Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Ujrzałam po raz kolejny biel vizira:D czy test mogl sie mylic 11/12 dpo chyba watpie.. dziwi mnie tylko brak podbarwionego sluzu przy szyjce, bo to mam zawsze i tempka dalej wysoka 37.2..

    Czekam na @ i pewnie przeskocze ten cykl bo meza nie ma i wraca w dzien owulacji wiec cykl stracony.

    A może właśnie na przekor wtedy sie uda? :) Patuniek tak miała bo wyjedzala akurat przed owu i wracala po a jednak jej sie udalo :p
    Ja też czekam na okres,chcialam dzisiaj nasikac ale sie okazalo ze testu nie mam.
    Tak myślę powoli ze może jednak za dużo tego seksu. Dwa poprzednie razy zaszlam kiedy byl okazyjnie, no można zwiariowac z tym.

    patuniek86 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos snów to mi się dzisiaj śniło ze ktoś umarł a potem że kuzyn chce mnie porwać. Nawet nie probuje tego tłumaczyć:D

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę my też serduszkujemy często i zawsze w każdym cyklu mam dylemat czy dobrze robimy czy źle.. ciężko przewidzieć..

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki. Ja też dzisiaj test zrobiłam czułość 10 i zgadnijcie co ujrzałam :D... biel vizira :D chajzer był by dumny i mogła bym zostać "twarzą" w P&G ehhh no cóż u mnie też niby dzisiaj 11dpo tempka znowu spadła więc chyba czas witać się z cioteczką... a myślałam, że pojedchała na dłuuggiieeee wakacje no cóż przyjmę ją z pokorą :D

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja czuje ze u mnie w tym cyklu bedzie lipa ze to bezowulacyjny.
    W wt i sr + na tescie. Juz od wczoraj sluzu znacznie mniej a temperatura nie wzrasta :(
    Dodatkowo wczoraj nie ❤ maz byl zmeczony po pracy i lipa.

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Hej.
    Ja czuje ze u mnie w tym cyklu bedzie lipa ze to bezowulacyjny.
    W wt i sr + na tescie. Juz od wczoraj sluzu znacznie mniej a temperatura nie wzrasta :(
    Dodatkowo wczoraj nie ❤ maz byl zmeczony po pracy i lipa.

    ja miałąm to samo. zobaczysz jutro skoczy Ci tempka i owulacje wyznaczy Ci na dwa dni wstecz i jutro będziesz mieć już 3dpo :)

    ja wcześniej tzn do wczoraj byłam na 90 % przekonana ze w tym cyklu się udało tak po dzisiejszym spadku temp moje przekonanie zeszło na ziemie do 10% :/ ale też sobie powiedziałam że po nowym roku idę na badania... a teraz na początku cyklu zrobię prolaktynę i lh, fsh a po nowym roku małż nasienie i ja resztę badań... może u mnie to hashimoto i niedoczynność blokują... niby teraz tsh mam w porządku no ale coś się nie udaje...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1182 598

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    To jest jeszcze negatywny test. Ale najlepiej co 2 dni

    Negatywny? Serio? Kreska jest minimalnie bledsza tylko przecież.. :(

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL ale dopoki nie ma @ to nadzieje jest :D co prawda mnie dziejezy test sprowadzil na ziemie :) @ powinna byc 12-stego. Tylko koedy ta tempka zaczyna spadac? Jak to jest bo ja zielona w tym jestem m, dzis rano zmierzylam i znowu 37.2 utrzymuje sie juz taka wysoka od 5 dni i nie wiem kiedy powinna spasc

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka a masz jakiś test na dzisiaj? jak dziś bedzie bladszy to znaczy że wczoraj był pozytywnt a jak dziś ciemniejszy no to sprawa prosta :)

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10334 4464

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    KAL ale dopoki nie ma @ to nadzieje jest :D co prawda mnie dziejezy test sprowadzil na ziemie :) @ powinna byc 12-stego. Tylko koedy ta tempka zaczyna spadac? Jak to jest bo ja zielona w tym jestem m, dzis rano zmierzylam i znowu 37.2 utrzymuje sie juz taka wysoka od 5 dni i nie wiem kiedy powinna spasc

    Mi dopiero temp spada w dniu @. A tak do ostatniej chwili mam wysoką.
    A przez ten wszystkie suplementy, ziółka nie mam PMS ani plamień przed @..

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, ja też trzymam za Ciebie kciuki!

    A mógłby ktoś wrzucić tę listę badań, którą można zrobić w 3-5 dc, to też sobie skoczę zrobić :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    KAL ale dopoki nie ma @ to nadzieje jest :D co prawda mnie dziejezy test sprowadzil na ziemie :) @ powinna byc 12-stego. Tylko koedy ta tempka zaczyna spadac? Jak to jest bo ja zielona w tym jestem m, dzis rano zmierzylam i znowu 37.2 utrzymuje sie juz taka wysoka od 5 dni i nie wiem kiedy powinna spasc

    U mnie spada dzień przed ale tak drastycznie. Tzn ze temp z np 37 do 36 na wykresie jest to poniżej v temp z przed owu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 09:11

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    MałaMi, ja też trzymam za Ciebie kciuki!

    A mógłby ktoś wrzucić tę listę badań, którą można zrobić w 3-5 dc, to też sobie skoczę zrobić :)

    Nie jestem ekspertem Mi88 wie na pewno lepiej niż ja :P ale ja zrobię LH, FSH, prolaktyne i 7 dni po owu powtórzę progesteron. W tym cyklu wyszedł mi po owu na granicy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 09:06

    mi88 lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Hej.
    Ja czuje ze u mnie w tym cyklu bedzie lipa ze to bezowulacyjny.
    W wt i sr + na tescie. Juz od wczoraj sluzu znacznie mniej a temperatura nie wzrasta :(
    Dodatkowo wczoraj nie ❤ maz byl zmeczony po pracy i lipa.
    Marika, udostępnij proszę swój wykres :) Nie przejmuj się na zapas. Jeśli sytuacja się będzie powtarzała, po prostu będziesz musiała się zbadać. To znaczy ginekolog będzie musiał Cię zbadać. U mnie 26dc i owulki brak. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to znowu 60-dniowy cykl :( Dziewczyny na forum nie mogą się doczekać testowania, a mnie jest przykro, że o testowaniu nawet nie mam co myśleć!

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Marika, udostępnij proszę swój wykres :) Nie przejmuj się na zapas. Jeśli sytuacja się będzie powtarzała, po prostu będziesz musiała się zbadać. To znaczy ginekolog będzie musiał Cię zbadać. U mnie 26dc i owulki brak. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to znowu 60-dniowy cykl :( Dziewczyny na forum nie mogą się doczekać testowania, a mnie jest przykro, że o testowaniu nawet nie mam co myśleć!


    A byłaś u lekarza żeby wyregulował Ci cykle?

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1182 598

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    pumka a masz jakiś test na dzisiaj? jak dziś bedzie bladszy to znaczy że wczoraj był pozytywnt a jak dziś ciemniejszy no to sprawa prosta :)

    Mam i będę robić :D dam Wam znać :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 09:39

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to juz byloooo oooo :D jak sie udestepnia wykres

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Moze to juz byloooo oooo :D jak sie udestepnia wykres

    Bieżący wykres, lewy dolny rog, udostępnij, miniatura, kopiuj link, idziesz do ustawienia w prawym górnym rogu społeczność, podpis na forum, wklej, włala :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 09:28

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka udostepniony ;)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1375 461

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka- a skąd wiesz że nie było owulki ? Testy owu, czy na jakiej podstawie ??
    Kurde, jak takie cykle masz to może lepiej już teraz idź z tym do lekarza, po co czekać kolejne miesiące. Takie cykle dziwne to chyba sygnał że jakieś hormony trzeba szybko wyrównać :)

    Mi wczoraj w końcu pokazała się kreska II na owulacyjnych, jaśniejsza ale była, dziś też jest, wręcz jeszcze jaśniejsza... mam nadzieję, że po prostu tak może być i czekam cierpliwie aż ta kreska się ustabilizuje - owu wg aplikacji ma być w sobote, więc jest czas.

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego