Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 16 października 2017, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do suplementów to biore femibion natal 1 (zalecenie ginekologa i endo) vit D Vigantoletten 1000 2 tabletki no i ziółka no i zaopatrzyłam się w żel i testy ovu

    Akceptacja!
  • converse90 Ekspertka
    Postów: 159 136

    Wysłany: 16 października 2017, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was dziewczyny :) to będzie nasz 2cs o drugie dziecko. Co prawda mąż wraca zaraz po statystycznych dniach płodnych, ale może jakoś się wstrzelimy. Kolejna @ 13.11.
    Powodzenia ;)

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 17 października 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Converse, Tobie również powodzenia! Jesteśmy z jednego rocznika? :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 17 października 2017, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL gratulacje podwyżki -oczywiście ze takie rzeczy cieszą ;) co do śluzu ja zauważyłam poprawę po wit.D, już drugi miesiąc nie mam problemu ze za krótko albo za mało. Wręcz odwrotnie :D taki miły skutek uboczny brania witaminki :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 17 października 2017, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL gratulacje podwyzki:-)!

    Zamowilam tez zel conceive , zobaczymy moze vos pomoze żołnierzykom dotrzeć do celu :D
    Ja dzis bylam na badaniach lh, fsh i prolaktyna, wyniki popoludniu. Jestem ciekawa czy prolaktyna spadla co nieco

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 17 października 2017, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam wyniki i lh, fsh lepiej bo juz blizej 1.2 ale prolaktyna skoczyla mi z 28 miesiac temu do 63!! Bralam castagnusa (po bromku mam omdlenia) na obnizenie a mam tak wysoka:-( teraz dostalam diostinex.. az gin sam zdziwiony. Ale skoro to hormon stresu a ja od razu z rana pelna obaw czy wynik bedzie nizszy no i pewnie dlatego taki skok.. podlamalam sie :-(

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • converse90 Ekspertka
    Postów: 159 136

    Wysłany: 17 października 2017, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Converse, Tobie również powodzenia! Jesteśmy z jednego rocznika? :)
    Tak, magiczny rocznik 90 ;D

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 17 października 2017, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Tak, magiczny rocznik 90 ;D
    Ale Ty już masz jedną dzidzię :( Przed ślubem człowiek się zabezpieczał, uważał, a teraz chce i się okazuje, że nie tak łatwo :(

    Mini89 lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2017, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 dc i zero śluzu i bólu jajników i test też mówi, że owu jeszcze nie. :/

  • mish Znajoma
    Postów: 27 30

    Wysłany: 18 października 2017, 00:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie Panie! ;)
    Ja również reprezentuję rocznik 90 ;)
    Testowanie wypada mi na początek listopada, więc dołączam do wątku :)

    converse90 lubi tę wiadomość

    df1350ad693050180b5792332fbf0250.png
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 18 października 2017, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi testowanie wypada 28.10, ale ten cykl określam jako stracony :( proszę o wpisanie mnie na 25.11 :)
    2 cs :)

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • MiSia :) Autorytet
    Postów: 2359 6675

    Wysłany: 18 października 2017, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :-) Ja sie pisze na testowanie 12.11. Moze bede miala prezent urodzinowy , ale bylo bybto za proste poniewaz to nasz pierwszy cykl staran o drugiego bobasa ;-)
    Powodzenia dziewczeta !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:14

    hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • converse90 Ekspertka
    Postów: 159 136

    Wysłany: 18 października 2017, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ale Ty już masz jedną dzidzię :( Przed ślubem człowiek się zabezpieczał, uważał, a teraz chce i się okazuje, że nie tak łatwo :(

    Spokojnie, nam też nie wyszło za pierwszym razem :) dopiero 4 albo 5 cykl był szczęśliwy, a wśród znajomych to tak średnio do 8 miesięcy starań dochodzi. Będzie dobrze!

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 18 października 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Mi testowanie wypada 28.10, ale ten cykl określam jako stracony :( proszę o wpisanie mnie na 25.11 :)
    2 cs :)

    Czemu cykl na stracony juz dajesz? Masz dzisiaj dopiero 19dc...

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2017, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny dołączam i ja prosze na wpisanie mie na 1 listopad .Ja tez rocznik 90

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 13:09

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

  • WNK Przyjaciółka
    Postów: 61 63

    Wysłany: 18 października 2017, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond To rzeczywiście duży wzrost, tym bardziej że brałaś castagnus, który powinien obniżyć prl. Oby z dostinexem było lepiej :)
    Ja miałam wynik 27 też biorę castagnus i mam zamiar w najbliższych dniach udać się na ponowne badanie. Zobaczymy jak to będzie u mnie :)

    7v8rugpjtdvu3riq.png
  • WNK Przyjaciółka
    Postów: 61 63

    Wysłany: 18 października 2017, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 no niestety tak to jest, my przed ślubem też zawsze strach żeby się nic nie wydarzyło, a teraz się okazuje że to nie takie proste ;)
    Ale nie ma się co załamywać, kiedyś w końcu nam wszystkim się uda :)

    Kasiulka90, Helenka_mała lubią tę wiadomość

    7v8rugpjtdvu3riq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2017, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mnie proszę na 18.11 :)
    W tym cyklu nie mierze i postaram się bez spiny podejść do tego cyklu :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2140 693

    Wysłany: 18 października 2017, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :) no cóż kolejny cykl też nie był nasz. Ja też jestem rocznik 90. Oby to był ten cykl szczęśliwy.. ale już coraz gorzej przechodzę porażki, w życiu nie pomyślałabym że to takie ciężkie ! Proszę o wpisanie na 17 listopada :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 18 października 2017, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja do Was dołączam :). Przyszła spóźniona @ niestety... Wpiszecie mnie na 12 listopad? :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego