych placków siedzę i myślę co by tu teraz zjeść i chyba wiem mam słonecznik luskany
Dziękuje wam za każde mile słowo jesteście kochane
A tych do których przylazla franca tule mocno
U mnie cisza nic oprócz cyckow mnie nie boli więc jest jeszcze nadzieja i tak myślę że może rano sobie silne przynajmniej małpę wywołam jak nie będzie dwuch kresek hehe -
Olciuska wrote:przez ta miesiaczke tez bredze, bol taki, ze az mdli !
Olciuska a Ty pijesz inofem lub miovarian ? Jeśli masz takie bolesne miesiączki to może spróbuj? Ja pierwsza miesiaczke z inofemem przeszlam śpiewająco , bólu prawie nie było, jeden dzień tylko a zazwyczaj 1 dzień wcześniej i trzy dni krwawienia mnie bolało. Nie wspominając o tym ze w pierwszym dniu cyklu wyglupialam sie z mężem (co raczej nie zdarza się w czasie okresu) -
Niesia86 wrote:Laski odebrałam wyniki badań i mam tsh 4,31 przy normach do 4,2. Do kogo z tym uderzyć, do gina czy do endokrynologa? Kurczę ja zawsze miałam takie tsh w sumie i nie leczylam, ale teraz myślę że może stąd poronienia i trudności z zajściem...
Karola, najważniejsze byś przetrwała te trudne dni. My Ci w tym pomożemy ♡♡
A na boleści tak jak AiCha napisała Miovarian albo inofem. Możesz też spróbować z castagnusem jeśli masz podwyższoną prolaktyne17.11.17-poronienie całkowite -
Powtórzyłam dziś bete - wynik 395
I dopiero dziś wyszedł mi pozytywny test sikany - a jest to 17 dpo, a w 15 dpo wyszedł mi test z krwi.
Dziewczyny jak mogę wam coś poradzić to sprawdźcie sobie porządnie tarczyce, mi 2 ginekologów i internista mówili, że TSH i wszystkie wyniki mam super, ale ja nie czułam się tak fantastyczne i nasiliły mi się plamienia po @, uparłam się, że chce to skonsultować z endokrynologiem. Miałam wynik TSH 3, ale po szczegółowych badaniach jednak wyszła mi niedoczynność, jak tylko TSH spadło do 2 czyli po 1,5 m-c braniu leków udało się. Robiłam TSH jeszcze dziś i mam wynik 0,9. A i Pani Endokrynolog na wejściu mi powiedziała, że jak dobrze, że ginekolog mnie do niej wysłał bo takiego wyniku i objawów nie można bagatelizować. Prawda jest taka, że ja wykłóciłam sobie to skierowanie od ginekologa, bo ona powiedziała, ze to szkoda czasu i badań dodatkowo bo endokrynolog nic tu nie pomoże oraz, że dla mnie to już tylko klinika zostaje. Oczywiście zmieniłam ginekologa i trafiłam na super Panią Endokrynolog.mika1987, AJA_S, Effy, kaka470, kate88:), Annie1981 lubią tę wiadomość
9 cs.
[img][/img]
-
Niesia86 wrote:Laski odebrałam wyniki badań i mam tsh 4,31 przy normach do 4,2. Do kogo z tym uderzyć, do gina czy do endokrynologa? Kurczę ja zawsze miałam takie tsh w sumie i nie leczylam, ale teraz myślę że może stąd poronienia i trudności z zajściem...
Koniecznie do endokrynologa - te normy do 4,2 są przestarzała, dla kobiet starających się TSH maksymalnie powinno być 2,5 a najlepiej ok. 1.9 cs.
[img][/img]
-
nick nieaktualnyAiCha4811 wrote:Olciuska a Ty pijesz inofem lub miovarian ? Jeśli masz takie bolesne miesiączki to może spróbuj? Ja pierwsza miesiaczke z inofemem przeszlam śpiewająco , bólu prawie nie było, jeden dzień tylko a zazwyczaj 1 dzień wcześniej i trzy dni krwawienia mnie bolało. Nie wspominając o tym ze w pierwszym dniu cyklu wyglupialam sie z mężem (co raczej nie zdarza się w czasie okresu)
AJA prolatyne mam ok 14 wiec nawet super a ja do endo wybieram sie w styczniu jak bede w Pl. Bo jeszcze musze zrobic DHEA a w srode mam wyniki powtorzonego testo. Tez jestem ciekawa niby gibekolodzy mowia ze on nie ma znaczenia ale jednak poslucham endo zobaczymy Co mi powie. -
Najlepiej endokrynolog-ginekolog będzie wiedział co robić, ale z dwojga złego poszłabym do endo, jeśli jeszcze w ciaży nie jesteś.
-
mika1987 wrote:Dziewczyny powtorze pytanie, czy jak wzrasta progesteron to moga wystapic mdlosci? Dzis mnie mdlilo, wczoraj odrzucilo na zapach smazonego boczku..
Tak Nawet wrażliwość na zapachy, a nawet (u siebie to zaobserwowałam) obrzmienie piersi jak w ciąży17.11.17-poronienie całkowite -
nick nieaktualnyCos o TSH.
U kobiet leczonych z powodu niedoczynności tarczycy przed zajściem w ciążę, zazwyczaj istnieje konieczność zwiększenia dawki leku podczas ciąży. Przed zajściem w ciążę celowe jest osiągnięcie poziomu TSH poniżej 2,5 mIU/l.AJA_S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIkciu wrote:Powtórzyłam dziś bete - wynik 395
I dopiero dziś wyszedł mi pozytywny test sikany - a jest to 17 dpo, a w 15 dpo wyszedł mi test z krwi.
Dziewczyny jak mogę wam coś poradzić to sprawdźcie sobie porządnie tarczyce, mi 2 ginekologów i internista mówili, że TSH i wszystkie wyniki mam super, ale ja nie czułam się tak fantastyczne i nasiliły mi się plamienia po @, uparłam się, że chce to skonsultować z endokrynologiem. Miałam wynik TSH 3, ale po szczegółowych badaniach jednak wyszła mi niedoczynność, jak tylko TSH spadło do 2 czyli po 1,5 m-c braniu leków udało się. Robiłam TSH jeszcze dziś i mam wynik 0,9. A i Pani Endokrynolog na wejściu mi powiedziała, że jak dobrze, że ginekolog mnie do niej wysłał bo takiego wyniku i objawów nie można bagatelizować. Prawda jest taka, że ja wykłóciłam sobie to skierowanie od ginekologa, bo ona powiedziała, ze to szkoda czasu i badań dodatkowo bo endokrynolog nic tu nie pomoże oraz, że dla mnie to już tylko klinika zostaje. Oczywiście zmieniłam ginekologa i trafiłam na super Panią Endokrynolog. -
Karola przytulam Cie mocno!
Wiem jak sie czujesz.
Ja mialam 18 sierpnia tulic swoje dziecie nie dane nam bylo w tym terminie ale wieze ze przytulimy je w nastepnym i nie potrwa to juz dlugoAJA_S, Annie1981 lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
AJA_S wrote:Tak Nawet wrażliwość na zapachy, a nawet (u siebie to zaobserwowałam) obrzmienie piersi jak w ciąży
-
mika1987 wrote:Dziewczyny powtorze pytanie, czy jak wzrasta progesteron to moga wystapic mdlosci? Dzis mnie mdlilo, wczoraj odrzucilo na zapach smazonego boczku..
Progesteron to zdradliwa malpa ktora tworzyc moze milion objawow podobnych do hcg
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp