Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1732 584

    Wysłany: 20 listopada 2017, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajjj no dramat, właśnie tym bardziej że nie chciałam nie wiadomo jakich badań ;/ nie powiem od razu zbadała, zrobiła usg, pogadała wszystko ok, ale badań nie dała bo to 8-9 miesięcy starań to za mało dla niej. No i mój Mąż się tego trzyma, że skoro tak lekarz mówi to znaczy że ja panike sieje :p :p

    A te składki wkurzają mnie na maksa, tym bardziej że jestem na działalności i widze dokładnie ile co miesiąc idzie na słuzbę zdrowia :p :p

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 20 listopada 2017, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, na takie podstawowe to powinni dawać skierowanie po pół roku ale maja jakieś swoje śmieszne statystyki i sie tego trzymają, a swoją drogą ciekawe ile jest takich par starających się rok czasu bez niczego i zachodzących ..

    Mi jeden lekarz, prywatnie robił usg i mówi ze wszystko pięknie ładnie a macica aż krzyczy że tu będzie niedługo dziecko :)

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 20 listopada 2017, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam tak jak Wy dziewczyny. Pierwsza moja ginka stwierdziła że mamy czas że jesteśmy młodzi i zdrowi, a jak do roku się nie uda to przyjść i się przebadamy. A ja po 8 miesiącach stwierdziłam że pójdę na konsultację do kogoś innego. I obecna ginka rozpisała mi co będziemy dalej robić, dała skierowanie na badania. więc ja bym poszukała innego lekarza :) wiem po swoim doświadczeniu że nie warto czekać pół roku ok ale nie dłużej, ja żałuję że nie zaczełam wcześniej się badać, mam za wysoką tarczycę , owulacja szwankuje, lekka insulinoodporność

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 20 listopada 2017, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teeaz bedzie 3 cs i zamierzam ❤ tylkko raz 1d przed owu lub w owu jak trafie. Co ma byc to bedzie!

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 20 listopada 2017, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    U nas teeaz bedzie 3 cs i zamierzam ❤ tylkko raz 1d przed owu lub w owu jak trafie. Co ma byc to bedzie!
    Oj podziwiam, ja bym tak nie potrafiła :) martwie się czasem że co 2 dni to za mało jest i musze sie powstrzymywać żeby nie przedobrzyć z ilością serduszek a co dopiero tak..

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1174

    Wysłany: 20 listopada 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Mój mąż chyba myśli że ja za bardzo chce i za duzo o tym myslę i ciagle mi karze wyluzować no ale powiedz mi jak wyluzowac ? no chyba żadna z nas nie umie, ale nie wydaje mi się zeby przez to był problem, juz sama nie wiem.. Paulinaaa a ty te swoje badania robiłaś rano na czczo ? zielona jestem w tym..[/QUOT

    Facetom łatwiej się odciąć od tego całego zamieszania, wyluzować :) mój mąż też ciągle powtarza, daj sobie spokój, przestań o tym ciąghle myśleć, co ma być to będzie, jak nie w tym miesiącu, to w następnym wrrrr.... Jak ja bym chciała być taka wyluzowana i nie spinac się tematem :) wiem, że stres i ciągłe myślenie o tym wcale nie pomagają w staraniach. Kurcze no, w czasie wojny był głód, bieda, stres :) a dzieci rodziły sie na potęgę, za czasów naszych dziadków nikt nie wiedział o dniach płodnych, testach, kalendarzykach, lekach a mieli po kilkoro dziei a teraz tyle par się stara i nic :( i niby zdrowi, młodzi, zdawałoby sie że to kwestia czasu i mija miesiąc za miesiącem :(

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 listopada 2017, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu Was więcej niż w grudniowym, więc mam dwie sprawy:

    1. na jednej z grup przeczytałam, że jest syrop, który poprawia śluz. Trzeba go łyknąć godzinę przed stosunkiem. To amerykańska grupa, ale syrop jest u nas pod inną nazwą:
    https://www.doz.pl/apteka/p504-Guajazyl_syrop_Espefa_150_g

    Słyszałyście o tym?

    2. Te z Was które używają testów owu facelle, zerknijcie proszę na fotke:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/grudniowe-testowanie-2017,14283,7.html
    Taki wynik w poprzednim cyklu, na innym teście oznaczał owu. Ale to było 24 lub 25 dc, a teraz mam 10. Mogło się oczywiście przesunąć, ale może te testy są takie ciemne?

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 20 listopada 2017, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym syropie słyszałam, ze rozrzedza śluz jak ktoś ma za gęsty, ale jak w ogóle nie ma, jak ja, to chyba nic nie pomoże.

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1174

    Wysłany: 20 listopada 2017, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Oj podziwiam, ja bym tak nie potrafiła :) martwie się czasem że co 2 dni to za mało jest i musze sie powstrzymywać żeby nie przedobrzyć z ilością serduszek a co dopiero tak..

    :D ja też łapie sie na tym, że zastanawiam się, czy co drugi dzien to jednak nie za mało, ale codziennie to jednak boje się zaryzykowac, żeby "chłopcy" zdążyli się zregenerować i byli w formie :)

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1174

    Wysłany: 20 listopada 2017, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1174

    Wysłany: 20 listopada 2017, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się wstawia te suwaczki?

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 20 listopada 2017, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Tu Was więcej niż w grudniowym, więc mam dwie sprawy:

    1. na jednej z grup przeczytałam, że jest syrop, który poprawia śluz. Trzeba go łyknąć godzinę przed stosunkiem. To amerykańska grupa, ale syrop jest u nas pod inną nazwą:
    https://www.doz.pl/apteka/p504-Guajazyl_syrop_Espefa_150_g

    Słyszałyście o tym?

    2. Te z Was które używają testów owu facelle, zerknijcie proszę na fotke:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/grudniowe-testowanie-2017,14283,7.html
    Taki wynik w poprzednim cyklu, na innym teście oznaczał owu. Ale to było 24 lub 25 dc, a teraz mam 10. Mogło się oczywiście przesunąć, ale może te testy są takie ciemne?

    to już jest pozytyw. Pewnie jutro będzie ciemniejszy. Generalnie kreska testowa musi być przynajmniej tak mocna jak kontrolna. Robiłam te testy w tym cyklu. I najpierw były słabe kreseczki aż w końcu nie było wątpliwości:) ja robiłam u siebie od 10dc i dopiero w 14 i 15 był pozytyw:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1174

    Wysłany: 20 listopada 2017, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    dalej nic

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 20 listopada 2017, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    o takiego ślicznego dzidziusia walczę jak na moim zdjęciu :D

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 20 listopada 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia w piciu guajazylu ble ble ble ble ble!!!

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 20 listopada 2017, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    e4a8be13735af9b9med.jpg

    b676a1238cdd3e77med.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:43

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 20 listopada 2017, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzicir cos?

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 20 listopada 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam takie pytanko czy to ma znaczenie kiedy w którym dniu cyklu robi sie badania tarczycy.bo chciałam w srode korzystajac że mamy certyfikat w pracy i równocześnie wolne zrobic badania. tsh ft3 ft4 anty tpo i anty tg.bedzie to 23 dc.aha i jeszcze jak przygotowac sie do anty tg bo nigdy nie badałam.i takie głupie pytanie czy przed wszystkimi tymi badaniami można uprawiac sex bo nigdy nie zastanawiałam sie czy to ma wpływ

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 20 listopada 2017, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    widzicir cos?

    Kurcze ja nic nie widzę... Ale wiesz ja okularnik jestem :)

    Akceptacja!
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 20 listopada 2017, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kal to pewnie nic nie ma a to tylko moje wyobrazenia..

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego