X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    14 dpo, 15 dzień wyższych temperatur i biel vizira.

Się nie zgodzę, że długie cykle = zaburzenia. Mam dwójkę, a całe życie miałam cykle 40-60 dni, zero regularności. Oboje z 1 cs.
    A po dzieciach mi się zrobiły ok 30 dni, mega pms, totalny zjazd hormonalny i jak widać ciąży kolejnej brak. Także długość i regularność cykli nic nie gwarantuje.
    BTW moja mama miała identycznie. Jestem z okolic 45 dc. ;)
    A to hashimoto i niedoczynność masz od zawsze czy dopiero po drugiej ciąży Ci się "zrobiło"?
    Ponoć moja chrzestna też całe życie miała nieregularne okresy i ma dwójkę dzieci :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine wrote:
    Ten mój cyklu jest wgle dziwny..W 5dc byłam u gina bo miałam dziwne bóle w poprzednim cyklu(że aż na sorze wylądowałam) myślałam że to może coś z jajnikami itp... Zrobił mi cytologię i usg dop .. Nic nie wyszło.. Powiedział mi ze wszystko okej i że z lewego teraz będzie owu i że możemy działać...Myślałam ze 15/16 będę mieć owu a tu dupa sucho jak na pustyni miałam ... Jedyne co zauwazylam to 15 wieczorem raz mnie mocno zalało tak jakby płodnym.. Potem 17dc dostałam grudkowatej wydzieliny i prawdopodobnie grzybicy ehhh.. Brałam lactovaginal + clotrimazol i niby mi przeszlo... Byłam pewna że już po owu a tu 21dc dostałam sluzu płodnego i co najlepsze dziś i wczoraj testy owu pozytywne... Zaluje ze nie mierzyłam temp od początku bo tak to bym wiedziała chociaż czy była owu :( No nic może mi się tak przesunęło , bo najpierw ten sor(stres) bóle.. potem jeszcze antybiotyk na jelita i ta infekcja grzybicza.. ehh Chcę już 15.11 i niech ta @ się pojawi bo nie mam siły już na ten cykl...
    O rany, Ty też! :( Jestem w trakcie leczenia łagodnej grzybicy. Wydawało mi się, że już za chwilę owu, bo nawet niewielka ilość śluzu płodnego mi się pojawiła, a tu klapa, infekcja. Może ta jesień negatywnie wpływa na naszą florę bakteryjną? Dajesz mi nadzieję, że jednak owu może mi się pojawić po wyleczeniu :D Tyle że teraz na tydzień wstrzymujemy się ze współżyciem... Mam nadzieję, że los nie będzie taki okrutny, żeby akurat na dniach wystąpił skok tempki :/

Kathrine lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja miałam testować w poniedziałek, 13.11, ale wczoraj pojawiło się plamienie, dzisiaj też. Myślałam że może implantacja, ale brzuch zaczyna lekko pobolewać jak na @, więc chyba w listopadzie nici z tego :/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, pomyśl sobie, że z dwojga złego już lepiej dostać okres przed testowaniem niż płakać nad "bielą vizira" ;) Nastawiaj się pozytywnie na grudzień :*

Helenka_mała, Sung lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • emi64 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    14 dpo, 15 dzień wyższych temperatur i biel vizira.

Się nie zgodzę, że długie cykle = zaburzenia. Mam dwójkę, a całe życie miałam cykle 40-60 dni, zero regularności. Oboje z 1 cs.
    A po dzieciach mi się zrobiły ok 30 dni, mega pms, totalny zjazd hormonalny i jak widać ciąży kolejnej brak. Także długość i regularność cykli nic nie gwarantuje.
    BTW moja mama miała identycznie. Jestem z okolic 45 dc. ;)
    Przywracasz mi nadzieję! Mi na poczatki tamtego tygodnia wychodziły pozytywne testy owulacyjne i to był właśnie jakiś 40dc

Sung lubi tę wiadomość

Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • emi64 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi większość wpisu...
    Malinka głowa do góry nowy cykl nowe możliwości;)

Malinka7 lubi tę wiadomość

Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykl na straty , czuję to :( Dziś rano o 5.30 temp 36,15 potem o 8 36,85 , ale ta druga się nie liczy... Mam może jeszcze jakaś małą nadzieję że jutro rano skoczy :(

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Sporo z Was tutaj stara się o drugą, trzecią ciążę, a mnie się zawsze wydawało, że jak już się urodzi dzieci, to znaczy, że wszystko jest ok i z kolejnymi nie ma problemu. I tak sobie pomyślałam, że może skoro ja długo czekam na pierwszą ciążę, to może kolejne pójdą szybko i przypadkiem? :D

Enii, mi88 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi64 wrote:
    Ucina mi większość wpisu...
    Malinka głowa do góry nowy cykl nowe możliwości;)
    Może dlatego, że używasz gotowych emotikonek z telefonu? Tutaj musisz wyłącznie ręcznie wpisywać. Takie gotowe z telefonu właśnie ucinają tekst.

emi64, Sung lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka w grudniu też nic z tego, bo 11 mam badania w szpitalu, pewnie mi drożność zrobią... I przed badaniami muszę wywołać @@ Duphastonem. Raczej w tym cyklu nic się z tego nie rozkręci. Chociaż plamienie nie jest mocne, bardziej śluzowo/brązowe... A czytałam na forum historie że jednak coś z takiej sytuacji powstało. Ale na nic już nie liczę w tym roku ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poważna sprawa, skoro badania w szpitalu :O Ale może w końcu będziesz coś konkretnego wiedziała. Oby Ci pomogli.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam badania które mają potwierdzić/wykluczyć PCOS. Mam długie cykle, od stycznia staramy się o dziecko bezskutecznie. Od września wiem o niedoczynności i Hashimoto. Także chyba jednak długa droga przede mną :(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Almond Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex z tego co patrze na twoj wykresik to dzis masz 7dpo, takie plamienia moga oznaczac zagniezdzenie sie zarodka bo chyba na @ jeszcze za wczesnie, trzymam kciuki :* <3

pumka1990 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Wiecie co? Sporo z Was tutaj stara się o drugą, trzecią ciążę, a mnie się zawsze wydawało, że jak już się urodzi dzieci, to znaczy, że wszystko jest ok i z kolejnymi nie ma problemu. I tak sobie pomyślałam, że może skoro ja długo czekam na pierwszą ciążę, to może kolejne pójdą szybko i przypadkiem? :D

Niee to niestety tak nie jest że jak się było juz w ciąży to z automatu oznacza że sie od razu zajdzie znowu :P Ale podobno jest łatwiej jak jest mała różnica wieku czyli tak jak tu dziewczyny karmią albo mają takie 2-3 letnie dzieci. Podobno tak ale ja nie sprawdzałam, bylam taka wycienczona ze wszystko robilam zeby nie zajść wtedy;)
    Miesiąc temu wyszla mi prolaktyna 26 przy normie 26,5 myslicie zeby już ją zbijac?

• w_oczekiwaniu_na_cud Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :-)
    Dołączam się do Was ale testowanie dopiero pod koniec miesiąca. Jesteśmy w trakcie starania. W październiku nie wyszło. Liczyłam ze się uda :-( Od lipca się staramy. Jestem przed owulacja wiec kolejny miesiąc wyczekiwania :-( Tak bardzo tego pragniemy. Zobaczymy jak w tym miesiącu będzie :-) Chciałabym jeszcze przed jesienią i zima aby nacieszyć się jeszcze latem ;) Pozdrawiam i buziaki :-*

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Alex z tego co patrze na twoj wykresik to dzis masz 7dpo, takie plamienia moga oznaczac zagniezdzenie sie zarodka bo chyba na @ jeszcze za wczesnie, trzymam kciuki :* <3
    No Właśnie chyba za szybko na @@ właśnie. Moim problemem są długie cykle a nie takie krótkie. Ale plamienie implantacyjne mogłoby trwać dłużej? To chyba jednak szybszy @ bo brzuch mnie coraz mocniej boli ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • emi64 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No Właśnie chyba za szybko na @@ właśnie. Moim problemem są długie cykle a nie takie krótkie. Ale plamienie implantacyjne mogłoby trwać dłużej? To chyba jednak szybszy @ bo brzuch mnie coraz mocniej boli ;/
    Ja nie miałam w ogóle plamień implantacyjnych a moja siostra 4 dni, więc wszystko jest mozliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 18:00

Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
  • emi64 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_oczekiwaniu_na_cud wrote:
    Witajcie Kochane :-)
    Dołączam się do Was ale testowanie dopiero pod koniec miesiąca. Jesteśmy w trakcie starania. W październiku nie wyszło. Liczyłam ze się uda :-( Od lipca się staramy. Jestem przed owulacja wiec kolejny miesiąc wyczekiwania :-( Tak bardzo tego pragniemy. Zobaczymy jak w tym miesiącu będzie :-) Chciałabym jeszcze przed jesienią i zima aby nacieszyć się jeszcze latem ;) Pozdrawiam i buziaki :-*
    Powodzenia :) tez staramy się od lipca...

Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    A ja dziś zamówiłam żel Conceive :) jestem ciekawa jak to z nim będzie, chyba że już nie będę musiała :) 6dpo, ach jak ten czas wolno leci !
    też zamówiłam :D

Helenka_mała lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

My też już 10 cykli się staramy :(

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ