Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 10 listopada 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli owu była i nie muszę się już martwić? :)
    Dziewczyny są już też wyniki powtórne nasienia i morfologia skoczyla z 2% na 4% a ilość calkowita 23,4 mln a było 5,5 mln :D wiem że dalej kiepsko ale taka jestem szczęśliwa ze poszło w górę :D suplementy i zmiana diety i o to efekt :) poprawa po 2 miesiącach :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 15:12

    MałaMi90, pumka1990, Enii, 1000, Roza86, Helenka_mała lubią tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 10 listopada 2017, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie suplementy? :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 10 listopada 2017, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super informacja ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 10 listopada 2017, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi90 salfazin, selen organiczny, kwas foliowy i witamina C1000 :) no i wcinamy pestki dyni i orzechy brazylijskie :). Rzucił mąż też palenie i je więcej owoców głównie cytrusowe :) odrzucił fast-foody :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 10 listopada 2017, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę to wprowadzić u swojego; )

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 10 listopada 2017, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cieszę się bardzo mimo że wiem że rewelacji nie ma ale ważne ze do przodu :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1817 740

    Wysłany: 10 listopada 2017, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia super wiadomości :) :) :)

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ ma przyjść we wtrorek i już aż mnie świerzbi żeby zatestować ale się wstrzymuje bo to bez sensu jeszcze jest

    Roza86 lubi tę wiadomość

  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 10 listopada 2017, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 to czekamy razem cierpliwie do wtorku :D chociaż ja myślę czy nie zrobić testu w poniedziałek :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 10 listopada 2017, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy sobie wmawiam ale naprawde czuje bol calego podbrzuszabi jajnikow. Wtf ?

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy sobie wmawiam ale naprawde czuje bol calego podbrzuszabi jajnikow. Wtf ?
    @ albo ciąża :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od tygodnia bolą piersi jak na @ i też nie wiem czy sobie wmawiam czy co

  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 10 listopada 2017, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na @ za wczesnie bo to 3 dni od zalania formy :D

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten czas w drugiej fazie cyklu jest wykańczający czekanie na testowanie obawa przed małpiszonem i jeszcze wyszukiwane wszelkiego rodzaju nawet najmnejszych symptomów wskazujących, że mogło się udać i rośnie Fasolka. Przynajmniej ja tak mam :)

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 10 listopada 2017, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Hej u mnie dziś 32 dc bez małpy i bez testu pozytywnego. Zawsze moje cykle wahały się od 29 do 31 dni max. W poprzednim cyklu w 17 dc byłam już po owulacji, bo na usg zapadal się pecherzyk a cykl trwał 39 dni. W tym cyklu również miałam usg 17 dc bo zmieniłam lekarza i robił usg „od nowa” i mówił ze owulacja była Ok 14 dnia. Czy to normalne, ze faza lutealna tyle trwa? Powinnam zrobić jakieś banaia czy na razie wrzucić na luz? Przed staraniami o dziecko okres regularny, czułam płodny śluz a od 2 miesięcy kiedy się staramy to nic, mim ze nie podchodzę do tego nerwowo. Lekarz mówił, ze o ile długość fazy folikularnej jest ciężka do ocenienia i owulacja nie zawsze jest jak w zegarku, tak ta druga faza jest stała. Wytłumaczcie mi to na chłopski rozum, bo usg pokazuje na 14/15 dc owulacje a miesiączka się spóźnia kolejny cykl :*
    Faza folikularna czyli faza niskich temperatur potem mamy fazę lut.czyli wyższych temperatur.Faza druga jest zazwyczaj stała powinna trwać min 10 dni czyli 10 wyższych temperatur pierwszy jej dzień to dzień owulacji a ostatni to dzień przed @. Jak obserwujesz swoje cykle to będziesz wiedziała kiedy była mniej więcej owulacja i jak długie miałaś cykle. Faza druga powinna trwać min 10 do 16 dni.Mozesz sobie obliczyć ile trwa u ciebie bierzesz długość cyklu na przykładzie poprzedniego twojego cyklu trwał 39 dni- dokładny dzień owulacji pisałaś, ze 17 było już po wiec mogła być 15,16 weźmy 15 dzień czyli 39-15=24 tyle trwała twoja faza lut w tym cyklu. Im dokładniej będziesz znała dzień owulacji najlepiej potwierdzone monitoringiem tym dokładnie będzie Tobie zaobserwować długość drugiej fazy.Wiem, ze krótka faza poniżej 10 dni plus plamienia przed @ mogą świadczyć o problemie z progiem ,ale nie wiem co w przypadku długiej fazy lut jak u Ciebie.cykl powyżej 35 dni jest długim cyklem warto spróbować go skrócić. Ja zaczynałam od 39 dni dostałam Ovarin i cykl skrócił mi się do 28 dni:)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Faza folikularna czyli faza niskich temperatur potem mamy fazę lut.czyli wyższych temperatur.Faza druga jest zazwyczaj stała powinna trwać min 10 dni czyli 10 wyższych temperatur pierwszy jej dzień to dzień owulacji a ostatni to dzień przed @. Jak obserwujesz swoje cykle to będziesz wiedziała kiedy była mniej więcej owulacja i jak długie miałaś cykle. Faza druga powinna trwać min 10 do 16 dni.Mozesz sobie obliczyć ile trwa u ciebie bierzesz długość cyklu na przykładzie poprzedniego twojego cyklu trwał 39 dni- dokładny dzień owulacji pisałaś, ze 17 było już po wiec mogła być 15,16 weźmy 15 dzień czyli 39-15=24 tyle trwała twoja faza lut w tym cyklu. Im dokładniej będziesz znała dzień owulacji najlepiej potwierdzone monitoringiem tym dokładnie będzie Tobie zaobserwować długość drugiej fazy.Wiem, ze krótka faza poniżej 10 dni plus plamienia przed @ mogą świadczyć o problemie z progiem ,ale nie wiem co w przypadku długiej fazy lut jak u Ciebie.cykl powyżej 35 dni jest długim cyklem warto spróbować go skrócić. Ja zaczynałam od 39 dni dostałam Ovarin i cykl skrócił mi się do 28 dni:)

    Dziękuje bardzo za odpowiedz :-) Te 39 to jakiś jedyny przypadek jaki mi się przydarzył, najwiecej miałam 33dc. Jak dostanę miesiączkę, to zacznę mierzyć temperaturę. Ale jestem zielona w temacie, wiem ze codziennie zanim się wstanie z łóżka o tej samej porze. A jakie termometry się najlepiej nadają? Elektronicznym trochę nie wierze ;) I lepiej w ustach czy na dole mierzyć? Bo rozumiem, ze od 1 dnia okresu, wiec chyba lepiej w ustach :-D
    Pozdrawiam

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie z poniedziałkowego testowania jednak nici. To jednak nie była implantacja, tylko plamienia przed @. Dzisiaj przyszedł okres :( :( Więc przed nami 11 cykl starań.
    Coś za szybko ta @ przyszła. Jak poczytałam co pisałaś Ineczka to u mnie ta druga faza trwała 8 dni. Miałam plamienia przez 2 dni, a dzisiaj już krwawienie się pojawiło. W poprzednim cyklu plamienie 5 dni przed @, z tym że wtedy cykl miał 37 dni, a teraz 21 (?!).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 18:26

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex głowa do góry. Może za to będziesz mieć wspaniały prezent pod choinkę :)

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba kolejny cykl też będzie stracony. 11 grudnia mam iść na badania do szpitala, w 2-3 dc. Okres mam wywołać wtedy Duphastonem. Chyba, że udałoby się jakimś cudem w tym cyklu to wtedy odstawienie Duphastonu po 5 dniach nie wywoła mi tego okresu? Nie wiem jak to działa, brałam go na wywołanie tylko raz.

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    U mnie @ ma przyjść we wtrorek i już aż mnie świerzbi żeby zatestować ale się wstrzymuje bo to bez sensu jeszcze jest

    Hmmm... wg mnie wielce prawdopodobne, że test już wyjdzie... Oglądałam sporo wykresów z pozytywnymi testami w 10, 11 dpo!

    Ale czy warto? Stracisz kasę i sporo nerwów. Jak wyjdzie biało to będziesz się stresować, a przecież za dwa dni mogą być już dwie kreski. A jak wyjdą dwie kreski to za dwa dni też wyjdą ;)

    Ja osobiście czekam do dnia spodziewanej miesiączki i tym sposobem nie zrobiłam żadnego testu, haha. Ale mam zakusy masochistyczne. Wyznaję zasadę, że wyczekiwane lepiej smakuje ;)

    A tak na serio to robię testy, jak chcę się upewnić, że nie jestem w ciąży, kiedy np. chcę się napić. Podobno pierwszy okres po zajściu w ciążę może się pojawić...

    3jgxikgnd94s7ub1.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego