LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystaraczka24 wrote:ja wam powiem ze chyba przeziebilam pecherz. niby siusiam nie po kilka kropli ale jak juz siusiam to troche piecze jakby takie dziwne uczucie
staraczka24, Enii lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam pytanie, jest tutaj ktoś z Niemiec? Jutro idę na wizytę kontrolną (po ostatnim poronieniu miałam podejrzenia nowotworu. Lekarze w sumie do tej pory nie wiedzą co mi dolegalo. Od 2 miesięcy możemy się starac) nie miałam żadnych szczególnych badań hormonow, jedynie beta i podstawowe badania krwi. Może któraś orientuje się o jakie badania mogę jutro poprosić, o co się dopytac? Wiem, że jednak opieka zdrowotna tutaj trochę inaczej wygląda niż w PL. W ciąży badanie krwi miałam dopiero po stwierdzeniu ciąży na USG i to jedynie poziom bety.
Jutro będzie 25dc cykle ok. 30/31 dniowe.
Aha, no i test z dzisiaj negatywny no i nie czuje nic szczególnego w tym cyklu nakrecilam się trochę bo wczoraj robiłam, kreseczka druga pojawiła się na jakieś 3 minuty a potem zniknęła...jakaś iskierka nadziei jednak była.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
staraczka24 wrote:justyna zbadal pelen pakiet hormonow ja tak mialam przy niskim tsh.
moje cykle sa tak jak biore peki bo jestem przypadkiem nie owulacyjnym przez pcos. dzis iestem 11 dpo w srode odstawiam duphaston
Ja pozytywne testy mial zawsze najwczesniej 12 dpo i to bladzioch bladziocha takze jest jeszcze szansa. -
justyna tsh fsh ft3 ft4 prolaktyna miedzy 1-3 dc. progesteron 7 dpo. i warto robic jeszcze krzywa cukrowa najlepiej zobciazeniem75. bo jakz obciazeniem 50 cos by nie gralo kaza powtorzyc z 75 wiec po co pic dwa razy haha. i proponuje jeszcze rezerwe jajnikowaNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
a testy jakiej czulosci wychodzily 12 dpo? ja uzywam czulosc 10 i nic nie ma.. w 1 ciazy 10dpo wieczorem juz byla golym okiemwidoczna. 11 dpo byla beta 30.
to z dzis wieczora testy n8e z allegro tylko pepino czulosc 10.
nie ludze sie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 21:38
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Mi remperatura nie rośnie i dalej niska więc nie łudze się i czekam na @07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Ja już chyba też powoli się z Wami tu żegnam, po 8 dniach od owu dostałam plamień i trwają już drugi dzień, zatem pewnie dziś/jutro przyjdzie okres ( kilka dni szybciej niż zawsze... ;/ jak człowiek się stara to coś się chrzani zawsze ;/ )
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
KlaudiaSG wrote:Hej dziewczyny mam pytanie, jest tutaj ktoś z Niemiec? Jutro idę na wizytę kontrolną (po ostatnim poronieniu miałam podejrzenia nowotworu. Lekarze w sumie do tej pory nie wiedzą co mi dolegalo. Od 2 miesięcy możemy się starac) nie miałam żadnych szczególnych badań hormonow, jedynie beta i podstawowe badania krwi. Może któraś orientuje się o jakie badania mogę jutro poprosić, o co się dopytac? Wiem, że jednak opieka zdrowotna tutaj trochę inaczej wygląda niż w PL. W ciąży badanie krwi miałam dopiero po stwierdzeniu ciąży na USG i to jedynie poziom bety.
Jutro będzie 25dc cykle ok. 30/31 dniowe.
Aha, no i test z dzisiaj negatywny no i nie czuje nic szczególnego w tym cyklu nakrecilam się trochę bo wczoraj robiłam, kreseczka druga pojawiła się na jakieś 3 minuty a potem zniknęła...jakaś iskierka nadziei jednak była.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Paulinaaa wrote:Ja już chyba też powoli się z Wami tu żegnam, po 8 dniach od owu dostałam plamień i trwają już drugi dzień, zatem pewnie dziś/jutro przyjdzie okres ( kilka dni szybciej niż zawsze... ;/ jak człowiek się stara to coś się chrzani zawsze ;/ )
pumka1990 lubi tę wiadomość
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Ja też juz sie szykuje na grudzień, robiłam bobotesta , bo rozłożyło mnie przeziebienie, ból gardła wysoka gorączka i nie wiedziałam czy brać zwykłe lekarstwa, wyszedł negatywny, zastanawiam się od jakich badań rozpocząć, na pewno tarczyca, prolaktyna, chociaż mąż chce jeszcze miesiac spróbować i wyluzowac, mówi ze tylko sam seks zero internetu i myslenia ale nie wiem czy czekać jeszcze miesiąc bo czuję ze jak do pół roku się nie udało to coś chyba musi być nie tak.. lepiej to zacząć juz diagnozować.
Mi też mąż karze wyluzować, wczoraj aż się popłakałam jak tak nagle dostałam te plamienia ...
Ja na pewno do ginekologa pójdę, dziś będę dzwonić i pytać o terminy..
Implantacyjne ? wiesz łudzić się mogę, ale bardzo bardzo bardzo wątpię.
Skrócił się cykl o ok 5 dni.
Mój mąż chyba myśli że ja za bardzo chce i za duzo o tym myslę i ciagle mi karze wyluzować no ale powiedz mi jak wyluzowac ? no chyba żadna z nas nie umie, ale nie wydaje mi się zeby przez to był problem, juz sama nie wiem.. Paulinaaa a ty te swoje badania robiłaś rano na czczo ? zielona jestem w tym..
anyzratak wrote:Mój mąż chyba myśli że ja za bardzo chce i za duzo o tym myslę i ciagle mi karze wyluzować no ale powiedz mi jak wyluzowac ? no chyba żadna z nas nie umie, ale nie wydaje mi się zeby przez to był problem, juz sama nie wiem.. Paulinaaa a ty te swoje badania robiłaś rano na czczo ? zielona jestem w tym..
Myślałam też czy właśnie nie wyluzować od forum, nie uważam żeby to mnie spinało, wręcz daje nadzieje, że innym się udaje, więc i mi też się uda. Ale z drugiej strony gdyby nie forum bym mniej myślała o samej ciąży...
Tak ja robiłam na czczo : 3-5 dc prolaktyna,progesteron i zrobiłam TSH
i 22 dc zrobiłam progesteron, ponownie prolaktyne i wit D
Uważam że te badania to podstawa
No to widzę że i ty i ja mamy luzerów w domu ja nie potrafię wyluzować, bo baaardzo mi zależy na tym i nic z tym nie zrobie z podejsciem swoim
Myślę że dobry pomysł.
Zależy od gina, tu niektórym dziewczynom dawał, ja jak poszłam na nfz w tamtym miesiącu to tylko mi napisała na kartce co kiedy zrobić ale powiedziała że skierowania nie da, bo za krótko się staramy ( a i tak skłamałam że od lutego a prawdą jest że od lipca haha ) powiedziała że póki nie mija rok, to nie daje skierowań bo nie ma wskazań.
Dlatego dziś zapiszę się, ale już do swojego stałego, prywatnego, byłam u niego ostatni raz w lipcu, przed staraniami. zobaczymy jakie on będzie miał zdanie.
To po co płacimy składki skoro wszystko i tak trzeba prywatnie ? masakra, mój ostatnio kazał przyjść po dwóch nieudanych próbach więc pójdę i mam nadzieję ze mi wypisze skierowanie, no zobaczymy, bo te wszystkie badania grubą kaskę kosztują a nie ukrywam że suplementy wszystkie tez i co miesiąc fru z portfela, no ale czego się nie robi żeby zostać mamą
Zastanawiam się jeszcze bo jak jestem przeziębiona to czy te badania nie wyjdą przekłamane? do gina musze w przyszłym tygodniu po @ więc juz będzie późno na te badania, trzeba będzie zrobić przy kolejnym cyklu.. no i takie rozterki mam
01.01.2021 nasz aniołek 8tc