X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry:)

Miłej środy, coraz bliżej do piątunia.

Marleni, hewa81, Wedmoczka lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam krótką okazję mimieszkać z tesciami to było jeszcze przed studiami. I to była masakra, nawet się rozstallismy na jakiś czas wtedy jeszcze z chłopakiem. Od tamtej pory powiedzieliśmy sobie nigdy więcej choćbyśmy mieli pod mostem spać;) no ale po prostu wynajmowaliśmyn

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Życzę spokojnej środy i spadam do roboty :)

lady_pink, Marleni, Wedmoczka lubią tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:-)
    Podczytuje was z rana trochę i widzę poruszona kwestie mieszkania z tescmi.. Hmm ja nauczona historia mojej mamy odrazu po zareczynach powiedziałam ze będziemy mieszkać sami, chociaż rodzice i teściowa sa ok ale chcemy pobyc sami i nauczyć się siebie. I mimo sprzeciwu rodziny wzięlismy kredyt i kupiliśmy swoje małe mieszkanko i uważam to za najlepszą decyzję w życiu... Chce to o północy gotuje, paraduje z gola pupa i bzykam się też kiedy chce :-P

lady_pink, hewa81 lubią tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Lady że mamy dużo wspólnego :-P mnie też uważają za wredna i taka do ktorej należy ostatnie słowo;-) ale to dobrze bo damy radę w każdej sytuacji :-D

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

Punkcja- 20.04.2016

• Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedynie z mężem walczyłam bo był nauczony ze ktokolwiek zadzwonił to rzucał wszystko i jechał pomoc ale jak mam trzeba było pomoc to nikt nie mógł. Parę razy przypominalam dane sytuacje i go wyleczyłam... Bo rozumiem jak naprawdę coś sir dzieje a nie telefon o 1 w nocy żeby przywieźć pijaków z miasta do domu...

Punkcja- 20.04.2016

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wychodzę z założenia, że młode małżeństwa powinny mieszkać przede wszystkim razem ze sobą, ale bez teściów czy rodziców. Wiadomo, na początku może i nie jest to łatwe bo wkracza się w "dorosłe życie" i trzeba sobie umieć poradzić no i kwestia finansowa jest też różna, ale ... tak jak Memka pisze, chce to gotuje o północy czy gania z gołym tyłkiem albo uprawia miłość gdzie i kiedy chce ;)
    My z moim M. po ślubie mieszkaliśmy tylko 3 m-ce z rodzicami.

I powiem Wam, że w naszym związku to on szybciutko odciął swoją pępowinę, a mi czasami powtarza, że moja jest tylko nadszarpnięta hehehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 08:47

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad było ciężko z odcieciem pepowiny męża bo teściowa jest wdową. Teść umarł rok po ich ślubie i 3 miesiące po narodzinach mojego więc całe swoje życie poświęciła dla syna nie wyszła za maz ponownie i jak wprowadzalismy się do naszego mieszkania to o mało w depresję nie wpadła. I na początku bywała u nas prawie codziennie ale raz pamiętam się nie zapowiedziala i czekała pod drzwiami bo my <3 i musieliśmy się ogarnąć. Od tamtego dnia zawsze dzwoni ze przyjedzie ;-)

lady_pink, hewa81, Marleni lubią tę wiadomość

Punkcja- 20.04.2016

• Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak samo myślę jeśli prac brudy to w domu miedzy sobą a nie przy innych:-)

lady_pink, hewa81, Marleni lubią tę wiadomość

Punkcja- 20.04.2016

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Martwie się że nie mam jeszcze wyników p/p plemnikowych ... a one powinny być najwcześniej .....

Ale nie martw się Robaczki, póki nie masz wyników to nic nie jest jeszcze przesądzone. Fajowo, że te pozostałe powychodziły prawidłowe :)

Marleni lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni spokojnie napewno będą dobre. Mi powiedzieli ze do 3 tygodni może to potrwać ;-)

Marleni lubi tę wiadomość

Punkcja- 20.04.2016

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż dziś to najmniej powinnam pocieszać, bo sama mam jakiegoś doła, jak na moim wykresie :( Popatrzcie tylko na mój wykres, tak niskiej II fazy to jeszcze nie miałam:( Gdyby nie potwierdzona ovu to uznałabym ten cykl za bezowulacyjny. Tym bardziej że luteinę biorę, a ona podnosi temp. I co ja mam o tym myśleć ....

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie boję się co będzie jeśli jednak wyjedziemy do innego miasta...

Punkcja- 20.04.2016

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Dokładnie boję się co będzie jeśli jednak wyjedziemy do innego miasta...

Współczuję teściowej i jednocześnie podziwiam, że nie wyszła ponownie za mąż. I w związku z tym nie dziwię się ze całą swoją miłość przelała na syna.
    A nie traktowała Cię tak trochę jak tą najgorszą co jej synia ukochanego zabrała??
    A macie plany przeprowadzki do innego miasta??

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

pogoda jak w kratkę i noc kijowo przespana...ale już jestem :)

my nie mamy tego typu problemu bo wyjechaliśmy z gniazdek rodzinnych za granicę i tu tworzymy sobie naszą wspólną historię...

Nawet jak jest bardzo ciężko i w rozmowach gdzieś pada...to może wróćmy....to po chwili nieee nie po to wyjechaliśmy by wracać i nie chcemy żeby ktoś nas uczył życia....

Kiedyś na jednym ze spotkań rodzinnych, chrzestny męża zaczął uczyć nas życia...to już nie wytrzymałam i wygarnęłam mu co o tym sądzę..nawet jego żona potem powiedziała, że dobrze zrobiłam bo ani ona ani jego dzieci nigdy mu się nie postawiły...to teraz obrażony przy każdej okazji mówi że już nic nie będzie mówił rób ta jak chceta :))

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ludzie, cały nasz wątek to wredne babska? :D

no bo wiesz rudę górą :)

a tak naprawdę jestem jak lwica swojego będę broniła zawsze i wszędzie :)

a nasza rodzina dla mnie jest najważniejsza :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa traktuje mnie jak córkę i nigdy nie była dla mnie zla czy nie miła z powodu zabrania jej syna. Chociaż długo nie wiedziała ze jej synek kogoś ma. Poznaliśmy się jak oboje mieliśmy 20 lat, ja leczyłam rany po poprzednim związku a on korzystał ze studenckiego życia. I traf chciał ze wpadliśmy sobie w oko i po naszej 1 wspólnej imprezie zaczęły się tajemne randki ( ja obiecałam rodzicom ze dam sobie spokój z chłopakami na jakiś czas a zajmę się studiami a mój nigdy nie przyprowadzil do domu dziewczyny). Więc mina naszych rodziców jak się dowiedzieli była bezcenna:-P moi rodzice to chociaz jakoś normalnie poznali mojego ale np. jego mama znalazła w pokoju mój kolczyk i wyskoczyla z tekstem: może mi ja przedstawisz:-P

hewa81, lady_pink lubią tę wiadomość

Punkcja- 20.04.2016

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci MEMKA,
    że syn mojego chrzestnego jest jedynakiem i zawsze bardzo był rozpieszczany przez mamusię, taki typowy maminsynek :D Na jego weselu rodzice wygłosili przemówienie: że nie stracili ukochanego syna, ale zyskali córkę, którą nigdy nie mieli (mała łezka w oku się zakręciła).
    Także Twoja teściowa ma podobnie :)

Marleni, Memka lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już całe szczęście nie mam maminsynka tylko faceta:-P ale troszkę to trwało ;-)

Punkcja- 20.04.2016

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop, hop Dziewczynki,

Takie zapracowane :D :D :D

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ