Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że lepiej co 2-3 dni, ale znowu np.gin podczas monitoringu wyznaczyła nam, zeby <3 codziennie przez 4 dni z rzędu. Potem przeciągnęło się to o kolejne 3 dni (pęcherzyk nie pękał) i wyszło 7 dni z rzędu, które szczerze mówiąc bardziej nas zmęczyły niż dały frajdę :/

thgfugpjfonf59xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze idziemy na żywioł i jako młode małżeństwo mamy jeszcze dużo energii na te sprawy :)

KAL lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym cyklu jak nas naszło :P i wyszło ze dzien przed lub tuz przed (kilka h po + tescie owu) i dzien po. mc temu było wyliczane i przyjemnosc mniejsza i efektu brak

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym serduszkowaniem to jest chyba ileś różnych recept, niektórzy mówią ze codziennie, inni ze co 2 dni, ze często właśnie poprawia jakosc nasienia a tez można wyczytac ze zrobic przerwe przed owu z 4 dni i żeby wtedy kilka razy dzień przed,w owu i dzien po. Chyba każdy musi sam spróbować jak mu pasuje :D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoja droga ja zaczynam się martwic o siebie jak sie nie uda... 1 ciaza wpadka, 2 ciaza 1 cykl a teraz... od lipca niby krotko ale jednak schizuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mie w tym cyklu bylo serduszkowanie dzień przed owulacja i w dzień owulacji.

Anecz kaa nie martw sie na zapas jeżeli jestescie zdrowi to napewno bedziesz w ciazy , czasami troszkę dlużej to trwa .Ale jeśli sie martwisz to mozesz zrobić sobie podstawowe badania hormonów i usg cyklu zeby zobaczyć czy masz owulacje i czy jajeczko peka. Ja po mimo kilku chorób po roku starań doczekałam sie ciaży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:42

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    U mie w tym cyklu bylo serduszkowanie dzień przed owulacja i w dzień owulacji.

jak czytałam to niby tak na chłopca :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M już mu przeszło ale miał etap że codziennie jadł banany na syna bo u nas w rodzinie rodzą się same dziewczynki ale na szczęście udalo się go przekonać że płeć nie ma znaczenia byle by się udało i było zdrowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:55

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój M już mu przeszło ale miał etap że codziennie jadł banany na syna bo u nas w rodzinie rodzą się same dziewczynki ale na szczęście udalo się go przekonać że płeć nie ma znaczenia byle by się udało i było zdrowe

weź... ja tez jadłam banany:P mojego męża zmuszać nie tzreba bo o uwielbia :) ale już też mi przeszło że koniecznie syn... ale presja ooczenia :( już jak bylam w 2 ciazy to wszyscy, że napewno syn...a mamy 2 córkę ;)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    My jeszcze idziemy na żywioł i jako młode małżeństwo mamy jeszcze dużo energii na te sprawy :)

Biedronka, chyba wjechałaś mi na ambicję :D
    a ile jesteście ze sobą?
    My razem 8 lat, po ślubie 3.
    Więc nie wiem, czy zaliczać się do młodego, ale leniwego małżeństwa, czy jednak liczyć te 8 lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 13:12

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • niteczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniki "rosną" 3 miesiące wiec ja nie mam zamiaru się wstrzymywać i co 2-3 dni serduszkować. Tylko wtedy kiedy mamy ochotę i siły, nawet dwa razy dziennie, oczywiście czas regeneracji dla mego męża też jest potrzebny ale nie ma to związku z plemnikami :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

07.2017 [*]
    01.2018 cb
    10.2018 cb
    rux7mag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, 2 córeczki. A mi nie przeszlo i jednak tym razem będę celować w chłopca, jak się nie uda to trudno, do 4 razy sztuka :D córeczka tez bedzie super nie zrozumcie mnie źle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 13:11

Magda - mbc, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U mnie to samo, 2 córeczki. A mi nie przeszlo i jednak tym razem będę celować w chłopca, jak się nie uda to trudno, do 4 razy sztuka :D córeczka tez bedzie super nie zrozumcie mnie źle ;)

ja rozumiem :) my tez niby w chłopca, ale jakos czuje ze dziewczynke bedziemy miec :p mój mąż tez sie smieje ze do 4 x sztuka :P

• 1000 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do celowania w płeć.... u mojego męża w rodzinie rodza sie z kolei same chłopaki - on ma braci, tata ma braci, dziadek miał braci, wujek ma synów - jednym słowem masakra :D I zaczynam podejrzewać, ze serduszka przed owulacja beda bezskuteczne, bo w tej rodzinie po prostu nie rodza sie dziewczyny :D musze celować chyba w samą owu lub tuż po bo inaczej czuje ze jestem bez szans :D

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz kaa no niby tak tylko ja już nie wierze w te teorieja np . kochałam sie w dzień owulacji i urodziłam córeczkę wiec u nas się to nie sprawdziło.Ja mam na to swoją teorię co da Bóg to będzie.
    Z koleji moja kuzynka mówiła że celowała na córke a ma 2 synów.Ale próbowac nie zaszkodzi .
    A pozatym myślę ze jakby to działało to każdy by miał syna i córke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Biedronka, chyba wjechałaś mi na ambicję :D
    a ile jesteście ze sobą?
    My razem 8 lat, po ślubie 3.
    Więc nie wiem, czy zaliczać się do młodego, ale leniwego małżeństwa, czy jednak liczyć te 8 lat :D

Madzia nie masz się co przejmować bo jesteśmy naprawdę świeży. Ślub był trzy miesiące temu no i nie robiliśmy tego wcześniej.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Ineczka, śliczny wykres :) Nie wytrzymałabym na Twoim miejscu do czwartku :D chyba musze sie cierpliwości zacząć uczyć ;)
    strach przed jedną kreską jest większy ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ineczka jak długie masz cykle? Dla mnie wykres jest tak piękny, że ja bym już jutro testowała. Powodzenia <3
    U mnie z cyklami było rożnie, dlatego dałam sobie kilka dni zapasu. Ostatnio po hsg miałam równo 28 w tym miesiącu ovu też była w takie dni, które mniej więcej mogą oznaczać 28dniowy cykl, ale kto to wie:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że będzie dobrze :) bo jak nie teraz to dopiero styczeń... mam umowę do końca roku i teraz jak się udało będę po 12 tyg, ale mam zamiar jeszcze pochodzić do pracy i nic nie mówić, tylko czekać na nową umowę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja rozumiem :) my tez niby w chłopca, ale jakos czuje ze dziewczynke bedziemy miec :p mój mąż tez sie smieje ze do 4 x sztuka :P

Ja właśnie tez mam takie przeczucie :P Chyba faktycznie nie ma sie na to za dużego wplywu, jednym sie udaje to co chcą a inni mają niespodzianki ale tak na koniec najsilniejszy plemnik wygrywa ;)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ