Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 29 października 2017, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz mi że ciężko mi wytrzymać. Jestem w pracy więc to mnie ogranicza :)

    Powiedz mi bardzo slabiutka Ci wyszła? Jaka temperaturę miałaś ?

    Rosnijcie i jeszcze raz wielkie gratki ja trzymam kciuki żeby wszytsko było dobrze :)

    2cs :)
  • cuddlemuffin Autorytet
    Postów: 373 380

    Wysłany: 29 października 2017, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slaba ale widoczna. Mialam przez ostatnie 4 dni 36,73 stopni, ale ja jestem niskotemperaturowcem, przed owulacja mialam 36,08:)
    Agatella testuj jutro z porannego moczu, nie moge sie doczekać.. :)

  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 29 października 2017, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś jakie inne objawy niż zawsze po owulce czy cykl jak cykl? Nie wiem np jajnik sluz inny ?:) Sorki że się tak dopytuje ale wiesz jak to jest poszukujesz się podobnych objawow u siebie i wiesz masz nadzieję ;)

    2cs :)
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 29 października 2017, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja znowu nie wytrzymalam. Mialam testowac 1.11 ale od 4 dni temperatura wysoka i stała, mrowienie sutków zwłaszcza wieczorem, no i zrobilam juz dzis. I są dwie kreski!!! Ta druga jest mega blada, ale może dlatego, ze @ powinnam dostac dopiero jutro. Ale nie dostane raczej juz. Hurraaaaa

    GRATULACJE!!!!!!!!!!! Super wiadomosc

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 29 października 2017, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja znowu nie wytrzymalam. Mialam testowac 1.11 ale od 4 dni temperatura wysoka i stała, mrowienie sutków zwłaszcza wieczorem, no i zrobilam juz dzis. I są dwie kreski!!! Ta druga jest mega blada, ale może dlatego, ze @ powinnam dostac dopiero jutro. Ale nie dostane raczej juz. Hurraaaaa
    To jeszcze październikowa mama:)zapraszam ma fioletowa stronę wątek ogólny i październikowe testowanie :) trzymam za resztę mega kciuki :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 29 października 2017, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest dokladnie z ta temp ? Jak jest skok to wystapila owulacja ? Przed skokiem jest spadek ?
    Owulacja może być do trzech dni przed skokiem i do trzech po skoku :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 29 października 2017, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą temperaturą jest dokładnie tak, jak pisze Ineczka. Niech Cię to jednak nie odstrasza przed mierzeniem, bo temperatura to najbardziej wiarygodny z domowych sposobów na potwierdzenie owulacji. Jeśli jest skok temperatury i utrzyma się przez co najmniej 3 dni, to możesz zakładać, że to cykl z owulacją. Śluz, czy ból, czy nawet plamienie nie daje tej pewności.

    Cuddlemuffin, trzymam kciuki, aby ciemniała!!

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2017, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w czwartek w 17dc ginekolog powiedział, ze jest zapadający już pęcherzyk i, ze owulacja była wg niego w poniedzialek 14dc. Szczerze Wam powiem, ze jak zobaczyłam to na usg to myślałam sobie Noo pewnie wczoraj miałam owulacje (bo oczywiście się na tym nie znam i nie wiem jak długo ten pęcherzyk się utrzymuje i jak wyglada)... ale j jak usłyszałam, ze Lekarz obstawia owulacje na 3 dni wcześniej czyli na poniedziałek to troszkę zaczęłam robić sobie nadzieje, ze ten cykl nie jest taki do końca stracony bo przed wyjazdem męża w sobotę w nocy były przytulanki czyli Ok 2 doby przed domniemana poniedziałkowa owulacja. Jutro 21 dc, Ok 7 dni po owulacji, kiedy moge najszybciej zrobić betę? Wiem, ze najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki ale w piątek (25 dc) mam zakrapiana imprezę, do tego lubię chodzić na saunę i robić intensywne treningi dlatego nie chciałabym zaszkodzić

  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 29 października 2017, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolecik, 10dpo beta powinna coś powiedzieć - ale nie na 100% :)

    Fi0lecik lubi tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 29 października 2017, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Dziewczyny w czwartek w 17dc ginekolog powiedział, ze jest zapadający już pęcherzyk i, ze owulacja była wg niego w poniedzialek 14dc. Szczerze Wam powiem, ze jak zobaczyłam to na usg to myślałam sobie Noo pewnie wczoraj miałam owulacje (bo oczywiście się na tym nie znam i nie wiem jak długo ten pęcherzyk się utrzymuje i jak wyglada)... ale j jak usłyszałam, ze Lekarz obstawia owulacje na 3 dni wcześniej czyli na poniedziałek to troszkę zaczęłam robić sobie nadzieje, ze ten cykl nie jest taki do końca stracony bo przed wyjazdem męża w sobotę w nocy były przytulanki czyli Ok 2 doby przed domniemana poniedziałkowa owulacja. Jutro 21 dc, Ok 7 dni po owulacji, kiedy moge najszybciej zrobić betę? Wiem, ze najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki ale w piątek (25 dc) mam zakrapiana imprezę, do tego lubię chodzić na saunę i robić intensywne treningi dlatego nie chciałabym zaszkodzić

    Oj z ta beta to bym poczekala. Jesli do zaplodnienia doszlo by w pon to zanim bedzie zagniezdzenie to tez kilka dni. Moim zdaniem jakbys robila test w pt to i tak bedzie niewiarygodny.

    Fi0lecik lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2017, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiarygodna beta wychodzi jakieś 14 dni od zapłodnienia w 10 może być za wczesniej.

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 29 października 2017, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolecik nie wiem dokldnie kiedy najwczesnien beta wykrywa, ale mi ginek kazal zrobic 9/10 dpo w yym cyklu bo jak bede w ciazy to mam juz nie brac diostinexu i omijam dawke po owulacji.. tez sie wlasnie zastanawiam czy beta juz moze wyjsc...

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 29 października 2017, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Ja dziś dostałam okres niestety kolejny cykl stracony.W tym cyklu ani brzuch ani piersi mie nie bolały na okres.


    ja tak miałam mc temu, też nic mnie nie bolało



  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 29 października 2017, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin gratuluję! ja mam testować w piątek, ale moze kupię test na 1? :) powiedziałam sobie, ze do listopada nie świruję



  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2017, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Sung, ale popatrz w moją stopkę. Wiem, że trzeba. Chodzi mi o te, których nie można w ciąży - chociażby cyclodynon, wiesiołek albo zioła.

    aaa.. ok :) sorki ;)

    Jakie cudowne wieści :D gratulacje!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 22:32

  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 30 października 2017, 01:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja znowu nie wytrzymalam. Mialam testowac 1.11 ale od 4 dni temperatura wysoka i stała, mrowienie sutków zwłaszcza wieczorem, no i zrobilam juz dzis. I są dwie kreski!!! Ta druga jest mega blada, ale może dlatego, ze @ powinnam dostac dopiero jutro. Ale nie dostane raczej juz. Hurraaaaa
    Gratuluję! Cudne wieści!

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 30 października 2017, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)

    Mam nadzieje, że ten tydzien przyniesie duuuzo II kreseczek! Trzymam kciuki dziewczyny

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 30 października 2017, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin, gratulacje!

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 30 października 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja zmieniłam termin testowania na 10.11, czyli w terminie @, nie doczekam do 15, żeby testować po terminie, tym bardziej, że 8.11 mam urodziny więc i tak będę musiała się powstrzymywać przed wcześniejszym testowaniem. Planuję iść w pt od razu na betę więc wynik będę miała popołudniu :)

    Cuddlemuffin, gratulacje! :*

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 30 października 2017, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dziewczyny, ja zmieniłam termin testowania na 10.11, czyli w terminie @, nie doczekam do 15, żeby testować po terminie, tym bardziej, że 8.11 mam urodziny więc i tak będę musiała się powstrzymywać przed wcześniejszym testowaniem. Planuję iść w pt od razu na betę więc wynik będę miała popołudniu :)

    Cuddlemuffin, gratulacje! :*


    ja też będę testowała 10.11 i również idę od razu na bętę . Oby ten dzień i te bety były dla nas szczęśliwe ;)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego