Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1820 582

    Wysłany: 10 listopada 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    MałaMi a robiłaś w ogóle wcześniej testy ? Czy czekałaś na betę?

    Z tym seksem to widzę że u większości podobno hehe :)
    U nas wczoraj się udało mimo wszystko, sprężył się Mąż, wrócił z łazienki, nalał po lampce winka i do dzieła :p :p W nagrodę zrobiłam mu masaż :p :p

    Ja tam zupełnie nie czuję kiedy mam owu, śluzu brak, bólu brak... testy te co kupiłam dalej pokazują jaśniutką kreskę a dziś 15 dc hmm dziwne to

    Ja miałam stymulacje. I lekarka w 12 dniu brania luttagenu kazała iść na będę a nie robić testów. Bo on tego zależy czy mam dalej brać czy nie

    KAL, Paulinaaa lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 10 listopada 2017, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej czekam pod gabinetem. zaraz wch9eze bo jest p9slizg

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 10 listopada 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi tulę... Ja mam bóle małpowe więc pewnie dziś lub jutro wredna zawita... Ehhh dzisiaj rano mówię do M
    Ja: no to walczymy dalej
    M: dlaczego
    Ja: test negatyw
    M: póki okresu nie ma to jest nadzieja może za wcześnie zrobiłaś test...
    Ja: :O :O :O

    Agatella88, PLPaulina, Magda - mbc, Helenka_mała, Almond, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 10 listopada 2017, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Mała Mi tulę... Ja mam bóle małpowe więc pewnie dziś lub jutro wredna zawita... Ehhh dzisiaj rano mówię do M
    Ja: no to walczymy dalej
    M: dlaczego
    Ja: test negatyw
    M: póki okresu nie ma to jest nadzieja może za wcześnie zrobiłaś test...
    Ja: :O :O :O

    No proszę, mąż jak już się nauczył :D ekstra!

    Za to mój ostatnio podchodzi do naszego psa i mówi:
    - mama z tatą nie mogą coś mieć dwunożnych dzieci, to będą sobie sprawiać czteronożne. Chcesz brata albo siostrę? :D
    Uśmiałam się. :P

    Helenka_mała, KAL, Kasiulka90, mi88, Nikusiia lubią tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, Kal moze @ sie nie rozkreci!!!

    U mnie tempka dalej wysoko 37.2, ale nici z tego beda.. od dzis w nocy mam mega bole krzyza i @:( te bole poznaje od razu.. no cos czekam na @ w nd pewnie zawita do mnie kolezanka jednak:-/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 11:06

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLus jest taki, ze po ovarinie widze ze mi sie ladnie cykl wyregulowal:) owulka byla w 14dc ksiazkowo jak nigdy u mnie i @ tez przyjdzie o czasie:)

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    PLus jest taki, ze po ovarinie widze ze mi sie ladnie cykl wyregulowal:) owulka byla w 14dc ksiazkowo jak nigdy u mnie i @ tez przyjdzie o czasie:)
    a po jakim czasie brania ovarinu wyregulował ci cykl ?

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncze 2-gie opakowanie i widze naprawde duza poprawe:)

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Hej u mnie w wt i sr wynik testu owu pozytywny. W sr z rana bol podbrzusza i zawroty. Dzisiaj skoczyla temperatura. Jestem pewna ze w tym cyklu wystapila owulacja. W srode sluzu znacznie mniej choc nadal taki wodnisty , wczoraj sluz lepki nierozciagliwy. Pytanie tylko kiedy ta owu wystapila :) test mialam robic znacznie pozniej ale chyba nie wytrzymam i zrobie za tydz w nd.

    mogę się podpisać bo mam tak samo jak ty z tymi testami owu i śluzem. Ale temp dzisoaj taka sama jak wczoraj. Zero skoku. Dlaczego? :/

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko mnie podbrzusze nie boli. Nic mnie juz nie boli od wczoraj hihi:) 17dc ehhhh

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    endo 18.4 mm pecherzyki na pewno pekly ale nie widac jakie i ile bo jest jeszcze po kilka dojrzalych w obu jajnikach. jest pelno plynu w zatoce. mam brac duphaston 3x1

    KAL, Almond, mi88, Sanka lubią tę wiadomość

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    tylko mnie podbrzusze nie boli. Nic mnie juz nie boli od wczoraj hihi:) 17dc ehhhh
    kurcze, Pati, jeśli tempka Ci choć trochę mnie skoczy, to może być cykl bezowulacyjny. Ale poczekajmy jeszcze trochę, zawsze mogła się przesunąć :)

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 10 listopada 2017, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzednich cyklach owu była 17dc. Wiedzialam ze mierzenie temperatury mnie wykończy:/ ale wczoraj test owu już był negatywny a w środe jajnik chciał wyskoczyć. Może skoczy jutro:) ale wtedy wykres pokaże coś innego niż rzeczywistość. Chyba pójde do gina w przyszlym tyg:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 11:57

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 10 listopada 2017, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati spokojnie popatrz na mój wykres było tak samo!!! też myślałam, z ebedzie bez owu a po dwóch dniach od pozytywnych testów tempka w górę i nagle 3 dzień po owu... poczekaj dzień dwa i zobaczysz. Niestresuj się :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 10 listopada 2017, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tyklo spójrz prosze na moj wykres. Czy starczy serduszek? Mąż jest na służbiwym wyjeździe i już więcej serduszek nie wcisnę (swoją drogą w tamtym cyklu miałam mase serduszek co drugi dzień przez cały cykl i tak kicha)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 10 listopada 2017, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czy strczy czy nie to tylko jeden wie ale na pewno nam nie powie :D tutaj dziewczyny były i takie co 4 dni przed ovu bzyczały i się udało :) jak to mówią trza mieć nadzieję :) ja w sumie jeszcze 2% w swojej głwoie tle bo @ nie ma więc nadzieja jest :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 10 listopada 2017, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Malinka oczywiście nielubię że @, ale lubię kciuki ,

    Trzymam za Ciebie kciuki za kolejny miesiąc. Powiedz mi robiliście badania? bo już widzę że dość sporo się staracie?
    Przez pierwsze pol roku sie nie stresowalismy, ze nie wychodzi, nawet o tym nie myslelismy, po prostu mowilismy, ze co ma byc to bedzie. Po pol roku poszlam do gin, ktora dala mi skierowanie na podstawowe badania. Wyszla mi bardzo wysoka prolaktyna po obciazeniu (teraz mysle, ze sama sobie sfalszowalam wyniki, ale na ile to nie wiem). Leczylam to bromergonem przez 3 miesiace. Prolaktyna spadla ponizej normy, ale juz po obciazeniu byla ok. W miedzy czasie tez bralam luteine i duphaston, bo mialam maly progesteron. Ale wtedy tez mialam strasznie nieregularne cykle, jeden dlugi (nawet do 45dni) a inny jak na mnie krotki ok 30 dni. Teraz moje cykle trwaja 33-36 dni. Niestety nie moglam tez chodzić ciagle na badania i do gin, bo podjelam nowa prace i nie chcialam brac ciągle wolnego. Teraz wracam do gry juz na maxa. Chyba... 20.11 ide do gin. u ktorego jeszcze nigdy nie bylam, bo moja juz nie przyjmuje do konca roku. Zobaczymy co inny gin powie o mojej sytuacji. Dzieki forum jestem troche madrzejsza i teraz bede wiedziala jak gadac z ginekologiem i o jakie badania poprosic. Na pewno nie dam sie zbyć.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dziś 32 dc bez małpy i bez testu pozytywnego. Zawsze moje cykle wahały się od 29 do 31 dni max. W poprzednim cyklu w 17 dc byłam już po owulacji, bo na usg zapadal się pecherzyk a cykl trwał 39 dni. W tym cyklu również miałam usg 17 dc bo zmieniłam lekarza i robił usg „od nowa” i mówił ze owulacja była Ok 14 dnia. Czy to normalne, ze faza lutealna tyle trwa? Powinnam zrobić jakieś banaia czy na razie wrzucić na luz? Przed staraniami o dziecko okres regularny, czułam płodny śluz a od 2 miesięcy kiedy się staramy to nic, mim ze nie podchodzę do tego nerwowo. Lekarz mówił, ze o ile długość fazy folikularnej jest ciężka do ocenienia i owulacja nie zawsze jest jak w zegarku, tak ta druga faza jest stała. Wytłumaczcie mi to na chłopski rozum, bo usg pokazuje na 14/15 dc owulacje a miesiączka się spóźnia kolejny cykl :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 13:19

  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 10 listopada 2017, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wynik progesteronu. Wyszło mi 16,25 norma do 21,0 w fazie lutealnej więc chyba ok? Dziś 8 dni po owulce.

    KAL, 1000 lubią tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 10 listopada 2017, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Mam już wynik progesteronu. Wyszło mi 16,25 norma do 21,0 w fazie lutealnej więc chyba ok? Dziś 8 dni po owulce.

    super :)

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego