Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No właśnie chyba kolejny cykl też będzie stracony. 11 grudnia mam iść na badania do szpitala, w 2-3 dc. Okres mam wywołać wtedy Duphastonem. Chyba, że udałoby się jakimś cudem w tym cyklu to wtedy odstawienie Duphastonu po 5 dniach nie wywoła mi tego okresu? Nie wiem jak to działa, brałam go na wywołanie tylko raz.

    Jakby się udało to chyba nie odstawiaj duphaston tylko bierz na podtrzymanie?
    U mnie tez cos krótkie cykle sie robią nie wiem czemu :(

  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6196 2260

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Dziękuje bardzo za odpowiedz :-) Te 39 to jakiś jedyny przypadek jaki mi się przydarzył, najwiecej miałam 33dc. Jak dostanę miesiączkę, to zacznę mierzyć temperaturę. Ale jestem zielona w temacie, wiem ze codziennie zanim się wstanie z łóżka o tej samej porze. A jakie termometry się najlepiej nadają? Elektronicznym trochę nie wierze ;) I lepiej w ustach czy na dole mierzyć? Bo rozumiem, ze od 1 dnia okresu, wiec chyba lepiej w ustach :-D
    Pozdrawiam

    Elektroniczny, specjalny owulacyjny. Ja kupilam w aptece internetowej za okolo 20zl. I mierzenie najlepiej dopochwowo, wynik nieprzekłamany, w ciagu kilkunastu sekund. Aha i ja zaczynalam mierzyc tuż po okresie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 18:46

    Fi0lecik lubi tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1388 464

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy może być tak że testy owu wychodzą negatywne, a owulacja wystąpiła ? To mój pierwszy cykl z testami, stąd pytam :)


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6196 2260

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Dziewczyny a czy może być tak że testy owu wychodzą negatywne, a owulacja wystąpiła ? To mój pierwszy cykl z testami, stąd pytam :)
    Tak. Mozesz miec niski poziom hormonow, albo np uzywasz testow z allegro, ktore sa bardzo slabe.

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL idę z Tobą na grudniowy. Temp mega w dół i okres przyszedł.
    To będzie mój ostatni cykl z pomocą. Zamierzam wcinac mace i inozutol i pić zioła. Potem się zastanowię co dalej...
    Życzę Wam wszystkim grubych dwóch krech:*

  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1388 464

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tak. Mozesz miec niski poziom hormonow, albo np uzywasz testow z allegro, ktore sa bardzo slabe.

    właśnie już zaczęłam szukać na necie i widzę opinie, że nie zawsze wychodzą. No nic robię dalej, ale będę miała już to na uwadze! Dzięki :)
    Dziś 15 dc.


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6196 2260

    Wysłany: 10 listopada 2017, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    właśnie już zaczęłam szukać na necie i widzę opinie, że nie zawsze wychodzą. No nic robię dalej, ale będę miała już to na uwadze! Dzięki :)
    Dziś 15 dc.
    Tez pewnie zalezy o ktorej je robisz, ile pijesz itp. Wiekszosc dziewczyn robi je wieczorem. Ja przed rozpoczeciem staran wyczytalam, ze najwiekszy skok hormonu jest w poludnie i ja tak robilam, okolo 12-13, po 2 godzinach niepicia. Test z rossmana, domowe laboratorium. I zawsze pieknie wychodzily.

    Roza86 lubi tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Nikusiia Przyjaciółka
    Postów: 189 41

    Wysłany: 10 listopada 2017, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam robić test dzisiaj ale zrezygnowałam. To 9dpo, 23dc. Żadnych objawów. Nie chce okresu...

    Roza86 lubi tę wiadomość

    Nikusiia
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 10 listopada 2017, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie z poniedziałkowego testowania jednak nici. To jednak nie była implantacja, tylko plamienia przed @. Dzisiaj przyszedł okres :( :( Więc przed nami 11 cykl starań.
    Coś za szybko ta @ przyszła. Jak poczytałam co pisałaś Ineczka to u mnie ta druga faza trwała 8 dni. Miałam plamienia przez 2 dni, a dzisiaj już krwawienie się pojawiło. W poprzednim cyklu plamienie 5 dni przed @, z tym że wtedy cykl miał 37 dni, a teraz 21 (?!).
    A badałas sobie progesteron ? 8 dni to trochę za mało dla jajeczka, żeby się zagnieździło .Duze różnice w długościach cyklu robiłaś sobie badania hormonalne ?

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 10 listopada 2017, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 ja raz też miałam cykl 21 dniowy i 8 dni trwała faza lutealna e nie wiem czemu tak. Teraz się unormowalo :).
    A mój mąż przed chwilą zapytał czy ja czasami menopauzy nie przechodzę bo jakieś wypieki na twarzy mam i jestem rozpalona i twierdzę ze raz mi zimno a raz gorąco :D haha. No i jajniki moje oszalaly do reszty :) wariuja bardzo :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9016 5564

    Wysłany: 10 listopada 2017, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, robiłam badania hormonalne. Miałam zawsze długie cykle, ostatnio 50 i 37 dni. Wcześniej też ponad 40. W grudniu odstawiłam tabletki i zaczęliśmy starania. Progesteron w 5 dc 0,3 a to niby w normie. Ale stosunek LH do FSH miałam 2,2, więc prawdopodobnie PCOS. Idę w grudniu na badania, od lipca czekam na termin. Do tego we wrześniu zdiagnozowano mi Hashimoto i niedoczynność tarczycy... Długa droga przede mną.

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 10 listopada 2017, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mavie jakis patent na przyspieszenie czasu w oczekiwaniu na termin @?

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 listopada 2017, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi - i jak beta?

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Nikusiia Przyjaciółka
    Postów: 189 41

    Wysłany: 10 listopada 2017, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie kupilam gre sims4 haha bede robic dzieci w grze haha ;)

    Dominisia883, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

    Nikusiia
  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 10 listopada 2017, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia wrote:
    Hej. Ja miałam robić test dzisiaj ale zrezygnowałam. To 9dpo, 23dc. Żadnych objawów. Nie chce okresu...

    Ja też 23 dc. Na środę mam termin @. Przyłączam się do niemego krzyku. Też nie chcę!

    Nikusiia, Dominisia883 lubią tę wiadomość

    3jgxikgnd94s7ub1.png
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 10 listopada 2017, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie MalaMi czekamy...

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 10 listopada 2017, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Ja też 23 dc. Na środę mam termin @. Przyłączam się do niemego krzyku. Też nie chcę!
    Mnie mega boli i ciagnie w dole brzucha az do pachwin i nog promieniuje. Cos ewidentnie sie tam dzieje ale czy beda z tego dzieci nie wiem :) 7dpo..

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 10 listopada 2017, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Mnie mega boli i ciagnie w dole brzucha az do pachwin i nog promieniuje. Cos ewidentnie sie tam dzieje ale czy beda z tego dzieci nie wiem :) 7dpo..

    Mnie tak samo. Ale ja jakies 3 dni po. Caly dzien boli mnie podbrzusze. W ogole nie mysle o ciazy i tych sprawach a i tak mnie ciagnie. Moze juz schizuje haha ale serio nigdy tak nie mialam

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1818 581

    Wysłany: 10 listopada 2017, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywny :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1818 581

    Wysłany: 10 listopada 2017, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten żel się nie sprawdził :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego