Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2143 693

    Wysłany: 21 listopada 2017, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hmm może w czwartek sobotę i poniedziałek? Akurat te badania w środę to słabo pasują bo muszą byc chyba po abstynecji. To już musicie sami zdecydować jak wam lepiej pasuje:P


    NO właśnie też uważam że słabo pasuje ale mąż w delegacji i ciężko nam wszystko pogodzić :) a nie chciałam żeby znowu było wszystko takie wymuszone... no cóż ;) chyba tak zrobimy jak mówisz ;) nie nastawiam się za bardzo na ten cykl bo w zeszłym miesiącu też miałam dwa pęcherzyki i myslalam ze się uda... :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 listopada 2017, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może właśnie w delegacji zateskni i po powrocie będzie szczęśliwy strzał:)
    Ja już sie w ogóle przestałam nastawiac na cokolwiek. Ostatnio piekne testy owu seks codziennie wiec nie moglismy przegapić i tez nic. Widocznie na idealne połączenie genów i najlepszego dzidziusia z możliwych trzeba poczekać:) A chcemy naj najlepszego więc niech się dzieje wola nieba :P
    Macie juz plany na sylwestra?

    1000, mi88 lubią tę wiadomość

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 listopada 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa, genialne podejście z tym najlepszym dzidziusiem! :D

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2143 693

    Wysłany: 21 listopada 2017, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A może właśnie w delegacji zateskni i po powrocie będzie szczęśliwy strzał:)
    Ja już sie w ogóle przestałam nastawiac na cokolwiek. Ostatnio piekne testy owu seks codziennie wiec nie moglismy przegapić i tez nic. Widocznie na idealne połączenie genów i najlepszego dzidziusia z możliwych trzeba poczekać:) A chcemy naj najlepszego więc niech się dzieje wola nieba :P
    Macie juz plany na sylwestra?

    My lecimy do Anglii :) do mojego szwagra :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 listopada 2017, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    ja natomiast żegnam się z listopadem. Temperatura już prawie na lini podstawowej 28dc więc czekam na @.

    Już mam te starania w d... Wszystko wypróbowaliśmy. Co dwa dni caĺy cykl, codziennie, testy owulacyjne pozytywne i wtedy przytulanki. Mam dość. Na bank to nie jest normalne że sie nie zachodzi. Cykl wzorowy. Tona śluzu, ból owulacyjny, cycki bolące i jak balony, endometrium grubaśne z toną śluzu, hormony tarczycy i tsh stałe od lat. Nic tylko zachodzić w ciąże:/

    Dlatego zrobie te badania w 3-4dc i spróbujemy ale jakimś złotym strzałem. Zastanawiam się czy mierzyć temperaturę jeszcze. Po po niej widzę że lipa i to mnie demotywuje. Dramat poprostu dramat!Żal i rozczarowanie...

    Gratulacje wszystkim i powodzenia tym które będą testować:)

    No jakbym siebie czytała! U mnie tez cykl och i ach, a potem spadek temperatury, @ i rozczarowanie. A powiedz, Twoj maz roił badanie nasienia?

    Pati88 lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 21 listopada 2017, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Zadałam mojej lekarce podobne pytanie wczoraj, powiedziała mi że mam nie brać duphastonu bez monitoringu wcześniejszego bo może zatrzymać owu
    i co miałaś ten monitoring? jak to wygląda ? mi ginekolog nic takiego nie powiedział, ani nie zaproponowal monitoringu :/

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 21 listopada 2017, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 jeszcze nie był. Daliśmy sobie czas do końca roku 2017. Czyli ten cykl badam sobie te hormony prolaktyny itd itp. Próbujemy ale tylko jak pojawi się pozytyw testu owu. Zamówiłam ten magiczny żel i może skontroluję przed owu stan podwozia. Jeśli nadal lipa to mąż leci na badanie nasienia i posiew:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 21 listopada 2017, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a popatrzcie na mój wykres. Czy on wskazuje na jakieś zaburzenia? powinien być taki ładniejszy ten wzrost i regularny spadek?

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 21 listopada 2017, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza endo powiedziala ze na hashimoto nie wygladam raczej na niedoczynnosc.. na ekg wyszlo ze mialam zawal serca.. masakraa ale nic mi na to nie mówila tylko nie mam dobrego krązenia i mam za niskie cisnienie mowila ze jak wyniki wyjda ok te zbije mi tsh bo starakaca sie powinna miec ponizej 2 chyba cos takiego i ze mam sie nie denerwowac dzis i przespac noc zeby wynik tsh byl ok bo tarczyca i nerwy sie bardzo lubią za tydzien wyniki i wizyta zobaczymy

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2143 693

    Wysłany: 21 listopada 2017, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    i co miałaś ten monitoring? jak to wygląda ? mi ginekolog nic takiego nie powiedział, ani nie zaproponowal monitoringu :/


    Zaczeła wczoraj powiedziała że mam 3 pęcherzyki, dała ovitrelle na pęknięcie i w czwartek skontrolować czy pękły i wtedy duphaston, Trochę to inna sytuacja ale powiedziała mi że nie można wziąć dupastonu bez monitoringu bo jak nie pękły to zablokuje owu ...

    Dibolek lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 21 listopada 2017, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Dziewczyny a popatrzcie na mój wykres. Czy on wskazuje na jakieś zaburzenia? powinien być taki ładniejszy ten wzrost i regularny spadek?
    ja taki miałam.... zadnej rewelacji a udało sie, jak byłam pewna ze nicz tego

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:37

    Pati88 lubi tę wiadomość



  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 21 listopada 2017, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Paulinaaa jeszcze niedawno mnie pocieszałaś na innym wątku że objawy jak na @ moga być też ciążowe.. dziękuje za wsparcie :) wszystkie staraczki jesteście kochane ! i potwierdza sie fakt, ze jak najmniej sie spodziewasz to wtedy się uda :) tak bardzo sie boje cieszyc, już najchętniej poleciałabym do gina i juz chce zobaczyć fasolke. Oj trzeba tej cierpliwości w staraniach i później jeszcze po...
    Kasiu! Udało Ci się!!! O rany jak się cieszę!!! :) Cudowna wtorkowa wiadomość <3

    anyzratak, pumka1990 lubią tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • KlaudiaSG Ekspertka
    Postów: 224 178

    Wysłany: 21 listopada 2017, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj 10dpo i nie mogłam się oprzec, żeby zrobić test (chociaż lekarz wczoraj polecił zrobic dopiero pod koniec tygodnia) widzicie coś czy mam jakieś zwidy od tych starań? :)
    Kasiu gratuluje!:)
    wk65x2.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 11:40

    pumka1990, mamaNika lubią tę wiadomość

    21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2143 693

    Wysłany: 21 listopada 2017, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj 10dpo i nie mogłam się oprzec, żeby zrobić test (chociaż lekarz wczoraj polecił zrobic dopiero pod koniec tygodnia) widzicie coś czy mam jakieś zwidy od tych starań? :)
    Kasiu gratuluje!:)
    <a href=https://zapodaj.net/46ebb9850b03f.jpg.html>IMG_20171121_112954.jpg</a>

    niestety nie wchodzi mi link

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 21 listopada 2017, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj 10dpo i nie mogłam się oprzec, żeby zrobić test (chociaż lekarz wczoraj polecił zrobic dopiero pod koniec tygodnia) widzicie coś czy mam jakieś zwidy od tych starań? :)
    Kasiu gratuluje!:)
    <a href=https://zapodaj.net/46ebb9850b03f.jpg.html>IMG_20171121_112954.jpg</a>
    Dziękuję kochana :)
    Wiesz co ? ja widzę tam jakiś bladzioszek różowy :) jak dla mnie wygląda to obiecująco ! ja robiłam test też jakieś 10dni po i nic nie wykazał nawet cienia, a dzisiaj 1 dzień spóźnienia @ i juz krecha wyraźna bardzo :) najpierw nieśmiało się pojawiła i w końcu widać ja było juz bardzo wyraźnie :) ponów test jutro/pojutrze powinno już być widać lepiej :)

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2143 693

    Wysłany: 21 listopada 2017, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj 10dpo i nie mogłam się oprzec, żeby zrobić test (chociaż lekarz wczoraj polecił zrobic dopiero pod koniec tygodnia) widzicie coś czy mam jakieś zwidy od tych starań? :)
    Kasiu gratuluje!:)
    wk65x2.jpg


    Ja chyba coś tam widzę ! :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • KlaudiaSG Ekspertka
    Postów: 224 178

    Wysłany: 21 listopada 2017, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Dziękuję kochana :)
    Wiesz co ? ja widzę tam jakiś bladzioszek różowy :) jak dla mnie wygląda to obiecująco ! ja robiłam test też jakieś 10dni po i nic nie wykazał nawet cienia, a dzisiaj 1 dzień spóźnienia @ i juz krecha wyraźna bardzo :) najpierw nieśmiało się pojawiła i w końcu widać ja było juz bardzo wyraźnie :) ponów test jutro/pojutrze powinno już być widać lepiej :)

    chyba poczekam teraz do @, chociaz nie bedzie latwo :) Niestety kilka razy trafil mi sie falszywie pozytywny, ale nie wiem czego to byla wina. Podkusilo mnie zeby zrobic dzisiaj test i teraz bede z nerwow szalec do piatku ;P w pierwszej ciazy w 10 dpo wyszedl pozytywny, a po 3 dniach juz byly dwie tluste krechy. Wtedy tez "czulam sie jak w ciazy" teraz niestety nic, zadnego przeczucia.
    MałaMi90 oby okazało się, że to naprawde pozytywny test! <boisie>

    mi88 lubi tę wiadomość

    21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 21 listopada 2017, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj 10dpo i nie mogłam się oprzec, żeby zrobić test (chociaż lekarz wczoraj polecił zrobic dopiero pod koniec tygodnia) widzicie coś czy mam jakieś zwidy od tych starań? :)
    Kasiu gratuluje!:)
    wk65x2.jpg

    Ja widzę jakiś bladzioszek. Jakiej firmy to test? :)

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 21 listopada 2017, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja cały czas czuje sie bardziej okresowo niż ciążowo:) ale mnie nastraszyłaś tym ze Cie test oszukał, oooo nie... jutro robie sikańca jeszcze raz:P sprawdze czy kreska jest na swoim miejscu :) trzymam kciuki za Ciebie :)

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • KlaudiaSG Ekspertka
    Postów: 224 178

    Wysłany: 21 listopada 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja widzę jakiś bladzioszek. Jakiej firmy to test? :)
    Firma Lifecare (Niemcy). Strasznie się boje, że znów fałszywy wynik. Miesiąc temu testowalam clearblue i nawet on mnie oszukal :/
    @anyzratak kilka dni po owulacji czułam ciągnięcie w brzuchu i łagodny ból po prawej stronie, ale teraz cisza. Jedynie śpię dłużej ale to może być pogoda. No i za pierwszym razem jakoś od razu miałam przeczucie że to ciaza a teraz zupełnie nic nie czuję takiego. zobaczyny co z tego wyniknie. A ty się nie stresuj! Ja mam chyba po prostu jakiegoś pecha do testów :P wierzę, że u ciebie jest wesoła fasolka :)

    21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego