X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie brzuch boli i pół dnia latam sprawdzać czy to juz...dalej nic przed chwilka kolejną nospe zażyłam :( jak by wiedziałam że jutro z małżonkiem będziemy w luxmedzie to nie robiłabym wczoraj tej bety :((

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    A to po co się tam wybieracie? A kiedy powinnaś mieć termin @?

po receptę na alergie...termin może byc jutro a może i później zakładając owu w 12dc powinna być jutro...

ale nic na razie na to nie wskazuje oprócz bólu brzucha..ale i on jest bardziej podobny do tego z okresu owulacyjnego

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    To może jak to spędza Ci sen z powiek to może zrób jeszcze raz tą betę i będziesz miała pewność na 200%. W luxmedzie to kosztuje 24 zł a ile nerwów i niepewności można dzięki temu zaoszczędzić; )

krucho mamy z kasą do 10.11 więc uzbrajam sie w cierpliwość i czekam chyba że jakaś internistka będzie dostępna to się zarejestruje i zrobie

• avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie test z krwi zrobiony dość wcześnie niestety wskazał prawdę - dziś dostałam okres - ogólnie pęka mi serce

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    avera27 wrote:
    u mnie test z krwi zrobiony dość wcześnie niestety wskazał prawdę - dziś dostałam okres - ogólnie pęka mi serce

trzymaj się kochana przytulam :*

ja czekam dalej...dziś 14 dpo @ jak na razie brak...ucieszyłabym się jak by tak zostało na dłużej

wczoraj nie mogłam zasnąć długo się kręciłam i jak już zasnęłam to miałam takie dziwne realistyczne sny...dawno takiej nocki nie miałam

• avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy możecie mi wskazać o jakie badania mogę poprosić lekarza rodzinnego? i czy badania nasienia można zrobić na nfz (jeśli tak to jaki lekarz daje skierowanie?. Niby z mężem razem pracujemy, ale budujemy dom i ogólnie mogłoby być więcej kasy ;/

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hiperprolaktynemię, przeciwciała przeciwjądrowe, przeciwciała przeciwtarczycowe - prawdopodobnie początki hashimoto - zdiagnozowane po 2 latach "intensywnego" leczenia...
    Zażywam całą masę suplementów - zalecenia Pani dr i endokrynolog (możecie spojrzeć na wykres)
    A propos endokrynologa - mogę polecić super panią dr w Lublinie - byłam i jestem zadowolona :)
    Do końca roku muszę faszerować się lekami i jak nic nie zaskoczy to próbuję startować do in vitro...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Ja mam hiperprolaktynemię, przeciwciała przeciwjądrowe, przeciwciała przeciwtarczycowe - prawdopodobnie początki hashimoto - zdiagnozowane po 2 latach "intensywnego" leczenia...
    Zażywam całą masę suplementów - zalecenia Pani dr i endokrynolog (możecie spojrzeć na wykres)
    A propos endokrynologa - mogę polecić super panią dr w Lublinie - byłam i jestem zadowolona :)
    Do końca roku muszę faszerować się lekami i jak nic nie zaskoczy to próbuję startować do in vitro...
    Hej.
    Mogę spytać o nazwisko tego endo?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Hej.
    Mogę spytać o nazwisko tego endo?
    I ja poproszę.

• Dotek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, witam się w listopadzie. Zrobiłam wczoraj krew i wyszło mi TSH 2,447 czyli mniej niż ostatnio bo miałam 3,26. Ft4: ok 12 i niedobór witaminy d3 bo norma jest od 30 do 80 a ja mam 25,7 :(

Madziulla gratuluję mieszkania. Też mamy podobne plany z mężem. W lublinie kupiliście? Ile metrów i za ile jak to nie tajemnica? Robie rozeznanie ale chyba dosyć drogo w Lublinie jest.

Migotka co to za pani dr?:)

f08af289ff.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pani dr endokrynolog nazywa się Iwona Chmiel - Perzyńska, przyjmuje na ul. Hirszfelda 3 lok. 4 w Lublinie. Bardzo miła i sympatyczna, dużo tłumaczy i spokojnie odpowiadała na wszystkie moje pytania...poleciła mi ją Pani dr Tkaczuk.
    Merlenko, IUI miałam oczywiście w AbOvo...

Kamilka lubi tę wiadomość

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Hej wszystkim, witam się w listopadzie. Zrobiłam wczoraj krew i wyszło mi TSH 2,447 czyli mniej niż ostatnio bo miałam 3,26. Ft4: ok 12 i niedobór witaminy d3 bo norma jest od 30 do 80 a ja mam 25,7 :(

Madziulla gratuluję mieszkania. Też mamy podobne plany z mężem. W lublinie kupiliście? Ile metrów i za ile jak to nie tajemnica? Robie rozeznanie ale chyba dosyć drogo w Lublinie jest.

Migotka co to za pani dr?:)
    Hej.
    To chyba dobrz że spadło? bo taki był cel?
    a nie bierzesz witaminy D? CZy taka niska mimo suplementacji?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hej dziewczynki :*
    Od wczoraj mamy listopad więc pamiętać proszę o zachodzeniu w ciążę :D
    Dozwolone nawet branie męża na śpiocha hehe :)

Migot_ka dr Tkaczuk Ci poleciła endokrynologa z jakiego powodu? W sensie domyślam się że chodzi o tarczyce :) ale wyniki miałaś na tyle kiepskie że dr Tkaczuk nie wiedziała co dalej czy jak? TSH spadło Ci po lekach czy po prostu samo z siebie?

Dr Tkaczuk nie jest endokrynologiem...chciała, abym udała się na konsultację w związku z moimi wynikami i jakie jest jej stanowisko co do euthyroxu - sama nie chciała podejmować tej decyzji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dzięki za nazwisko endo.
    Dotek mieszkanko w Lublinie na Czubach. Ja w dużej okazji kupiłam, nie jest to cena rynkowa. Kupiłam 70m2 3 pokoje w dobrym stanie i udało się dostać mdm.

Ja 5 lat pracowałam w nieruchomościach, więc w razie czego mogę coś podpowiedzieć:)

Marleni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko Czuby w zasadzie chciałam i tylko konkretne osiedla, zależało mi żeby było zielono i bezpiecznie.
    Mieszkanko.duże tylko chciałabym je wypełnić. A coś się długo na to nie zapowiada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się podłamałam, bo już się cieszyłam, że @ za pasem, a mnie cycole nie bolą, ale dziś coś zaczynam odczuwać:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyczekuję wizyty 17.11 żeby Pani dr coś zrobiła z moim Tsh. I miałam w tym cyklu nie szukać, skazałam na nie, ale oczywiście jak przypuszczałam przed @ zacznę się łudzić i tak jest.

• Memka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) można się przyłączyć?

Marleni, Monia85 lubią tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Cześć dziewczyny :-) można się przyłączyć?

Cześć pewnie że można rozgość się :)

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hej, jak najbardziej można się przyłączyć ale oznacza to, że za momencik zachodzimy w ciąże i sylwestra spędzamy przy szampanie bezalkoholowym :)

podoba mi się ten plan wchodzę w to :)

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ