Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aroa wrote:
    Kal ja tez dzis zatestowalam i poczulam sie jakbym dostala mokra szmata w twarz :D
    Chajzer bylby dumny z tej bieli :D
    Ja dopiero 8dpo, a Ty? Obiecalam sobie, ze wytrzymam chociaz do 9dpo, no ale jednak....
    Test powtorze 10dpo.

    ja dziś 10 dpo ale za wcześnie na peno :P

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie dzis rozpisalyscie:-)

    Madzia tule mocno ale wiesz dopoki nie ma @, pilka w grze:-)!!!

    Jeju ja jutro robie rano test, choc mam zle przeczucia, bete robie jutro albo w pt jakby juz ni zdazyla. To bede bardzo dlugi 3 minuty jutrzejszego poranka:)

    Nie mam chyba zadnych objawow, standardowo jak przed @. Jutro bedzie 12dpo to mysle ze test juz dowc wiarygodny bedzie, trzymajcie kciuki

    KAL 10dpo mogl byc jeszcze za wczesnie

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis trasznie plecy bolą, taki bol z lewej strony ba dole.. starosc nie radosc

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Milano Autorytet
    Postów: 969 404

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Rez jest gotowy zrobić badania wiec całe szczęście ten problem mi odpada, bo jakbym jeszcze musiała z nim walczyć to byłoby ciężko..
    u mnie w grudniu będzie 6 CS wiec to tez noe jest kupa czasu ale jestem zdania ze jeżeli coś jest zle No to lepiej wiedzieć wcześniej niż żałować ze się nie poszło od razu :) takie przyszłe postanowienie Noworoczne już mamy hehe

    Ja 15dc i wyszukuje płodnego śluzu, tempki nie mierze, testy robiłam tylko raz ale chyba za bardzo mnie wtedy nakręciły i straszną miałam załamke jak się nie udało (bardziej niż zwykle). Jak w tym cyklu będzie D... to w grudniu spróbuje z testami

    7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

    oar83e3kt53wl0vf.png
  • Milano Autorytet
    Postów: 969 404

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond jutro trzymam kciuki i pisz od razu ze są dwie krechy :D jestem dobrej myśli.
    Ja mam zawsze strasznie bolące piersi wiec jak zaczną bolec to wiem ze nic z tego

    Almond lubi tę wiadomość

    7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

    oar83e3kt53wl0vf.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Wiem Magda ale ja już zaczynam panikowac czemu sie nie udaje i wymyslam sobie choroby :P A jakie badania masz w planie? Ja myślę że będę chciala napewno sprawdzic drożność.

    Nie mam planów :D
    Ale generalnie zaczniemy chyba od powtórzenia badań ogólnych i od nasienia, bo to jednak dużo powie :)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal, na pewno jeszcze nic straconego, skoro do @ jeszcze 4-5 dni ( trzymam kciuki żeby jednak nie przyszła). :)

    Almond jutro od rana będę zaglądać i czekać na dobre wieści <3

    Ja jestem na etapie szukania dobrego ginekologa. Mój obecny, to raczej ten z rodzaju "wszystko dobrze, ciąży nie ma, z zajściem też nie będzie problemu, dziękuję, do widzenia". No i będę musiała spory kawałek dojeżdżać do nowego, bo jestem z małej miejscowości... No ale czego się nie robi dla II :)

    KAL, Almond lubią tę wiadomość

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marika to tak jak ja haha. ale teraz szybki numerek byl bo mezu musial do pracy jechac. i juz mam spokoj na dlugi czas w sensie kilka dni hahaha.

    jasminum jesli chodzi o dojazdy ja dojezdzam 20 dobrych km w 1 strone do lekarza ;-)


    co do testow wy kupujecie po 1 czy 2 sztuki. ja mam ich chyba ze dwadziescia w szafce lezec na kazdy dzien od owulavji albo i po 2 razy dziennie hahaha

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę dziewczyny o was które sie starają o pierwszego dziudziusia że oczywiście nie ma co panikowac i sie zamrtwiac ale jednak jakieś badania sobie zacząć powolutku robić. Napewno nie słuchać takich lekarzy jak pisze Jasminum (aż prychlam ze smiechu jak to przeczytalam bo znam sama takich z takim podejsciem i jest to tylko strata czasu).
    Napewno tez w dalszej kolejnosci to badanie na wrogi śluz tez duzo wyjaśnia. A jak to jest z tymi kobietami które juz mają dzieci, też mogą miec wrogi? Czy to znaczy ze on jest zawsze wrogi czy tylko wobec konkretnego partnera?

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu poszłam do lekarza. Powiedziałam mu, że zamierzam się starać o dziecko i chciałabym wiedzieć, czy wszystko jest ok.
    Dał mi pakiet badań krwi, usg. Na usg wyszło, że mam polipropylenu w macicy, z krwi problemy z tarczycą. Dał mi drugie skierowanie na usg, coby potwierdzić diagnozę. A potem się nie wahał - od razu histeroskopia operacyjna. Stwierdził, że ten polip może być przyczyną problemów z zajściem w ciążę (chociaż nie musi), ale po co się stresować. Dzięki niemu wiedziałam, że kiedy w lipcu rozpoczynamy starania, moje ciało jest do tego przygotowane :-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja natomiast 7 miesiecy chodziłam do ginekolog która twierdziła po USG " jest Pani zdrowa do roku sie starać jak nie wyjdzie to wtedy bedziemy się badać" ojj dobrze że jej nie posłuchałam, co się okazało zdażają się cykle bezowulacyjne tarczyca do zbicia i lekka insulinoodporność :)

    Roza86 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania? Wg mnie zdecydowanie warto zrobić pakiecik badań. Nawet jak się zajdzie szybko to warto wiedzieć w jakiej kondycji jest nasz organizm! Bo zdrowa i silna mama to zdrowe i silne dziecko! No i jeszcze faceci i badania nasienia... temat rzeka

    Dziewczyny, a kto dopisuje na listę? Nie wiem do kogo się zwrócić! Chciałabym na 15 listopada.

    Pozdrawiam, R.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 21:07

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Badania? Wg mnie zdecydowanie warto zrobić pakiecik badań. Nawet jak się zajdzie szybko to warto wiedzieć w jakiej kondycji jest nasz organizm! Bo zdrowa i silna mama to zdrowe i silne dziecko! No i jeszcze faceci i badania nasienia... temat rzeka

    Dziewczyny, a kto dopisuje na listę? Nie wiem do kogo się zwrócić! Chciałabym na 15 listopada.

    Pozdrawiam, R.

    Ja moge Cie dopisac jutro rano, chyba że KAL dopisze Cię szybciej :)
    No właśnie, chyba to będzie mój plan - znaleźć fajnego gina na miejscu, z którym porobimy sobie badania :)

    MałaMi90, Roza86 lubią tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ja będę dojeżdżać 40km... Ale na szczęście dojazd jest dobry i będzie to tylko pół godzinki drogi ;p Dopiero jak się zaczęłam tym bardziej interesować, zobaczyłam, że Ci bliżej mnie nie mają za dobrych opinii. :(

    A powiedzcie mi, chodzicie prywatnie?

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Staraczka, ja będę dojeżdżać 40km... Ale na szczęście dojazd jest dobry i będzie to tylko pół godzinki drogi ;p Dopiero jak się zaczęłam tym bardziej interesować, zobaczyłam, że Ci bliżej mnie nie mają za dobrych opinii. :(

    A powiedzcie mi, chodzicie prywatnie?

    Ja zawsze chodziłam prywatnie i tym razem też zamierzam szukać prywatnie, ale kogoś,
    kto pracuje też w szpitalu :)

    olciaa lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę na NFZ, jak na razie jest ok :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Milano Autorytet
    Postów: 969 404

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie kilka lat do tej samej, od jakiegoś czasu przyjmuje w klinice niepłodności wiec mam nadzieje ze ewentualne nastawienie tez będzie dobre, zobaczymy :)

    7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

    oar83e3kt53wl0vf.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Badania? Wg mnie zdecydowanie warto zrobić pakiecik badań. Nawet jak się zajdzie szybko to warto wiedzieć w jakiej kondycji jest nasz organizm! Bo zdrowa i silna mama to zdrowe i silne dziecko! No i jeszcze faceci i badania nasienia... temat rzeka

    Dziewczyny, a kto dopisuje na listę? Nie wiem do kogo się zwrócić! Chciałabym na 15 listopada.

    Pozdrawiam, R.

    wpisana :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    prywatnue wiec kasa leci jak woda.
    ale jesy specjalista od nieplodnosci pracowala i studiowala za granica i wiedze ma ogromna. 1 cykl byl udany po jej lekach gdzie wystapila stymulacja. teraz dluzej nam to idzie bo organizm jest odporny na leki. jak juz wychoduje jajeczka to nie pekaja i robia sie torbiele mimo lekow na pekniecir... albo w ogole nic nie wychoduje mimo duzych dawek lekow. takie to wszystko skomplikowane u mnie

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 8 listopada 2017, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam dziś w aptece po test ciązowy
    Ja: Czy jest Bobo Test?
    F: tak
    Ja: to poproszę
    Farmaceutka przyniosła Bobodent (żel kojący przy ząbkowaniu dla dzieci) ha ha
    Ja: test ciążowy Bobo Test
    F: aaaa... źle usłyszałam, nie ma ale mamy inne w sumie tylko jeden za 5,01 podać?
    Ja: a jaką ma czułość
    F: ponad 99%
    ha ha ha myślałam, ze się posikam ze smiechu a czułość ma niby 10mul

    MałaMi90, MARIKA12, Kasiulka90, Milano lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego