Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kathrine Autorytet
    Postów: 299 159

    Wysłany: 9 listopada 2017, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się smutno zrobiło czytając wasze wiadomości.. ehh Zawsze jak byłam młodsza myślałam że zajdę w ciąże sobie od tak o od razu bo tak chcę.. Teraz widzę że tak to nie działa.... Chociaz czasami mysle ze jaka to jest sprawiedliwość ze inni maja cos od razu.. ehhh

    syy28ribb69g96nw.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 9 listopada 2017, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie jedna z nas się tak niemiło zaskoczyła...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 9 listopada 2017, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze dziecko od "kopa" pierwszy cykl i bach bach ciąża książkowa bez komplikacji miód malina a teraz juz nie tak łatwo... teraz 3cs tak bardzo bym chciała żeby to był ostatni... córkę urodziła 12.07.12 a teraz termin porodu by mi wypadał 18.07.18 :D tak tak jestem wariatka i sprawdzam sobie :P tzn co tu sprawdzać po prostu do terminu @ dodaje 7 dni i 9 msc i wychodzi :) tak liczą lekarze wiadomo ze z OWU inaczej :P

    Akceptacja!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL ja córkę urodzilam 16 lipca:P
    Też sprawdzam i co od dzisiaj to juz wychodzi sierpień. Dupa. Nie pasuje mi ale marudzic nie będę, wezme i to jak trzeba :D :D :D

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 9 listopada 2017, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie wali to po całości u mnie jeszcze w pracy przerabane już mam tak dość tej roboty że szok.. trzyma mnie tylko umowa a ten sen mi wywrozyl dywanik u szefa w dniu dzisiejszym .. jeszcze się trzese z nerwów

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    JA tez zaraz oszaleje.. zmierzylam temperature ciala i tez mam podwyzszona 37.4, a nie jestem ani przeziebiona ani nic.. czulam ponprostu ze jest mi mega goraco mierze i taki klops

    Jejku 5 ostatnich dni przed @ w kazdym cyklu swiruje..

    KAL masz racje, najgirsze jest to rozczarowanie ale pozniej trzeba sie zebrac do kupy i walczyc :D

    Mnie boli najbardziej, jak moja coreczka ciagle dopytuje kiedy bocian przyniesie jej braciszka lub siostrzyczke i widze ja jak czesto sie bawi to mowi do „wynyslonej” siostry.. nawet ostatnio jak miala urodzinki to mowi ze marzy o tym zeby z prezentu siostra wyskoczyla..

    Hahah to zupełnie odwrotnie jak moje córki. Moje nie chcą rodzeństwa ale młodsza sie zgodziła na braciszka w drodze wyjątku:P

    Almond lubi tę wiadomość

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 9 listopada 2017, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    dominisia ja też zawsze mierze wieczorem jak już kładę się do łóżka i wieczorem mam zawsze powyzej 37 tak od 37,00 do 37.30 raz miałam 37,54 ale w tedy miałam mega katar. a rano tak koło 36,7 maks


    Ja nigdy nie mierzylam popoludniu, teraz to uczynilam i mam 37.8 LoL to chyba cos jest nie tak. Moze ja chora bede i jeszcze o tym nie wiem:D

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 9 listopada 2017, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Dziewczyny jak sie wali to po całości u mnie jeszcze w pracy przerabane już mam tak dość tej roboty że szok.. trzyma mnie tylko umowa a ten sen mi wywrozyl dywanik u szefa w dniu dzisiejszym .. jeszcze się trzese z nerwów


    Trzymaj się Kochana :*

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Jasminum Autorytet
    Postów: 364 239

    Wysłany: 9 listopada 2017, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond, ja też uważam, że test mógł być zrobiony za wcześnie. Nie załamuj się niepotrzebnie i trzymaj nadziei, póki nie przyjdzie @ (chociaż jaą w myślach od Ciebie odganiam) :*

    KAL, Misiola, Levandova, tulę baaardzo mocno <3

    Mała Mi, to jutro dostarczysz nam emocji swoją betą. Trzymam kciuki i bedę siędziała jak na szpilkach :D

    Mnie dzisiaj kłuje brzuch po lewej stronie, trochę tak jak na owulację, a do @ jeszcze 4 dni. Normalnie bóle u mnie zaczynają się zawsze w dzień @, wieć to nowość, ale może być też spowodowana nerwami :( Pokłóciłam się dzisiaj z moim M. i to tak konkretnie... Do tego to ciągłe oczekiwanie... Organizm ma prawo zacząć świrować :(

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 364 239

    Wysłany: 9 listopada 2017, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda chce wiedzieć teraz i natychmiast, potem robimy testy za wcześnie i znowu się denerwujemy, czy powinny już wyjść czy nie... Też tak miałam, nie mogłam wytrzymać nawet do 10dpo :(
    Teraz trochę zmieniło mi się podejście, nie cierpię testów! Widok jednej kreski jest dla mnie 1000 razy gorszy niż @! No i zawsze to kilka dni nadziei więcej :)

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 9 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam Was na bieżąco, ale nie mam weny do pisania. Miesiączki nie mam. Mam robić test 12.11 ale raczej nic z tego nie bwdzie. Nie mam żadnych dosłownie żadnych objawów, ból jajników i podbrzusza minął( czasami podbrzusze ciągnie, ale nie cały czas, jak wczesniej) piersi też tylko od czasu do czasu. Chyba zaczynam się poddawać. Za bardzo się nastawilam na już:(

    Mój chrzeniak urodził się 12.07 :) chciałam urodzić w wakacje, ale na 99% nic z tego.. .

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi64 wrote:
    Hej dziewczyny. Czytam Was na bieżąco, ale nie mam weny do pisania. Miesiączki nie mam. Mam robić test 12.11 ale raczej nic z tego nie bwdzie. Nie mam żadnych dosłownie żadnych objawów, ból jajników i podbrzusza minął( czasami podbrzusze ciągnie, ale nie cały czas, jak wczesniej) piersi też tylko od czasu do czasu. Chyba zaczynam się poddawać. Za bardzo się nastawilam na już:(

    Mój chrzeniak urodził się 12.07 :) chciałam urodzić w wakacje, ale na 99% nic z tego.. .

    Kochana ja miałam wszystkie objawy ciąży włącznie w bolem jajnikow i cmieniem w brzuchu, bolem piersi wrwzliwoscia na zapachy itd a ciąży brak. Także nie ma co sie podlamywac tylko czekac do @ a może sie nie zjawi:p

    emi64 lubi tę wiadomość

  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 9 listopada 2017, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Kochana ja miałam wszystkie objawy ciąży włącznie w bolem jajnikow i cmieniem w brzuchu, bolem piersi wrwzliwoscia na zapachy itd a ciąży brak. Także nie ma co sie podlamywac tylko czekac do @ a może sie nie zjawi:p
    Właśnie mimo wszystko tli się we mnie ten 1% nadziei:)

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 9 listopada 2017, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś przyszła @, także przenosze sie na grudzień.

    Bede trzymala kciuki za wszystkie, ktore beda tesowaly w listopadzie. Powodzenia dziewczyny :*

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Enii Autorytet
    Postów: 711 330

    Wysłany: 9 listopada 2017, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka przykro mi.


    Emi czemu tak późno?

    💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 9 listopada 2017, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Ja nigdy nie mierzylam popoludniu, teraz to uczynilam i mam 37.8 LoL to chyba cos jest nie tak. Moze ja chora bede i jeszcze o tym nie wiem:D
    Ja takie schizy mam że zawsze jak czekam na @ a raczej jej brak to sprawdzam rano temperaturę i po południu kilka razy jak mąż nie widzi haha no i wieczorem :) ale rzadko kiedy odnotowuję podwyższoną w dzień bo jak latam tu i tam to ta temperatura też lata w górę i dół ale teraz od wczoraj uderzenia gorąca mam i temperatura podwyższona czy sprawdzę po południu czy wieczorem :D. Masakra schizuję konkretnie. Swoją drogą to jak się czyta jak kolejne dziewczyny znowu dostają @ i są smutne to sobie myślę dlaczego nas to spotyka?.. przecież skoro tu jesteśmy to znaczy że jesteśmy gotowe na dziecko w 100% ... inni nie są gotowi i mają a tu klops :(.

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 9 listopada 2017, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka oczywiście nielubię że @, ale lubię kciuki ,

    Trzymam za Ciebie kciuki za kolejny miesiąc. Powiedz mi robiliście badania? bo już widzę że dość sporo się staracie?

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dpo, 15 dzień wyższych temperatur i biel vizira.

    Się nie zgodzę, że długie cykle = zaburzenia. Mam dwójkę, a całe życie miałam cykle 40-60 dni, zero regularności. Oboje z 1 cs.
    A po dzieciach mi się zrobiły ok 30 dni, mega pms, totalny zjazd hormonalny i jak widać ciąży kolejnej brak. Także długość i regularność cykli nic nie gwarantuje.
    BTW moja mama miała identycznie. Jestem z okolic 45 dc. ;)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

  • Kathrine Autorytet
    Postów: 299 159

    Wysłany: 9 listopada 2017, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój cyklu jest wgle dziwny..W 5dc byłam u gina bo miałam dziwne bóle w poprzednim cyklu(że aż na sorze wylądowałam) myślałam że to może coś z jajnikami itp... Zrobił mi cytologię i usg dop .. Nic nie wyszło.. Powiedział mi ze wszystko okej i że z lewego teraz będzie owu i że możemy działać...Myślałam ze 15/16 będę mieć owu a tu dupa sucho jak na pustyni miałam ... Jedyne co zauwazylam to 15 wieczorem raz mnie mocno zalało tak jakby płodnym.. Potem 17dc dostałam grudkowatej wydzieliny i prawdopodobnie grzybicy ehhh.. Brałam lactovaginal + clotrimazol i niby mi przeszlo... Byłam pewna że już po owu a tu 21dc dostałam sluzu płodnego i co najlepsze dziś i wczoraj testy owu pozytywne... Zaluje ze nie mierzyłam temp od początku bo tak to bym wiedziała chociaż czy była owu :( No nic może mi się tak przesunęło , bo najpierw ten sor(stres) bóle.. potem jeszcze antybiotyk na jelita i ta infekcja grzybicza.. ehh Chcę już 15.11 i niech ta @ się pojawi bo nie mam siły już na ten cykl...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:34

    syy28ribb69g96nw.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 147

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zamówiłam żel Conceive :) jestem ciekawa jak to z nim będzie, chyba że już nie będę musiała :) 6dpo, ach jak ten czas wolno leci !

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego