LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja koleżanka ma endometrioze i u niej objawem jest bolesne serduszkowanie. Ale. Dr Tkaczuk jej pomogła i ma teraz 3 miesięczna Oliwke
hewa81, Marleni, Wedmoczka lubią tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
Wróciłam właśnie z ab ovo. Zrobiłam przeciwciala i chlamydie. Za wszystko zapłaciłam 155 zł... Na przeciwciala trzeba czekać podobno ok 3 tygodni"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
nick nieaktualnyDziewczyny jak ja żałuję, że nie mogę do Was zaglądać w pracy. A takie ciekawe tematy.
Ja dziś rano byłam na wyczekanej wizycie u dr Tkaczuk.
Oczywiście dostałam Euthyrox na regulację tarczycy, a poza tym Pani dr się upiera, żeby starać się bez wspomagaczy jeszcze. Wyniki dobre, poza tsh wszystko w normie.
Ja już sama nie wiem.
Ale mam czytania Was. -
nick nieaktualnyDreAms86 wrote:Dziekuje za odpowiedz. Chyba tez bede musiala cos pomyslec z ta endometrioza, aby ktos ja potwierdzil i nakreslil plan dzialania...bo poki co to jajeczka rosna, endometrium tez ok a ciazy jak nie bylo tak nie ma... jeszcze meza przebadamy w grudniu...
Dreams w przypadku endomałpy dużo daje odpowiednia dieta, polecam. -
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Tsh3,64 ,anty TPO 0,00 także Hashimoto odpada na szczęście, a anty tg nie ma sensu robić. Wystarczy ft3 ft4 w moim przypadku.
Szybciutko zbijesz z takiej wielkości. Ja w 6 tyg. Zbilam z 4,02 na 1,99, ale wiesz co, ja też nie mam aTPO A moja endokrynolog zleciła mi aTG bo pomimo że aTPO są ujemne a aTG dodatnie to też może być hashi. Ja niestety aTG mam podwyższone. A Tobie kto mówił ze aTG nie ma sensu rozbić? -
nick nieaktualnyhewa81 wrote:Szybciutko zbijesz z takiej wielkości. Ja w 6 tyg. Zbilam z 4,02 na 1,99, ale wiesz co, ja też nie mam aTPO A moja endokrynolog zleciła mi aTG bo pomimo że aTPO są ujemne a aTG dodatnie to też może być hashi. Ja niestety aTG mam podwyższone. A Tobie kto mówił ze aTG nie ma sensu rozbić?
Dr TTkaczuk też nie mówiła, żeby je robić, za tydzień idę do endokrynologa i zobaczymy co powie czy każe mi to robić.hewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:Ja mam endometrioze stopnia najcięższego wiec mogę powiedzieć że normalny ból @ owy to pikuś w porównaniu z tym który jest przy endometriozie. Ja miałam torbiel na jajniku. Zrosty duży w jajowodzie. Do tego plamienia przed i po @ mega obfite @7 dniowe. A ból masakra nikomu nie życzę takiego. Normalnie ustać na nogach nie mogłam. Bolało wszystko od głowy do stóp. Ale przed zabiegiem dr wiktor powiedział ze macica mam czysta i ładna a teraz jestem juz po usunięciu tego dziadostwa i moje @ to bajka
-
Magdziulla wrote:Słyszałam i czytałam, że anty tg jest tylko posiłkowe zobacz pod koniec tego artykułu http://www.endokrynologia.net/tarczyca/badania-przeciwciał-przeciwtarczycowych-atpo-trab
Dr TTkaczuk też nie mówiła, żeby je robić, za tydzień idę do endokrynologa i zobaczymy co powie czy każe mi to robić.
To jestem ciekawa co Ci endokrynolog powie i proszę o relację bo ja owszem czytałam ten artykuł i też byłam przekonana ze aTG nie mają znaczenia, ale moja endokrynolog uparła się ze mogę mieć hashi, tym bardzie ze moja siostra ma zdiagnozowane hashi. -
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:A do kogo chodzisz?
Chodzę do dr Marii Kurowskiej z Jaczewskiego, a Ty do kogo się wybierasz? -
nick nieaktualny
-
ło matko dziewczyny ale naprodukowałyście;)
Mój dzisiejszy dzień to jakiś kosmos. Rano wysikałam drugą kreske na teście i nawet nie był to cień... podeszłam do tego z dystansem (ale szał w głowie był, już się widziałam jak idę na zwolnienie:D)i w pracy poleciałam szybko do luxmedu na krew, o 12 mega dół bo oczywiście beta ujemna <ściana>. Później miała wizytę u doktorka i u niego przynajmniej o tyle dobrze bo wyciągnęłam skierowanie na hsg. Jeśli wyjdzie dobrze a wyniki męża się nie poprawią to inseminacja nas jednak czeka. Nie wiem czy się cieszyć czy nie, ale chyba tych dobrych informacji było dzisiaj więcej niż tych kiepskich;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:38
-
nick nieaktualny
-
Wiesz co, ja też piłam wino do początku cyklu i moje Endo tuż po ovu miało 10mm, ale ze pierwszy raz robiłam monitoring to nie wiem jakie było bez posilkowania się turunkiem.
-
Marleni wrote:Kurcze czy tylko ja kocham wytrawne wino ?
Ja wprawdzie piłam polwytrawne, ale myślę ze wytrawne też by weszło hehehe -
nick nieaktualny