Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    14 dpo, 15 dzień wyższych temperatur i biel vizira.

    Się nie zgodzę, że długie cykle = zaburzenia. Mam dwójkę, a całe życie miałam cykle 40-60 dni, zero regularności. Oboje z 1 cs.
    A po dzieciach mi się zrobiły ok 30 dni, mega pms, totalny zjazd hormonalny i jak widać ciąży kolejnej brak. Także długość i regularność cykli nic nie gwarantuje.
    BTW moja mama miała identycznie. Jestem z okolic 45 dc. ;)
    A to hashimoto i niedoczynność masz od zawsze czy dopiero po drugiej ciąży Ci się "zrobiło"?
    Ponoć moja chrzestna też całe życie miała nieregularne okresy i ma dwójkę dzieci :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine wrote:
    Ten mój cyklu jest wgle dziwny..W 5dc byłam u gina bo miałam dziwne bóle w poprzednim cyklu(że aż na sorze wylądowałam) myślałam że to może coś z jajnikami itp... Zrobił mi cytologię i usg dop .. Nic nie wyszło.. Powiedział mi ze wszystko okej i że z lewego teraz będzie owu i że możemy działać...Myślałam ze 15/16 będę mieć owu a tu dupa sucho jak na pustyni miałam ... Jedyne co zauwazylam to 15 wieczorem raz mnie mocno zalało tak jakby płodnym.. Potem 17dc dostałam grudkowatej wydzieliny i prawdopodobnie grzybicy ehhh.. Brałam lactovaginal + clotrimazol i niby mi przeszlo... Byłam pewna że już po owu a tu 21dc dostałam sluzu płodnego i co najlepsze dziś i wczoraj testy owu pozytywne... Zaluje ze nie mierzyłam temp od początku bo tak to bym wiedziała chociaż czy była owu :( No nic może mi się tak przesunęło , bo najpierw ten sor(stres) bóle.. potem jeszcze antybiotyk na jelita i ta infekcja grzybicza.. ehh Chcę już 15.11 i niech ta @ się pojawi bo nie mam siły już na ten cykl...
    O rany, Ty też! :( Jestem w trakcie leczenia łagodnej grzybicy. Wydawało mi się, że już za chwilę owu, bo nawet niewielka ilość śluzu płodnego mi się pojawiła, a tu klapa, infekcja. Może ta jesień negatywnie wpływa na naszą florę bakteryjną? Dajesz mi nadzieję, że jednak owu może mi się pojawić po wyleczeniu :D Tyle że teraz na tydzień wstrzymujemy się ze współżyciem... Mam nadzieję, że los nie będzie taki okrutny, żeby akurat na dniach wystąpił skok tempki :/

    Kathrine lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9016 5564

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja miałam testować w poniedziałek, 13.11, ale wczoraj pojawiło się plamienie, dzisiaj też. Myślałam że może implantacja, ale brzuch zaczyna lekko pobolewać jak na @, więc chyba w listopadzie nici z tego :/

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, pomyśl sobie, że z dwojga złego już lepiej dostać okres przed testowaniem niż płakać nad "bielą vizira" ;) Nastawiaj się pozytywnie na grudzień :*

    Helenka_mała, Sung lubią tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    14 dpo, 15 dzień wyższych temperatur i biel vizira.

    Się nie zgodzę, że długie cykle = zaburzenia. Mam dwójkę, a całe życie miałam cykle 40-60 dni, zero regularności. Oboje z 1 cs.
    A po dzieciach mi się zrobiły ok 30 dni, mega pms, totalny zjazd hormonalny i jak widać ciąży kolejnej brak. Także długość i regularność cykli nic nie gwarantuje.
    BTW moja mama miała identycznie. Jestem z okolic 45 dc. ;)
    Przywracasz mi nadzieję! Mi na poczatki tamtego tygodnia wychodziły pozytywne testy owulacyjne i to był właśnie jakiś 40dc

    Sung lubi tę wiadomość

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi większość wpisu...
    Malinka głowa do góry nowy cykl nowe możliwości;)

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • Kathrine Autorytet
    Postów: 299 159

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykl na straty , czuję to :( Dziś rano o 5.30 temp 36,15 potem o 8 36,85 , ale ta druga się nie liczy... Mam może jeszcze jakaś małą nadzieję że jutro rano skoczy :(

    syy28ribb69g96nw.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Sporo z Was tutaj stara się o drugą, trzecią ciążę, a mnie się zawsze wydawało, że jak już się urodzi dzieci, to znaczy, że wszystko jest ok i z kolejnymi nie ma problemu. I tak sobie pomyślałam, że może skoro ja długo czekam na pierwszą ciążę, to może kolejne pójdą szybko i przypadkiem? :D

    Enii, mi88 lubią tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi64 wrote:
    Ucina mi większość wpisu...
    Malinka głowa do góry nowy cykl nowe możliwości;)
    Może dlatego, że używasz gotowych emotikonek z telefonu? Tutaj musisz wyłącznie ręcznie wpisywać. Takie gotowe z telefonu właśnie ucinają tekst.

    emi64, Sung lubią tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9016 5564

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka w grudniu też nic z tego, bo 11 mam badania w szpitalu, pewnie mi drożność zrobią... I przed badaniami muszę wywołać @@ Duphastonem. Raczej w tym cyklu nic się z tego nie rozkręci. Chociaż plamienie nie jest mocne, bardziej śluzowo/brązowe... A czytałam na forum historie że jednak coś z takiej sytuacji powstało. Ale na nic już nie liczę w tym roku ;/

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poważna sprawa, skoro badania w szpitalu :O Ale może w końcu będziesz coś konkretnego wiedziała. Oby Ci pomogli.

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9016 5564

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam badania które mają potwierdzić/wykluczyć PCOS. Mam długie cykle, od stycznia staramy się o dziecko bezskutecznie. Od września wiem o niedoczynności i Hashimoto. Także chyba jednak długa droga przede mną :(

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex z tego co patrze na twoj wykresik to dzis masz 7dpo, takie plamienia moga oznaczac zagniezdzenie sie zarodka bo chyba na @ jeszcze za wczesnie, trzymam kciuki :* <3

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Wiecie co? Sporo z Was tutaj stara się o drugą, trzecią ciążę, a mnie się zawsze wydawało, że jak już się urodzi dzieci, to znaczy, że wszystko jest ok i z kolejnymi nie ma problemu. I tak sobie pomyślałam, że może skoro ja długo czekam na pierwszą ciążę, to może kolejne pójdą szybko i przypadkiem? :D

    Niee to niestety tak nie jest że jak się było juz w ciąży to z automatu oznacza że sie od razu zajdzie znowu :P Ale podobno jest łatwiej jak jest mała różnica wieku czyli tak jak tu dziewczyny karmią albo mają takie 2-3 letnie dzieci. Podobno tak ale ja nie sprawdzałam, bylam taka wycienczona ze wszystko robilam zeby nie zajść wtedy;)
    Miesiąc temu wyszla mi prolaktyna 26 przy normie 26,5 myslicie zeby już ją zbijac?

  • w_oczekiwaniu_na_cud Znajoma
    Postów: 21 7

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :-)
    Dołączam się do Was ale testowanie dopiero pod koniec miesiąca. Jesteśmy w trakcie starania. W październiku nie wyszło. Liczyłam ze się uda :-( Od lipca się staramy. Jestem przed owulacja wiec kolejny miesiąc wyczekiwania :-( Tak bardzo tego pragniemy. Zobaczymy jak w tym miesiącu będzie :-) Chciałabym jeszcze przed jesienią i zima aby nacieszyć się jeszcze latem ;) Pozdrawiam i buziaki :-*

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9016 5564

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Alex z tego co patrze na twoj wykresik to dzis masz 7dpo, takie plamienia moga oznaczac zagniezdzenie sie zarodka bo chyba na @ jeszcze za wczesnie, trzymam kciuki :* <3
    No Właśnie chyba za szybko na @@ właśnie. Moim problemem są długie cykle a nie takie krótkie. Ale plamienie implantacyjne mogłoby trwać dłużej? To chyba jednak szybszy @ bo brzuch mnie coraz mocniej boli ;/

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No Właśnie chyba za szybko na @@ właśnie. Moim problemem są długie cykle a nie takie krótkie. Ale plamienie implantacyjne mogłoby trwać dłużej? To chyba jednak szybszy @ bo brzuch mnie coraz mocniej boli ;/
    Ja nie miałam w ogóle plamień implantacyjnych a moja siostra 4 dni, więc wszystko jest mozliwe

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 18:00

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_oczekiwaniu_na_cud wrote:
    Witajcie Kochane :-)
    Dołączam się do Was ale testowanie dopiero pod koniec miesiąca. Jesteśmy w trakcie starania. W październiku nie wyszło. Liczyłam ze się uda :-( Od lipca się staramy. Jestem przed owulacja wiec kolejny miesiąc wyczekiwania :-( Tak bardzo tego pragniemy. Zobaczymy jak w tym miesiącu będzie :-) Chciałabym jeszcze przed jesienią i zima aby nacieszyć się jeszcze latem ;) Pozdrawiam i buziaki :-*
    Powodzenia :) tez staramy się od lipca...

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 9 listopada 2017, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    A ja dziś zamówiłam żel Conceive :) jestem ciekawa jak to z nim będzie, chyba że już nie będę musiała :) 6dpo, ach jak ten czas wolno leci !
    też zamówiłam :D

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1826 584

    Wysłany: 9 listopada 2017, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No Właśnie chyba za szybko na @@ właśnie. Moim problemem są długie cykle a nie takie krótkie. Ale plamienie implantacyjne mogłoby trwać dłużej? To chyba jednak szybszy @ bo brzuch mnie coraz mocniej boli ;/


    My też już 10 cykli się staramy :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego