Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 10 listopada 2017, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Zapomniałam dodać że u mnie to także był pierwszy cykl z żelem.:)

    Mam jeszcze pytanie, trochę może dziwne. Ponieważ przyjmuję dopochwowo luteinę, zauważyłam że od dwóch dni (chyba), jestem bardzo ciasna. Nawet aplikator muszę powolutku wsuwać i tak troszkę to dla mnie nieprzyjemne jest. Czy to jest normalne?
    Ja nie używam tego aplikatora bo budzi we mnie niepokój ;) Może to być kwestia tego, ze szyjka się obniżyła,dlatego czujesz dyskomfort bo chyba na to, ze jest ciasno nie ma wpływu chyba, ze tak od początku masa :) Zostawiam wiruski i kciuki

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 10 listopada 2017, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beda zrobiona. Czekam na wyniki będą dzisiaj po 21.

    Helenka_mała, Enii, Almond, Existenz, pumka1990, anyzratak, Paulinaaa lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 listopada 2017, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, ty wiesz, jak trzymać ludzi w niepewności :-D

    anyzratak lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 10 listopada 2017, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny beda zrobiona. Czekam na wyniki będą dzisiaj po 21.
    o której?! :O Przesadzili!

    Ja dostałam dziś @ - o dziwo jak w zegarku. Powiedzcie mi, czy mogę te hormony zrobić 4dc- bo dopiero w poniedziałek, bo sb., to 11.11 i zamknięte wszystko :(

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 737 550

    Wysłany: 10 listopada 2017, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    kal ja dziś 11 dpo, tak jak Ty. I zamiast poczekać do dziś tak jak planowałam to od 3 dni robię testy. Różnych firm. I na niektórych wyszła druga blada kreska, a w kolejnych dniach nic. Dziś mi nic nie wyszło, za to na wczorajszym Bobo wyszła druga blada. Wiem, że nie powinno się odczytywać wyniku po takim czasie... Jestem zawiedziona tymi testami i to potwierdza fakt, że nie warto testować za szybko! W ciąży nr 2 i 3 dopiero 11/12 dpo zaczęło mi coś wychodzić, ale wcześniej nie testowałam. Miałam dziś iść na betę i teraz nie wiem. @ mam mieć w pn. Poczekać do pn i obserwować temp? Czy iść dziś na tą betę jak planowałam?


    Ja poszłabym na betę dla świetego spokoju;) w zeszłym miesiącu tak zrobiłam, bo ciężko znosiłam te ostatnie dni do testowania. Tez był piątek i stwierdzam, ze mam gdzieś weekend w niepewności i ciagłe doszukiwanie się objawów;) w tym cyklu nie kupuję żadnych testów przed następną środą!;)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 10 listopada 2017, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    MałaMi, ty wiesz, jak trzymać ludzi w niepewności :-D

    Haha :D powiem Wam o dziwo obudziłam się dzisiaj z super humorem. Mam nadzieję że po wynikach się to nie zmieni: )

    1000, pumka1990 lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 10 listopada 2017, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    o której?! :O Przesadzili!

    Ja dostałam dziś @ - o dziwo jak w zegarku. Powiedzcie mi, czy mogę te hormony zrobić 4dc- bo dopiero w poniedziałek, bo sb., to 11.11 i zamknięte wszystko :(

    Mozesz, bedzie akurat :)

    A mi dzis przez temperatury przesunęło owu na wykresie na 2 dni pozniej :/ tak mnie bolał jajnik w sobotę ze jakos nie chce mi sie wierzyć ze owu dopiero w poniedziałek była ;) No ale wstrzymam sie z poniedziałkowa beta i pewnie w srode pójde...

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babolki u mnie spadek temp i test negatywny to witam się już z grudniem :) może dostane prezent na 31 urodziny :D i na Święta :)

    Magda - mbc, Almond lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    hej babolki u mnie spadek temp i test negatywny to witam się już z grudniem :) może dostane prezent na 31 urodziny :D i na Święta :)

    Oby, jak zawsze trzymam kciuki :) & :*

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi czekamy na wiesci.
    ja siedze w poczekalni huz.

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna babka ueszcze przede mna. brrr ale napięcie!

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie w wt i sr wynik testu owu pozytywny. W sr z rana bol podbrzusza i zawroty. Dzisiaj skoczyla temperatura. Jestem pewna ze w tym cyklu wystapila owulacja. W srode sluzu znacznie mniej choc nadal taki wodnisty , wczoraj sluz lepki nierozciagliwy. Pytanie tylko kiedy ta owu wystapila :) test mialam robic znacznie pozniej ale chyba nie wytrzymam i zrobie za tydz w nd.

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny beda zrobiona. Czekam na wyniki będą dzisiaj po 21.
    tyle czasu czekać?? chyba bym osiwiałaaaa

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie potrzebnie betę zrobiłam. Chyba mi się zaczyna @ :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę w najgorszą fazę cyklu, już po owulacji, oczekiwanie.. ale o dziwo nie doszukuje sie za bardzo objawów ciążych, troszkę sie nauczyłam po ostatnich cyklach.. chyba juz przestałam wierzyć że sie mogło udać.. przywykłam że prędzej @ przyjdzie niż sie cud wydarzy..

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny nie potrzebnie betę zrobiłam. Chyba mi się zaczyna @ :(
    o nieeeeeeee... współczuję Ci kochana, DOSKONALE WIEM CO CZUJESZ.. :(

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 10 listopada 2017, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a niech to, przykro mi dziewczyny, że @ jednak przyszła. Ale grudzień, świąteczny miesiąc będzie sprzyjał przytulaniu :)Powodzenia!

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1404 467

    Wysłany: 10 listopada 2017, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi a robiłaś w ogóle wcześniej testy ? Czy czekałaś na betę?

    Z tym seksem to widzę że u większości podobno hehe :)
    U nas wczoraj się udało mimo wszystko, sprężył się Mąż, wrócił z łazienki, nalał po lampce winka i do dzieła :p :p W nagrodę zrobiłam mu masaż :p :p

    Ja tam zupełnie nie czuję kiedy mam owu, śluzu brak, bólu brak... testy te co kupiłam dalej pokazują jaśniutką kreskę a dziś 15 dc hmm dziwne to


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • madziula234 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 10 listopada 2017, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, chciałabym pokazać wam mój wykres, ale nie wiem jak to zrobić. Owulacje wyznaczyło dopiero 30 dnia cyklu. Pomożecie?

  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 10 listopada 2017, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula234 wrote:
    Hej kochane, chciałabym pokazać wam mój wykres, ale nie wiem jak to zrobić. Owulacje wyznaczyło dopiero 30 dnia cyklu. Pomożecie?
    wejdz w wykres i pod nim po lewej sstronie jest napisane udostepnij wykres. udostepnij dla wszystkich i zapisz. bedzieny widziec go wtedy

    madziula234 lubi tę wiadomość

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego