X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma endometrioze i u niej objawem jest bolesne serduszkowanie. Ale. Dr Tkaczuk jej pomogła i ma teraz 3 miesięczna Oliwke :-)

hewa81, Marleni, Wedmoczka lubią tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • margaretta Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nadal cisza z @ zawsze mialam 28 dc rano

matylda
  • Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z ab ovo. Zrobiłam przeciwciala i chlamydie. Za wszystko zapłaciłam 155 zł... Na przeciwciala trzeba czekać podobno ok 3 tygodni

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni, a jak Twoja bolecha @ ??? Przeszło troszku??

Marleni lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja żałuję, że nie mogę do Was zaglądać w pracy. A takie ciekawe tematy.
    Ja dziś rano byłam na wyczekanej wizycie u dr Tkaczuk.
    Oczywiście dostałam Euthyrox na regulację tarczycy, a poza tym Pani dr się upiera, żeby starać się bez wspomagaczy jeszcze. Wyniki dobre, poza tsh wszystko w normie.
    Ja już sama nie wiem.

Ale mam czytania Was.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla,
    A duże masz to tsh? A aTG, aTPO też masz?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreAms86 wrote:
    Dziekuje za odpowiedz. Chyba tez bede musiala cos pomyslec z ta endometrioza, aby ktos ja potwierdzil i nakreslil plan dzialania...bo poki co to jajeczka rosna, endometrium tez ok a ciazy jak nie bylo tak nie ma... jeszcze meza przebadamy w grudniu...
    Dreams nade mną wizja endometriozy wisi jak czarna chmura. Od kiedy rok temu Swatowski mi to orzekł 1 stopnia po badaniu ginekologicznym, potem ani usg ani żaden inny lekarz się niczego nie doszukał. No i tak jak u Ciebie w staraniach dupa. BNo ale tylko laparoskopia to potwierdza, której się raczej nie robi przy 1 stopniu.
    Dreams w przypadku endomałpy dużo daje odpowiednia dieta, polecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Magdziulla,
    A duże masz to tsh? A aTG, aTPO też masz?
    Tsh3,64 ,anty TPO 0,00 także Hashimoto odpada na szczęście, a anty tg nie ma sensu robić. Wystarczy ft3 ft4 w moim przypadku.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Tsh3,64 ,anty TPO 0,00 także Hashimoto odpada na szczęście, a anty tg nie ma sensu robić. Wystarczy ft3 ft4 w moim przypadku.

Szybciutko zbijesz z takiej wielkości. Ja w 6 tyg. Zbilam z 4,02 na 1,99, ale wiesz co, ja też nie mam aTPO A moja endokrynolog zleciła mi aTG bo pomimo że aTPO są ujemne a aTG dodatnie to też może być hashi. Ja niestety aTG mam podwyższone. A Tobie kto mówił ze aTG nie ma sensu rozbić?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Szybciutko zbijesz z takiej wielkości. Ja w 6 tyg. Zbilam z 4,02 na 1,99, ale wiesz co, ja też nie mam aTPO A moja endokrynolog zleciła mi aTG bo pomimo że aTPO są ujemne a aTG dodatnie to też może być hashi. Ja niestety aTG mam podwyższone. A Tobie kto mówił ze aTG nie ma sensu rozbić?
    Słyszałam i czytałam, że anty tg jest tylko posiłkowe zobacz pod koniec tego artykułu http://www.endokrynologia.net/tarczyca/badania-przeciwciał-przeciwtarczycowych-atpo-trab
    Dr TTkaczuk też nie mówiła, żeby je robić, za tydzień idę do endokrynologa i zobaczymy co powie czy każe mi to robić.

hewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ja mam endometrioze stopnia najcięższego wiec mogę powiedzieć że normalny ból @ owy to pikuś w porównaniu z tym który jest przy endometriozie. Ja miałam torbiel na jajniku. Zrosty duży w jajowodzie. Do tego plamienia przed i po @ mega obfite @7 dniowe. A ból masakra nikomu nie życzę takiego. Normalnie ustać na nogach nie mogłam. Bolało wszystko od głowy do stóp. Ale przed zabiegiem dr wiktor powiedział ze macica mam czysta i ładna :) a teraz jestem juz po usunięciu tego dziadostwa i moje @ to bajka ;)
    Współczuję Hipisiątko. Ale już teraz z góry u Ciebie. Ja coś czuję, że jeszcze się wymęczę i wyczekam, a i tak na koniec wyjdzie, że trzeba robić laparoskopie.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Słyszałam i czytałam, że anty tg jest tylko posiłkowe zobacz pod koniec tego artykułu http://www.endokrynologia.net/tarczyca/badania-przeciwciał-przeciwtarczycowych-atpo-trab
    Dr TTkaczuk też nie mówiła, żeby je robić, za tydzień idę do endokrynologa i zobaczymy co powie czy każe mi to robić.

To jestem ciekawa co Ci endokrynolog powie i proszę o relację bo ja owszem czytałam ten artykuł i też byłam przekonana ze aTG nie mają znaczenia, ale moja endokrynolog uparła się ze mogę mieć hashi, tym bardzie ze moja siostra ma zdiagnozowane hashi.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kogo chodzisz?

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A do kogo chodzisz?

Chodzę do dr Marii Kurowskiej z Jaczewskiego, a Ty do kogo się wybierasz?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Wam jeszcze napisać - PIJCIE WINO - ;) serio u mnie radykalna różnica grubości endometrium w cyklu z winem, a bez. Tylko ja piłam wytrawne i obrzydliwe:)

Marleni, hewa81, Memka lubią tę wiadomość

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko dziewczyny ale naprodukowałyście;)
    Mój dzisiejszy dzień to jakiś kosmos. Rano wysikałam drugą kreske na teście i nawet nie był to cień... podeszłam do tego z dystansem (ale szał w głowie był, już się widziałam jak idę na zwolnienie:D)i w pracy poleciałam szybko do luxmedu na krew, o 12 mega dół bo oczywiście beta ujemna <ściana>. Później miała wizytę u doktorka i u niego przynajmniej o tyle dobrze bo wyciągnęłam skierowanie na hsg. Jeśli wyjdzie dobrze a wyniki męża się nie poprawią to inseminacja nas jednak czeka. Nie wiem czy się cieszyć czy nie, ale chyba tych dobrych informacji było dzisiaj więcej niż tych kiepskich;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Chodzę do dr Marii Kurowskiej z Jaczewskiego, a Ty do kogo się wybierasz?
    Do dr Skoczyńskiej podobno jest dobra. A jakie miałaś ft3 i ft 4?

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ja też piłam wino do początku cyklu i moje Endo tuż po ovu miało 10mm, ale ze pierwszy raz robiłam monitoring to nie wiem jakie było bez posilkowania się turunkiem.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Kurcze czy tylko ja kocham wytrawne wino ?;)

Ja wprawdzie piłam polwytrawne, ale myślę ze wytrawne też by weszło hehehe

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Kurcze czy tylko ja kocham wytrawne wino ?;)
    Powiem Ci, że polubiłam. Tylko jak trafię na dobre. A testuję różne zostały mi jeszcze z prezentów ślubnych (1,7roku po ślubie;)) i każde nowe to zagadka:)

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ