X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteście Kochane <3 chciałabym zasnąć i obudzić się 16.12 bo wtedy mam termin badań w szpitalu...

Marleni, hewa81 lubią tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteście Kochane <3 chciałabym zasnąć i obudzić się 16.12 bo wtedy mam termin badań w szpitalu...

Po to w końcu jesteśmy :) Mam nadzieję, że choć trochę Ci lepiej.
    Zobaczysz, że czas szybko minie i będziesz już po badaniach.

Buziaczki wielkie i ściskam mocno :)

Marleni lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:39

hewa81 lubi tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

Punkcja- 20.04.2016

• Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady oby tak było... ja nastawiłam sie ze jeśli po nowym roku okaze się ze badania w szpitalu nic nie stwierdza dlaczego nam sie nie udaje i 2-3 kolejne próby insminacji się nie powioda to in vitro...

hewa81 lubi tę wiadomość

Punkcja- 20.04.2016

• Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie samo zdanie, sama w rodzinie mam dziecko z in vitro i też nie zawaham się skorzystać jeśli będzie taka potrzeba... Chodzę do kościoła ale jak słyszę takie słowa to chwilami mam ochotę podejść do księdza i powiedzieć ze gowno wie o miłości. Moja teściowa w rozmowie powiedziała żebyśmy się zastanowili ale mój powiedział ze nie ma co myśleć bo chcemy mieć dziecko i obojętne czy to grzech czy nie bo cel warty jest wszystkiego

hewa81 lubi tę wiadomość

Punkcja- 20.04.2016

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Ja też mam takie samo zdanie, sama w rodzinie mam dziecko z in vitro i też nie zawaham się skorzystać jeśli będzie taka potrzeba... Chodzę do kościoła ale jak słyszę takie słowa to chwilami mam ochotę podejść do księdza i powiedzieć ze gowno wie o miłości. Moja teściowa w rozmowie powiedziała żebyśmy się zastanowili ale mój powiedział ze nie ma co myśleć bo chcemy mieć dziecko i obojętne czy to grzech czy nie bo cel warty jest wszystkiego

Popieram takie podejście <3 <3 <3, też nie wahałabym się ani dnia.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mam za przeproszeniem w dupie to co inni o mnie myśla...to moje życie i przejdę przez nie na swoich zasadach. Jeśli popełnie błędy to będą moje błędy i tyle. Zawsze tego się trzymam i jak narazie dobrze na tym wychodzę

Punkcja- 20.04.2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dziewczyny, ze poruszacie temat in vitro. My z mezem dajemy sobie czas do kwietnia, jesli dalej bedzie wielkie nic to kierujemy swoje kroki do kliniki leczenia nieplodnosci i bedziemy starac sie o in vitro, tym bardziej ze na 99% mam endometrioze. Dr. Wiktor mowil mi ze moim ratunkiem moze okazac sie tylko in vitro, i zebym nie zwlekala dlugo bo endomenda postepuje ;(

• Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też podejrzewaja endometrioze przez te plamienia i właśnie czekam na laparoskopie do grudnia...

Punkcja- 20.04.2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    U mnie też podejrzewaja endometrioze przez te plamienia i właśnie czekam na laparoskopie do grudnia...
    A kto dal Ci skierowanie na laparoskopie? Bo ja tez bym chciala wiedzic co dzieje sie w srodku, bo moze byc sajgon i mozna tak w nieskonczonosc sie starac i nici z tego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamienia brazowe mam 1-2 dni przed okresem, no i czasem jak juz sie konczy to tez plamienia wystepuja ;(. Czuje ze stoje w miejscu, a endomenda szaleje ;( poza tym podczas okresu strasznie krwawie , nie wiem juz co mam robic?!

• Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plamienia np przez cały tydzień przed @ i to mimo brania dupka...dostałam skierowanie od profesora Putowskiego przyjmuje w ab ovo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:42

Punkcja- 20.04.2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Ja mam plamienia np przez cały tydzień przed @ i to mimo brania dupka...
    Uuu to dlugo. Zdradzisz kto wyslal Cie na laparo?

• Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profesor Putowski z ab ovo

Punkcja- 20.04.2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Profesor Putowski z ab ovo
    Dziekuje za odpowiedz. Chyba tez bede musiala cos pomyslec z ta endometrioza, aby ktos ja potwierdzil i nakreslil plan dzialania...bo poki co to jajeczka rosna, endometrium tez ok a ciazy jak nie bylo tak nie ma... jeszcze meza przebadamy w grudniu...

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja się znowu dałam nabrać ładnej temperaturze;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Dziewczyny tak piszecie o tej endometriozie ale ona się jakoś objawia? Czy np. na usg widać że jest cienkie endometrium czy o co w tym chodzi? Bolące miesiączki ma większość a nie jest to związane z endometriozą. Czy te plamienia przed @ mogą wskazywać na to?

Lady, ja mam torbiele w obu jajnikach ktore nie znikaja...no i rezonans z innego powodu pokazal torbiele krwotoczne, no i macica na usg wyglada tez srednio, dr.Wiktor mi sprawdzal i pow.ze wyglada jak adenomioza... a w jajnikach endometrioza. No i ca 125 podczas okresu mam ok 70. Mam tez plamienia przed i po, a przez 2 pierwsze dni okresu bardzo mocno krwawie. No i silne bole podbrzusza, ze ledwo chodze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 13:30

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Dziewczyny tak piszecie o tej endometriozie ale ona się jakoś objawia? Czy np. na usg widać że jest cienkie endometrium czy o co w tym chodzi? Bolące miesiączki ma większość a nie jest to związane z endometriozą. Czy te plamienia przed @ mogą wskazywać na to?

Przy endometriozie to chyba jest przerośnięte endometrium, czy się mylę ???

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Czyli jak chodze regularnie na usg to lekarz by coś nieprawidłowego zauważył? Ja przez pierwsze trzy dni @ mogę chodzić w pampersie bo leje się jak potop szwedzki :) boli mnie przez pierwsze dwa dni a potem luz. A to że mam obfite @ tłumacze tym że jak mam ładne endometrium a nie zachodzę w ciążę to przecież ono się musi złuszczyć co nie?

z tym czy zauwazy roznie bywa, bo ja np.po rezonansie mialam zalecenie isc na usg do gina no i poszlam do do lux medu i Pani doktor do mnie że to pechrzyki wzrastajace a nie torbiele krwotoczne, ale mi to spokoju nie dawalo i poszlam pierwszy raz do dr Tkaczuk i wtedy sie okazalo ze to nie zadne pecherzyki wzrastajace tylko torbiele o gestej tresci tzw.czekoladowe.... dr. Wiktor po 3-4 miesiacach to potwierdzil. Jesli nie masz torbieli w jajnikach to , endometrioze mozna potwierddzic chyba tylko laparoskopią? bo mogą być tylko zrosty albo torbiele poza jajnikami... takze endomenda to podstepna choroba, i potwierdzenie daje tylko laparoskopia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 13:59

lady_pink lubi tę wiadomość

• Memka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laparoskopie ze względu na przebyta operacje i te cholerne plamienia, a w 1 dzień @ mdleje z bólu... W pracy raz tak wystraszyłam koleżanki z pokoju ze chciały karetkę wzywać...

Punkcja- 20.04.2016

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ