Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 20 listopada 2017, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hej poradzono mi żeby do was sie zwrócić. Mam brać duphaston na miesiączkę ( jak go nie biorę to nie mam miesiączek) nie wiem czy mój cykl jest bezowulacyjny czy owulacji jeszcze nie było, od dziś mam braćc duphaston, Ale jeśli owu jeszcze nie było to może zatrzymać ta owu. Co mam robić?? Czekać jeszcze czy opierać sie na tym co gin powiedział?? (statystyki)
    masz stwierdzone pcos? jesli musosz brac progesteron zeby dostac okres to podejrzewam ze masz to samo co ja czyli policystyczne jajniki. polecam zrobic wszystkie badania plus monitoring. u mnie progesteron blokowal owulacje jesli sie takowa zdazyla raz na pol roku moze..

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 20 listopada 2017, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    kal to do roboty. a ovarin na co jest?

    suplement diety dla kobiet, zawierający starannie dobrany zestaw składników odżywczych, wspomagający utrzymanie prawidłowej gospodarki hormonalnej.

    staraczka24 lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 20 listopada 2017, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do dziewczyn które brały/biorą ovarin chyba Ineczka?
    Powiedzcie mi czy biorąc ovarin mam brać inne suplementy pranetalne bo teraz biorę Femibion Natal 1 no i wit D i nie wiem czy kupoać teraz bo mi się kończą? Zapomniałam zapyrać endo ehhh

    Akceptacja!
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 890 318

    Wysłany: 20 listopada 2017, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    dziewczyny mam takie pytanko czy to ma znaczenie kiedy w którym dniu cyklu robi sie badania tarczycy.bo chciałam w srode korzystajac że mamy certyfikat w pracy i równocześnie wolne zrobic badania. tsh ft3 ft4 anty tpo i anty tg.bedzie to 23 dc.aha i jeszcze jak przygotowac sie do anty tg bo nigdy nie badałam.i takie głupie pytanie czy przed wszystkimi tymi badaniami można uprawiac sex bo nigdy nie zastanawiałam sie czy to ma wpływ

    ja od 7 lat nie mam tarczycy. Obojętnie w którym dniu ale rano na czczo i bez brania hormonu przed pobieraniem amen:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 20 listopada 2017, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    masz stwierdzone pcos? jesli musosz brac progesteron zeby dostac okres to podejrzewam ze masz to samo co ja czyli policystyczne jajniki. polecam zrobic wszystkie badania plus monitoring. u mnie progesteron blokowal owulacje jesli sie takowa zdazyla raz na pol roku moze..


    Wlasnie nie mam stwierdzonych pcos. Może Ginekolog coś przeoczyl?? Miałam badania robione ale z nich wynika że mam niedobór progesteronu

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 listopada 2017, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    help. O co kaman? Była już owu??

    460a2938729f3414med.jpg

    Jeśli jest dziś, to muszą sobie chłopcy z wczoraj poradzić, bo mnie boli gardło i nie mam ochoty na sex.

  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 20 listopada 2017, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    ja od 7 lat nie mam tarczycy. Obojętnie w którym dniu ale rano na czczo i bez brania hormonu przed pobieraniem amen:)
    To akurat wiem i stosuje bardziej chodzilo mi o te przeciwciala

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 20 listopada 2017, 23:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    pytanie do dziewczyn które brały/biorą ovarin chyba Ineczka?
    Powiedzcie mi czy biorąc ovarin mam brać inne suplementy pranetalne bo teraz biorę Femibion Natal 1 no i wit D i nie wiem czy kupoać teraz bo mi się kończą? Zapomniałam zapyrać endo ehhh
    Ja brałam na początku dodatkowo kw foliowy i witaminę d3 2000
    Potem zrobiłam sobie kw foliowy i wit d i wszystko miałam w górnej granicy normy wiec bardzo ładnie z tym, ze taki zestaw brałam od stycznia.Po wynikach odstawiłam dodatkowy kw foliowy i wit d, ale na wizycie u endokrynologa zobaczył ile wie d ma Ovarin i stwierdził, ze teraz bobo będzie zabierał wiec mam dalej brac wit d32000 poza ovarinem kw foliowego dodatkowego już nie biorę tylko to co w Ovarinie :) Zobacxymy co mi gin powie może odstawi mi Ovarin i jakiś suplement dla ciężarnych da bo nie mam np żelaza

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 890 318

    Wysłany: 21 listopada 2017, 05:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    To akurat wiem i stosuje bardziej chodzilo mi o te przeciwciala

    wszystko co dotyczy tarczycy:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 890 318

    Wysłany: 21 listopada 2017, 05:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja natomiast żegnam się z listopadem. Temperatura już prawie na lini podstawowej 28dc więc czekam na @.

    Już mam te starania w d... Wszystko wypróbowaliśmy. Co dwa dni caĺy cykl, codziennie, testy owulacyjne pozytywne i wtedy przytulanki. Mam dość. Na bank to nie jest normalne że sie nie zachodzi. Cykl wzorowy. Tona śluzu, ból owulacyjny, cycki bolące i jak balony, endometrium grubaśne z toną śluzu, hormony tarczycy i tsh stałe od lat. Nic tylko zachodzić w ciąże:/

    Dlatego zrobie te badania w 3-4dc i spróbujemy ale jakimś złotym strzałem. Zastanawiam się czy mierzyć temperaturę jeszcze. Po po niej widzę że lipa i to mnie demotywuje. Dramat poprostu dramat!Żal i rozczarowanie...

    Gratulacje wszystkim i powodzenia tym które będą testować:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 21 listopada 2017, 06:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie z wami zegnam. owszem @ jeszcze nie ma ale bedzie. test czulosc 10 negatywny a dzis 13 dpo wiec odstawiam duphaston i czekan na @.
    wczoraj mielismy bardzo ciezka rozmowe i podjelisny decyzje ze odpuszczany. skoro Pan Bog nie chce nam dac to trudno. nie mozemy sie zacharowywac zeby zarobic na leki a niestety jeden zastrzyk to koszt 180 zl. potrzebnych jest ok 8. plus badania itp. trudno jest jak jest. mamy 1 dziecko jesli Bog da bedzie drugie. musze odpoczac od stymulacji i ogolnie lekow. dlatego ze ten cykl przy braniu takich ilosci lekow poprostu wymiotowalam spalan mdlilo mnie i ogolnie czulam sie fatalnie. za was kochane trzymam kciuki. i za te co poszly na grudzien i za was :-*

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 21 listopada 2017, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, staraczka24 tulę Was mocniasto :* wiem, że Ciężko ale uda się w końcu :* trzymam za Was kciuki kochane & & &

    Pati88 lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 21 listopada 2017, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie dzisiaj najpiękniejszy dzień w życiu , zobaczyłam po raz pierwszy drugą kreskę!!! i to wcale nie taka blada :) a powiem Wam ze testowałam wcześniej i nic nie wyszło, zero kreski a ja brałam gripex bo od piatku jestem chora i nie wiem czy nie zaszkodziłam;/ jak myslicie ? ale jestem szczęsliwa ale jakos boję się cieszyc jeszcze :)

    Pati88, mamaNika, Paulinaaa, MałaMi90, KAL, Existenz, hondek, 1000, pumka1990, Kasiulka90, Sanka, Carolline lubią tę wiadomość

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1888 789

    Wysłany: 21 listopada 2017, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Cześć dziewczyny :) u mnie dzisiaj najpiękniejszy dzień w życiu , zobaczyłam po raz pierwszy drugą kreskę!!! i to wcale nie taka blada :) a powiem Wam ze testowałam wcześniej i nic nie wyszło, zero kreski a ja brałam gripex bo od piatku jestem chora i nie wiem czy nie zaszkodziłam;/ jak myslicie ? ale jestem szczęsliwa ale jakos boję się cieszyc jeszcze :)

    Ale wspaniała wiadomość !!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) A jeszcze wczoraj rozmawiałyśmy jak to jest ciężko i jakie badania będziesz robić heh !!!!!!!!!!!!!!!! :) :)

    Ja dostałam okres, więc się żegnam.

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 21 listopada 2017, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa jeszcze niedawno mnie pocieszałaś na innym wątku że objawy jak na @ moga być też ciążowe.. dziękuje za wsparcie :) wszystkie staraczki jesteście kochane ! i potwierdza sie fakt, ze jak najmniej sie spodziewasz to wtedy się uda :) tak bardzo sie boje cieszyc, już najchętniej poleciałabym do gina i juz chce zobaczyć fasolke. Oj trzeba tej cierpliwości w staraniach i później jeszcze po...

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 21 listopada 2017, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa ja mysłałam że to u Ciebie w tym cyklu będzie fasolka, tak mi to wyglądało, ale juz niedługo każda się tego doczeka, piękny moment.. płakałam.. a mąż nie wierzy :P i kreski nie widzi, myślę sobie ślepy, ale później tez ją dojrzał :)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2520 822

    Wysłany: 21 listopada 2017, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hej poradzono mi żeby do was sie zwrócić. Mam brać duphaston na miesiączkę ( jak go nie biorę to nie mam miesiączek) nie wiem czy mój cykl jest bezowulacyjny czy owulacji jeszcze nie było, od dziś mam braćc duphaston, Ale jeśli owu jeszcze nie było to może zatrzymać ta owu. Co mam robić?? Czekać jeszcze czy opierać sie na tym co gin powiedział?? (statystyki)


    Zadałam mojej lekarce podobne pytanie wczoraj, powiedziała mi że mam nie brać duphastonu bez monitoringu wcześniejszego bo może zatrzymać owu

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2520 822

    Wysłany: 21 listopada 2017, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) powiedzcie mi co zrobiłybyście na moim miejscu :) otóż byłam wczoraj na wizycie iiii mam 3 pęcherzyki mam wziąć ovitrelle w 12, 13 dc (tj piątek). i mamy się starać co 2, 3 dni nie częściej tyle że w środę mój mąż idzie na badania nasienia. A w czwartek po południu jedzie w delegacje i się już z nim nie zobaczę do soboty. i moje pytanie jakbyście serduszkowały? w środę, sobota poniedziałek(przed pracą)? czwartek (przed pracą) sobota, poniedziałek (przed pracą)? sama już nie wiem jak dla plemników będzie najlepiej :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 listopada 2017, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny :) powiedzcie mi co zrobiłybyście na moim miejscu :) otóż byłam wczoraj na wizycie iiii mam 3 pęcherzyki mam wziąć ovitrelle w 12, 13 dc (tj piątek). i mamy się starać co 2, 3 dni nie częściej tyle że w środę mój mąż idzie na badania nasienia. A w czwartek po południu jedzie w delegacje i się już z nim nie zobaczę do soboty. i moje pytanie jakbyście serduszkowały? w środę, sobota poniedziałek(przed pracą)? czwartek (przed pracą) sobota, poniedziałek (przed pracą)? sama już nie wiem jak dla plemników będzie najlepiej :)

    Hmm może w czwartek sobotę i poniedziałek? Akurat te badania w środę to słabo pasują bo muszą byc chyba po abstynecji. To już musicie sami zdecydować jak wam lepiej pasuje:P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 listopada 2017, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    ja tez sie z wami zegnam. owszem @ jeszcze nie ma ale bedzie. test czulosc 10 negatywny a dzis 13 dpo wiec odstawiam duphaston i czekan na @.
    wczoraj mielismy bardzo ciezka rozmowe i podjelisny decyzje ze odpuszczany. skoro Pan Bog nie chce nam dac to trudno. nie mozemy sie zacharowywac zeby zarobic na leki a niestety jeden zastrzyk to koszt 180 zl. potrzebnych jest ok 8. plus badania itp. trudno jest jak jest. mamy 1 dziecko jesli Bog da bedzie drugie. musze odpoczac od stymulacji i ogolnie lekow. dlatego ze ten cykl przy braniu takich ilosci lekow poprostu wymiotowalam spalan mdlilo mnie i ogolnie czulam sie fatalnie. za was kochane trzymam kciuki. i za te co poszly na grudzien i za was :-*

    A myśleliscie o in vitro?

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego