Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, a moze... :) No to Ty zgarniasz kase za reklamę :D tak opisujesz, ze juz sie nie moge doczekac efektów :D u nas tez tak rożnie z tym poślizgiem wiec pokładam nadzieje w żelu :P

Anonimowość na tym forum jest super :) i fakt, ze nikt nie bierze mnie za nawiedzona wariatkę, która ciagle tylko mysli i mowi o ciąży :P

Magda - mbc lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 dokłądnie mam to samo że nikt mnie nie bierze za nawiedzoną waritkę kótra tylko o testach ovu, o mierzeniu temp itp mówi :)

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Ja w poprzednim cyklu robiłam testy owulacyjne, ale powiem Wam ze jakoś się do tego nie przekonałam i byłam bardzo nakręcona, mimo ze ciagle powtarzałam sobie - NA LUZIE.
    W tym cyklu było <3 tylko w 11 i 13 dc ze względu na prace męża. Nie wiem czy przy cyklach 29-30 jest sens robić sobie nadzieje,bo zazwyczaj ból owulacyjny czuje Ok 17 dnia.
    Zazdroszczę Wam serduszkowania co 2 dzień przez większość cyklu, my ledwo zahaczamy o dni płodne czasami.. ale w poprzednim cyklu staralismy się codziennie w dni plodne i nic z tego nie wyszło, wiec co ma być to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 21:45

• Almond Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh widze, ze listopad bedzie baaardzo ciekawy:-)!!! Osobiscie bardzo polecam olej z wiesolka, mi poprawil sluz juz w drugim miesiacu stosowania i w koncu jest rozciagliwy!

Co do zelu to naprawde jest wiele pozytywnych opinii, jak ma pomoc to why not;-)

U mnie to dopiero 4 cs, ale dzis jak ogladalam malutkie ubranka to taki ucisk w sreduchu był.. kiedys sie naprwbo uda:-)

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Racja trzeba myśleć pozytywnie ale jak się chce za bardzo to też nie jest dobre bo czlowiek się nakręca i każdy zawrót głowy przypisuje pod ciąże, ale taka już kobieca natura jak czegoś chce. Ja staram się nie nakręcać ale czasami jest z tym ciężko. Ostanio spozniła @ mi się 10 dni i mimo testów negatywnych wszystko sobie podpisywałam pod ciąże.

miałam tak samo!!! ;/ testów z 20 zrobiłam i byłam też na krwi...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak teraz sie nie uda to chyba tez zainwestuje w olej z wiesiołka :P

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu biorę tylko kwas foliowy i robię testy ovu, żeby zobaczyć kiedy będzie owulacja. Ale mam już tyle nieudanych cykli za sobą, że szczerze wątpie, że tym razem się uda.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 a który to twój cykl starań ?
    Powiem ci że testy owulacyjne sprawdziły sie super u mie .

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam że jak ktoś problemów ze śluzem nie ma to nie ma sensu stosować żelu. U mnie od dawna jest kiepsko, a ostatni cykl to tragedia - susza jak na Saharze. Ja pokładam ogromną nadzieję w tym żelu, może aż za ogromną. No i chyba zdecyduję się na starania co drugi dzień bo w tym cyklu było codziennie do 15 d.c. i potem już poczuliśmy się bardzo zmęczeni i potrzebowaliśmy przerwy. A ja mam przeczucie że owulacja mi się przesunęła w okolice 20d.c. Wkurza mnie już to wszystko, dosyć dużo pracujemy, mój mąż czasami noce zarywa i brakuje nam sił na to by codziennie się starć. A przymuszanie się to żadna przyjemność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 22:43

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testować będę 20 listopada jeśli nic się nie wydarzy wcześniej i wytrzymam.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Konstelacja Debiutantka

Wysłany: 22 października 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal, faktycznie zrobiłaś dobrą reklamę, będzie kolejka w aptece.
    1000 masz 100% racji :)

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:

To mój 14cs. W czerwcu 2016r. podjelismy decyzje, że juz czas na bobaska, więc przestalismy uważać i sie zabezpieczac. Na początku podeszlismy do tego na luzie, na zasadzie, że co ma byc to bedzie. Ale w grudniu juz zaczelo mi to ciążyć ze tyle czasu i nic. Wiec poszlam na badania. Wyszlo mi, że prolaktyne po obciazeniu mam duuuzo za wysoką. Zaczelam kuracje z bromergonem i prolaktyna mi spadla az za bardzo. Bralam tez ovarin, luteine, duphaston, rozne suplementy i nic. Kiedys tez probowalam testów ovu. Dalam sobie spokoj na jakis czas ze staraniami. Nie patrzylam na nic, nie bralam nic, olalam temat. Teraz znow wracam do takich 'powazniejszych' staran.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ale na monitoringu byłaś?Wiesz czy w ogóle masz owulację?
    My też jakoś rok temu w wakacje przestaliśmy się zabezpieczać i próbowaliśmy naturalnie, bo jedna zdolna pani gin twierdziła, że wszystko ok. Nie miałam jednak do niej zaufania, zresztą słusznie jak się potem okazało, i zmieniłam lekarza. U niego po badaniach potwierdzone PCOS, 3 cykle na Clo bez żadnej reakcji i skierowanie do kliniki niepłodności (głównie, żeby nie tracić czasu i mieć możliwość monitoringu, bo tamten lekarz przyjmował tylko raz w tygodniu). Także jeśli od czerwca 2016 nic u Ciebie i nie miałaś monitoringu to ja bym robiła.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za piękne dwie kreseczki.Ja w czw testuje jak się nie uda to wpadam do was oby się jednak udało a was będę wspierać i podczytywać :)

Magda - mbc, Sung lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Malinka, ale na monitoringu byłaś?Wiesz czy w ogóle masz owulację?
    My też jakoś rok temu w wakacje przestaliśmy się zabezpieczać i próbowaliśmy naturalnie, bo jedna zdolna pani gin twierdziła, że wszystko ok. Nie miałam jednak do niej zaufania, zresztą słusznie jak się potem okazało, i zmieniłam lekarza. U niego po badaniach potwierdzone PCOS, 3 cykle na Clo bez żadnej reakcji i skierowanie do kliniki niepłodności (głównie, żeby nie tracić czasu i mieć możliwość monitoringu, bo tamten lekarz przyjmował tylko raz w tygodniu). Także jeśli od czerwca 2016 nic u Ciebie i nie miałaś monitoringu to ja bym robiła.
    Nie miałam monotoringu aczkolwiek jak bylam kiedyś na usg, to ginekolog mi mówiła, że pęcherzyk dominujący jest i wszystko wskazuje na to, że zaraz bedzie owulacja. Tez rozwazam nad zmianą ginekologa. Może uda mi sie zapisac na listopad, wtedy zobaczę co mi powie inny gin.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za piękne dwie kreseczki.Ja w czw testuje jak się nie uda to wpadam do was oby się jednak udało a was będę wspierać i podczytywać :)

Ineczka, śliczny wykres :) Nie wytrzymałabym na Twoim miejscu do czwartku :D chyba musze sie cierpliwości zacząć uczyć ;)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:

Ineczka jak długie masz cykle? Dla mnie wykres jest tak piękny, że ja bym już jutro testowała. Powodzenia <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    te apteczne?

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki, jak ja Was rozumiem!
    I z tą anonimowością i te wszystkie serduszkowe problemy.

Ja w tym cyklu chciałabym właśnie jakoś tak z uwagą do tego podejść. Serduszka co 2-3 dni. Wiadomo, że czasem tydzień mnie i męża tak wymęczy, że po pracy to tylko spać, a nie serduszkować, więc staramy się w tym cyklu zadbać o atmosferę. Dziś mam 15 dc a cykle mam tak 33 dniowe więc owulka tuż tuż. W tym cyklu zaczęliśmy wcześniej serduszkować i zamierzamy to pociągnąć tak do 22dc.
    Jak to nie da efektu, to ja już nie wiem, co da :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym serduszkowaniem to slyszałam też różne opinie. Jedni np mówię róbcie to jak macie ochotę a inni że zbyt częste jest nie zdrowe ze wzgledu na jakość nasienia.

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ