LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteście Kochane chciałabym zasnąć i obudzić się 16.12 bo wtedy mam termin badań w szpitalu...
Marleni, hewa81 lubią tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
Memka wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteście Kochane chciałabym zasnąć i obudzić się 16.12 bo wtedy mam termin badań w szpitalu...
Po to w końcu jesteśmy Mam nadzieję, że choć trochę Ci lepiej.
Zobaczysz, że czas szybko minie i będziesz już po badaniach.
Buziaczki wielkie i ściskam mocnoMarleni lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:39
hewa81 lubi tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Lady oby tak było... ja nastawiłam sie ze jeśli po nowym roku okaze się ze badania w szpitalu nic nie stwierdza dlaczego nam sie nie udaje i 2-3 kolejne próby insminacji się nie powioda to in vitro...
hewa81 lubi tę wiadomość
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Ja też mam takie samo zdanie, sama w rodzinie mam dziecko z in vitro i też nie zawaham się skorzystać jeśli będzie taka potrzeba... Chodzę do kościoła ale jak słyszę takie słowa to chwilami mam ochotę podejść do księdza i powiedzieć ze gowno wie o miłości. Moja teściowa w rozmowie powiedziała żebyśmy się zastanowili ale mój powiedział ze nie ma co myśleć bo chcemy mieć dziecko i obojętne czy to grzech czy nie bo cel warty jest wszystkiego
hewa81 lubi tę wiadomość
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Memka wrote:Ja też mam takie samo zdanie, sama w rodzinie mam dziecko z in vitro i też nie zawaham się skorzystać jeśli będzie taka potrzeba... Chodzę do kościoła ale jak słyszę takie słowa to chwilami mam ochotę podejść do księdza i powiedzieć ze gowno wie o miłości. Moja teściowa w rozmowie powiedziała żebyśmy się zastanowili ale mój powiedział ze nie ma co myśleć bo chcemy mieć dziecko i obojętne czy to grzech czy nie bo cel warty jest wszystkiego
Popieram takie podejście , też nie wahałabym się ani dnia. -
Ja zawsze mam za przeproszeniem w dupie to co inni o mnie myśla...to moje życie i przejdę przez nie na swoich zasadach. Jeśli popełnie błędy to będą moje błędy i tyle. Zawsze tego się trzymam i jak narazie dobrze na tym wychodzę"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
nick nieaktualnyWidze dziewczyny, ze poruszacie temat in vitro. My z mezem dajemy sobie czas do kwietnia, jesli dalej bedzie wielkie nic to kierujemy swoje kroki do kliniki leczenia nieplodnosci i bedziemy starac sie o in vitro, tym bardziej ze na 99% mam endometrioze. Dr. Wiktor mowil mi ze moim ratunkiem moze okazac sie tylko in vitro, i zebym nie zwlekala dlugo bo endomenda postepuje ;(
-
U mnie też podejrzewaja endometrioze przez te plamienia i właśnie czekam na laparoskopie do grudnia..."Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
nick nieaktualnyMemka wrote:U mnie też podejrzewaja endometrioze przez te plamienia i właśnie czekam na laparoskopie do grudnia...
-
nick nieaktualny
-
Ja mam plamienia np przez cały tydzień przed @ i to mimo brania dupka...dostałam skierowanie od profesora Putowskiego przyjmuje w ab ovo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:42
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
nick nieaktualny
-
Profesor Putowski z ab ovo"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
nick nieaktualnyMemka wrote:Profesor Putowski z ab ovo
-
nick nieaktualnylady_pink wrote:Dziewczyny tak piszecie o tej endometriozie ale ona się jakoś objawia? Czy np. na usg widać że jest cienkie endometrium czy o co w tym chodzi? Bolące miesiączki ma większość a nie jest to związane z endometriozą. Czy te plamienia przed @ mogą wskazywać na to?
Lady, ja mam torbiele w obu jajnikach ktore nie znikaja...no i rezonans z innego powodu pokazal torbiele krwotoczne, no i macica na usg wyglada tez srednio, dr.Wiktor mi sprawdzal i pow.ze wyglada jak adenomioza... a w jajnikach endometrioza. No i ca 125 podczas okresu mam ok 70. Mam tez plamienia przed i po, a przez 2 pierwsze dni okresu bardzo mocno krwawie. No i silne bole podbrzusza, ze ledwo chodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 13:30
-
lady_pink wrote:Dziewczyny tak piszecie o tej endometriozie ale ona się jakoś objawia? Czy np. na usg widać że jest cienkie endometrium czy o co w tym chodzi? Bolące miesiączki ma większość a nie jest to związane z endometriozą. Czy te plamienia przed @ mogą wskazywać na to?
Przy endometriozie to chyba jest przerośnięte endometrium, czy się mylę ???
-
nick nieaktualnylady_pink wrote:Czyli jak chodze regularnie na usg to lekarz by coś nieprawidłowego zauważył? Ja przez pierwsze trzy dni @ mogę chodzić w pampersie bo leje się jak potop szwedzki boli mnie przez pierwsze dwa dni a potem luz. A to że mam obfite @ tłumacze tym że jak mam ładne endometrium a nie zachodzę w ciążę to przecież ono się musi złuszczyć co nie?
z tym czy zauwazy roznie bywa, bo ja np.po rezonansie mialam zalecenie isc na usg do gina no i poszlam do do lux medu i Pani doktor do mnie że to pechrzyki wzrastajace a nie torbiele krwotoczne, ale mi to spokoju nie dawalo i poszlam pierwszy raz do dr Tkaczuk i wtedy sie okazalo ze to nie zadne pecherzyki wzrastajace tylko torbiele o gestej tresci tzw.czekoladowe.... dr. Wiktor po 3-4 miesiacach to potwierdzil. Jesli nie masz torbieli w jajnikach to , endometrioze mozna potwierddzic chyba tylko laparoskopią? bo mogą być tylko zrosty albo torbiele poza jajnikami... takze endomenda to podstepna choroba, i potwierdzenie daje tylko laparoskopia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 13:59
lady_pink lubi tę wiadomość
-
Ja mam laparoskopie ze względu na przebyta operacje i te cholerne plamienia, a w 1 dzień @ mdleje z bólu... W pracy raz tak wystraszyłam koleżanki z pokoju ze chciały karetkę wzywać..."Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Czekamy na Ciebie Skarbie. ..