Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 8 listopada 2017, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha mi kiedys farmaceutka sie wyklocala ze nie ma na rynku testow o czulosci 10. skonczylo sie na tym ze przyszla kierowniczka i wyjela od razu bobo 10. i co jednak sa w sprzedazy haha

    1000 lubi tę wiadomość

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 8 listopada 2017, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha KAL, miałaś wesoło :D Ja dzisiaj byłam u gina - pierwszy raz prywatnie. To mój trzeci lekarz i chyba strzał w dziesiątkę. Myślę, że do niego wrócę. Tylko serce mnie ściska, jak pomyślę, ile muszę pracować na tę kasę, a on w 20 minut zarabia 150 zł. Tak jak podejrzewałam dopadła mnie grzybica. Jeszcze wczoraj strasznie się tego wstydziłam, ale dzięki Wam wiem, że mam być spokojna :) Dostałam tabletki i globulki dopochwowe. I zaskoczenie... kuracja tygodniowa!!! A ja się bałam, że to potrwa miesiącami! No cóż, zobaczymy, czy za tydzień będę zdrowa. Podjęłam z lekarzem temat moich starań, objawów i podejrzeń. Stwierdził, że to może być PCOS, ale musi zobaczyć na usg, a to dopiero jak się wyleczę. Powiem Wam, że gdybym kilka miesięcy temu usłyszała takie słowa, chyba bym przeryczała cały tydzień. A tymczasem nawet się nie przejęłam. Ogólnie to zadałam dzisiaj lekarzowi mnóstwo pytań i sama siebie zaskoczyłam, bo na wszystkie znałam odpowiedź :D Mówił mi dokładnie to, czego się dowiedziałam z forum (od Was) przez ostatnich kilka miesięcy :D Jesteście niesamowitą skarbnicą wiedzy! :)

    MałaMi90, Dominisia883, pumka1990, Almond, HopeandFaith, staraczka24, Paulinaaa, Milano, 1000, mi88 lubią tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozśmieszajcie mnie marudzeniem o wieku, dobrze? Jestem pewna, ze jestem tu najstarsza. Co prawda nie staram się o 1 dziecko, ale oddech starości na plecach czuję :/

    Głupia @ przychodź, bo moja psyche myśli, że póki okresu nie ma to nadzieja jest :/ dziś 14 dpo... macam się po cyckach, bo mi się wydaje, że jakby życie w nie wstąpiło... jak wariatka jakaś...
    to ciągnięcie w podbrzuszu mnie nakręca...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Nie rozśmieszajcie mnie marudzeniem o wieku, dobrze? Jestem pewna, ze jestem tu najstarsza. Co prawda nie staram się o 1 dziecko, ale oddech starości na plecach czuję :/

    Głupia @ przychodź, bo moja psyche myśli, że póki okresu nie ma to nadzieja jest :/ dziś 14 dpo... macam się po cyckach, bo mi się wydaje, że jakby życie w nie wstąpiło... jak wariatka jakaś...
    to ciągnięcie w podbrzuszu mnie nakręca...

    Ja mam to samo z tym ciągnięciem zwlaszcza wczoraj myslalam ze normalnie zejdę. A dzisiaj juz na szczescie mniej ale za to cycki bolą czego u mnie nigdy nie bylo. Ale może tak dziwnie organizm wraca do rownowagi po odstawieniu tabsow. Byle ten okres do soboty bo mam po uszy dosc tego cyklu...

    Almond trzymam kciuki za jutrzejszy test! :) Ktoś jeszcze jutro testuje?
    Dobrej nocki:P

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 8 listopada 2017, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, znam dziewczynę 44-letnią, która się stara o pierwsze dziecko... Ale na pocieszenie dodam, że moja babcia urodziła najmłodszą córkę mając 43 lata :)

    Helenka_mała, Sung lubią tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 8 listopada 2017, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bsia4 wrote:
    Trochę mnie podbudowałaś tą wiadomością :) a miałaś bóle jak na @??
    Bo ja niestety je mam, ale dzisiaj zauważyłam, że jest ich coraz mniej.
    Jeśli chodzi o moje cykle, to od 4 miesięcy mam regularne cykle 29-30 dni. Aczkolwiek wcześniej tez nke narzekałam :) po prostu teraz są naprawdę regularne. Pamietam, że w kwietniu 2016 zdarzył mi się cykl 39 dniowy. Tal to nie przypominam sobie takiej sytuacji. Jutro idę do gin, ale on pewnoe nic mi nie powie, oprócz tego, czy miałam owulację.
    Przez te długie starani człowiek juz szaleje.. to moj 8 cykl starań, powoli dostaję do łba :(
    Tak, miałam takie bóle jak na @. Nie były ciągle, pojawiały się od czasu do czasu. Przede wszystkim miałam podwyższoną temp ciała, którą czułam cały dzień - w pierwszej ciąży też tak miałam :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1182 598

    Wysłany: 8 listopada 2017, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my chyba powinniśmy zacząć działać i <3, Jak myślicie ? :)

    https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/UDiemFPe53vgmgarbK2wWJtNyHWyTw

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 9 listopada 2017, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    No to my chyba powinniśmy zacząć działać i <3, Jak myślicie ? :)

    https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/UDiemFPe53vgmgarbK2wWJtNyHWyTw

    To jest jeszcze negatywny test. Ale najlepiej co 2 dni

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 734 550

    Wysłany: 9 listopada 2017, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziękuję za wpisanie na listę:) co prawda nie mam za wiele czasu na pisanie, ale za to systematycznie czytam. Gratuluję tym co się udało! Mnie już powoli nosi, 22dc i 9 dni do potencjalnej @, to czekanie na zrobienie testu jest straszne! W zeszłym miesiącu nie wytrzymała i biegłam na betę, teraz obiecałam sobie, ze czekam spokojnie. W poprzedniej ciąży pozytyw wyszedł mi dwa dni przed terminem, wiec i teraz chcę do tego czasu dotrwać. Miłego dnia!

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wskakuję na chwilkę by życzyć wam powodzenia! :)

    MałaMi90, Agatella88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jak samopoczucie tego okropnego i brzydkiego poranka ? u mnie dzisiaj sen przedziwny, śniłam o tym że miałam córeczkę, taka malutką, byłam dopiero co po porodzie którego nie pamiętałam , nikt nie wiedział że byłam w ciąży nawet ja sama nie wiedziałam o tym że byłam w ciąży nie miałam w ogóle brzuszka i każdy sie dziwił ze urodziłam dziecko, po powrocie ze szpitala nic nie było gotowe dziecko nie miało gdzie spać i jeszcze w dodatku było takie ruchliwe że spadło mi z kanapy.. masakryczne było to jak lała sie ze mnie krew i ogromne skrzepyyyy... wszystko było wypaprane tą krwią a ja nie wiedziałam czemu tak sie dzieje.. z jednej strony piękny sen, miałam córeczkę a z drugiej przerażający.. ciekawe co wróży.. znacie sie dziewczyny na znaczeniu snów? czy nie wierzycie ?

    KAL lubi tę wiadomość

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1821 582

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzam ale nie biorę sobie tego do serca :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Enii Autorytet
    Postów: 711 330

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc z pierwszym w ciąży śniło mi się że wyciagneli mi z brzucha (na zasadzie cesarki) dwóch chłopców a później wsadzili z powrotem . Bedac w drugiej ciąży byłam pewna na 100000% ze drugi to chłopiec.
    Od kilku lat dni mi soe ze jestem w ciąży, lub rodze dziewczynkę a innym razem robię test ciążowy..
    Sprawdzałam kiedyś znaczenie i ciąży to nie wróży.. Bardziej zmiany w życiu ( chociaż ciąża tez jest zmiana wiec może cos na rzeczy).. Ja przestalam w noe wierzyć..

    💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ujrzałam po raz kolejny biel vizira:D czy test mogl sie mylic 11/12 dpo chyba watpie.. dziwi mnie tylko brak podbarwionego sluzu przy szyjce, bo to mam zawsze i tempka dalej wysoka 37.2..

    Czekam na @ i pewnie przeskocze ten cykl bo meza nie ma i wraca w dzien owulacji wiec cykl stracony.

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii wrote:
    Będąc z pierwszym w ciąży śniło mi się że wyciagneli mi z brzucha (na zasadzie cesarki) dwóch chłopców a później wsadzili z powrotem . Bedac w drugiej ciąży byłam pewna na 100000% ze drugi to chłopiec.
    Od kilku lat dni mi soe ze jestem w ciąży, lub rodze dziewczynkę a innym razem robię test ciążowy..
    Sprawdzałam kiedyś znaczenie i ciąży to nie wróży.. Bardziej zmiany w życiu ( chociaż ciąża tez jest zmiana wiec może cos na rzeczy).. Ja przestalam w noe wierzyć..
    raczej nie sądzę żeby ten sen przepowiadał ciąże, sprawdziłam w senniku i raczej oznacza gorszy czas niż lepszy.. aaajjjjj.. ciężkie życie :( ja dopiero co po owulacji ale już sie czuje tak samo jak w zeszłym msc i podejrzewam że i tym razem nic z tego nie wyszło..

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Ujrzałam po raz kolejny biel vizira:D czy test mogl sie mylic 11/12 dpo chyba watpie.. dziwi mnie tylko brak podbarwionego sluzu przy szyjce, bo to mam zawsze i tempka dalej wysoka 37.2..

    Czekam na @ i pewnie przeskocze ten cykl bo meza nie ma i wraca w dzien owulacji wiec cykl stracony.
    Oczywiście że może sie mylić, w każdej ulotce dołączonej do testu pisze żeby zrobić w dniu spodziewanej @ albo dzień po.

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • Enii Autorytet
    Postów: 711 330

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    raczej nie sądzę żeby ten sen przepowiadał ciąże, sprawdziłam w senniku i raczej oznacza gorszy czas niż lepszy.. aaajjjjj.. ciężkie życie :( ja dopiero co po owulacji ale już sie czuje tak samo jak w zeszłym msc i podejrzewam że i tym razem nic z tego nie wyszło..
    . Dlatego pisze ze nie wierzę w sny ;) a ze przy dwójce sie sprawdziło to inna bajka..

    💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1821 582

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro lecę na betkę...ciekawe co przyniesie jutrzejszy dzień...

    Enii, Almond, Agatella88, Magda - mbc, Kasiulka90, pumka1990 lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Oczywiście że może sie mylić, w każdej ulotce dołączonej do testu pisze żeby zrobić w dniu spodziewanej @ albo dzień po.

    Racja :) robilam o czułości 25, bo nie moglam wczoraj znalezc tych o czulosci 10 a do rosmanna mialam nie po drodze

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ja jutro lecę na betkę...ciekawe co przyniesie jutrzejszy dzień...

    Będę trzymać kciuki! :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego