X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma endometrioze i u niej objawem jest bolesne serduszkowanie. Ale. Dr Tkaczuk jej pomogła i ma teraz 3 miesięczna Oliwke :-)

hewa81, Marleni, Wedmoczka lubią tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • margaretta Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nadal cisza z @ zawsze mialam 28 dc rano

matylda
  • Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z ab ovo. Zrobiłam przeciwciala i chlamydie. Za wszystko zapłaciłam 155 zł... Na przeciwciala trzeba czekać podobno ok 3 tygodni

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni, a jak Twoja bolecha @ ??? Przeszło troszku??

Marleni lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja żałuję, że nie mogę do Was zaglądać w pracy. A takie ciekawe tematy.
    Ja dziś rano byłam na wyczekanej wizycie u dr Tkaczuk.
    Oczywiście dostałam Euthyrox na regulację tarczycy, a poza tym Pani dr się upiera, żeby starać się bez wspomagaczy jeszcze. Wyniki dobre, poza tsh wszystko w normie.
    Ja już sama nie wiem.

Ale mam czytania Was.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla,
    A duże masz to tsh? A aTG, aTPO też masz?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreAms86 wrote:
    Dziekuje za odpowiedz. Chyba tez bede musiala cos pomyslec z ta endometrioza, aby ktos ja potwierdzil i nakreslil plan dzialania...bo poki co to jajeczka rosna, endometrium tez ok a ciazy jak nie bylo tak nie ma... jeszcze meza przebadamy w grudniu...
    Dreams nade mną wizja endometriozy wisi jak czarna chmura. Od kiedy rok temu Swatowski mi to orzekł 1 stopnia po badaniu ginekologicznym, potem ani usg ani żaden inny lekarz się niczego nie doszukał. No i tak jak u Ciebie w staraniach dupa. BNo ale tylko laparoskopia to potwierdza, której się raczej nie robi przy 1 stopniu.
    Dreams w przypadku endomałpy dużo daje odpowiednia dieta, polecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Magdziulla,
    A duże masz to tsh? A aTG, aTPO też masz?
    Tsh3,64 ,anty TPO 0,00 także Hashimoto odpada na szczęście, a anty tg nie ma sensu robić. Wystarczy ft3 ft4 w moim przypadku.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Tsh3,64 ,anty TPO 0,00 także Hashimoto odpada na szczęście, a anty tg nie ma sensu robić. Wystarczy ft3 ft4 w moim przypadku.

Szybciutko zbijesz z takiej wielkości. Ja w 6 tyg. Zbilam z 4,02 na 1,99, ale wiesz co, ja też nie mam aTPO A moja endokrynolog zleciła mi aTG bo pomimo że aTPO są ujemne a aTG dodatnie to też może być hashi. Ja niestety aTG mam podwyższone. A Tobie kto mówił ze aTG nie ma sensu rozbić?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Szybciutko zbijesz z takiej wielkości. Ja w 6 tyg. Zbilam z 4,02 na 1,99, ale wiesz co, ja też nie mam aTPO A moja endokrynolog zleciła mi aTG bo pomimo że aTPO są ujemne a aTG dodatnie to też może być hashi. Ja niestety aTG mam podwyższone. A Tobie kto mówił ze aTG nie ma sensu rozbić?
    Słyszałam i czytałam, że anty tg jest tylko posiłkowe zobacz pod koniec tego artykułu http://www.endokrynologia.net/tarczyca/badania-przeciwciał-przeciwtarczycowych-atpo-trab
    Dr TTkaczuk też nie mówiła, żeby je robić, za tydzień idę do endokrynologa i zobaczymy co powie czy każe mi to robić.

hewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ja mam endometrioze stopnia najcięższego wiec mogę powiedzieć że normalny ból @ owy to pikuś w porównaniu z tym który jest przy endometriozie. Ja miałam torbiel na jajniku. Zrosty duży w jajowodzie. Do tego plamienia przed i po @ mega obfite @7 dniowe. A ból masakra nikomu nie życzę takiego. Normalnie ustać na nogach nie mogłam. Bolało wszystko od głowy do stóp. Ale przed zabiegiem dr wiktor powiedział ze macica mam czysta i ładna :) a teraz jestem juz po usunięciu tego dziadostwa i moje @ to bajka ;)
    Współczuję Hipisiątko. Ale już teraz z góry u Ciebie. Ja coś czuję, że jeszcze się wymęczę i wyczekam, a i tak na koniec wyjdzie, że trzeba robić laparoskopie.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Słyszałam i czytałam, że anty tg jest tylko posiłkowe zobacz pod koniec tego artykułu http://www.endokrynologia.net/tarczyca/badania-przeciwciał-przeciwtarczycowych-atpo-trab
    Dr TTkaczuk też nie mówiła, żeby je robić, za tydzień idę do endokrynologa i zobaczymy co powie czy każe mi to robić.

To jestem ciekawa co Ci endokrynolog powie i proszę o relację bo ja owszem czytałam ten artykuł i też byłam przekonana ze aTG nie mają znaczenia, ale moja endokrynolog uparła się ze mogę mieć hashi, tym bardzie ze moja siostra ma zdiagnozowane hashi.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kogo chodzisz?

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A do kogo chodzisz?

Chodzę do dr Marii Kurowskiej z Jaczewskiego, a Ty do kogo się wybierasz?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Wam jeszcze napisać - PIJCIE WINO - ;) serio u mnie radykalna różnica grubości endometrium w cyklu z winem, a bez. Tylko ja piłam wytrawne i obrzydliwe:)

Marleni, hewa81, Memka lubią tę wiadomość

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko dziewczyny ale naprodukowałyście;)
    Mój dzisiejszy dzień to jakiś kosmos. Rano wysikałam drugą kreske na teście i nawet nie był to cień... podeszłam do tego z dystansem (ale szał w głowie był, już się widziałam jak idę na zwolnienie:D)i w pracy poleciałam szybko do luxmedu na krew, o 12 mega dół bo oczywiście beta ujemna <ściana>. Później miała wizytę u doktorka i u niego przynajmniej o tyle dobrze bo wyciągnęłam skierowanie na hsg. Jeśli wyjdzie dobrze a wyniki męża się nie poprawią to inseminacja nas jednak czeka. Nie wiem czy się cieszyć czy nie, ale chyba tych dobrych informacji było dzisiaj więcej niż tych kiepskich;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Chodzę do dr Marii Kurowskiej z Jaczewskiego, a Ty do kogo się wybierasz?
    Do dr Skoczyńskiej podobno jest dobra. A jakie miałaś ft3 i ft 4?

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ja też piłam wino do początku cyklu i moje Endo tuż po ovu miało 10mm, ale ze pierwszy raz robiłam monitoring to nie wiem jakie było bez posilkowania się turunkiem.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Kurcze czy tylko ja kocham wytrawne wino ?;)

Ja wprawdzie piłam polwytrawne, ale myślę ze wytrawne też by weszło hehehe

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Kurcze czy tylko ja kocham wytrawne wino ?;)
    Powiem Ci, że polubiłam. Tylko jak trafię na dobre. A testuję różne zostały mi jeszcze z prezentów ślubnych (1,7roku po ślubie;)) i każde nowe to zagadka:)

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ